Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rusi

senior tag

válasz GSPLR #53 üzenetére

Nálam a "Tetszett" plecsni akkor kerül rá egy készülékre, ha az vagy nem nyújt semmi kiemelkedőt, de különösebb hátrányai sincsenek, és árban sem lóg ki a konkurensei közül, illetve akkor, ha egy telefon alapvetően teljesen jó készülék, van 1-2 terület, ahol ki is emelkedik a kategóriája átlagából, ám az "Ajánlott"-at nem kaphatja meg, mert túlárazott (itt nyilván nem az "+/- 5 ezer forintra gondolok), viszont az árától eltekintve maga az eszköz kellemes benyomást nyújtott. Ez utóbbi van a Lenovonál, de azért itt is kiemelném, hogy az elég szűkös belső memória és a nyikorgó, nem túl tartós anyagból lévő hátlap kicsit lerontja az egyébként pozitív összképet. Szóval Ajánlott semmiképp sem lehetett volna (legfeljebb ha különösen kedvező áron adják), viszont plecsni nélkül se zártam volna a cikket, mert sok szimpatikus dolog van benne, jóval több, mint az említett két negatívum (mert ha van benne 3 jó dolog, de van mellé 3-4 rossz is, akkor már megfontolandó, hogy Tetszett legyen-e). :)

• Rusi

senior tag

válasz GSPLR #51 üzenetére

Amellett, hogy mi is szoktunk hibázni (a pontozást tekintve is), azért megkérdezném, hogy neked a pontozás a lényeg vagy az 5-6 oldalon keresztül leírt részletes tapasztalat? Mert amit ott szerepel, az nem random dolog. Az, hogy mondjuk én a 5 órás kijelzőidőre egy 2900-as akkuval 7 pontot adtam, akkor most a pont értéke a fontosabb vagy pedig a leírtak, hogy igen, ennyi és ennyi ideig működik egy töltéssel. Úgyis lesz, aki szerint ez világrekord, más szerint pedig szar, mert miért nem bír ki 2 hetet egyhuzamban. A plecsninek és a pontozásnak nem az a lényege, hogy helyettesítse a tesztben leírtakat, hanem a cikk kiegészítője(!) legyen. Azt meg még hozzátenném, hogy mi tesztelők nem vagyunk egyforma biorobotok, mindegyikünkben ott van némi szubjektívitás, de ez mindenhol máshol is így van.

Adott esetben például egy autótesztet is úgy olvasol, hogy megnézed, hány pontot adott rá mondjuk a Totalcar és az alapján tudod, hogy jó vagy nem jó vagy pedig el is olvasod a cikket elejétől a végéig, amiből megtudod, milyen a fék, futómű, motor, utastér, fogyasztás és a többi? :U

Új hozzászólás Aktív témák