- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambi
tag
Sziasztok, Vettem egy Kolink Nimbus házat, tudna segíteni valaki abban, hogy képeken látható kábeleket hogyan kellene összekötnöm, hogy alaplapról vezérelhető legyen a házba gyárilag beépített argb ledsor?
3pines argb foglalat van az alaplapomon, hiába dugom rá nem tudom vezérelni. Satás tápkábelen az a 4pines csati mi lehet? Led szalagot lehet rádugni pluszba?A háznak a gyári oldalán azt írják, hogy címezhető rgb szalag alaplapra csatlakozva címezhető. (egyébként egy gomb van a házon, azzal lehet váltogatni a színeket emg módokat)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #2 üzenetére
Jéééé, itt egy hozzászólásom...
Hogy on is legyek, csinált már valaki karácsonyfaégő sor helyett ilyet?
Régen volt egy égősorunk, ami szekvenciákra volt osztva, amiket egy "speciális" égő vezérelt, hogy milyen ütemben gyulladt fel, és aludt ki. (A díszítés a foglalaton olyan volt, mint a bogáncs, baromira szúrt, ha rosszul fogtad meg..
) Az évek folyamén tönkrement, elfogytak az égők, akármi, gyerek voltam még akkor. Viszont most...
Mpost szeretnék valami hasonlót, LED alapon, hogy sokkal erőteljesebb-teltebb színeket kapjak, (festett üveg vs LED), természetesen szekvenciákra osztva, amik különböző "programokat játszanak". WS2812B ledeket nézegettem hozzá, mint egyedileg címezhető ledek (pluszba multirotor építés közben ez került elém, és ebből van is 5 méter most itthon), láttam arduino alapú vezérlést is (ambilight témában került elém), de nem tudom, hogy lehetne ezt összehozni. Van ötletetek?
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Nem szorosan kapcsolódik a cikkhez, de lenne egy kis problémám.
Még külföldön vettem 2 előregyártott RGB ledszalagot. Sajnos csak miután hazajöttem próbáltam ki, így kiderült, hogy az egyik nem működik. A másikat felszereltem a plafonra, és hónapokig nagy megelégedéssel használtam. De sajnos a kutyáimnak nem tetszett a távirányítója, így darabokra rágták. Gondoltam megpróbálom a másikéval, hátha megy vele, de csak annyit tudtam elérni, hogy néhány led világít. Lehet ezt valahol összehangolni, vagy valahogy összehozni a kettőt?Nem vagyok egy műszerész alkat, így bocsi, ha hülyeséget kérdeztem...
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok. Nemrégiben vettem két ledsort (5050 rgb) 2x5m,
azaz 12V 150W (12,5A)ÉS ehhez szeretnék venni tápot, és érdekelne hogy az alábbi modell megfelelne-e hozzájuk.
2sor:
http://www.gearbest.com/led-strips/pp_226145.html
http://www.gearbest.com/led-strips/pp_202311.htmla táp:
http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_218764.htmlElőre is köszi szépen a segítséget!
-
Rycki
csendes tag
válasz
alex71995 #97 üzenetére
Az 5050es RGB ledszalag fogyasztása méterenként 1A ha a fehér szín van kikeverve, mivel itt működik az összes alapszín egyszerre (zöld-kék-piros).
Célszerű túlméretezni a tápegységet hogy ne járjon 100%-on. Így az én javaslatom 3 méterhez egy min 12V 4A tápegység, ha több Amperes az nem baj csak kevesebb ne legyen. -
Knight666
aktív tag
válasz
alex71995 #95 üzenetére
Én még nem csináltam ilyet (úgy sejtem, hogy engem idegesítene a végeredmény), de megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
Nem kell hurokba kötni, úgyhogy ha a négy sarokban vágod el, akkor csak három sarokban kell összeforrasztani. A negyedik sarokban kell rákötni a vezérlőt az egyik végére. Toldani egy olyan 4eres szalagkábellel a legegyszerűbb, aminek a szélessége nagyjából akkora, mint a LED szalagé. Ha nem szeretnél forrasztani, lehet kapni rápattintható toldókat is. Arra figyelj, hogy csak a megjelölt helyeken szabad elvágni (3 LED-enként). Az esztétikával nem érdemes túl sokat törődni, hiszen úgy sem lesz szem előtt. Az 5m-es szalaghoz járó tápegység megfelelő a rövidebb szalagokhoz is. -
alex71995
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, egy TV hátuljára szeretnék egy kis led megvilágítást "eszkábálni".
Nos, az már megvan, hogy 3528 RGB LED szalaggal oldanám meg.Így nézne ki.Úgy tervezem, hogy a képen a piros vonalak jelentik a led szalagot.
A sarkokban a fekete pontok jelzik, ahol el kellene vágnom ugyebár, hogy esztétikusan nézzen ki és szépen fel tudjam ragasztani. Az elvágott sarkakban, mivel tudom összeforrasztani, milyen megoldással tudom megcsinálni, hogy tovább menjen a fény? Illetve nagyjából 3 méterre lenne szükségem. Én egy 5m-es LED szalagból csinálom, akkor az ahhoz való 12V adapter nagy lesz? Mekkora adapterre lenne szükségem hozzá?
Illetve aki már csinált ilyet attól is szívesen fogadok privátban tanácsokat, hogy ki hogyan csinálta.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Mtbsrác
senior tag
Gondoltam már én is rá, de egy ideig ment majd gondolt egyet és megmurdelt. De a fehér gomb alatti rész az jó csak az RGB szineket keveri össze. Amúgy kilesz cserélve az egész elektronikai rész távval együtt. Ill a távja vagy a vevője anélkül se volt az igazi hol vette a jelet hol nem.
De azért köszi a tippet
-
Rycki
csendes tag
A probléma relatív könnyen orvosolható. A ledszalag elején levő vezetékeket a megfelelő színek forrasztási pontjaihoz kell forrasztani.
Ritkán elő szokott fordulni ilyen vezérlőknél hogy gondol egyet és más színre ad áramot...
Szóval csak fel kellene cserélni a ledszalag elején a vezetékeket a szerint hogy a távirányítón melyik színt nyomod...
Ha Pl a Zöld színt nyomod de a szalagon piros világít, akkor a Zöld vezetéket a Piros led forrpontjához kell forrasztani stb stb -
Mtbsrác
senior tag
Remélem aktualiti még a topic így megkérdem!
Adott egy 2m-es 5050-es ledszalag 44 gombot távval a bibi a következő :
- Számomra egy igen érdekel jelenség a ledszalaggal. Elállítódott a távlövő vagy a vevőegység és nem azt a szint adja ki amit nyomok hanem egy sorral odébb lévőt
. Tehát ha megnyomom a pirosat kéklesz, ha kéket akkor zöld ha zöldet akkor piros fényt és a hozzátartozó oszlop szineit adja ha azt nyomkodom
. A fehér és ami alatta van az jó
.
Semmit sem állítottam rajta (távlövő), ki sem lett húzva, egyszer csak gondolt egyet és ezt kezdte el csinálni. -
Knight666
aktív tag
válasz
Shepherdke #90 üzenetére
Mivel 12V tápfeszültségre van szüksége, ezért közvetlenül ráköthető a tápegység megfelelő kimenetére. Azt viszont én sem tudom, hogy hol érdemes venni tápegységre dugható, szerelhető foglalatot. Én egy kiselejtezett floppy meghajtóból bontottam, mikor legutóbb ilyesmire volt szükségem (bár az sem az igazi, ha lengőre akarod csinálni).
-
Shepherdke
tag
Sziasztok.
Még teljesen úgy vagyok ilyen "LED szalag" témában.
Szeretnék egy ilyet berakni a gépbe.
Ezt néztem ki: [link]
Ehhez mit kell vennem, hogy be tudjam kötni a gépbe? -
Ygg
senior tag
Ha lesz egy kis időm, én is beüzemelem a konyhapult fölé.
-
ssj81
aktív tag
Ötletes.
-
Damienkf
újonc
Nagyon hasznos volt számomra a cikk, pont ezt a témát kerestem. Köszönet érte!
-
dj_real83
csendes tag
Elméletileg az economy azért van, hogy kimélje az akksit, tehát minden fogyasztót lekapcsol, mondjuk ajtónyitásra felgyullad a lámpa, de semmi más nem működik amíg be nem inditom a kocsit.(se rádió, se fényszóró, semmi, egyedül a helyzetjelző, meg a világítás belülről, ami pont rossz, szerintem nem fogyaszthat olyan sokat, hogy ne birja ki ha akár egy hétig is áll a kocsi.
-
Knight666
aktív tag
Egyébként ez nem tetszik nekem a LED szalagokban, hogy az ellenállások rontják a hatásfokot. Egy modern meghajtó áramkörnek nem okoz gondot, hogy ellenállás nélkül üzemeltesse a LEDeket (pl. PWM-mel). Az addig rendben van, hogy szerzek/építek egy ilyen tápot, de akkor egyenként zárogassam rövidre a szalagon az ellenállásokat? Nem sok kedvem van hozzá
.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dj_real83 #76 üzenetére
Ismétlem : értelmetlennek tartom és nem tudom mit jelenthet az, hogy az autó elektronikája mindig ad egy minimális áramot
, de ha van ilyen akkor a plusz ellenállást a plusz és mínusz közé lehet kötni, hogy söntölje (elvezesse az áram egy részét) a LEDeket. A mellékelt rajzoddal nem kell foglalkozni, az úgy van kiszámolva, hogy akármilyen hosszú a szalag, N ilyen csoport van rajta párhuzamosan kötve és ráköthető a 12V-ra. Nagyjából minden szalag ilyen felépítésű. Tehát mint egy akármilyen 12V-os fogyasztó. Arra figyelj, hogy egyetlen 150 ohmos ellenállást kötve az, mát 1W-ot kell elgfűtsön, tehát legalább akkora teljesítményű kell legyen.
-
dj_real83
csendes tag
Így van most és ebből van egy szálon 4 db, tehát akkor hova, és hogyan, mekkora ellenállást kössek? Az jó ha a legelőre rakok egy 680ohm-os ellenállást? egyébként az ellenállás értéke 150 ohm, abból is van 4 db.igaz ma nem lesz rá időm, de holnap elméletileg megcsinálom. Nekem van 220, 330, 560,és 680Ohm-os ellenállásaim, illetve tudok nagyobbat szerezni. Melyik lenne a legoptimálisabb?
-
Lompos48
nagyúr
-
dj_real83
csendes tag
munkatársal targyaltunk, arra a következtetésre jutottunk mi is,h kell még egy ellenállás,mi ugy számoltuk,h egy 620 ohm-os kell,vagyis azzal probálom,mivel a ledek sorbakötve vannak 12led 4db 150ohm-os ellenállással, ezek elé rakok egy 620ohm-os ellenállást. esetleg szerinted jól számoltuk,vagy más kellene?
-
róland
veterán
UP! Mielőtt eltűnne.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dj_real83 #68 üzenetére
Kellene hozzá ismerni az elektronikát. Ellenben így, mégha marhaságnak is tűnt számomra, lehetne próbálkozni a párhuzamos ellenállással. Ehhez jó lenne ismerni aLEDek által igényelt áramot, de az annak az égőnek az adatait is, amit kiváltasz. De ismétlem, ez plusz fogyasztással jár.
-
dj_real83
csendes tag
Azt vágom hogy a ledek rendben vannak. Állítólag az elektronika izzóhoz van csinálva, nem szakítja meg rendesen az áramot direkt, ad valamennyi minimum folyást, de az a minimum elég a lednek, de az izzó még nem gyújt be.Tehát valami mást kell kitalálnom, ja egyébként szivargyújtóról működik rendesen. jó lenne ha lenne valami megoldás, mondjuk olyan nincs hogy nagyobb áramnál kapcsoljon a led?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dj_real83 #65 üzenetére
Csak annyit próbálok elmagyarázni, hogy nem a LEDeekkel van a bibi. Valahol mégiscsak folyik az áram. Másként nem világítanának. És olyan sincs a LEDek miatt, hogy elhalványulnak, ezek kikapcsoláskor nagyon gyorsan "alszanak ki" (ezért használnak LEDeket pl. az optocsatolókban adatátvitelre).
-
-
dj_real83
csendes tag
ok, akkor megcsinálom az, de leirom az egész folyamatot, 1 bekapcsolom én manuále a kezemmel a lámpát
aztán én manuále kikapcsolom ujjacskámmal, akkor fasza, elalszik rendesen tök sötétség, NA DE ha bekapcsolom manuále, vagy kinyitom az ajtót, és felkapcsolódik (ami tökmindegy melyik) és magától automatic alszik ki elhalványodva akkor van a bibi, mert akkor marad ici pici fényecske, amit nem értek, és nemjó ha mindig meriti az aksit. ezek most jutottak eszembe. valami ötlet? (Ne vedd gunyolásnak a szöveget, csak próbálok éjszaka poénkodni
)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dj_real83 #62 üzenetére
Kössél a LEDekre két szálat, sorba velük egy kapcsolót és kösd az kocsi akkujára. Próbáld úgy, meglátod, hogy úgy rendben lesz. Párhuzamos ellenállás értelmetlen. Az egy plusz fogyasztó (mitt szól még ahhoz is a Pözsód?), na meg aztán a LEDek nem kondenzátorok, hogy ki kelljen sütni őket a felhalmozott töltésektől.
-
dj_real83
csendes tag
Ennyi? Akkor ujra szétszed, kitakarít, és elméletileg f..a? Magát a kapcsolót nem tudom szétszedni, csak az izzófoglalatot amit csináltam. Olvastam egy autós forumon valami párhuzamos ellenállásról, az nem kell, vagy az mit jelent? Egy valaki igy járt citroennel. Akkor elég csak takarítani?
-
dj_real83
csendes tag
Hali, lenne egy kis gondom, beraktam autóba egyenlőre egy helyre 6db ledet tartalmazó szalagot, a kocsim peugeot 307, amikor elalszik a lámpa, halványodva alszik el, nappal fel se tünt, hogy nem alszik el teljesen a led, minimális áramot hasznnál, de az elég arra hogy a kocsi economy módba kapcsoljon ami nálla azt jelenti, ha fél óráig működik valami fogyasztó, ez pedig a led. Kérdés miért működik a led, miért nem alszik ki teljesen?Mihamarabbi választ köszönöm szépen.
-
dj_real83
csendes tag
-
Lompos48
nagyúr
Ez esetleg egy szalagra érvényes (vagy megkockáztatható). Egy LEDnek az exponenciális jelleggörbéjéből adódóan ez nagyon veszélyes lehet (gondolj egy fehér LEDre, mondjuk 3.5V-os VF-fel, arra rátéve +20%-ot már 4.2V!). Ha a +20%-ot nem a feszültségre, hanem az áramra írtad volna, akkor én is hallgattam volna.
-
dj_real83
csendes tag
Hali lenne egy kérdésem, van egy adapterem ezek az output adatai:12v~1200mA 14.4VA ,na mármost, én szeretnék rákötni egy 12v-os 3528-as méretű smd ledszalagot, ami ip44-es. a kérdés az hogy rá lehet-e kötni füstölés nélkül, engem az a 14.4v ami aggaszt. köszi a választ.
-
Dzsolo
senior tag
Üdv!
Engem konkrétan az érdekelne milyen kábellel kötik a gépre, (kép is jó lenne róla) nekem 5050smd LED-em van maradék, és ez a billentyűzet világítás elég hasznosnak tűnik.
-
-
Knight666
aktív tag
És sokat szenvedsz a műszerfalak bontásával? Én egyszer próbáltam meg egy Seat Altea XL -en, de még a gyári fejegységet sem tudtam kiszedni
. Mondjuk én nem tudtam hol vannak a bolhák meg a csavarok, és hogy hol meg mivel érdemes feszegetni. Ajtókárpitot már sokszor szedtem le (még célszerszámom is van hozzá), de műszerfallal még sosem volt szerencsém.
-
-
menalcas
őstag
3 éve kezdetem használni smd ledeket, akkor saját autóm gyengécske műszerfal világításának feldobása volt a cél, annyira jól sikerült hogy azóta az ismerőseimnek is meg kellet csinálnom.
Utolsó munkám egy Opel Corsa B, jég fehérre smd-zve:
Óracsoport
Fűtéskonzol
Világítás kapcsolók
TIDÖsszkép:
-
Gabir
aktív tag
Szép kivitelezések és jó ötletek, köszi!
A Philips 2002-ben találta ki egyébként. A TV-knél manapság úgy programozzák a ledeket, hogy a képhez megfelelően változtatják a szineket, ezzel mintegy "kibővitve a képet".
Mellesleg szemkimélő (régen aTV mögé lámpa) és nyugtató hatású
Tanulmány -
dragonfx
veterán
én is olyat akarok mint a piros nevű képen.mi kell hozzá?1méter szalag meg inverter?hol lehet legolcsobban kapni szalagot és invertert?
-
róland
veterán
Mi most a legerősebb fényű, vízálló LED szalag a piacon?
-
zsolt19900
őstag
ooksi köszi, huhh onnantról meg eléggé macerás lenne elvezetékelni
na mindegy akkor egyenlőre
-
Rycki
csendes tag
válasz
zsolt19900 #27 üzenetére
Üdv a hangszórós elképzelés nem fog menni, mint ahogy előttem is írták, a hangszóró nem kap 12V ot.
Ha esetleg van kialakítva a kocsiban gyári csomagtartó világítás akkor oda beköthető minden további nélkül. -
válasz
zsolt19900 #27 üzenetére
Csomagtérvilágításról pl.
-
miroon
aktív tag
válasz
zsolt19900 #27 üzenetére
Szerintem nem
Mivel a hangszórók nem kapnak 12 voltot..de biztos van valahol arra felé áram, onnan kell levenni...legalábbis én így gondolom. de aztán majd megmondja valamelyik okos
-
zsolt19900
őstag
nem szeretnék butaságot kérdezni, de pl autóba csomagtartóba be lehet úgy kötni, hogy rávezetékelem a hátsó hangszóró vezetékére? persze gondolom kell a led meg a vezeték közé esetleg valami ellenállás meg ilyesmi, de ez így ilyen egyszerűen megoldható, vagy butaságot kérdeztem?
-
vamzi
senior tag
+1
Az autómban 1-1 méter hideg fehér 3528-as ledsor van. Pont úgy van kialakítva belül a bódé, hogy nem látszik és a plafonra vetíti a fényét, így csak szórt fény van az autóban. Bent vakulás, kint viszont alig észrevehető. Azóta én is mindent megtalálok az autóban. 5W-os sofita izzót váltott.
-
Amras
tag
Kis segítség:
-
miroon
aktív tag
Jèèè..nèzdmà' az az èn billentyütetem a cikkben
-
hege8888
aktív tag
Ez is egy jó cikk, akár ötlenek is. Mondjuk itt még szoló ledekkel dolgozott az alkotó, de gondolom a ledszalagok azóta fejlődek.
Kíváncsi vagyok, hogy a mostani szalagokkal lehet-e már egy komplett kivilágítást így kivitelezni. -
szcsi
tag
válasz
Knight666 #20 üzenetére
Lehet kapni direkt rejtett világításhoz való díszlécet is, így jóval kevesebb munka van vele, talán annyira nem is vészesen drága.
Remélem nem reklám, ha belinkelem én hol nézegettem.
Az az egyetlen bajom a rejtett világítással, hogy albérletre ennyit nem költök.
Látni láttam egy-két helyen, nem mondhatom, hogy nem tetszik... -
Rycki
csendes tag
válasz
Knight666 #20 üzenetére
Ha a mennyezet síkjából kilépő gipszkarton falat csinálsz, akkor ha egy 10cmrrel beljebb rakod a szélétől a ledszalagot akkor alulról egyáltalán nem lehet látni magát a szalagot.
Ha 45 fokban döntve rakod a szalagokat hogy akkor szépen szórja a fényt és nem látszik a pont fényt.
Ha írsz privátot tudok ötletekkel, tippekkel, ábrákkal szolgálni. -
Knight666
aktív tag
Én első körben a szobámat világítanám meg LED szalaggal. A plafon közepére tervezek egy álmennyezet félét gipszkartonból, aminek a tetejéről világítanám a mennyezetet. Azon gondolkodtam, hogy hol van az a határ ahonnan már nem lehet kiszúrni a pontszerű fényforrásokat.
-
aram01
nagyúr
jó az írás,de nekem a polcnál nem tetszik hogy látszódik a led
-
Rycki
csendes tag
válasz
macilaci78 #17 üzenetére
Pü ment
-
macilaci78
nagyúr
Faltól falig 5 méter a függönytartóm, az ablak alatt az ágyammal. Arra gondoltam, hogy nem a vízszintes, hanem a függőleges felületre a függöny felé raknám a szalagot, hogy ne a szemembe világítson, kis fényerőnél is zavarna. Szóval 5050-nek kb 60watt lenne a fogyasztása, akkor egy 5A-es táp elég?
-
Rycki
csendes tag
válasz
Pickle Rick #9 üzenetére
P.ü ment
-
Rycki
csendes tag
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
Ha kérdezel nagyon szívesen válaszolok.
Mivel mindenkinek egyedi igényei vannak ahogy neked is, nehéz egy olyan cikket írni ahol minden információ egyszerre jelen van.A ledtípusok ott vannak a cikkem elején 3528, 5050 ez a kettő az általános ezen kívül még van egy elvilágító típus 335 jelzéssel. Kínában ezek a típus jelölések, ha ezeken kívül más számot használnak az az eladó vagy forgalmazó saját számjelölése.
Az eszkábálj egy 12V os tápot nem igazán értem mire írtad. Ha nem számítógépben akarod használni akkor csak venned kell egy 12V os kapcsolóüzemű tápegységet, teljesítménye a ledek mennyiségétől függ.
Programozás csak RGBnél lehet és az is vezérlőtől függ hogy mit tud.
Fogyasztás: 3528 60led/m: 4-4,5W, 3528 120led/m: 8-9W, 5050 60led/m: 12W
Remélem segítettem. -
-
válasz
Pickle Rick #9 üzenetére
Meg lehet
Kb. ugyanaz a megoldás, amit már a "múltrendszerben" is sokan csináltak, hogy egy neoncső a konyhaszekrény pereme alá, és rejzve van, és jól bevilágítja a pultot.
A LED egyszerűbb, könnyebb eldugni, kb. van egy kis tápegysége, erre megy a 220 egy kapcsolóval, és csókolom. -
Pickle Rick
senior tag
Jó írás.
A konyhapult megvilágítását ilyen LED szalagokból akarom megoldani. Tud valaki ajánlani üzletet ahol érdemes körülnézni? Meg lehet oldani ezeknél, hogy a pult fölött kihúzott vezetékekre kötve lámpakapcsolóval működjenek? Nem igen értek hozzá, ha valakinek van ötlete és egy kis ideje privátban írhat.
Köszönöm.
-
macilaci78
nagyúr
Többet vártam volna a cikktől. Érdekel a téma, szeretnék otthonra a függönytartó belső felére egy programozható egységgel RGB ledsort. Ez a cikk meg: dugd rá Molexre gépben, vagy ha azon kívül, akkor eszkábálj egy 12V-os tápot...
Nincs egy összeszedett logoutos cikk, hogy ne kelljen a "nagy led topik"-ból összemazsolázni a dolgokat? Fogyasztás, teljesítmény, tartósság, ledtípusok, vezérlők, programozási lehetőségek, stb?
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Mikor 2 éve kijelentettem hogy én bizony meg akarom led szalaggal világitani a tv hátát , bolondnak néztek. Egész addig mig nem látták az eredményt. Aztán háttér világitást kapott a monitorom , billentyüzetem , konyhai pult , autó , pc.
A legujabb ötletem az lett ,hogy a szobába is azzal fogok világitani.
Mennyezetre szerelt infra paneleink vannak , azok szélére fogok hamarosan 4 méter szalag ledet ragasztani , majd szintén távirányitással megoldani a vezérlésüket. -
szcsi
tag
Ismerősnek csináltam 1-2 éve a TV mögé RGB szalagból, infrás távirányítóval. Kb 8000Ft-ra jött ki mindennel együtt, nagyon hangulatos lett. Ma is tökéletesen működik, kár, hogy nincs róla képem
A tartósségukról:
Sima hideg fehér 3528-as Szalagból 3 métert raktam a 66 literes akvárium fölé, még 2-3 éve (akkor kezdtek el ezek terjedni), napi 12 órát világít, a növények szeretik, a halak szeretik, és még egy sem égett ki.Tavaly tavasszal raktam az autómba egy méter 2528 led szalagot bent lévő 5w izzó helyett (belső világítás, a plafonon két oldalt fél-fél méter), azóta mindig mindent megtalálok a kocsiban. Mondhatni kisüti a szemem ha éjjel ajtót nyitok. Méretei miatt nem is látszik közvetlenül, más autósokat/gyalogosokat/kiscicákat nem zavarok vele, és végre nem annyi a fénye mint egy gyertyának.
-
TV-kre már évek óta kitalálta ezt a Philips, Ambilight néven... Csak az a képtartalomtól függően változtatja a színét, így kiemeli a képet.
-
DraXoN
addikt
Jó válogatás... billentyűzetnél én is csináltam ilyen pár hónapja (tényleg hasznos):
-
Plasticbomb
addikt
Ezek az üvegpolcok a gyengéim.!)
-
jones965
Modder
Először azt hittem valami egyedi dologgal találkozom, de aztán látom hogy a netről összeollózott különböző módokról van ízelítő.
A dicséret megillet, mert dolgoztál vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali processzoros kérdések órája
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest