- Telekom mobilszolgáltatások
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
válasz
JoeCockBill #50 üzenetére
Nem a fenét. [link]
A Note 9 még akkor nem jött ki, de több helyen is nagyon dicsérik a képességeit, így biztosan a listára kerül majd az is. -
atike
nagyúr
válasz
milkabrams #48 üzenetére
Nekem V10 van az egyik kollégámnak meg V30... És mind a kettőnknél a vásárlás fő oka a kamera minősége és tudása volt (sok minden más mellett nyilván). Tisztában vagyok a termékcsalád audió képességivel, de szerintem szűkebb az a réteg aki a hangzás miatt veszi ezt mint az aki a kamera miatt...
-
milkabrams
őstag
Igen elhiheted, V20-am van és igaz messze nem elég egy Meze 99c kihajtásához, de ilyen hangot, így sem hallottam telefonból távozni, gondolom megérted, a másik lehetőség, hogy veszel DAP-ot. Amúgy simán meg lehet hallani a 16 és 24 bit közti különbséget, persze ehhez olyan zenelejátszó is kell pl. Neutron vagy Poweramp béta.
Ui. Értem, hogy rá vagytok izgulva a kamerára, de amit eddig láttam képeket, nem a kamera miatt lettek szarok. Rockmaratonon is 100+ ezres géppel olyan szar képeket, lőtt a csaj, hogy helyette is szégyelltem magam. Bocs nem neked akartam válaszolni, csak mellényomtam telefonon. -
atike
nagyúr
válasz
milkabrams #46 üzenetére
-
milkabrams
őstag
Ezt a telefont elsősorban a zene és nem a kamera miatt veszik.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
NandorHUN #42 üzenetére
Az biztos, h vannak nagyon jó milc-ek, de egy profi fotós dslr-t használ. Azért azokhoz sokkal több kiegészítő van. Meg ha van egy marha nagy 3 kg-os teleobid, akkor tökmindegy, h milc, vagy dslr van mögötte.
Plusz dslr-ből kilóméterekkel nagyobb a választék. A környezetemben lévő fotósok is mind, kivétel nélkül dslr-t használ, nem milc-et. Az egy másik kategória. De mint mondtam egy nagyobb obival, amit sok fotós használ, teljesen elveszti a lényegét (kis méret, súly). -
atike
nagyúr
"állítólagos renderképekhez is hozzájutott, amelyeken a gyártó ügyesen rejtegeti a betüremkedést"
Ez mekkora már. Miért nem hagyják le? Megcsinálják - de rejtegetik....?
-
_CICAFIU_
aktív tag
Előről szép. De 5 kamera?
-
NandorHUN
addikt
válasz
SkyLine3000 #41 üzenetére
Szvsz fotósok így is hülyén szoktak kinézni.
Ez kb olyan hozzáálás, hogy eskivőre is dslr-rel megy ki a fotós, mert jó nagy a kezében, pedig MILC is tud olyan jó lenni. -
SkyLine3000
addikt
válasz
NandorHUN #34 üzenetére
Aki normális portrét vagy akármig akar csinálni, az nem telefonnal fog fényképezni, lehet benne akárhány optika. Nekem is ott a dslr, ha komolyabb dolgot fényképezek. Ezt még én is belátom, aki már sok1000 képet lőtt telóval, nyaralások, város- gyerek fotózás. Most is hülyén néztem volnak ki ha az ironman triatlonon telóval rohangálok, fekszek a földre, stb.
-
DraXoN
addikt
válasz
NandorHUN #36 üzenetére
Épkézláb szenzorméret és jó minőségű lencse mellett képes lehet rá.. csak nem hiszem, hogy igen nagy felbontású szenzort raknának be, így 2x-3x zoomot tartanék reálisnak ilyen módszerrel...
Normális tele úgy se lesz mobilokban (5x< tartomány).. bár számomra ez a sok kamerás vonal eléggé "kényszernek" hat ... de vannak kísérletek változtatható görbületű lencsékkel... akkor 1 kamera elég lenne minden módhoz, én abban látom a "lehetőséget" .. de az még vagy 4-5 év... addig meg pókosodnak a telefonok... de hát valamit később is el kell adni mint újítást... ennek a mostani felépítésnek gondolom a szenzorgyártók örülnek a legjobban, szorosan az optikát gyártókkal (bár ők bőven találnának piacot más merre is).
-
NandorHUN
addikt
válasz
JoeCockBill #37 üzenetére
Na ok, de ezen az alapon telefonra nem is érdemes kamerát fejleszteni, mert úgyse lesz soha olyan jó, mint egy rendes gép
-
JoeCockBill
senior tag
-
DraXoN
addikt
válasz
NandorHUN #34 üzenetére
Az utóbbi elkerülése végett próbálta anno a Sony a 20Mpixel szenzorokat, amikor mások még 5-12Mpx-nél tartottak... és mentette a telefon a fotót "csak" 8Mp-ben (sokak haragját kiváltva vele).
nagyjából működött is a dolog, kis minőség veszteség mellett lehetett "digitális" zoom miatta..utóbbi is egy lehetséges út a tele optika helyett.. 40Mp képeknek úgy sincs értelme, legalábbis tárhely igényük nagy lesz, de nyomtatáshoz, háttérképhez egyaránt felesleges az a felbontás... de a + tele optikás kamerát kiválthatja.
-
NandorHUN
addikt
válasz
SkyLine3000 #32 üzenetére
Telefotónak is van értelme, mivel ha normális portrét akarsz készíeni valakiről, akkor mai kamerákkal 2 opciód van: belemászol a pofájába és torzítás lesz a vége, vagy messziről fotozód, de a szar felbontás miatt akkor zoomnál pixeles lesz a feje.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
JoeCockBill #31 üzenetére
Persze, a nagylátónak legalább van értelme. Főleg belső térben, épület fotózásnál. Legalábbis és nagylátót (dslr) kb ezeknél használok leginkább.
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
SkyLine3000 #30 üzenetére
nekem nagyon hiányzik a nagylátószög v30 után. sok helyzetben jött jól, nameg tök látványos volt. szerintem többet használtam mint a normál látószögű lencsét. de minimum fele-fele arányban
-
SkyLine3000
addikt
Ha ilyen ügyesen rejtegetik, akkor meg minek az a félsziget? Olyan, mintha szégyellném a feleségem, vagy a gyerekem, aztán a fejüket papírzacsival takargatnám az utcán.
5 kamerát sem tudom hova tenni. Kíváncsi vagyok, milyen plusz fícsört hoz?
Nekem az 1+1 kombó is bőven elég. Ezek legyenek jól megcsinálva és annyi. A többi csak mókusvakítás, amit kipróbál az ember és utána alig fogja vki használni. -
ak76
senior tag
Ha most bejelentették,és ősszel érkezik,akkor jövő nyár elejére itt is kapható lesz..
Vagy nem.... -
Zé.
tag
válasz
t72killer #24 üzenetére
Ez csak egy lehetőség a mai négymagos / kamerás, megoldható ötletekből.
A 4 lencse csak szükséges, de nem elégséges... Mindenesetre érdemes
lenne az LG -nek folytatni ezt a térhatású fényképezési megkezdett irányt.
HDR-ben kidolgozva a technológiát, még csak fényképekhez is most értünk
el, megfizethető, reális áron... Szerintem ez sokkal de sokkal piacképesebb
keresettebb lenne, mint pl. a SONY szupergyors, ámde csak egy tört pillanatig
felvevő technológiai fejlesztési iránya... -
hemaka
nagyúr
Nagyon erdekes, ja nem.
-
-
-
Zé.
tag
válasz
t72killer #21 üzenetére
A felvázolt 3D kívánságot természetesen nem a bejelentett előzetes
fényképre értem, hanem más lehetőségképpen. Az emberi szem tengely- távolsága 65 mm, tehát ennyire kellene építeni a két lencsepárt egymástól. Ráadásul ez változik, ha nagyon közeli, ill. távoli témát szeretnénk 3D-ben fényképezni. Az öt lencse ebben az elgondolásban más feladatokhoz kellene:
Egy az előlapon, a megszokott szelfinek. A hátsó részen lenne 65 mm tengely-
távolságban két - két lencsepár. Külön a jobb, külön a bal szemnek megfelelően.
Egy sztereo képpárt egyszerre négy lencsével kellene készíteni. Közeli és távoli
fókusszal, hogy minden éles legyen. Mindezt mindkét képen. Tehát a lencséknek
a mobilházon hosszában kell elhelyezkedni! Makro illetve tájfelvételek még így is
határeset 3D - ben... A térhatású kép visszanézése az LG - 3D TV -n
polár szemüveggel lehetséges, a filmeknek megfelelő módon. Természetesen video
készítése ettől lényegesen bonyolultabb, az értékelhető térhatás elérése miatt.
Nyilván messze nem tökéletes, de gondoljunk bele: Emberöltőn keresztül kicsinyített,
fekete - fehérben néztük, mégis milyen nélkülözhetetlen volt! A mai 4K felbontású,
50+ collos TV-ken a felezett sorszám sem oly zavaró, mint a megszüntetett 3D-s TV-en! -
-
.:Ádám:.
tag
A render alapján a két szélső kamera nagy látószögűnek néz ki. Kérdés, hogy mekkora lesz az a nagy látószög mert a V30 120° (125° ?)-> G7 107° herélése negyon nem tetszett. Esetleges 3D wide angle videók készítése lenne a nagy dolog.
-
Hadd találjam ki, a következő generáció 6kamerás lesz, 500mm ekvivalens szupertele 1/100"-os "szenzorral", körömhegynyi lencsével.
-
embe
nagyúr
Remélem kijön valami kínai cég egy 6 kamerás kütyüvel!
-
Zé.
tag
A mai napig nem kapható az LG V30S ThinQ készülékük, pedig egy jó féléve
bejelentették. A múlt hónapban olvastam, hogy az első félévben folyamatosan
veszteséges volt a mobil üzletáguk... Valószínüleg ez a tipus is horror árú lesz
nekünk, s a kör bezárul...
E helyett a már egyszer elkezdett térhatású megoldást fejlesztenék használhatóvá, a szintén abbahagyott 3D - TV-hez. Első lépésben csak a fényképező technológiát.
Sajnos, az elmúlt évek fiaskói után már azt az egyszer elkezdett innovációt sem
folytatják, amit már régen elkeztek! Tudom, hogy nem egyszerű az amatőröknek
profi sztereo képeket alkotni, de a mai technológia lehetőséget adna rá! Eddig ez
volt a leggyengébb láncszem a használható térhatás eléréséhez. Mindenesetre ez
megfizethető, és már gyártható, s használható lenne, szemben a mai VR videóval...
Pedig jelentős fejlesztésekben elsők voltak a mobilos technológiában...
Elvesztették a renomét, s nagyon nehéz visszaszerezni a bizalmat, de járt már így
a sokkal nagyobb konkurens, Koreai gyártó is. Nyugdíjba mentek a szakemberei,-
no de majd egyszer Steve Jobs szelleme feltámad, s a kínai NOKIA elárasztja a világot...,,Először azt csináld, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges. . És hirtelen azon találod magad, hogy megcsináltad a lehetetlent!” . ( Assisi Szent Ferenc )
-
Viper26
nagyúr
Egy kamerát kellene rendesen megcsinálni csak a marketing bullshit helyett, lásd Pixel...
-
janeszgol
félisten
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Ez a vadnyugati kiadás? Western Edition.
-
DraXoN
addikt
válasz
pusszycat #11 üzenetére
nem, csak fekete háttérrel megy itt most.. nekem nincs nochos telefonom, ha lehet nem is lesz, de mintha olvastam már volna, hogy más telefonoknál is van ilyen "elrejtés", hogy a háttérkép és tartalom ne lógjon be az adott területre csak ha user is akarja...
de egy kérdés ... a v40 után minek párhónappal a v45? ... megéri ennyi verziót tervezni, gyártani, supportálni? ... most is hadilábon áll a support terén az lg.. v20am tavaly november óta nem kapott frissítést.. bár elvileg most kezdik kiszórni rá az oreót... ami szintén őőőhh.. hisz most már pite idény van (kéne legyen)...
és persze 99%, hogy több verziót sose fog kapni később a telefonom... max 1-2 hibajavítást .. ha kritikusnak ítélik... -
doooo
veterán
Na végre. Legyen egy teleobjektíves kamera.. és nem kap több kamerabéli kritikát tőlem az LG. (most biztos megnyugodva sóhajt fel pár LG-s alkalmazott
)
-
pusszycat
nagyúr
Végre kezdik (el) dugni a notch-t,ez valaminek a kezdete...
-
laceszgamer
addikt
Na úgy néz ki most ez lesz amin nekiállnak versenyezni meg sulykolni az emberekre.
" Vegyünk új telefont, az osztályban mindenkinek 22 kamerás van a enyém csak 16-os " Egy gyerek mondata a szüleihez valamikor a közeljövőben.
-
A V szériás LG-k szerintem szépek és jók, csak sokak számára túl szélesek, és sajnos számomra is. A V40 méretei még nem publikusak, de az összes nagyjából kortárs előd 75,4mm széles, és szerintem várható, hogy ennyi lesz a V40 is.
-
-
borand
aktív tag
Még 3 előlapi kamera és végre nem tudnak notchot alkalmazni.
Ez a telefon is szép addig, amíg ránem jössz, hogy notchos.
-
Kasya
nagyúr
A Note9 megjelenesere kellett valamit "villantani"?
-
-
Ha még alákerülne két kamera megfelelő elrendezésben akkor lehetne az a betűs autógyár saját márkás telefonja is...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Friss, bár nem hivatalos forrásból származó renderképeken csodálható meg az LG őszi nagy dobása, amit a jövő év elején a V45 követhet, 5G modemmel.
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Milyen széket vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest