Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sawwy007
csendes tag
Sziasztok
Olyan kèrdèsem lenne hogy ahogy észrevettem és kutatom a netet nem lehet màr kapni 13 promaxot?! Minden mobil szolgàltató és üzletek csak a iphone 14 es telót toljak legyen az sima vagy promax. Ahogy olvasgattam szinte ugyan azt tudja a 13 mint a 14 csak új külsőbe bújtatták bele, nem tudom az mennyire igaz hogy vibrál a 14 kamerája és sokan nimcsenek vele megelégedve tekintettel az àra miatt, kerdes hogy ezt sikerül e kijavitani, vagy lesz e mèg valami probléma vele? iphone vàsàrlàs előtt àllok így kikérem a vèlményeteket
Üdv -
Wesiz
tag
az apple a gyerekmunka egyik legnagyobb kihasználója (ezért tudnak ilyen olcsók lenni... ja nem) kína pedig az emberi jogok és munkavédelmi előírások egyik legnagyobb telibe szarója, ez a két dolog pedig hosszú évekre garantálja a közös együttműködést az apple és kína között bármennyire is menjen a felszínen a cicaharc.
-
Ricardo
titán
10-15 év + irdatlan mennyiségű pénz.
szerk:
Bár nem közép és dél amerikáról van szó a cikkben, de jól szemlélteti a problémát, és a feladat (gyártás athelyezése) méretét.
És ezek csak a csavarok. Azért akad még pár alkatrész egy ilyen készülékben, amik sokkal komolyabb gondot jelentenének.Ez a kis csavar megmutatja, hogy miért nem fognak Iphone-t gyártani az USA-ban
-
adamklark
senior tag
legalább az emberek nem tudnak 1 éves telefont váltani azonnal, feleslegesen
-
Damos
tag
válasz
#86564352 #17 üzenetére
Engem különösebben nem érdekel, hogy Kínában, vagy Mexikóban gyártat az Apple, csak zeon.hu fórumtárs kommentjére reagáltam, miszerint nem feltétlenül Keleten a legolcsóbb az összeszerelés.
Bár továbbra is azt mondom, hogy Közép- és Dél-Amerikában nagyon sok lehetőség rejlik.
-
törölt tag
Ezért sem érdemes közép- és dél-amerikai gyártóparadicsomról beszélni, legalábbis elektronika területén. Lítium onnan jó persze, viszont hogy komplett termékek helyben készülnének olyan szinten ahogy most Dél-Kelet Ázsiában... A Nyugatnak és a Távol-Keletnek is megfelel a status quo.
USA és EU a K+F témára gyúrjon csak, aztán a kelet legyártja. Egyébként most chiphiány, covid miatti lassulások mellett olvastam egy érdekesebb témáról is, ami kicsit más probléma, mint késik a legújabb iPhone és videókártya.... Kórházi MRI gépekhez szükséges hélium fogyóban, ruszkik háborúja miatt leállt a kereskedés. A GE és Siemens már dolgoznak új gépeken, amelyek kevesebbet fogyasztanak.
Helium shortage: Doctors are worried that running out of the element could threaten MRIs -
törölt tag
Annak költségét USA-nak és EU-nak kellene fizetni, Mexikó és Brazília nem fogja magától. Kína, Tajvan, Dél-Korea megcsinálta magának. Mexikó nem rossz, azért még hosszú út előtt áll: Top 10 Electronics Exporters by Country 2020
-
törölt tag
Szerintem nem a munkaerő Kína legnagyobb előnye. Úgy tudom pont azért szeretik a cégek Kínába vinni a gyártást, mert Kína kész iparvárosokat húzott fel és minden van helyben IC-től műanyagig, plusz kikötők. Tajvan ugyanez. Dél-Korea szintén. Beszállítók, minden ott van helyben. Egy USA vagy EU gyárban kiderül hoppá ehhez az alkatrészhez másik részalkatrész kell, vagy módosítani kell valamit, várhatnak és áll a gyártósor. Shenzhenben ott van minden az utca másik oldalán.
-
Damos
tag
Kína egykepolitikát folytat, öregszik a társadalom, a kevesebb fiatal magasabb béreket kér. Ezzel szemben Mexikóban folyamatosan nő a lakosság száma, már kb. 10 éve 20%-kal olcsóbban lehetett ott gyártatni. Nyilván politikai okokból gyártatnak Kínában, amit ebben a topikban nem fogunk kitárgyalni.
-
janeszgol
félisten
Pontosan. Pont a HMD kapcsán jutott eszembe, akik azt nyilatkozták, hogy a termékeik azért drágák, mert megújuló, meg folyamatosan ellenőrzik, hogy a Foxconn által összeszerelt Nokiákat megfelelő bérezésben részesül munkások gyártsák.
És akkor eszembe jutott, hogy ez mekkora ár növelő is lehet. Elvinnék az USA-ba a gyártást, akkor aztán milyen áron jönnének a telefonok?
-
joey04
titán
El kell hozni az idiótáktól a gyártást.
-
Damos
tag
Karácsony előtt 7 héttel ez nem túl jó hír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Sajtóközleményben jelezte az Apple, a Csengcsouban elrendelt járványügyi korlátozások következtében hosszabb szállítási időre kell számítania annak, aki új iPhone 14 Prót szeretne.
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dark Souls sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest