Lassul az iPhone 14 Pro és Pro Max gyártása

Sajtóközleményben jelezte az Apple, a Csengcsouban elrendelt járványügyi korlátozások következtében hosszabb szállítási időre kell számítania annak, aki új iPhone 14 Prót szeretne.

Vasárnap közleményt osztott meg az Apple, melyben arra figyelmeztetnek, a kínai Csengcsouban elrendelt Covid-19 járványügyi lezárások és korlátozások miatt lassul az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max modellek gyártása. Csengcsouban van a Foxconn elsődleges összeszerelő üzeme, ahol az iPhone 14 Pro széria tagjai készülnek, a közlemény szerint jelentősen csökkentett kapacitással folyik jelenleg a munka.

Az Apple magyar oldala 4-5 hét szállítási idővel vesz csak fel rendelést a Pro modellekre.
Az Apple magyar oldala 4-5 hét szállítási idővel vesz csak fel rendelést a Pro modellekre. (forrás: Apple) [+]

Az Apple szerint nagy igény van a piacon a két új Pro modellre, így arra figyelmeztetnek, hosszabb várakozási és szállítási idővel fogják tudni csak teljesíteni a megrendeléseket a kialakult helyzet miatt. A cég nem számszerűsíti, hogy mennyivel hosszabb beszállítási időkre lehet számítani, ahogy azt sem, mit jelent ez darabszámban. Ez az első alkalom arra is, hogy a Covid-19 miatt elrendelt korlátozások és beszállítói láncban kialakult nehézségek kapcsán nyilatkozzon a cég. Azt ígérik, szorosan együtt dolgoznak beszállítóikkal, hogy amint biztonságos, visszatérjen a gyártás a megjósolt ütembe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés