Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
adamklark #53 üzenetére
hogyne tudnám személyes tapasztalatokkal, sok tanulmány is volt erről, meg tudod keresni ha nagyon akarod i de mit számít ez ha lerázod ?
több Samsung telefonom is volt (note 3, s4 Mini pl ) s8 telefonnal kezdtem el használni a gyors töltést és sokat használtam (konkrétan mindig, de közben nem használtam a telefont), érezhető volt a különbség amikor csak szükséges esetben használtam a gyorstöltést note 9/note 21 telefonnal a későbbiekben korábbi folyamatos gyorstöltéshez képest
Én kérek elnézést hogy nem tetszik a nagy semmi. De azért terjeszd tovább a hülyeséget. -
xZer0kidx
senior tag
válasz
adamklark #33 üzenetére
Rákerestem pár tanulmányra és szinte mindegyiknél az a konluzió, hogy a gyorstöltés a gyakorlatban sokkal hasznosabb, mint amennyi gondot okoz.
Azért azt érdemes hozzátenni, hogy a példád során említett S8 és Note 9 akku kapacitása között van egy laza 1000mah. Ez töltési szokásokat nem figyelembe véve is okoz érezhető különbséget.
Engedj meg kérlek egy saját példát is. Nemrég adtam el 3éves Mate 10 pro készülékemet 4000mah akksi 23W-os gyári töltővel töltve. A mérés szerint az akku kapacitása 83%-os volt.
Az Iphone se-m 1821-es akksival 5W-os töltővel 3 hónap alatt 4%-ot csökkent a gyári szoftver szerint. 3 év alatt akkor ha jól számolom 45%-os teljesítményvesztés, mindez egy 5w-os töltőt használva? Persze ennyit nem veszít (legalábbis nagyon remélem
) de érzékeltetve a helyzetet semmi gondot nem okozott a 23w-os töltő a Huawei esetén ahogy a 15W-os töltő sem okozott anno az s7 edge-nél sem, az egy napos üzemidőt 4-5óra kijelző idővel tudták hozni.
Szerencsére a lassú töltésre mindig volt lehetőség, míg a gyorstöltésre sajnos nem, vagy nem kellő mértékben...
-
Noukoum
veterán
válasz
adamklark #24 üzenetére
És ezerszer körül lett már járva hogy potenciálisan semmit nem fogsz érszrevenni abból a degradációból amit a gyorstöltés okozta melegedés okozhat. Abba bele se menjünk hogy mindenki a kocsiban használja naviként a telefont tűző napon, meg órákig használja 40 fokban de azért a gyostöltés az ellenség mert olvastam a neten.
Szakmai fórumon nincs helye ilyen jellegű tévhiteknek szerintem. Igen le lehet írni ha 10-20 évig nem szeretnél benne aksit cserélni akkor kerüld a gyorstöltést. Meg kerüld a használatot is és akkor is olyan lesz az aksid amilyen. Kabaré az egész. Én már 3 éve is nevettem ezen, pedig akkor a többség sírt hogy jaj hogy fogja bírni az aksi.. Azóta mindenki lecserélte a telefonját, azok is akik ilyen 5-15 wattal töltötték a telefonjukat. És van aki ezek után is nyomja hogy jajj gyorstöltés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest