Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemmind1_85

csendes tag

válasz Beckham087 #209 üzenetére

Szia!

Talán a HDD kattogott egy kicsit (legalább is a seagate amit beleraktam csendesebbnek tűnik), más furcsa hangot én nem hallottam.

• nemmind1_85

csendes tag

Sziasztok!

Én ilyet vettem 2 hete: AS3820TG-434G50N

Előző gépeim:
    - Acer 5672
    - HP 8510w

Eddigi tapasztalataim, viszonyítva az előző gépeimhez képest:

+ Kicsi, könnyű masszív gép, nem recseg amikor nyomkodom, mint ahogy azt a teszt is írja az előző acerekhez képes sokat javult a minősége.
    + Hűtés nagyon jó, alapból 1.2GHZ-n megy, ha nem csinálsz semmit, ekkor ebben a nagy melegben is 45-47 fokos a CPU. Mikor erőforrás igényesebb dolgokat csinálok, akkor kb 90 fokig melegedik a CPU. A HP ilyenkor már úgy süvített, hogy lassan beérte az asztali gépemet.
    + Ilyen méretben ez a legjobb cpu és vga teljesítménnyel rendelkező gép.
    + 2db VGA

- Kb 30 percig takarítgattam a sok szemetet, amit felrakott alapból.
    - Lehet, hogy csak én vagyok maximalista, de már igazán tehettek volna bele 7200rpm-s vinyót (mind1, ezt utólag pótoltam)
    - Win7 telepítése a másik vinyóra eléggé nagy szívás volt, csak úgy sikerült, hogy előbb felraktam egy XP-t, marj abból indítottam a win7 telepítését (a szokásos, nem tudja létrehozni az új rendszerpartíciót üzenet miatt)
    - XP-t szerettem volna használni, de nincs hozzá driver vagyis a VGA-hoz biztos nincs, a többit még talán össze lehetne vadászni.
    - Az akksi 6%-os elhasználódottsággal érkezett, ami később változott 1 és 5 % közötti értékeket mutatva (everestből vettem az infót) erre nem tudja valaki, hogy vonatkozik a garancia?
    - A kijelző ugyebár tükröződős, de nekem ez még a kisebb baj. A nagyobb baj a felbontás: nem tudom ti hogy vagytok vele, de én idegbajt kapok ezektől a minél kisebb magasságú kijelzőkből, de ez ellen sajnos nem tudok mit tenni, mivel már szinte csak ilyet gyártanak (legalább is a számomra megfizethető kategóriában). A legfájóbb pont hogy a 1680x1050-es felbontás 1366x768-ra csökkent.
    - Kevés csatlakozó / port (bár a HP-ban sem használtam ki, de lehet valakinek van igénye pl újlenyomat olvasóra, vagy firewire-re esetleg bővítőkártya helyre.

Az előbbi posztokat végigolvasva, az egyes márkákat szidóknak, illetve a HP-ról Acer-re váltásom miatt majd engemet szidónnak:
    - Én le...rom, hogy mi van ráírva az egyes cuccokra, amit veszek (egy rövid márka kizáró listától eltekintve), feltéve ha jó minőségű / teljesítményű és van rá sok gari. (Ajánlom figyelmébe a szitkozódó embereknek a homárt és a hasonló oldalakat, ahol "nagy" márkák garanciális problémákból adódó hibákból akarják kihúzni magukat, szívatva a vásárlót)
    - Azért váltottam Acerre, mert írták több helyen, hogy sokat javult a minősége, illetve a HP-ról kezdett lejárni a gari és nem akartam sokat bukni rajta. Továbbá alapból sem tudnám megfizetni a HP 8440w-t (amit kinéztem magamnak), nem hogy az ilyen csodálatos euro árak mellett.

A gari érvényességi idejével kapcsolatban érdemes nézni a beszállítók / nagykerek weboldalát, ahol ki kéne írniuk a garit. Az én gépem pl a néhány 3 betűs nagyker egyikéből van (segítek, H-val kezdődik), ott ki van írva a 3 év. Szerintem, amíg itt szerepel, addig biztos így lehet a boltokban is megvenni.

Ha van kérdés nyugodtan tegyétek fel.

u.i.: A gamereknek (tudom a noti nem játékra való és én sem főleg arra használom, de) a GTA 4 a 4. patch-el High grafon 25 fps-sel megy.

Új hozzászólás Aktív témák