- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Milyen okostelefont vegyek?
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
54. oldalnál tartanak a kijelző panaszokat tekintve a hivatalos fórumban - úgy néz ki ez az Edge nem lesz hosszú életű telefon.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
szkaroly
senior tag
válasz Emericus Max #36 üzenetére
Csak hogy pár kontrát is mondjak:
- beégés (az 1000 nit jótékony hatása ugye)
- pwm (nem mindegyik amoledes telefon szoftverében van dc dimming, arról nem is beszélve hogy ezt bekapcsolva hatással van a szinek élénkségére pl.
- ha törik, a csere jóval drágább az amolednélEnergiatakarékosság szempontjából nagyon panelfüggő. Ha csak a gsmarena listáját nézem meg, számtalan nagyméretű ips képernyős telefon van az élmezőnyben (sima mate 20, p40 lite), de amoledes telók is vannak alul és felül is.
[ Szerkesztve ]
Poco F6
-
joey04
titán
válasz hallerlaller #37 üzenetére
Igen, erre is gondoltam, de elég sokszor voltak hasonló hírek samu panelekről is. Náluk meg nem nagyon tesznek el az asztalra jobb minőséget a témában szvsz.
-
joey04
titán
válasz Emericus Max #36 üzenetére
Te nem tanultál meg rendesen értelmezni szerintem. Vagy csak olyan dolgokat fűzöl hozzá adott témához, ami irreleváns. Én annyit jegyeztem meg, hogy úgy vettem észre, ezekkel több hiba van. Hogy melyik ad szebb képet, melyik fogyaszt kevesebbet, vagy bármi hasonló téma szóba sem jött.
-
Juhaszatti
addikt
válasz Necro_Ramone #34 üzenetére
Tekintve hogy az USA-ban a Motorola a mai napig 4., Dél-Amerikában pedig a 2. legtöbb telefont eladó gyártó, azért fogyhatott ebből is.
[link] -
doooo
veterán
A CSOT gyártja ezeket... akikkel épp üzletelni akar a Samsung az M41-hez, lévén olcsóbb alternatíva a sajátjuknál. Lehet át kellene gondolni (egyébként is, hisz nem sok értelme van konkurenciát támogatni, pláne kínait, főleg ha a végtermék így is elég drága lesz; de ez másik sztori).
Szerk.: Most olvasom, hogy újabb értesülések szerint kukázzák az M41-et, és helyette M51 lesz, de ezt már nem bíznák rájuk, mert ahhoz kellő minőséget nem tudtak biztosítani a kínaiak...
Mások mégis bepróbálkoznak csúcsmodellekhez is velük. Aztán ez a vége.[ Szerkesztve ]
-
Emericus Max
tag
Lehet, hogy az IPS kijelzőkkel ezek a hibák nem fordulnak elő, de cserébe ott a végtelen kontraszt, a nagyobb betekintési szögek, a kedvezőbb energia fogyasztás, a valódi fekete, napfény alatti láthatóság és a sokkal élénkebb/szebb színek stb.
Minden szempontból fejlettebb technológia az OLED mint az IPS.#LiVeGa : Igen, az iPhone 11-ben IPS van, de ennek az oka az olcsójánoskodás, mint amiért nem kapsz normális gyorstöltőt az Apple-től azért a pénzért... Azért a többi iPhone is amoled kijelzőt kapott már
Nem almát az almával hasonlítunk össze, ezért értelmetlen ugyanazokat a hibákat keresni két teljesen eltérő technológia esetében.
-
joey04
titán
válasz Emericus Max #26 üzenetére
Ha maga az OLED technológia lenne rossz, akkor mindenhol mindenkinek szarakodna a dolog és mindenki IPS LCD-vel gyártaná a telefonokat, de nem ez a helyzet.
Egy szóval nem mondtam, hogy mindenhol mindenkinek szarakodik, vagy rossz. Te és én vagyunk az élő példák, hogy nem mindenkinél rossz. Annyit jegyeztem meg, hogy gyakrabban merülnek fel ilyen problémák, mint az IPS éra idején.
[ Szerkesztve ]
-
Necro_Ramone
tag
"ám még nem tudni, tíz vásárlóból hányat érintenek a gondok." - Sose derül ki, ahhoz ugyanis el kéne adni ebből a szarból tizet.
-
Plug Life
senior tag
A valódi Motorola forog a sírjában.
-
Ezekiell
veterán
-
szkaroly
senior tag
válasz Emericus Max #24 üzenetére
Csinálj egy google keresést és rájössz hogy nagyon sokan nem olyan szerencsések mint te.
Poco F6
-
törölt tag
válasz Emericus Max #26 üzenetére
IPS LCD kozepkategoria legalja...
Nem is tudtam, hogy az iPhone 11 ennyire le van csuszva miatta. -
Emericus Max
tag
Hmm, szerintem meg nem hülyeség. De mindegy. Én így gondolom, te meg úgy...
Ha maga az OLED technológia lenne rossz, akkor mindenhol mindenkinek szarakodna a dolog és mindenki IPS LCD-vel gyártaná a telefonokat, de nem ez a helyzet. Az IPS LCD lement a középkategória aljára és minden gyártó az amoledet tolja a felsőbb szegmensben.
Te is azt veszed ezek szerint. -
joey04
titán
válasz Emericus Max #24 üzenetére
A saját apró merítésed alapján nettó hülyeség ítélkezni akár pozitívan, akár negatívan. Nekem 5 amoledes készülékem volt és soha nem volt baja egyiknek sem. Na bumm.
-
Emericus Max
tag
A 3.-ik AMOLED kijelzős mobilomat nyúzom és soha semmi gond nem volt ezekkel a kijelzőkkel. Pedig a 3 telefon, 3 különböző gyártó terméke (LUMIA 930, Mi Mix 3 és Galaxy Note 10 lite). Szóval nettó hülyeség azt mondani, hogy az (AM)OLED technológia eleve defektes.
Nyilván itt egy széria hibáról van szó, ami kijelző típustól tök függetlenül bármelyik gyártónál megtörténhet. Vagy a Motorola (Lenovo) dizájn siklott félre egy ilyen kritikus hiba fölött.A zöldülés amúgy lehet interferencia sztem, vagy panel hiba. Nyilván egyik sem orvosolható szoftveresen.
-
szkaroly
senior tag
Mate 20 pro, Pixel 2xl, kitudja hány Samsung, LG V modellek, valamelyik Iphone, Oneplus 8 pro, csak ami hirtelen eszembe jut. Mind a legdrágább kategória. Amúgy erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban hogy a képeken szereplő hibát szoftveresen orvosolni lehet. Nyilván van pár előnye az olednek az ips képernyőkkel szemben, de szerintem egy eleve defektes technológia.
Poco F6
-
törölt tag
Na ilyet sem kell akkor venni.
-
Schuler888
senior tag
válasz ghiottone #16 üzenetére
Igen, amiota eleg sokan elkezdtek amoledet gyartani, nameg a media es clickbait elore toresevel is kb minden hiba egybol felkerul valahova, es minden organum felkapja
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Ezekiell
veterán
-
blueMerle
veterán
válasz HeadHunter98 #17 üzenetére
Mert a gyártási folyamat során az egyes alkatrészek beszállítói sok esetben változnak vagy épp bővülnek. Papiron technikailag ugyanaz az alktrész mint ami a final-beta készülékekben van a végső összeállításnál (ezért sem szükséges az alapos tesztelés), aztán a gyakorlat persze mindig mást mutat.
-
HeadHunter98
tag
Most őszintén, ezek miért nem derülnek ki tesztelés során még a megjelenés előtt?
-
joey04
titán
márkától függetlenül szerintem több ilyen gond van az amoled panelekkel. Tudom, ips-nél is volt sárgulás stb, de szerintem ENNYI gond nem volt.
-
_flamer
aktív tag
Ennyi pénzért Motorolát venni..
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
nagyúr
Ez nem hiba, hanem egyedi jellegzetesség! Neked jár!
Végre kitörhetsz kereteidből!
Ne menj a tömeg után!
Rendes kijelzője bárkinek lehet![ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Ezekiell
veterán
válasz MikeWazowski #2 üzenetére
Naja, de egy 50ezres telefonnál elsóhajtasz egy "óbazdmeg, mind1, ennyiért mit vártam" mondatot, míg egy 500ezresnél egy "Ó A JÓ ÉDES KU...(nem folytatom mert egy életre bannolnak)" mondatot
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
ghiottone
nagyúr
Szoftveres javítás a Motorolánál - muhaha, akkor ez olyan lesz mint a Z2 Force wifi javítása: [link]
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
fornettisuti
veterán
válasz MikeWazowski #2 üzenetére
LG kijelzőknél volt ilyen gond.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
rigoberto
őstag
Ez a gyártó is csak szenved egy ideje.
-
konci79
őstag
válasz MikeWazowski #4 üzenetére
3 éve használok egy G5 Plus-t, teljes elégedettséggel... Az akksi gyengébb kicsit, semmilyen egyéb baja nincs, se beégés, se lassulás, se karc, se festék pattogás.
-
Schuler888
senior tag
Tetszik a hTC ora widget
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
blueMerle
veterán
Kétpálcás utolsó dzsunka minőség amit kapsz ezektől. One Zoom, gyári tokban, hetente tokból kivéve megtisztitva mikroszálas kendővel és b+ lepattog a festés az oldaláról. Gyári szilikontokban. Frissítés NULLA (egykori flagship...). Ennyi erővel lehet venni cubotot, umidigit, digidugit vagy amit akarsz negyedáron Motorola helyett.
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
Anno ugyan ez volt a Huawei mate 20 pro-val is. Két fajta oled kijelzővel adták ki és csak a BOE volt hibamentes.
Ricardo - szerintem teljesen mindegy milyen kategóriában fordul ez elő, ugyan úgy komoly hiba. Ha 50 ezer egy telefon vagy 500 ezer akkor is macera van, mert vissza kell vinned stb...
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Ricardo
titán
Ez kellemetlen. Egy ilyen hiba nagyon rossz fényt vet egy adott gyártóra. Hatványozottan igaz, ha (mint ebben az esetben) a felső kategóriában fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest