H​i​rd​et​és​

2018. április 24., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) szpali


szpali
(őstag)

Na erre kíváncsi vagyok, bár kötve hiszem, hoyg többet tudna nyújtani, mint egy MiHome rendszer :U

Oneplus5 & Oneplus3 || DELL XPS 15 9560 & 2709W & 2312HM || LG 42LF652V | Denon X520BT | Wharfedale 240 & 220C & 220 & 10.DFS & Roth Audio Oli KH30

(#2) AGE-T válasza szpali (#1) üzenetére


AGE-T
(őstag)

Pont ez jutott eszembe nekem is. 40e nem sok egy ilyen cuccért. Távirányítót, meg a hub kb. felesleges. Ha már van olyan izzó ami bt csatlakozik a telefonomhoz.

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#3) atike


atike
(PH! nagyúr)

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy vajon ezek is ugyanúgy megfeküdhetnek-e, mint az akár olcsóbb akár drágább "sima" ledes világítások... :U

"Nem harcolhatunk valami ellen. Annak semmi értelme. Valamiért kell harcolni."

(#4) David75


David75
(őstag)

Az a baj, hogy az ikea nem okos égőknél is elhanyagolja az erős fehér fényű 5000-6000 kelvines égőket. Én pont ezeket szeretem. Ezek égnek ha tényleg fény kell, ha rendesen látni akarom mit is csinálok. Ha keresek valamit a nappaliban, ha pc-t szerelek este, a konyhában ha este mosogatok, vagy a fűrdőben ha este borotválkozom. Minden másra bőven elég a gyengébb fényű rgb led. Ha lenne mindkettő az ikeánál, és komunikálna alexával és megtudnám adni alexának, hogy milyen hangutasításra mi történjen akkor most vennék is pl: "total darkness", "maximum light", de akár magyarul is: "hangulat világítás egyes" vagy "konyha fel" stb.

Galaxy s8| i5-6600k, MSI GTX 1070 gaming X, Asus ROG Swift PG278Q| beoplay h7

(#5) Fall-N


Fall-N
(őstag)

Az alkalmazásuk támogatja a Taskert? Akkor lenne igazán okos. ;]

Egyenként tetszik, hogy terjed ez az okosotthon koncepció, mert teljesen természetesnek kellene lennie, hogy ne csak a TV-t, termosztátot (Google Nest), hanem az otthoni dolgokat is lehessen Wi-Fi hálózaton keresztül vezérelni.

A következő lépcsőfok az automatizálás lenne, nem véletlenül kérdeztem a Taskert.
Mire hazaér az ember beállítana mindent, vagy ha elmegyünk otthonról lekapcsolná (helyettünk ha bekapcsolva marad) az elektromos fogyasztókat. Vagy időfüggő profilok lennének.

Szerintem egyáltalán nem sci-fi ez, hiszen az eszközök külön-külön rendelkezésre állnak már össze kellene kapcsolni.

(#6) pomorski


pomorski
(őstag)

Én az IKEA-féle okos húsgolyó tesztjére lettem volna inkább kíváncsi.

(#7) justmemory


justmemory
(tag)

Sziasztok!

Engem leginkább az érdekelne, hogy az "okos otthon"-os megoldások terjedésével mennyire gondolnak a kitettségre/védettségre, kiváltképp, ha mondjuk wi-fi-n keresztül történik az összekapcsolás? Mármint van-e külön azonosítás, párosítás, akármilyen plusz védelmi vonal? Azért kérdezem csak, mert bizonyos beállítások mellett (és nagyon sok wi-fi sajnos így van beállítva a háztartásokban (nem csak); legalábbis tapasztalatom szerint. Még a szolgáltatói is.) a wi-fi routerek a jelszótól függetlenül feltörhetőek, így akár illetéktelen is elkezdheti mókolgatni mondjuk a világítást. Oké, ennek önmagában nincsen túl nagy "veszélyességi faktora" (de mondjuk kikapcsolom a korábban időzített felkapcsolást), de ha egyéb más funkciók/eszközök is lesznek hozzákötve, akkor már érdekesebb a dolog.
Azt nem tudom, hogy milyen elven működnek ezek, magyarul, hogy ha tudok csatlakozni a wi-fi-hez, akkor teljes hozzáférést kapok-e a rendszerbe csatolt eszközökhöz, vagy mondjuk vannak tiltási funkciók (gyerek ne szórakozzon már azzal, hogy örökké kapcsolgatja például), azok milyen elvek mentén, stb.

(Oké, a feltöréshez idő kell, de egy igazán erős géppel néhány óra alatt ez megtörténhet; vagy ha elegendően sokszor járok arra, akkor mindig mondjuk csak 20-30 perceket rááldozva is mondjuk 1 hét...)

--- Imprisoned, inside this mind... ---

(#8) szpali válasza szpali (#1) üzenetére


szpali
(őstag)

Na most, hogy elolvastam a cikket, a véleményem változatlan.
Kezdetleges megoldásnak nem rossz, de messze áll a tökéletestől. Ha a későbbiekben kapna mozgás/ajtó nyitás érzékelő szenzorokat, akkor talán.

Nálam van egy MiHome Gateway van a nappaliban, amihez az egész lakásban csatlakoznak mozgás szenzorok, ajtó érzékelők, falba építhető, vezetéknélküli kapcsoló, nyomógomb és egyéb más érzékelők.
Ezek vezérlik a fehér és RGB LED égőket, LED szalag hangulatfényt,
konnektorokat, napszaktól függően eltérő fényerővel, mozgásra vagy ajtó nyitásra, stb. Van pár hőmérséklet és páratartalom érzékelő is, amiknek a jelére az IR kontroller el tudja indítani és le tudja állítani a klímát, vagy magas páratartalom esetén ki/be tudja kapcsolni a fürdőszobai páraelszívót.
Ezen kívül wifi jel erősítő is csatlakoztatható a rendszerbe, ha a lakás távolabbi pontján esetleg nem lenne megfelelő a jelerősség valamelyik szenzornak/lámpának, de a telefon is automatikusan át tud váltani, ha ott jobb a vétel.

A világító eszközöket gateway nélkül is lehet vezérelni a Yeelight appal, de a sok szenzortól és szabálytól lesz "okos" a rendszer :)

Oneplus5 & Oneplus3 || DELL XPS 15 9560 & 2709W & 2312HM || LG 42LF652V | Denon X520BT | Wharfedale 240 & 220C & 220 & 10.DFS & Roth Audio Oli KH30

(#9) Bog válasza atike (#3) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Két éve van klasszik ikeás ledes körtém otthon (több is), eddig semmi bajuk, nem villog, nem vibrál, pedig naponta 2-3 órát biztosan világít.

Egyébként érdekes módon nekem eddig egy ledes égőm feküdt meg, amit jó drágán vettem valami magyar boltban, mert spéci a foglalat. De a Kínából 12-es csomagban rendelt spot izzóim is megvannak évek óta és tökre semmi bajuk, ha leszámítom, hogy van egy ilyen elvileg alig látható zöldes aura a fényük körül, amivel együtt lehet élni, csak kicsit fura.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#10) atike válasza Bog (#9) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Nekem sajnos teljesen vegyes szórást mutat. Minden ledes világításra lett kicserélve otthon és mind az olcsóbb, mind a drágább kategóriás "izzók" között van olyan ami pár hónap után megadja magát (villogni kezd, vagy épp a fényereje leesik a töredékére) - de mondjuk a legtöbb amúgy gond nélkül megy mióta megvettem. És még csak helyhez sem köthető a meghibásodás, mert a ház bármelyik pontján előfordult már meghibásodás. Amúgy nagyságrendileg 45-50 "izzó" lehet mindenfelé - ezekből 2-3-4 db szokott hibás lenni. Garanciában cserélik, szóval pénzt nem bukunk rajta, csak bosszantó, hogy negyedévente visszaviszünk pár darabot cserére (1-1 darabbal nem szoktunk szaladni, összevárjuk, hogy legyen több... :DDD ).Szóval az lenne érdekes, hogy ezeknél is előfordulhat-e ilyen nagyságrendű meghibásodás... :U

[ Szerkesztve ]

"Nem harcolhatunk valami ellen. Annak semmi értelme. Valamiért kell harcolni."

(#11) Béééla válasza szpali (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Support. Volt szerencsém kínai terméktámogatáshoz. :((( Azóta kétszer is meggondolom.
Ehhez 10 év múlva is biztos fogsz kapni mindent.
Meg a szoftver minősége, szétkapták az ikeásat és nem egy Xien által, tutorialból összetákolt elavult linux fut root/root-tal (ami fontos mert netre KELL kötni)

@Bog:
Köszönöm hogy végre nem az "izzó" szót kellett olvasnom hanem "égő"t! Piszok idegesítő a cikk. Legyen körte, lámpa, égő, bármi csak ne izzó :W
Nekem obi-s led lámpáim vannak és azok váltak be leginkább (főleg mert az obinak voltak pont ilyen körtéi olcsón, megfelelő fényerővel és teljesen vibrálásmentes)

A cikk: én már majdnem szaladtam a legközelebbi ikeába bevásárolni de egy kérdés merült fel: mennyire okos a kapcsoló?
A Hue-nek van olyan kapcsolója amin van 4 gomb ami 4 profilt tud azonnal kapcsolni. Az ikeás okos-kapcsoló egy fix szetthez van hozzárendelve? (több különböző lámpát kéne kapcsolni mint csillár, olvasó, hangulatfény, a nyilakkal lehet olyan profilt beállítani hogy minden menjen, olvasólámpa menjen, esti beszélgetős hangulatfény?)

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#12) Bog válasza atike (#10) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

54 ledes fényforrás van nálam otthon. Ezek nagy része két éve van meg, eddig nem kellett cserélni egyet sem (a korábban említetten kívül). Van több ikeás motyó, van, amit amazonról rendeltem, van egy sereg kínai, meg van egy akkora körtém is, mint a fejem, átlátszó búrával és olyan ledes belsővel, ami egy izzószálat utánoz, mondjuk az önmagában annyiba került, mint 10 másik, de olyan a lámpa, amibe ez illik.
Vannak ledszalagok is, van egy BT-égő, ami appból színváltós, tényleg rohadt sok ilyen szirszarral találkoztam és én tökre meg vagyok elégedve, lehet, hogy csak szerencsém van, meg lehet, hogy a jövő héten a konyhai kínai spotok egyszerre halnak meg hirtelen, de eddig csak a színhőmérsékletben láttam eltérést a "márkás" és a himihumi között, megbízhatóság szempontjából még nincs különbség. De hát még a 10 000 órányi üzemeléstől is messze vagyok, nem hogy a 25 000-től.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#13) Bog válasza Béééla (#11) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Szerintem fogadjuk el, hogy az "égő", az "izzó" és a "körte" pont ugyanannyira nem stimmel, mert nem ég, hanem világít, nem izzik, hanem fényt bocsát ki és nem is okvetlenül körte alakú. Ezek a szavak akkor is megmaradnak a nyelvben, ha már közük nincs az eredeti jelentésükhöz, lásd még "képernyő", vagy menjünk vissza még az időben: "karfa".

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#14) moleculez válasza Bog (#13) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

vagy mikor a PET palackot üvegnek hívják, az a kedvencem... ( Dobd ki a kólásüveget! Grrrr)

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...a BUGOK átmenetiek de a FÍCS örök!!!" @abusalempictures

(#15) TheMarci válasza szpali (#8) üzenetére


TheMarci
(PH! addikt)

Az IKEÁ-sat tesztelték a hozzáértők, hogy biztonságos, nem küld ki semmilyen kódot a szervereikre. A kínai csodákban nem bíznék ilyen szempontból sajnos. :(

Persze ez is emberfüggő, kinek mi a fontos.
https://www.iot-tests.org/2017/04/ikea-tradfri-a-smart-light-in-the-darkness-of-iot-security/

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#16) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

A napokban láttam Techmoan-nál egy WiFi-s konnektor szet tesztjét integrálva Alexa-val (sajnos nem tudom linkelni, mert egyelőre Patreon exkluzív azoknak, akik előfizetnek mint én is), és kicsit megváltozott a véleményem erről az egészről, mert a mobilos app-jával ki-be kapcsolgatni ezeket tényleg macera (telefont elővenni, képernyőt feloldani, app-ot elindítani, gombot megnyomni), közel tízszer annyi idő, mint egy sima távirányítós villanykapcsoló távirányítójához odanyúlni és megnyomni. Viszont hangvezérléssel egész gyors a dolog. Cserébe van egy eszköz a házban ami folyamatosan hallgatózik, ezt pedig valakinek vagy beveszi a gyomra, vagy nem. (Habár egyre nehezebb kikerülni, az Android-os mobilokon is ott az "OK Google" hívószó, azt is detektálnia kell valaminek és alapértelmezésben aktív.)

🧟 BrainZZZ!

(#17) Timer


Timer
(őstag)

Egy bridge-t, és a 2 LED lámpát tartalmazó alapcsomaghoz lehet külön izzókat úgy kapcsolni, hogy a távirányítóval mindet egyszerre lehessen vezérelni? Ha a villanykapcsolóval lövöm le a rendszert, megjegyzi a beállításokat, vagy megint párosítani kell?

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920 >> Nokia Lumia 930 >> OnePlus 3 >> OnePlus 5T

(#18) Béééla válasza Timer (#17) üzenetére


Béééla
(őstag)

A villanykapcsolóval az ikea elmondása szerint ugyanúgy lehet kapcsolgatni (szép is lenne ha nem).

Bélabá

(#19) ribizly válasza Béééla (#18) üzenetére


ribizly
(PH! addikt)

Jah. Lekapcsolod a kapcsolót és világít tovább. :DDD
Mondjuk, ha ilyet találnnának fel, akkor arra vevő lennék.
De ugye a fizika törvényei nem nagyon változnak... :D

|•| A WORD elszáll, az írás megmarad |•|

(#20) Timer válasza Béééla (#18) üzenetére


Timer
(őstag)

Nem pont erre értettem! ;) Arra vonatkozott a kérdés, hogy ha lekapcsolom, akkor dobja-e a beállításait!

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920 >> Nokia Lumia 930 >> OnePlus 3 >> OnePlus 5T

(#21) DarkByte válasza Timer (#17) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Én a kínai MiLight alapján tudom mondani, hogy a társítást nem kell neki újra betanítani ha áramtalanítod. Viszont nyilván ha le van áramtalanítva a fali kapcsolóval, akkor WiFi-n keresztül nem tudod felkapcsolni. Viszont ha felkapcsolod a kapcsolóval, akkor nálam a legutóbbi aktív állapotba tér vissza (tehát mondjuk ha sárgán 50%-os fényerővel világított előtte utoljára, akkor szintén úgy fog).

Egyébként én sima LED égőnek használom egy ideje, mert mobilon át kényelmetlen. Gondolkodtam rajta, hogy szétszedem a WiFi központját és megpatkolom ahogyan neten lehet találni hozzá leírást, és bekötöm valamilyen hangvezérlésre, de igazából nem is ilyenekkel akarom benépesíteni a lakást, ha végül elkötelezem magam mellette, hanem valami kicsit komolyabb márkával. És most már a hangvezérlés is felmerült mint igény, amit sajnos a kínaiak házi hackel tudnak csak maximum. Ez az IKEA-s ezért is érdekel amúgy engemet is.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#22) Béééla válasza Timer (#20) üzenetére


Béééla
(őstag)

Ugyanúgy lehet kapcsolgatni --> a távirányítóval is, tehát elmenti a pároztatást.

Bélabá

(#23) Timer


Timer
(őstag)

Köszi a válaszokat, azért az nem rossz dolog, hogy nem felejti el a beállításokat. A távirányítós kérdésre valaki? Bog?

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920 >> Nokia Lumia 930 >> OnePlus 3 >> OnePlus 5T

(#24) Pityu89


Pityu89
(fanatikus tag)

Ha kodival össze lehet majd hangolni, kihagyhatatlan ajánlat lesz

(#25) lampada válasza Bog (#12) üzenetére


lampada
(újonc)

Azért még megnézném a színvisszaadását a különféle cuccoknak. A CRI (RA) értéket még manapság is szeretik elhallgatni, vagy felnagyítani, pedig elég fontos része a teljes képnek. A fényből a mennyiség (lumen és sugárzási szög), színhőmérséklet és színvisszaadás a lényeg (meg hogy ne villogjon, vagy ingadozzon). A hősidőkben még lumen se volt, csak kandeláztak a mókusvakítók. Mára nagy nehezen meglett a lumen a színhő mellé, már csak a színhűségről hallgatnak.

(#26) DarkByte válasza DarkByte (#16) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Közben felkerült az említett Techmoan videó megnézhetőben: [link]

🧟 BrainZZZ!

(#27) macskea válasza moleculez (#14) üzenetére


macskea
(őstag)

Betontalpfa, műanyagüveg, napestig sorolható. A világ néha gyorsabban változik, mint a nyelv. Deal with it. ;-)

''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

(#28) Sebhelyes válasza lampada (#25) üzenetére


Sebhelyes
(senior tag)

Legtöbb LED online shopban (az IKEÁn külön kiemelve, hogy mi az) ott van a technikai adatok között a CRI (színvisszaadás).

(#29) Pot$imanu$


Pot$imanu$
(kvázi-tag)

Menő. :K

Potsimanus

(#30) kovaszoskeny válasza TheMarci (#15) üzenetére


kovaszoskeny
(senior tag)

Az ikea cuccait biztos nem kínában gyártják/tesztelik...biztos... ;]
Felejtsük már el a kínaizást .Egy Xiaomi egészen magas minőséget képvisel a termékeivel.Megfizethető áron.Support is tök oké.

Abe due dembella

(#31) lampada válasza Sebhelyes (#28) üzenetére


lampada
(újonc)

Majdnem. ;) A legtöbb helyen, ahol tudnak valami értékelhető számot melléírni, ott van. Ahol finoman szólva kérdéses az érték, ott mély hallgatás vár. Csak az Ikeánál maradva pár példa.

[link] (Arcszín, sminkelés, stb.)
[link] (Mint fent.)
[link] (Konyha, ugyanitt a 90-es értékek mindenhol feltüntetve.)
[link] (Olvasólámpa.)

Meg még jópár elsumákolt darab. Az is zavar, hogy a TRÅDFRI égőik nagy része csak 80-as CRI-t tud, pedig ezt azért már jóideje meghaladták.

S mivel még emlékszem a ledek hajnalán oly divatos lumenkamukra, ezért fenntartással kezelem az ismeretlen eredetű számokat is.

[ Szerkesztve ]

(#32) gergejly


gergejly
(fanatikus tag)

Okos, mint a tavalyi kos

Hatalmas ötlet az ikea hangulatok

Várom már a napot, amikor nem tudunk élni ilyen baromságok nélkül

nyugi, csak addig fórumozok, amíg őstag leszek!

(#33) .tnm válasza Béééla (#22) üzenetére


.tnm
(PH! addikt)

Biztos vagyok benne, hogy a távirányító nem ugyanúgy kapcsolja ki, mint a villanykapcsoló. Ez elég könnyen belátható. (Pl. ellenkező esetben a távirányítóval nem lehetne visszakapcsolni...)

A cikk azt írja, hogy ha villanykapcsolóval kapcsoljuk be, akkor max fényerővel világít, nekem ez azt sugallná, hogy nem menti el a fényerő/színhőmérséklet beállításokat.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#34) sigidi


sigidi
(kvázi-tag)

Más foglalattal lesznek még ilyen izzók (+szabályozó)? Konkrétan a GX53 érdekelne. Ennek mondjuk már alapból szabályozható a fényereje, viszont külön a LED-es fali szabályozó hozzá elég drága.

Expect the unexpected.

(#35) Béééla válasza .tnm (#33) üzenetére


Béééla
(őstag)

Persze hogy nem egy relé csapja ki alóla a villanyt, komolyan :W

Bélabá

(#36) toth_janika válasza szpali (#8) üzenetére


toth_janika
(őstag)

Köszönöm ezt a részletes leírást! Azért kommentelek, hogy visszataláljak ehhez, mert én is hasonló megoldásban gondolkodom! :R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#37) szpali válasza toth_janika (#36) üzenetére


szpali
(őstag)

elküldöm én neked üzenetben is :U

Oneplus5 & Oneplus3 || DELL XPS 15 9560 & 2709W & 2312HM || LG 42LF652V | Denon X520BT | Wharfedale 240 & 220C & 220 & 10.DFS & Roth Audio Oli KH30

(#38) 8nemesis8


8nemesis8
(PH! kedvence)

Nekem szimpi és aki "okosabb" otthont akar, annak megfizethető is szerintem. A philips megoldása szerintem drága, amit még nagyon szívesen látnék, akár egy összehasonlítás xiaomi megoldásokkal, nekik nagyon jó termékeik vannak és hála az égnek igencsak terjeszkednek és figyelnek a nemzetközi piacra.

(#39) itanczos


itanczos
(senior tag)

Van hír már a HomeKit kompatibiltásról? Vagyis iPhone-on az Otthon alkalmazással való használatról?

Anno vettem egy BT-s RGB égőt, ami szép és jó, de valóban nagyon macerás a saját alkalmazásában a használata.
Erre jó megoldás lenne a HomeKit kompatibilitás, mert akkor könnyebben lehetne elérni az adott eszköz főbb funkcióit.

Ez a Xiaomi Mi Home gateway-el van tapasztalata valakinek? Automatizálásról?

Használd a keresőt! | Router: MikroTik RouterBOARD hAC - LEDE Reboot | iPhone 7 128GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeBridge

(#40) Salo válasza itanczos (#39) üzenetére


Salo
(tag)

Működik a HUE hub integráció… a következőket kell tenni:
– firmware frissítés az izzóban (1.1.1.1-5.7.2.0 – 1.2.217)
– izzót leválasztani az IKEA hub-ról
– izzó reset
– izzót kikapcsolni
– HUE appban új izzó keresést elindítani
– Tradfri izzót bekapcsolni
Örülni… 🙂
(...én ugyan az Amazon Alexa integráció miatt vettem és próbáltam)

(#41) itanczos válasza Salo (#40) üzenetére


itanczos
(senior tag)

Vagyis, akkor működnek az IKEA-s izzók a hue hubbal?

Használd a keresőt! | Router: MikroTik RouterBOARD hAC - LEDE Reboot | iPhone 7 128GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeBridge

(#42) Salo válasza itanczos (#41) üzenetére


Salo
(tag)

igen! :DD

(#43) kuszal válasza Salo (#40) üzenetére


kuszal
(tag)

Szia, neked van otthon Ikea Trådfri vezérlő is vagy csak Hue? A kérdésem az lenne, hogy a Trådfri rendszer is tud érkező fényt (telefon csatlakozik a WiFi-re, ezért az előszobában felkapcsol a világítás) vagy erre képtelen?
Köszönöm
Üdv Szabolcs

Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?

(#44) Salo válasza kuszal (#43) üzenetére


Salo
(tag)

Válaszoltam privát üzenetben. :)

(#45) itanczos


itanczos
(senior tag)

Ma frissült az iOS applikáció! Ha jól láttam, az Alexa és HomeKIT támogatást megkapta! :)

Használd a keresőt! | Router: MikroTik RouterBOARD hAC - LEDE Reboot | iPhone 7 128GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeBridge

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.