- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacix29
őstag
Ugyanaz a demó játék kicsit másként.
[link] -
Ed3r_X_
nagyúr
-
Lacix29
őstag
válasz
unrealnoise #45 üzenetére
Hát a Call of Duty-k mindíg is 60fps-el mentek a konzolokon is, szóval azt nem hiszem.
FPS-nél azért nagyon más érzés a 30fps és a 60fps. Persze 30fps-el is el lehet lenni. (pl Battlefield 3) -
unrealnoise
senior tag
válasz
unrealnoise #44 üzenetére
de gondolom itt is címfüggő dolog lesz. GT6 simán lehet 60 FPS, ahogy az EA-s sportjátékoknál sincs értelme 30-ra levinni, hiszen nem is nagyon tudná mi, ezek nem elsősorban látványra épülő játékok.
azok a címek fognak lehet fix 30-al futni, amelyek alapból inkább a parasztvakításról szólnak. codi játékok, EA autós cuccok, meg pár hasonszőrű nagyágyú (multicím).
-
unrealnoise
senior tag
Hát a 60 FPS mindenképp legyen meg.
720p meg notmális élsimítás bővenelég lenne, filmeknél is elég nekem a 720p.
Ugye ez főleg TV-től való távolság, és képátló kérdése.Csalódnék ha a legtöbb játék nem 60 FPS-el menne. Főleg a GT6-tól várnám el (már amenyniben next-genre jön), hogy fix 60-al fusson.
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
-
Lacix29
őstag
Az hogy a tv adásokat milyen sebességgel játszák le semmi köze hozzá hogy hogyan lett felvéve.
Régen egyébként is max 30 ill 25 képkocka volt a felvétel sebessége a TV-kre, mivel ott interlaced-ben volt sugározva az adás.
Az Elit alakulat meg normál 24fps-ben lett felvéve, ahogy minden mozifilm. -
Lacix29
őstag
Nem mintha jelen generációban ne 30fps-ben futna a játékok 90%-a.
Gondolomg a Call of Duty-k, meg a Gran Turismo maradnak a 60fps-nél, de pl. a Crysis 3 és a Battlefield 3 is csak 30fps-el megy a konzolokon.
+van egy olyan érzésem hogy a Killzone-t még a 4 GByte RAM-ra tervezték, csak mostanában lett felbővítve 8 GByte-ra a konzol devkit. (valahol olvastam hogy csak 1,5GByte-ot használt videó memóriára a demó)
Engem a 30fps sem zavar, de persze 60fps egy kicsit jobban mutat játék közben. -
dabadab
titán
válasz
WayneGace #32 üzenetére
"Arról beszélek, hogy olyan kamerával vették fel, ami 48 fps-el rögzít, pont úgy, ahogy a Hobbitban.
Ezt 60 fps-t te honnan veszed?"Nem, nem olyannal vettek fel. A 60 fps-t onnan veszem, hogy az az amerikai TV-zesben a szabvany (nalunk meg az 50), mindenki 60 fps-t hasznal, arra van belove minden, a kameratol kezdve a studiokon at a tevekig, szoval ettol nem is igazan lehet elterni.
"Ha ezt a mintavételezést megoldanák szoftverrel, mert van rá elég erőforrás az next genben, akkor elég
lenne a 30 is a szemnek, mert nem lenne darabos a mozgás. Remélem érthetően fogalmaztam."A 30 fps az 30 fps, barmit is csinalsz. Ha jol ertem, azt javaslod, hogy szamoljak ki a 60 fps-t, de azt ne jelenitsek meg, hanem csinaljanak belole 30 fps-es motion blurt (ennek igy persze semmi ertelme nem lenne).
-
WayneGace
őstag
Arról beszélek, hogy olyan kamerával vették fel, ami 48 fps-el rögzít, pont úgy, ahogy a Hobbitban.
Ezt 60 fps-t te honnan veszed?Játék esetében meg arról beszélek, hogy mozgatod karaktered, akkor fps-nek megfelelően mintavételezi a program a mozgást. És minél több, annál jobban tudod irányítani, nem lesz darabos. Ha ezt a mintavételezést megoldanák szoftverrel, mert van rá elég erőforrás az next genben, akkor elég lenne a 30 is a szemnek, mert nem lenne darabos a mozgás. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
dabadab
titán
válasz
WayneGace #26 üzenetére
"ha nem több fps-el javítanák a mozgást, ahogy most, megoldanák szoftveresen, akkor a 30 fps is jobb lenne, elfogadhatóbb lenne, mint a mostani 30 fps."
Egeszen konkretan mirol beszelsz? Milyen szoftveres megoldasrol?
Az Elit alakulat meg (amerikai) TV sorozat, es mint ilyen, 60 fps-es.
-
blackydan
senior tag
Gyönyörű a játék képi világa, de kicsit meglepődtem azon, hogy 30 fps-el ment a játék. Kivi leszek megjelenéskor mennyi fpst fog produkálni a ps4.
-
WayneGace
őstag
Én csak annyit mondok, ha nem több fps-el javítanák a mozgást, ahogy most, megoldanák szoftveresen, akkor a 30 fps is jobb lenne, elfogadhatóbb lenne, mint a mostani 30 fps.
Egyébként filmeknél is látható a különbség. Elég megnézni az elit alakulatot. Ott másképp hat a mozgás, mert több, mint 24 fps-el vették fel. Fejből nem tudom mennyivel, talán 36 vagy 48.
-
WayneGace
őstag
Fix 30 fps, fix 60 fps, 200 fps. Ezeknél nem az a lényeg, hogy mit látsz. A látványhoz elég a 30, viszont, ahogy frissíti a képkockát az befolyásolja a mozgást is. Ezért például egy fps játékban jobban és pontosabba fog tudni célozni az, akinek többször van korrigálva a mozgása, többször van képfrissítés, tehát jobb játékélményt kap emiatt.
Majd valamelyik hozzáértő megmondja. Egyébként úgy tudom, ha magát a mozgást korrigálnák és nem több fps-el oldanák meg ezt, akkor nem lenne baj a fix 30 fps sem. De jelenleg az még egy rts-ben is kevés. -
dabadab
titán
"Lehet hogy még nem jönnek el a PS-el sem a fix 60fps-es játékok?"
Carmack szerint tutira nem.
(#20) WongFeiHong: "Elvileg fix 60 fps-t igérnek full HD felbontás mellett."
Ki, hol, mikor?
-
WongFeiHong
senior tag
gyönyörű!
Elvileg fix 60 fps-t igérnek full HD felbontás mellett. Aztán kiderül mi lesz belőle megvalósítva.
-
Mister_X
nagyúr
Hogyne lehetne, azért már ott tartunk, hogy +25% nafta, ami nem elhanyagolható, főleg egy konzolnál. A grafikus chipen is tuti reszelnek még. És dévnek igaza van, egy launch title alsó hangon másfél év alatt készül el target systemeken és korai devkiteken, a megjelenés előtt meg pont arra van lehetőség a végleges fejlesztőkörnyezeteken, hogy optimalizáljá azt, ami már megvan. Szerintem a másfél évvel ezelőtti target system mennyire hasonlított a végleges gépre?
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #5 üzenetére
A filmnél mindig ugyanannyi idő van két képkocka között, a játéknál nem biztos.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Köszönöm mindenkinek a felhomályosítást, már valamelyest értem akkor. Ennek fényében inkább a 30 fps-nagyobb felbontás tűnik előnyösebbnek (ha kompromisszumot kellene kötni). Sajnos nálam ez a céllövölde-korszak bő tíz éve lezárult, így kipróbálni már biztosan nem fogom. Nektek azért jó szórakozást hozzá.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I. #5 üzenetére
Mivel a film passzív, az agyunk nem dolgozik annyit, mint játszás közben, ahol az agyunk reakcióideje fontosabb és az emberi szem nagyjából 60 képkockát képes feldolgozni. Bár nekem mindegy, hogy 60 vagy 30, mert olyasmik is közre fognak játszani, mint input lag (kontroller, TV), latency, miegyéb.
@oric: ne ugorjunk ennyire előre. Még meg sem jelent a gép, ergo a vasat sem ismerik. 1080p alap lesz szinte mindenütt, az EA-s és Activisionos címek persze többsége 720p@30FPS-en fog futni.
-
Mustaros
aktív tag
A ps4-el kapcsolatban.. kissé csalódtam.. hogy az első komolyabb ps only játék.. már csak 30 fps-el tud futni.. oké , hogy szép meg minden.. de a konzolnak nem az lenne a lényege , hogy több évre elegendő legyen a teljesítmény és lehessen rá később még jobb és még jobb játékokat írni?...
-
Mustaros
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Ülj le egy olyan géphez , ahol 30 fps-el megy a bf3. Utána meg egy olyanhoz ahol 60 fps-el megy..
De ez igaz a league of legends-re is.. és társaira.. haver mindig dicsérte a gépemet , mikor nálam lolozott , mivel nála soha nem volt annyira folyamatos.. (bár neki 35 fps-el ment) -
bozont
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Az a 24fps filmeknél sem olyan folyamatos ám, de egy játéknál ez sokkal jobban észrevehető.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Ne hasonlíts össze egy filmet, meg egy játékot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az érdekességhez hozzátenném:
Lehet hogy még nem jönnek el a PS-el sem a fix 60fps-es játékok? Ti minek örülnétek jobban. Fix 30fps fullHD-n, vagy fix 60fps 720p-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Házimozi haladó szinten
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Dell notebook topic
- Apple asztali gépek
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged