- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
Új hozzászólás Aktív témák
-
waterman_
aktív tag
válasz
Depression #17 üzenetére
biztos tudnának jobb energia hatékonyságú chippeket is gyártani. nekem egy sima nv7600gt-m van a gépben, de mindig is furcsálltam, hogy a memóriák 2D-ben is ugyanolyan melegek, mintha épp játszanék. miért nem lehet a felesleges memória chipeket lelőni (a vezérlő áramkörökkel együtt), a mostani 600valahány shader közül amik eleve tömbönként vannak leállítani párat, mondjuk maradjon 32, és értelmesen vegye vissza mindenféle külső videókártyaberhelő program használata nélkül a frekvenciát. ezeket az amd, meg intel az asztalai chipjeiben már alkalmazza, szóval nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne implementálni egy a cpu-nál sokkalta egyszerűbb felépítésű chippen. nem értem, hogy 2D-ben 6 darab körmömnyi szilícium darabnak miért kéne szumma annyi hőt leadnia, mint egy forrasztópákának. ez nem szivárgási áram, ez szerintem széjjel feszített munkatempó és már nem marad idő extra fícsöröket beépíteni..
különben az amd k10-eseiben külön tápja van a magoknak, külön tápja a memóriavezérlőnek, és a magok, cache memória, mem vezérlő külön maguk választják meg a működési frekvenciájukat is, feltételezem a kevesebb hőtermelés áll ott is a háttérben. az intel nehalemjei meg úgy olvastam képesek pár magot úgy elrakni mélyálomba, hogy a maradék magok meg full krafttal karcolnak. -
törölt tag
válasz
Depression #17 üzenetére
Szar ügy, az AMD a K10-nél meg tudta oldani. Olyannyira, hogy az AM2+ szabvány egyik alapvető követelménye a Split Power Lanes. A GPU-k meg már hosszú évek óta tömbökből épülnek fel.
Szökőáram? Nem szivárgási áram lenne az inkább?
-
orbano
félisten
válasz
Depression #17 üzenetére
érdekes a core duok le tudják kapcsolni az L2-t, sőt egyes magokat kompletten áramtalanítani tudnak. biztos vagyok benne, hogy egy ilyen chip esetében is meg tudják ezt oldani, csak gondolom ócsóbban jönnek ki a gagyi fejlesztésekkel (Intelnek is beletellett pár generációba mire eljutott erre a szintre). VGAknál meg egyszerűen leszarják, azt veszem észre. bár az amd esetében szép és jó a tendencia, de szerintem túl kevés erőforrást fektetnek ebbe a dologba.
-
válasz
Depression #17 üzenetére
akkor csináljanak egy olyat amiben egy tokban van 2 mag egy 2d-s meg egy 3d-s kiterjesztett holmi, azt van mikor csak egyiket használja van mikor mind2-t
van még egy pár "miért nem csinálnak olyat" 5letem -
orbano
félisten
válasz
Depression #15 üzenetére
több sebből vérzik a mondanivalód.
egy motorban is le lehet(ne) kapcsolni a hengereket, de ott bejátszik a hengerek surlódása, ami visszafogja a többi hengert isl ezért kell az alapjárati teljesítmény (azt hiszem tán az audi gyárt olyan hathengerest, amiben 2 hengert le tud állítani az ecu, már nem emlékszem).
egy nyomtatott áramkör bizonyos részeit teljesen le lehet állítani (nézd meg egy core duo energiagazádlkodását). egy ilyen GPUnál teljesen meg lehetne játszani azt, hogy kis terhelés alatt a shaderek bizonyos részét teljesen áramtalnítsa egy vezérlés, pár órajel alatt pedig visszakapcsolja. ezen felül meg lehet oldani az állandóan bekapcsolva üzemelő részekre egy rugalmas órajel/feszültség vezérlést. csak ehhez kéremszépen tisztességesen meg kellene tervezni egy ilyen mobil chipet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Hosszabb bemutatón a NINJA GAIDEN: Ragebound
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest