Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz whatwhatwhat #4 üzenetére

Attol fugg, mi a nezopont. Egy vallalat az egy olyan ize, aminek a letezesenek a celja a profit. Vannak neki eroforrasai, amiket mozgosit a profit erdekeben, aztan ezt vagy jol csinalja, vagy nem.
    Ha ebbol a szigoruan szemelytelen es nyersen logikus nezopontbol nezzuk (azaz kb befektetoi szemszogbol), akkor egy vallalat akkor jo, ha sok a profit, van fejlodes, van stabilitas. Ilyen szempontbol az apple ma az egyik, ha nem A legjobb ceg.

Masik, emberkozelibb nezopont, ha a termekek minosege, elerhetosege, hasznalhatosaga, ergonomiaja, stb alapjan nezunk egy ceget. Itt az a problemam, hogy ceg =/= termek, jo cegeknek is vannak szar termekei, es rossz cegeknek is vannak jobban sikerult termekeik. Szoval, hat igen, ebbol a nezopontbol mar szubjektiv a dolog, En konkretan nem vagyok odaig az apple termekekert, tehat ebbol a szempontbol szerintem nem jo ceg, de van, akit pedig nagyon jol kiszolgal, az O szempontjai szerint pedig nagyon jo ceg, aztan innen mehet is a flamewar. :DDD

Egyebkent en ezt altalaban ugy latom, hogy en ceget, mint olyat csak torvenyesseg / termeleknyseg / profit / stabilitas / munkakorulmenyek szerint vizsgalok, termek szerint nem.
    A termekeket kulon vizsgalom, kategoriajukban. Hogy peldanal maradjunk, peldaul szerintem a regi mbp (a touchbar elotti) egy netto zsenialis gep, az uj meg a kategoriaja (pro) parodiajanak is rossz / keves / nevetseges / szanalmas.
    Masik pelda: az iPhone nagyon nem nekem valo, de tokeletesen meg tudom erteni azt, aki azt valasztja, mert jo minosegu, gyors, megbizhato keszulekek, es sokszor a funkcionalitas es a testreszabhatosag hianya egyszeruseghez es intuitivabb kezelofelulethez vezet, es finoman szolva ertheto, ha valaki ezt tobbre ertekeli, mint a bizgeralhatosagot, akkor is, ha ez nagyon nem en vagyok.

Szoval, igen, kb az, mint amit irtal, csak kicsit jobban kifejtettem, nehogy valaki felreertse es belekosson. :)

stutga #5: Lehet csak en vagyok teljesen retardalt, de ez miert idegesit konkretan teged? Reszvenyes vagy, es orulnel osztalek kifizetesnek, vagy mi? :)

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák