Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Kiemelkedő pénzügyi negyedévet zárt az Apple

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Apple

Az iPhone X forgalmazása éppen csak elkezdődött, a gyártó viszont már így is kiváló pénzügyi negyedévvel zárta 2017-et.

Hirdetés

Az Apple a negyedik pénzügyi negyedévre összesen 52,6 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Ez éves összehasonlításban a megegyező tárgyidőszakhoz képest 12%-os növekedést jelent. A bevételek 62%-a nemzetközi értékesítésből származik. Az Apple jelentése alapján 46,67 millió iPhone-t és 10,3 millió iPadet értékesített, szolgáltatásokból pedig 8,5 millió dollár bevételre tett szert, ami a valaha volt legmagasabb forgalom a szolgáltatások és digitális tartalmak eladásait tekintve.


[+]

Ezzel együtt a gyártó komolyan küzd a nemzetközi piacon, konkrétan a Huawei-jel, akik két egymást követő hónapban is beelőzték a cupertinóiakat. Az előrejelzések alapján az Apple a kitűnő eredmények ellenére jövő nyárra a harmadik helyre szorulhat a Samsung és a Huawei mögött, ha a kínai gyártó így folytatja, noha az indiai piacon egyikük sem rúg labdába a Samsung és a Xiaomi mellett. Pedig igen szignifikáns terület, ahogy Kína is, ahol most sikerült erősíteni, főleg a korábbi modellek növekvő értékesítésének köszönhetően. Ráadásul kezdődik az ünnepi szezon, ami hagyományosan erős az Apple-nek.

Hirdetés

Előzmények

 • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

  Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

 • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

  Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

 • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

  Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

 • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

  Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.