- Yettel topik
- iPhone topik
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Minyi
tag
remélem hymarosan meglessz a váltás 775-re,
-
Mr.Minyi
tag
Ha átváltok kétmagos konfigra legalább megérzem a két mag mit is jelent addgíg itt maradok a jó kis 478 as celeronommal és várom a 32 nanoométereseket
-
adalbert1
veterán
válasz
DesertDog #14 üzenetére
Ha tényleg ilyen rövid életciklusa lesz akkor is remélem hogy jön még valami hasonló processzor LGA775-höz... Legalábbis jó lenne valami max. akkora TDP-jű mint az E6300, csak nagyobb teljesítménnyel, lehetőleg 4 maggal... Az újabb foglalatokra való váltást meg egyelőre nem igazán tervezem...
-
Thrawn
félisten
válasz
parandroid #31 üzenetére
Deepest Sleep - amiből már nem is jön vissza többé...
-
parandroid
félisten
válasz
moha bácsi #29 üzenetére
Épp ezen akadtam fenn én is: "Deep Sleep State és a Deeper Sleep State". Már alig várom, hogy mikor támogatják az 'Even Deeper Sleep', a 'Fast Asleep', a 'Sleeping Like a Dog', esetleg 'Sleeping Like a Dead Dog', vagy a 'F*cking Snorin' Deep Asleep' állapotokat.
Az energiatakarékosságnak mindazonáltal én is örülök, végre jó irányba haladnak a fejlesztések, de ezeket a fantázianeveket rábízhatták volna valami kreatívabb vénájú mérnökre is, ha már a marketingesek éppen nem értek rá.
p
-
04ahgy
nagyúr
válasz
moha bácsi #29 üzenetére
Hasonlók a C1, Halt, és C1E funkciókhoz. Csak még több részegység kapcsolódik le a CPU-ban, a deeper sleep state-ben értelemszerűen még annál is több. Épp annyi marad csak üzemben, hogy a rendszer használható maradjon, és a CPU vissza tudjon lépni a normál állapotába.
Egyébként üdvözlöm az energiatakarékosságot, szimpatikus lépés. De vajon, a komolyabb technológiai váltás (elsőként használnak halogénmentes technológiát) nem fog eleinte rosszabb paraméterekkel / kisebb tuningpotenciállal járni?
HGyu
-
PH-User
addikt
gV, Oliverda!: Vágom.
-
Metalfan
senior tag
Népszerű lesz ez a proci, úgy látom... Milyen kár, hogy ha asztali gépet vennék, inkább AMD-k közül szemezgetnék a 780G chipset miatt
-
PH-User
addikt
2 x 2 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, Ez miez?
Van én tudom rosszul, hogy a Quad proci az 4 magos
-
szab.tam
nagyúr
más:
most olvastam: az intel még egy új procit fog kidobni
E8700!
10,5x333
3.5 ghzmár látom a sok E8600 tulajt, hogy dobják kukába a régi procijukat. itt a ph-n is lesznek szép számmal...
-
szab.tam
nagyúr
nem biztos, de lehet...
az is előfordulhat, hogy simán elindul, csak más beállításoklkal, (pl. alacsonyabb szorzóval), vagy nem látja, és így nem írja ki a proci típusát.
nálam egy 4800 x2 amd csinálta azt, hgo yelindult, de más szorzóval.
de a tuti az, ha eleve friss bios van a lapon.
-
gV
őstag
Akkor ha vennék egy alaplapot, akkor ez azt jelenti, hogy be kell ideiglenesen szereznem egy másik processzort, amivel bioszt frissítem
igen vagy ahol veszed az alaplapot megkéred őket h frissitsék a biost és ha nem vállalnák mond nekik h, pedig vennél egy ilyen procit is mellé, úgy már biztos megérné nekik a "macera"
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, ezzel a mondattal kapcsolódóan:
"Használatukhoz BIOS-frissítés szükséges."
Akkor ha vennék egy alaplapot, akkor ez azt jelenti, hogy be kell ideiglenesen szereznem egy másik processzort, amivel bioszt frissítem, vagy valahogy az megoldott, hogy ezekkel az új procikkal tudjam a bioszt frissíteni, és utána tudok csak OS-t használni?Üdv: VBalu987
-
DesertDog
tag
válasz
adalbert1 #11 üzenetére
Én is éppen ezt akartam megjegyezni. Két dologra tudok gondolni:
- Csinálnak egy szériát, hogy kitehessék a kirakatba micsoda környezettudatos cég ez az Intel.
- A jobbik eset az, hogy terveznek utána valami újat, a már kipróbált technológiával. (esetleg ez csak egy próba széria lesz, hogy meglássák kell -e ez a népeknek?) -
Hunter2
addikt
"2 x 2 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek"
Az inkább 4Mb osztott lessz nem?
-
szab.tam
nagyúr
pár napja felröppent egy hír q7000-esekről. az első a
q7500 lesz:
fsb 800
2.6 ghz
l2 2 mb
45 nm
tdp 65 wés elvileg 150 usd alatt.
most a htpc-ben egy e1200@2600mhz megy. erre szívesen lecserélném...
mivel 800 mhz az induló fsb-je, így régebbi lapban is talán jobban húzható, minta 1333-ról indulna.ha igaz, akkor ezek a q7000-es 4 magosak nagyon jók lesznek. hűvös, kis fogyasztás. megkockáztatom, hogy alapfeszen passzív hűtésel is elmennek majd.
-
adalbert1
veterán
Látom mindenki a processzora utódját keresi, vagy véli megtalálni a 8200s-ben.
Lehet hogy én is erre fogok váltani E6300-ról, TDP ugyanannyi, viszont 2 maggal és 2MB L2 Cache-el több.
Remélem azért jut elég darab kis hazánkba belőle, és mielőtt kivezetik az ára se lesz már magasabb 30-40k-nál.
Amúgy furcsának tűnik hogy 2 hónapos intervallumra kidobnak "új" processzort... -
Khan13
senior tag
Már a korábbi beharangozások is tetszettek erről a Q8200s-ről, de ha új technológia is került bele (sok-sok takarékoskodás, ami nekem fontos), így még jobb. Jó árral jöjjön majd, és akkor ez lesz az E1200-am utódja
-
gardener
senior tag
Marad a jó öreg Q6600-om.
-
-
Ijk
nagyúr
Hát ha ez a 45W TDP igaz, akkor megvan az E2180-om utódja.
-
_Orbi_
aktív tag
Abu mester!
ez a 45Wattos TDP-s proci tudja a "nagytesó (95W)" teljesítményét?
Ha igen, akkor hogyan hozták össze azt, hogy csak 45 watt és mégis ugyan olyan gyors?Stepping meg jó dolog, bár nem tudom, hogy mire
-
lsc
nagyúr
Azért erre a 45 W-os verzió teljesítményére kíváncsi lennék, ha jó akkor mi szükség van a 95 W-osra ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest