Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Abban igazad van, hogy egyre kisebbek lesznek az előrelépések... 45nm-ről 28-ra váltásnál -15nm, 28-ról 22-re pedig csak -6 (már ha ez utóbbit csinálja egyáltalán valaki...). Azért a 28nm>14nm váltás érdekes lesz, az megint -14 (alias -50%). Intelnél meg ezek szerint 8nm-t esztergálnak le a következő generációból.
-
pengwin
addikt
Elnézést, valóban 22nm.
Belekavarodtam az információkba.
(#20) a_n_d_r_e_w
Hát az Intel oldala szerint a Z3740 fogyasztása 2W, a Z2580-ét nem találtam meg, de emlékeim szerint minimum 2,4W volt (de majd helyesbít valaki ha tévedek). Az azért szerintem elég komoly előrelépés. -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
Luck Dragon #11 üzenetére
Nem fog ám a végtelenségig menni a miniatürizálás.
A tudomány jelen állása szerint egy bizonyos méret alá nem nagyon fognak tudni menni a gyártók, mivel akkor bezavarhatnának a félvezetők atomi egyenetlenségei (pl. izotópok) is a működésbe: egy "hibás" (kicsit különböző) atom már galibát okozhatna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Vírusirtó topic
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest