- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusi
senior tag
Sokan rosszul viszonyulnak a havi előfizetési díjakhoz, mivel azt gondolják, hogy készülékkel drágább egy adott tarifa, ami viszont a Telenor esetében nem igaz. Egy tarifa alap havidíjának azt kell tekinteni, amikor készülék és bármiféle hűség nélkül kéred. Ehhez képest van még kétféle konstrukció. Az egyiknél veszel készüléket, ekkor a vállalt hűségért cserében kedvezményes áron kapod a telefont, a tarifád viszont ugyanannyi, mint az alaphelyzetnél (hűség és készülék nélkül). Ám ha készüléket nem szeretnél, viszont a tarifára vállalsz hűséget (kvázi nem váltod kisebbre/olcsóbbra 2 éven belül), akkor viszont a hűségedért cserébe alacsonyabb havidíjat kapsz a hűséged ideje alatt (amikor lejár a hűséged és nem csinálsz semmit, akkor a normál, készülék és hűség nélküli, alap havidíj lép életbe). Íme egy konkrét példa:
Telenor MyTariff M tarifa:
- alap havidíj (hűség és készülék nélkül): 7490 forint
- havidíj készülék nélkül, 2 éves tarifahűséggel: 5990 forint (hűség után 7490 forint)
- havidíj készülékkel és 2 éves hűséggel: 7490 forintMegjegyzés: Telenornál a hűségidő alatt is lehet készüléket cserélni, illetve a tarifahűséges konstrukciót is bármikor át lehet váltani készülékes verzióba, ez utóbbinál a havidíj természetesen 5990 forintról 7490 forintra módosul, a 2 éves hűségidő pedig mindkét esetben újraindul.
Ám a Telekomnál már eléggé más a helyzet, egyrészt itt van 1 éves hűség is, mind készülék, mind anélküli esetben és hűség nélkül is számít, hogy készüléket vettünk-e hozzá vagy sem. Nézzük is meg ugyanígy egy példán keresztül:
Telekom Next S tarifa:
- alap havidíj (hűség és készülék nélkül): 9490 forint
- alap havidíj (hűség nélkül, készülékkel): 10990 forint
- havidíj készülék nélkül, 1 éves tarifahűséggel: 8490 forint (hűség után 9490 forint)
- havidíj készülékkel, 1 éves hűséggel: 9990 forint (hűség után 10990 forint)
- havidíj készülék nélkül, 2 éves tarifahűséggel: 6490 forint (hűség után 9490 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel: 7990 forint (hűség után 10990 forint)Végül lássuk, miként működik a Vodafone-nál a tarifák havidíjának variálása. Itt azért jól látszik, hogy hiába van csupán négy tarifája a Vodafone-nak, valójában igen komoly káosz uralkodik náluk, amiben még nekem, mint a témában igen jártasnak sem egyszerű eligazodni. Szintén egy példát mutatok:
Vodafone Go+ tarifa:
- alap havidíj (hűség és készülék nélkül): 5790 forint
- havidj készülék nélkül, 1 éves tarifahűséggel: 5790 forint (hűség után ugyanennyi)
- havidíj készülék nélkül, 2 éves tarifahűséggel: 4990 forint (hűség után 5790 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel, "F" kategóriában: 5490 forint (hűség után 5790 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel, "E" kategóriában: 5990 forint (hűség után 5790 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel, "D" kategóriában: 6990 forint (hűség lután 5790 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel, "C" kategóriában: 7990 forint (hűség után 5790 forint)
- havidíj készülékkel, 2 éves hűséggel, "B" kategóriában: 9990 forint (hűség után 5790 forint)Remélem, ezek után már mindenki egy kicsit tisztábban fog látni a dolgokban, ráadásul mostantól nekem is csak elég ezt a hozzászólást linkelni, magyarázkodás helyett.
-
hemaka
nagyúr
válasz
fornettisuti #5 üzenetére
Ha valaki siman kicsengeti egyben, akkor persze egy sim only csomaggal is jol elvan.
De en nem szerettem volna egyben kifizetni, inkabb koltom masra, egyebkent is van egy next s kacatom havi 3k-ert, a telot meg eltorlesztgetem, raer.
-
Gzolo
senior tag
A baj, hogy ilyenkor nincs odaírva, hogy a díjcsomag ára 6500 helyett 8000 ft/hó, ha készülék is van mellé. Így már 86000 a vége, ami még mindig olcsóbb, mint a független, de annyira már nem best buy.
Természetesen az 1500 Ft bünti minden telefonra érvényes, nem csak Apple-re.
-
Fejvadi
nagyúr
Az A3 2016 menne le 4nnyire kártyásan.
-
Richie86
senior tag
Nem tudom hogy viszonyulsz a márkához, de nézegesd meg szerintem a Huawei P8-at. Nagyon jó telefon, sok mindent koppintott az iPhone-ról, így még (bár androidos), de a kezelőfelülete is hasonló, pl.nincs hagyományos menürendszer, vagy lezárt képernyőről alulról felfelé húzva elérheted a számológépet, zseblámpa funkciót, kamera progi hasonló, stb. És prémium anyaghasználat jellemzi, meg kedvező ár. Most hogy megjelent a P9, biztosan lejjebb ment az is. Nekem a mostani i5S előtt az volt, szerettem, csak nekem már nagy volt, azért cseréltem le (5,2")
-
Richie86
senior tag
Hát igaz, de akinek nincs sok pénze, az mindig "csak" 2-3 éves konstrukcióhoz juthat (ha iPhone-t szeretne), mert az aktuális csúcsmodell nagyon drága, illetve a tavalyi, tavalyelőtti eszközök is rendesen tartják az árukat, az új modell megjelenéséig. Látod a kollégának most még az i6 is drága, pedig az már 2014-es megjelenésű.
-
scbb
tag
válasz
hyperspace #15 üzenetére
Koszi az nekem nagyon soka van. Osszetort a lumia 920-am kijelzoje es mar kiesett belole par darab
De meg mukodik
-
scbb
tag
Ennyiert mar nem rossz ajanlat elofizuval az 5s, szivesen ki is probalnam az iOs-t, de sajna nekem a 4 inch kicsi, az i6 meg tul draga
-
Balint1408
aktív tag
Az 5s egy kicsit drága.
-
Richie86
senior tag
válasz
fornettisuti #5 üzenetére
Persze, hogy nem kötelező.
Én ezt írtam " aki újít egy Next S díjcsomagot, és megfelel neki az 5S, azért az nem rossz ár".
Itt arra gondoltam, hogy aki pl.egyébként is ebben a díjcsomagban van, és kihasználja, kell neki, egyébként is ezt választaná, stb. az ha aláír két évet, hozzájut ~50 ezerért egy vadonatúj 5S-hez. Ami valljuk be, elég jó ár. (használtat veszel ennyiért, általában amin már nincs garancia) -
hemaka
nagyúr
5S ar tenyleg vicces dominoban.
-
Scrydhan
senior tag
Szép áresés az A5-nél.
-
az vicces, hogy az Apple iPhone 5s 16GB hivatalos apple boltban 119.990 Ft.
míg itt dominoval 125.. de hát ezt már megszokhattuk.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Már nincs sok hátra az egyik Apple és LG készüléknek a kínálatban.
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest