Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
SuhiTomi #100 üzenetére
Én sem vagyok nagy játékos, de az ismerőseimnek rendszeresen fent van 2-3, hogy amikor le tud ülni, akkor válasszon valamit, éppen mihez van kedve.
Persze fórumokon, amikor belinkelnek valami desktop screenshotot, kis tizenéves ficsuroknak fent van 15 játék ikonja mindig, arra persze, hogy nem elég 60giga.Amikor a laptopokat 160-as vinyóval árulták, én arra mondtam azt, hogy az úgy egy átlagembernek elég is. Persze azóta vannak 1T-s változatok, de az már felesleges. (mondom ezt úgy, hogy desktopban jóval több tárhelyem van). Így _szerintem_ egy 128-as SSD-kkel ki lehet már váltani a hdd-ket egy átlag gépben. Ez árban még megfizethető. Ahogy mennek le a 256-osok árai (meg jelennek meg köztes méretek, pl. 180-as), az is segíthet a folyamaton.
A hibrid meghajtó meg optimális megoldás a kérdésre, minden az áron múlik. -
-
-
TeeJay
félisten
szerintem a HDD gyártóknak is van még tesztelés alatt 2-3 következő generációnyi technika
amivel már most tudnának 10-20TB-ot gyártani csak nem lehet mindent azonnal lelőni ugye...normál laptopba legjobb felállás egy kicsi gyors SSD meg egy böszmenagy 2,5"-os vinyó
mit nem adnék ha minden notiba 2 HDD/SSD hely lenne (pl ODD alapból nem lenne már benne hanem külön adnák USB2/3 házban)128-256GB-nyi SSD több mint elég a programokra oprendszerre meg mindenre
ellenben adatot tárolni még évekig olcsóbb lesz a HDD és arra viszont tökéletes
ha meg az kell hogy biztonságban is legyen az adatod veszel még egy külső HDD-t is és ott is tárolodlehet hogy olcsóbb lesz az SSD de a sebességét meg kell fizetni így sosem fogja elérni a HDD forint/GB árát
de nem is kell hogy elérje mert amúgy sem adattárolásra találták ki hanem gyors rendszerüzemelésre.
ha itt most nyitnánk egy szavazást kinek mekkora SSD-je van lehet győzne a 64GB-os megoldás esetleg a 128gigás de ettől nagyobb csak keveseknek -
Ez megint csak hülyeség. Ne a saját szokásaidból indulj ki... És pl a professzionális fotós? aki RAW-ban menti a képeket, az hova tegye? magnószalagra?
Miért lenne érdeke pl egy WD-nek, Seagate-nek a fejős tehenet lelőni? Amikor pl egyiknek sincs jelentős / hangsúlyozom jelentős / SSD üzletága.
HDD van és lesz is, sőt nézd meg anno volt mágnesszalag, és az is megmaradt
finomított formában, adatmentések is arra történnek a cégeknél.
-
djculture
félisten
128giga semmire se elég... Ha megnézed mostanában a nagyobb játékok simán felmásolnak 30 gigát (gta4 , rage, max payne 3 stb/. Steam könyvtáram nekem is magába ha minden leszednék amit megvettem ott akkor lenne 500 giga simán. Pedig én még sorgyűjtő se vagyok, csak azt veszem meg ami tetszik is.
500giga a minimum szerintem de az ssd-ben embertelen áron van a hdd-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Microsoft Excel topic
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- Háztartási gépek
- Milyen GPS-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged