- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magyarországra is megérkezett a Honor X9c
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Magisk
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akcsy
tag
Gio vagy Young 2?? de tetszik a JB-s elképzelés, kérdés, hogy nem csak ígéret-e
-
kolosanyi
veterán
válasz lionhearted #52 üzenetére
Nekem droidon általában 3 képernyőm szokott lenni. A középső volt az alapértelmezett, oda egy Beautiful Widgetben levő Superclock volt kitéve mindig 4*3-ban, balra volt a Pure Grid Calendar 4*3-ban, jobbra meg az elején a Neutron zenelejátszónak volt kint a widgetje, de amióta beépül a noti barba, nem tettem ki azt se, inkább ikonok voltak jobb oldalon. Általában kikerestem a Holo skint a widgeteknél, úgy megvolt az összhang is, többet nem szerettem sose.
Most WP-n meg nincs ilyen, ez egész más ugye. A Lumiát meg zenére nem is használom, mert szarul szól. Az erőforrást igénylő widgetek ugye meg érdekes helyzetet tudnak kreálni. Sajnos elég sok RAM-ot meg tudnak enni tényleg, azért a Nexus S nem volt egy világbajnok ilyen szempontból. Általában olyan 100-150 MB szabad RAM volt egy friss indítás után, gyári állapotban. Erre még kiraktam a widgeteket, és alig maradt. Voltak jó ROM-ok, amiknél ez olyan 200-ra módosult, az kicsit jobb volt, de ilyen szempontból a WP-vel nem lehet összehasonlítani. Persze ennek is megvan a maga hátránya. Viszont ez már nagyon off. -
válasz kolosanyi #51 üzenetére
Akkor én is annyival egészíteném ki, hogy a lehetőség megvan, mégha nem is minden widget használja ki. Én sem használok 4nél többet, így nem vagyok egy jó példa, de pl a GO widgetek (pl Weather EX) szép volt, igaz, hasonlított a sense-s weather widgetre. : ) Más példát nem tudok felhozni, újabban az egyszerűbbeket használom, főleg, ha kevesebb erőforrással beérik.
Tegnap még működött...
-
kolosanyi
veterán
válasz lionhearted #50 üzenetére
De az animáló widgetek mind integrált cuccok, egy third party nem fog neked csilli-villi animációkat csinálni. A tartalom persze ettől még frissülhet, de ezt írtam is. Ezzel arra próbáltam reagálni, hogy egyáltalán nem igaz, hogy egy widget vizuálisan ingergazdagabb, mint egy csempe. Ráadásul ott a bónusz, hogy kb mindegyik máshogy néz ki, míg a csempe egyságesebb képet ad. Nagyon sok droidos képernyőt láttam már, mindegyik katasztrofálisan nézett ki. Persze nem mindenki fog órákat azzal tölteni, hogy a legszebben kinéző widgetet meg skint töltse le, meg összeválogassa az egymáshoz passzolókat. A legjobb eset még az, ha a widget készítője Holo stílusjegyekkel látja el azt, akkor nagyjából jól fog kinézni az egész.
-
válasz kolosanyi #49 üzenetére
Az, hogy mennyire animálható, az csak elhatározás kérdése. Van kevésbé animált widgetek, és vannak eyecandyk (ahogy ki is emeltél párat).
De az, hogy csak gyorsindító lenne, az azért erős tulzás. Azok az ikonok. Egy widgetnek az az értelme, hogy élő, és frissül(het). PL óra, naptár, akksi jelző, forgalomjelző, időjárás, hírek, akármi, ami téged jobban érint.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
kolosanyi
veterán
válasz lionhearted #47 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy jön ide a kép. Egy widget tényleg csak ott van a képernyőn és kész. A rá kiírt tartalom néhány esetben tud változni, de maga a widget semmit nem csinál. ICS felett görgetheted, ok, de amúgy csak gyorsindítóként funkciónál. Amit tudok, hogy szépen animáló widget (mint egy WP élő csempe), az a HTC gyári óra widgetje, MIUI szintén óra, meg talán pár launcherbe épített vacak ilyen még. Ezért mondtam, hogy alapesetben egy widget se eye candy, de nem is informatívabb, mint egy csempe.
-
HuMarc
veterán
az előzetes információk szerint valahol a Galaxy Ace és a Galaxy Mini közötti kategóriában próbálhat szerencsét.
Na itt vesztettem el az érdeklődésemet a készülék iránt, mert ebben az árszegmensben még nem alkotott nagyot (még kicsit sem) a Samsung....
-
-
kolosanyi
veterán
Aha, mert egy statikus widget sokkal eye candybb, mint egy állandóan változó csempe. I see...
-
zotyesz66
őstag
válasz sing1ep1ayer #42 üzenetére
Nem akarok vitát. El is ismerem én, csak magasról teszek rá, nekem például tökéletesen megfelelt az előző szifon 3G-men az iOS-é. Csak hát azt másfél éve adtam el 3 évesen (és hűha, nem untam meg annyi idő alatt) és az ár miatt nem volt választásom, csak a droid, minden idiótaságával együtt. Persze, használható és marad is, de ezek után csakis Nexus az alap holo felülettel. Majd meglátom, remélem az jobb lesz. Ha nem, váltok WP8-ra.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz vrgkrisztian #32 üzenetére
Most attól, hogy felsorolod az összes létező sztereotípiát, még nem lesz igazad... Se a droiddal kapcsolatban, se a WP-vel kapcsolatban nem érvényesül maradéktalanul ez, az iOS-t pedig nem ismerem tapasztalati úton, arról nem nyilatkozom.
-
Blyan
félisten
válasz sing1ep1ayer #42 üzenetére
Tényleg nincs értelme a sokadik ilyen vitának. Viszont azt megérhetnéd végre (és a droid használók mindegyike), hogy vannak akiket nem érdekel a kinézet ilyen téren való variálása.
Sőt, lefogadom azt is, hogy a globális Android felhasználók nagyobb része sosem cserélte le a gyári launchert valami másra.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz zotyesz66 #40 üzenetére
Most tényleg egy sokadik WP vs. Droid vitát szeretnél? Azért legalább azt nehogy már ne ismerd be, hogy az Android kezelőfelülete sokkal testreszabhatóbb és nem olyan ingerszegény mint a Windows Phone-é? Egyébként valóban előfordulhat hogy valakinek nincs igénye az eyecandyre, de más az, amikor még csak lehetősége sincs választani. A droidra van windowsos launcher amivel tökéletesen leutánozhatod annak a kezelőfelületét (ha erre vágynál), ellenben windowsra nincs androidos, mivel képtelen erre a rendszer. Szerintem itt le is zárhatjuk. Az egyiken választhatsz, a másikon nem.
-
wozzy
tag
válasz sing1ep1ayer #39 üzenetére
+1
-
zotyesz66
őstag
válasz sing1ep1ayer #39 üzenetére
Mi az, hogy ingerszegény? Nem csillogó színes-szagos eyecandy? Hátha valakinek erre nincs igénye.. És a widget erőforrásigénye sem utolsó.
Én másfél éve használok droidot és nem vagyok elragadtatva tőle. -
zsírsámán
senior tag
Én kérek elnézést, nem megmondani akartam neked hogy mi a jó és mi nem, természetesen nem is akartam hirtelen vitákat szítani, hogy melyik a jobb platform, csak mindössze oly módon szóltatd le, ami nem feltétlenül megalapozott. A ki használ olyat kérdésedre ugyani meglepődnél, hogy egyre többen használják azokat az ocsmány csempéket, és nemtudom, hogy utoljára mikor volt a kezedben wp, de senkinek nem kell több 100 alkalmazás között görgetni, révén a keresőnek (Valamint, hogy nincs annyi hasznos alkalmazás ). Sok szempontból megfelel az igényeknek, mivel kiveszed a dobozból és kész. Nem az az első dolga az embernek hogy felmegy XDA-ra illetve a csodálatosan animáló háttérképeket töltögeti le mert attól személyesebb lesz meg mittomén. Jóval több információt meg tudsz jeleníteni azokon az ocsmányságokon, mint pl eg szép háttérkép előtt csücsülő gyönyörű ikonon.
-
R081
tag
válasz vrgkrisztian #34 üzenetére
Azt, hogy emiatt szenved-e valaki valami hiányt a wp7.x-es telóján funkcionalitásban, azt mindenki döntse el maga.Ez szvsz ugyanannyira szubjektív, mint a modern UI szeretete, vagy épp utálata.Én pl. anno az O7-esemen(mert nekem is volt) semmilyen funckionalitásbeli hátrányt nem tapasztaltam.Bár ez meg én vagyok, illetve az én véleményem.Meg gondolom sokan vannak az én véleményemen, illetve ugyanígy a tiéden is.
Na tényleg vége az OFF-nak, mert kikapunk.
Krav Maga - We train like we fight, we fight like we train.
-
Иван
őstag
"2nap alatt megunható UI"
Ez csak nekem furcsa? Mármint, én nem az alapján választom a mobilt, hogy mennyire unom meg az UI-t Legyen esztétikus, de szerintem sok júzer van ezzel úgy, hogy nem fogja kétnaponta kusztomizálni.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
zotyesz66
őstag
Ahham. De most már WP8 van és a 7-es idétlenségeit jórészt kiküszöbölték, és jóval nyíltabbnak tűnik mint az iOS. A 7.8-ban is változott egy pár dolog.
Az iOS-nél is előfordult hogy fagyott. Nem gyakran, de azért volt ilyen nálam is a 3G-men és a nejem 4S-én is.
A Sony Ericssonom röcög, döcög, néha megőszülök mire tárcsázni tudok vele, az akkumulátorra eléggé oda kell figyelnem, de nem szokott fagyni, kilépegetni (bár azért előfordult már). Igaz, nincs széthekkelve -
vrgkrisztian
aktív tag
igen,csak a drága fan fórumozóknak nem igazán tetszik,hogy én utálom azt a minimalista designt(ami funkcionalitás téren is hátrány)
igazából erre értettem a korlátozottságot. én valószínűleg nem veszek ilyen wp-s telót
bár ez szubjektív,úgyhogy nem is tudom,minek említemelterelődtünk,ez már off
[ Szerkesztve ]
-
R081
tag
Ezek szerint neked nem az OS-sel van bajod, hanem a minimalista design-nal.Az meg olyan, amilyen.Imádod, vagy utálod, de kb. ennyi.
Az OS zártságát meg már csak azért is röhej együtt említeni az iOS-sel, mert kb. echte ugyanannyira zárt mindkettő felhasználó szinten.Nyilván JB, vagy unlock nélkül...
-
vrgkrisztian
aktív tag
válasz zsírsámán #31 üzenetére
hetekig használtam olyan telefont(méghozzá omnia 7-et),és minden rendszert ismerek annyira,hogy megalapozott véleményem legyen
de én persze máris szar vagyok,ha valami nem tetszik,és ezt hangoztatom
wp-korlátozott(se téma,se háttér),2nap alatt megunható UI,kevés program(de legalább megkötött hardver,és viszonylag jól optimalizált szoftver)
iOS-gyors,atomstabil,keveset röccen,nem fagy(ios-es éveim alatt,egy kézzel meg tudom számolni hányszor indítottam újra) bár ott sem témázható,de legalább van háttér,meg elég barátságos az ui,és baromi sok program(igaz,hogy a legtöbb jó egy ezres fölött kezdődik,de legalább van)
android-jól modolható,felhasználóbarát lenne,de fagyó,nem stabil,és néha még telefonálni sem lehet,mert épp olyan kedve van,itt viszont van sok ingyenes program (meg viszonylag olcsó,de f*sza kütyük)
az android egyébként jó lenne,ha stabil lenne,meg nem kéne naponta újraindítani,hogy tudd használni normálisan[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
válasz vrgkrisztian #29 üzenetére
Biztos megalapozott a véleményed
-
zotyesz66
őstag
válasz vrgkrisztian #29 üzenetére
Ezt valahonnan hallottad, nem? Mert tapasztalni egészen biztosan nem tapasztaltad. De hát mindenki ezt mondja (akik szintúgy nem tapasztalták) hát akkor biztosan úgy is van.
Amúgy nekem az én androidom stabilitásával nincs gondom, fagyni igazán nem szokott (Xperia Mini Pro). A felhasználói élménnyel és az akksival viszont annál inkább.
A samsung meg... már ők sem tudják, mit gyártanak. Ez a linkelt Grand, ugyanezt gyártják Kínában Zopo ZP900 néven, csak két kártyás kivitelben, és kijön 50K-ból. Csak a szuper prémium garancia nincs rá, bár szerintem a Grand-re sem lesz, mert nem prémium. -
vrgkrisztian
aktív tag
de,csak számomra annyira korlátozott,hogy inkább meg sem említem... nem értem,hogy lehet olyat használni azok a ronda semmilyen csempék,meg a menüben semmi átláthatóság,csak úgy görgetsz a 100alkalmazás között stb... lehet,hogy meg tudnám szokni,de nagyon fura az iOS,vagy android mellett
-
R081
tag
válasz vrgkrisztian #27 üzenetére
A Windows Phone-nal nem találkoztál még?
-
vrgkrisztian
aktív tag
várj,inkább: miért androidot
egyik gyártó sem valami jó ezen a téren,csak az epöl,de az meg nem android
se a htc,se a sony,akármilyen elfogult fan akármit mond...(a samu sem kivétel,de nekem ez tűnik a legstabilabbnak,kivéve egy nagy hibát:néha befagy a wifim 4.0.3 alatt,azonkívül majdnem vajsima nálam,és a tácsvizen kívül nincs benne másik bug bár az xperia launchernél még mindig jobb... az még a menüt is kb olyan 5fps-el nyitja meg,és az összes sonynál )[ Szerkesztve ]
-
R081
tag
http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c
Egy kicsivel korábban, de a lényeget kapizsgálod.
Szvsz ez egy újabb felesleges cucc a Samu részéről.A sokadig felesleges cucc.De az üzletpolitikájuk meg nyilvánvaló."Sok lúd disznót győz" elv alapján minden árszegmensbe legalább 2-3 modell, 'oszt csókolom, legyen miből válogatnia az átlag felhasználónak.
Komolyan mondom, mi a ráknak a Mini és az Ace közé lőni hardveresen valamit 2013-ban úgy, hogy azt középkategóriásnak lehessen nevezni?Meg hogy?Mikor a Huawei y200, vagy a Tipo is alsóházasnak van belőve?!
Egy szónak is száz a vége, szerintem tök felesleges.Így is már akkora a termékpalettájuk, hogy években számolható előnye van más gyártókkal szemben.Krav Maga - We train like we fight, we fight like we train.
-
istnag
addikt
válasz vrgkrisztian #24 üzenetére
"egyébként engem nem érdekel,hogy milyen új verzió van rajta,inkább az,hogy stabil legyen..."
akkor miért Samsungot használsz?
-
vrgkrisztian
aktív tag
válasz Fritz Teufel #10 üzenetére
mert az lg az optimus 2x szel jól csinálta? pár hete jött meg rá a 4.0... az sgs2-n már szerintem több,mint egy éve(lehet,hogy rosszul tudom,de már egy ideje kijött rá...) mindegy gyártó egy fos frissítések terén,de ezek közül is a samu a legjobb(még ha ennyi sok mobilja is van...) simán fenntart egy olyan szintet,amit a többi gyártó nem igazán tud túllépni...(mondjuk csak a csúcskategóriát frissíte,a többire rász**ik)(aki meg csak arra veri magát,hogy milyen nagy számú verzió van a telóján,az meg vegyen nexust...)
egyébként engem nem érdekel,hogy milyen új verzió van rajta,inkább az,hogy stabil legyen...[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz #73029888 #17 üzenetére
Csak a listán szereplő modellek kapnak Jelly Bean -t, ami nem szerepelnek rajta azok meg értelem szerűen kimaradnak (legalábbis hivatalosan).
-
Иван
őstag
A júzer 1.0-ákat még mindig nem érdekli, milyen android van a gépükén. Egy GB-s tapis telónak pont ugyanúgy örülnek, mint egy 4.2-es JB-nek.
Decepticon: az piaci részesedésük szerint működik a stratégia. Ami logikus is, mert bemegy az ember a boltba, szeretne a gyereknek venni telefont (mindegy milyen), és ha nem Apple kell, akkor végignézi a palettát, minden kategóriában van 2-3 samu ajánlat, meg hallja hogy galakszi es három, meg android a jó, meg sok van, bele is szédül, végén vesz egy samu a pénztárcájának megfelelően.
Mindez megfejelve egyre több és jobb marketinggel, ami megint a kulcsa a dolognak.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
embe
nagyúr
Ennyi Samsung hír a világon nincs! Vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
-
szobi82
csendes tag
Hát igen....nem hiába vannak a csúcson! Samsung....szeretünk!
-
myckie2
őstag
Már a Samsung is szánalmas... Felső kategóriában még tud alkotni, de az alattuk lévő telefonok mekkora egy retek sz*rok. Utolsó értelmes (akkor) középkategóriás telefon a Galaxy Ace volt azóta csak olcsó hulladékokat adnak ki drágán...
-
moleculez
veterán
Nem csinalnak ha nem erne meg. Az biztos.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
Akkor ez azt fogja jelenteni hogy a régebbi modellek is megkaphatják a Jelly Beant?
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, az ötvenes évek végén találta ki a fogyasztói társadalom alapját képező rövid életciklusú eszközök bevezetését egy izraeli koma. Előtte csak elnyűhetetlen dolgokat gyártottak (pl.: jó példa erre az amerikai autók és konyhai eszközök). Manapság az egy havi fizetésnél is többe kerülő telefonkészülék is csak eldobható kütyü.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Lenry
félisten
válasz Fritz Teufel #10 üzenetére
a frissítésből nem jön be plusz pénz, míg új telefon vásárlásból igen: ha új rendszert akarsz, vegyél másik telefont.
ez az üzletpolitikájuk.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lennier
tag
Szerintem égő lenne, ha nem a 4.2-es Androiddal jönnének ki az új telefonok...
-
Fritz Teufel
addikt
Komolyan nem értem a Samsung üzletpolitikáját. Szinte személyre szabott készülékeket gyártanak, aztán meg állandóan elmaradnak a szoftverfrissítésekkel még a zászlóshajónk szánt készülékeken is. Pedig azokat illene legalább 2 évig pesztrálni, a kimagasló ár okán. Erre még a tavalyi zászlóshajó a Galaxy S II-sem kapta meg a frissítést, ami még csak véletlenül sem a legújabb szoftver. Ami egyébként véleményem szerint sajnos az utolsó stock update lesz Ekkora arzenált nem kevés emberi erőforrással lehet szoftveresen gondozni, ráadásul nem is bírják a tempót már évek óta. Nem lenne értelmesebb kisebb portfólióval dolgozni és gyorsabban frissíteni, a vevők megelégedésére? Évek óta alig lehet eligazodni a Samsung termékpalettáján.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
mrlujoak
veterán
Azé' valami pontosabb hardverspecifikációt - akár csak pontosabb támpontot - igazán kiszivárogtathattak volna.
Két modell közé pozicionált hardverről - főleg a Samsung esetében - nem igazán lehet nagyon alapozni.Egyébként kíváncsian várom, a JB-es
hardverhulladékGalaxy Music-hoz képest mit fog adni a Samsung jövőre alsós JB-es modellként.Szintén kíváncsian várom, hogy ez tudásban, és árban hol lesz majd a szintén jövőre érkező, szintén alsós (és egyben olcsó), megintcsak szintén JB-es Xperia E-hez képest.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MattM
tag
A Galaxy Y-ban is a youngot jelentené az Y
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Az Ace és a Mini között hatalmas űr tátong, nem mellesleg ott volt a Gio, azt hová pozicionálták?
Attól félek nem lesz nagy meglepetés, sem a külcsín, sem a belbecs...<< Heimdal >>
-
Lenry
félisten
A dél-koreai gyártó 2013-as termékvonalával kapcsolatban egyelőre csak annyi bizonyos, hogy még a legolcsóbb készülékeken is Android 4.1 Jelly Bean teljesít szolgálatot.
nagyon helyes. ennek kellene alapnak lennie mindenhol.
már ICS-vel sem szabadna semmit kiadni, esetleg az alsó-középkategóriábanGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Blyan
félisten
Egy újabb remek Samsung. Nyilván hiánypótló. Ahogy ez is. [link]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
margithid
veterán
Szeritnem ez alap, hogy jellyvel jönnek, vicc lenne, ha egy több mint egy éve megjelent verziót raknának rá.
Valamikor áprilisban meg jön amúgyis az android 5.
Én midnenképpen csak olyat veszek, vagy esetleg valami wp8at. -
moleculez
veterán
Na az utolso mondat az tetszik.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Tuz
tag
Nagyon helyes,Jelly Bean-t a népnek.
S3 Marble White _ Tab 3 10.1 3g _ Ps3 Superslim 500Gb
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik