-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Lenovo P780_S901_VIBEROM_V1.0
Most töltődik... kíváncsi vagyok -
barnam_
nagyúr
válasz
hunaqua #1956 üzenetére
Nem teszi fel, mert a TWRP is az orosz firmware-hez való. Tegnap éjjel volt időm próbálgatni... egyedül a kínai fw + Cappa recovery-vel megy fel az a MIUI.
Összesen 3 fajta van:
- orosz MIUI a lenovo-forums.ru oldalról: ez egy FLY IQ446 nevű "csoda" portja - valahogy összeollózták az oroszok, hogy menjen P780-on. Nem rossz, de kicsit akadós.- MIUI port a P780-hoz a miuiandroid.com oldalról. Az alapja a S135-s rom, érdemes ezt felrakni előtte FlashTool-al, és akkor nem érhetnek meglepetések. Mivel a MIUI-nak nyílt a nyelvi fordítása, elég jó magyar nyelv van benne alapból. Baromi gyors, majdnem azt mondom rá, hogy tökéletes. (Csak azért nem, mert -számomra- az AOSP a tökéletes.)
- egy másik port a miui.com-ról, ez a "cheng" fantázia névvel ellátott rom. Nem próbáltam, de ennek is az alapja az S135 rom.
-
barnam_
nagyúr
válasz
hunaqua #1937 üzenetére
Az orosz miui nem kifejezetten jó. Egy másik telefon portját hegesztették P780-ra, emiatt elég lassú, nem túl meggyőző. Amúgy TWRP-ből felmegy.
Viszont, a miuiandroid.com-on lévő SW nagyon jól működik! Kínai fw az alapja, tehát flashelni kell előtte valamelyiket (mondjuk S135), utána a Cappa recovery-ből telepíthető. Tegnap majd' éjjel 4-ig szenvedtem vele, mire összehoztamAmúgy az S135 kínai fw ezerszer gyorsabbnak tűnik, mint a ROW romok.
-
barnam_
nagyúr
Használ valamelyikőtök MIUI romot?
Én ezt tettem fel, ami igen meggyőző!
A másik még amit kipróbáltam, az SLXROM, ami egy Thl fw port, de volt pl. egy Thl W200-am, maximálisan elégedett voltam vele... -
barnam_
nagyúr
Rájöttem mire jó a Smart Roll: ha be van kapcsolva, és a képernyő jobb oldaláról húzod az ujjad befele, tükrözi az alkalmazások menüjét. Mondjuk az névjegyeknél jobb oldalt lesznek a képek. Engem meg a halálba idegesített, mert ha a Smart Roll aktív, nem érzékel a képernyő legszélén
(#1600) randras: én is imádnám, ha nem használtam volna Nexus 4-t. Sajnos a tökéleteshez könnyen hozzászokik az ember
Amúgy alapvetően megvagyok elégedve.
-
barnam_
nagyúr
Én kb. vasárnap délelőtt 10 körül vettem le a töltőről, most van 27%-on.
Azalatt a kijelző 5 óra 10 percet ment, volt 2 óra 15 perc beszélgetés, és folyamatos wifi/3g mobilnet, email szinkronizáció push alapon (sok levél jön, az mind felébreszti.)Ez végre olyan telefon, ami minden funkciót kihasználva elmegy 2 napot.
-
barnam_
nagyúr
Nekem meg a legújabb fw van, és tökéletesen működik
Továbbra is kérdés: átlag mennyit bír nálatok a telefon egy feltöltéssel? -
barnam_
nagyúr
válasz
Victoryus #1517 üzenetére
Azzal nem kell törődni, minden eddigi telómnál azt írta. Persze a Thl W200-ra nem emlékszem pontosan, ami fix hogy 8GB belső rom-al rendelkezik.
A lényeg, hogy azt a FlashTool-t indítsd el, ami a csomagban van, és a S116 scatter.txt-t töltsd be. Pipáld be a DL Download with cheksum mezőt, utána katt a Firmware upgrade-re. Ami végigmegy csík az az MD5 ellenőrzés...
Utána kiírja hogy Searching, akkor kell rádugnod a telefont a gépre. Ha mindent jól csináltál, a végén megjelenik a zöld karika.
(#1518) instantwater: A Lenovo Kínában árulja a telefonjait, meg egyes Ázsiai országokban, őket illetik a Rest of the world kifejezéssel. A mi szempontunkból azért fontos, mert a ROW verzióban van alapból Google cucc, a kínaiban nincs. Persze, hozzá lehet adni, de én nem vagyok meggyőződve arról, hogy az tökéletesen fog működni.
(#1520) e=mc²: 2G hálózaton előfordulhat olyan, hogy gyenge, vagy eldobja a térerőt, lásd az egyik orosz fórumot.
-
barnam_
nagyúr
válasz
ZoleeWolf #1486 üzenetére
Fura, hogy egyik CWM-el megy, másikkal meg nem. Az biztos, hogy az S116/119 vonal a ROW verzió, és az orosz oldalról van a recovery is, amit linkeltem. Akinek nem megy, próbálja meg SPFlashTool-al feltenni a teljes gyári romot (S116), utána root és recovery telepítés.
(#1488) west76: azt hiszem, ki fogom próbálni az utolsó kínai sw-t is, annál is ugyanezeket fogom megcsinálni. Kíváncsi vagyok sebességben vajon lehet különbség?
(#1481) Victoryus: zoom van, rds nincs.
---------
Én erre szeretnék megoldást: [link]
El van csúszva az értesítési sáv ha aktív a Gravitybox mod. Más is tapasztalt ilyet? -
barnam_
nagyúr
Biztos, hogy akadna a fHD, de nem lenne rossz kinézetben.
Viszont érzésre így is kicsit akadós egy-egy átmenet... Amit nem értek, mert volt már több MT6589-es telefonom (A820, W200). Az A820-nak persze nem számított a qHD, de pl. a W200 a T-s procival igazán gyors volt. Sőt, nem volt lassabb mint a Nexus4.Kíváncsi lennék hogy Ti ezt hogy tapasztaltátok, és hogy mennyi ideig bírja egy töltéssel?
-
barnam_
nagyúr
P780_ROW_S119: recoveryből telepíthető zip verzió
Recovery: P780_CWM_6.0.1.5Gyakorlatilag az alap gyári rom, Hungobungo fordításával (a Lenovo alkalmazások angolul vannak, a többi magyar). Root, busybox, hasonló apróságokat adtam hozzá.
Ma ezt használtam, nem jött szembe bug, de bármikor lehet.Telepítés előtt mentsetek! Recovery, MTKDroidTools, vagy SPFlashTool readback funkciójával.
-
barnam_
nagyúr
Próbáltátok már átpartícionálni a belső tárhelyet?
Én a Meteos progival akartam. Meg is csinálja, de utána a recovery-ből nem tudok factory reset-et csinálni.
Ez van fenn: recovery_P780_CWM_6.0.1.5 -
barnam_
nagyúr
válasz
rolika00 #1411 üzenetére
Az S119-et én is felraktam már, időm még tesztelni nem nagyon volt, de folyamatban van
Azt ne felejtsd el, hogy van egy preload.img is, ami tele van alkalmazásokkal, ezeket tudod törölni, és máris több helyed lesz.Arra kíváncsi lennék, hogy a kínaiak milyen fordítást használnak, honnan van a magyar nyelv...
Esetleg egy jBart fordítást ráeresztek majd.Tudnátok olyan recovery-t küldeni, ami ROW firmware-el működik?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Victoryus #1356 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy amit nem én fordítok a forráskódból, az nem az én "romom"
Blade-t is hekkelgettem nagyon amatőr szinten, de leginkább magamnak.A linkelt orosz fórumon az S116-ot írják amit lehet frissíteni S119-re (130930). Ezt fogom szerintem először kipróbálni. Ha ebbe alapból van Google Play, akkor tökéletes lesz. Végül is, ha valóban ROW verzió, akkor kell lennie.
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Hogy állunk SW terén? Az enyémen P780_ROW_S116_130828.
Kellene nekem a legfrissebb gyári rom, azt én kigyomlálom meg rootolom, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest