- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#06658560 #69 üzenetére
Egy good-enough multiGPU megoldásnak nem kell architektúra-specifikusnak lenni. Nagyon leegyszerűsítve, az elején szét kell szedni két- vagy több részre a frame feladatait, utána a kártyák azt csinálják, mint normálisan, és a végén meg össze kell rakni az eredményeket. Legegyszerűbb erre az SFR, aztán lehet onnan szofisztikálni. Ill. egy compute orientált motornál még egyszerűbb a helyzet.
Ha +90-100%-os skálázódást akarsz, akkor persze bele kell mászni a mélységekbe. Ezt valóban nem fogják sokan csinálni.
-
TTomax
félisten
válasz
#06658560 #69 üzenetére
Én azt nem hinném,hogy minden egyes gpu családot/tipust egyenként támogatni kellene,azért ennyire nem lesz low level ez az api.Azt már könnyebben el tudom képzelni,hogy pl DX12 alatt meg lesz csinálva,és mondjuk Vulcan alatt nem,vagy fordítva,viszont ez már nem újdonság nem érne meglepetésként.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #62 üzenetére
TN az nem panel az én szememben, hanem egy hulladék. De ott is ott van a 40 fps-es limit lefele.
@Kopi31415: Használni fogják, mert kell is egy olyan játékhoz, ami igazán kihasználja a dx12 lehetőségeit:
http://www.neowin.net/news/check-out-these-eye-watering-directx-12-demos
Még így is kicsit darabos a demo, 4 kártyával... -
Malibutomi
nagyúr
Ez csak a panel rangetől függ amennyire én tudom. A technika tudja a 9-240Hz-et, de hogy a monitor panel mit tud az a gyártón múlik.
Egy példa a freesync tesztből:
Another difference between FreeSync and G-Sync is in the flexibility of the effective refresh rate range. G-Sync is capable of refresh rates that range from 30Hz to 144Hz while the FreeSync spec is capable of refresh rates that range from 9Hz to 240Hz. That doesn’t mean that you will find monitors with a refresh rate range of 9Hz-240Hz but it means that monitor makers can make monitors with any range in mind that falls between 9Hz-240Hz. FreeSync monitors out right now feature a variety of ranges.
Acer XG270HU 27″ 2560×1440 40-144Hz TN $499
BenQ XL2730Z 27″ 2560×1440 40-144Hz TN $599
LG Electronics 34UM67 34″ 2560×1080 48-75Hz IPS $649
LG Electronics 29UM67 29″ 2560×1080 48-75Hz IPS $449LG gyenge panelokkal adja ki a monitorokat, ott szerintem csak reklámérték a freesync.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
antikomcsi #50 üzenetére
most a CF+eyefinity frame pacing patchre gondolsz?
az is csuszott par honapot, nem tudom vegul kijott e.
mindenesetre nezegetem, hogy akcioban 100k a matrix platinum. FC blokk es backplate meg van, bar kifutoban a tipusra, viszont akkor tapot kene cserelni, meg lehet ketkorositeni kene a rendszert es a GPUkat meghagyni a jobban hutott koron. vegeredmenyben kb 200+ ezer lenne a jarulekos koltsegek miatt, szoval annyit nem er (plusz 15-25 ora szerelni). foleg, hogy nem tudom, hogy akkor most menne rendesen vagy sem.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #17 üzenetére
3 konrét ips-es monitorról tudok ami ennyit tud és nem 200e alatt vannak. Ne mond nekem, hogy a 75hz-es monitoron nem tunának 20-75-ös freesyncet kihozni, ha azzal nem lenne valami gixer.
Tudom eddig minden reklámagyagban 9-300 volt, de valahogy a gyakorlatban ez nem akaródzik összejönni. -
törölt tag
Arra próbáltam utalni hogy:
Hamarabb meg lehet vetetni új kártyát a nagyobb igényű userekel, így hogy az előző generációs CF-re szüneteltetik a supportot, pont megjelenés előtt.Valóban kevesen vannak, de még nem írta ki egyetlen gyártó sem hogy vége a támogatásnak, így elvárható hogy elérhető legyen hozzá használható driver.
-
TTomax
félisten
10-ből 3 játék megy rajta normálisan
No azért ennyire nem rossz a helyzet,inkább 10böl 3 játék ahol nem megy,vagy használhatatlanul megy.
(#55) morgyi
Persze,hiszen így itt a 4K küszöbén,bármelyik csúcs vga minkét oldalról hozza a 60fpst...nyugodtan a sutba is dobják a MultiGPU megoldásokat... vagy nem?
-
derive
senior tag
Most mit ujitsanak? Masfel eve nem adtak ki uj termeket... Most azt a masfel honapot meg kivarjak, azt egy lepesben letudjak a 3XX sorozatot is...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
antikomcsi #50 üzenetére
Ezzel egyetértek.
Egy éve dolgoznak a freesyncen, az hogy nem tudtak megírni egy drivert ennyi idő alatt égés.
Remélem most tényleg javulni fognak, mert tudomásom szerint átszervezik a driver részleget, illetve elkezdték átszervezni tél óta. -
antikomcsi
veterán
Mindenkinek, aki azt gondolja, hogy itt az emberek az AMD-t fikázzák, hardveres vagy szoftveres részt vagy a kettő kombinációját.
Nem, nem erről van szó. A kommunikációról van szó, arról, hogy megint megígértek valamit, és megint nem lett belőle semmi.
A hír is arról szól, hogy áprilisra lett ígérve a meghajtó, ami mégsem érkezett meg. A megoldás nagyon egyszerű, nem kell ígérgetni. Annyit kell mondani, hogy legjobb tudásunk szerint dolgozunk rajta, és igyekszünk mihamarabb kiadni.
A be nem tartott ígéretekkel van tele a padlás, nem magával az AMD termékeivel.
Higgyétek el, hogy nektek sem esne jól, ha megengedhetnétek magatoknak, hogy vesztek 2-3-6 monitort, azok alá két-három-négy, akárhány kártyát, akármelyik gyártótól, aki megígéri, hogy ekkor-és ekkor használhatod, de aztán mégsem.
-
h1mpi
félisten
Ez így van. FC4 folyamatos szívás, WoT grafikai hibákat ad stb. Biztos van olyan játék, ahol jól megy, de hogy folyamatosan ki-be kapcsolgassam annak semmié értelme. Én maradok az erős 1 GPU-s megoldásoknál. Volt már 780Ti és 980 SLI-m is és egyikkel se éreztem azt, hogy igen jó vétel volt. Pát hét után ment az apróra az egyik VGA.
-
h1mpi
félisten
Ezt a termékeik miért nem mutatják? Miért csak a marketing részlegük erős? én remélem, hogy a 390x jó lesz, mert, akkor az nV termékek ára is csökkenni fog
Amúgy, hogy az nV-t is szapuljam az SLI támogatása itt is botrányos. A Gsyncel meg semmi bajom nincs, fél éve használom hibamentesen.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #36 üzenetére
Nah akkor tényleg jó ára van, ez elkerülte a figyelmem.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #30 üzenetére
Azt jól látom, hogy ennél a válasz idő 4ms míg a G-sync változatnál 1ms. Mi lehet ennek az oka?
-
Loha
veterán
Szerintem ezt olvashattad:
Dissecting G-Sync and FreeSync - How the Technologies Differ
-
Vigilante
őstag
válasz
Malibutomi #30 üzenetére
Az majd ha minden igaz, hozzám jön tesztelésre.
Csak még kukáznom kell alá egy AMD-s karit is a 690-es helyett ideiglenesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Televan74 #27 üzenetére
Erre leszek kiváncsi Asus MG279Q ROG Dominator 27" FREESYNC IPS 144Hz
100 fonttal a gsync megfelelője alatt van árban. Nagyon várnék egy tesztet.
-
SylverR
senior tag
válasz
antikomcsi #28 üzenetére
Gratulálok.
Szóval csak azért mert APU-m van, és jelenleg még nincs kártyám, akkor én már csak régi driverrel tolhatom, és kizárólag passziánsszal. Ügyes vagy. Sírva tudok röhögni az ilyen hozzáálláson.
Omega driver, csak, hogy tudd. Engem nem zavar, ha valami kevesebb FPS-sel fut mint 60.
A CF meg a te hibád. Mindig is gondok voltak a CF ÉS az SLI működésével (IS). Amikor megvettél két kártyát, ezt tudomásul kellene venned, és nem verni az asztalt utána.
Majd ha bejelenti az AMD, hogy lesz async cf mód, és utána se lehet kihasználni a két kártyás módokat, majd fikázhatod. Bár akkor se fogok egyet érteni a fikázással, mert szerintem a CF hülyeség. Annak idején se örültem neki, hogy az ATi beszállt ebbe a csatározásba, de hát muszáj volt a piac miatt.
Azért, mert én nem akarok sokat költeni a grafikus kártyára, még élvezhetem a modern funkciókat - nincs is gond velük, próbáltam -. -
antikomcsi
veterán
Értem, tehát, júzererrorom van amikor megjelenik egy játék, és az ígéretek ellenére, még negyed év után sincs rá működő CF meghajtó, csak úgy 4-5 hónap múlva, de abban is izomból tiltva van, amit én szeretnék használni, és gyakorlatilag azon kívül, hogy a képi hibák nagyját javították, sebesség növekedés nem igazán érezhető, valamint a második kártyát állandóan engedélyeztetni kell, hogy ne fagyjon a rendszer használatbavételkor, ez mind-mind felhasználói hozzá nem értés.
Az amúgy csak hab a tortán, hogy mire a driver kijött, addigra a játékot már végig is játszottam, egy kártyás módban.
Az a tétel nem helytálló, hogy azért, mert neked nincs gondod az egy darab apu egységeddel, akkor mindenki másnál is tökéletes és csodálatos minden.
Igen, nincs itt gond, ha van az embernek egy régi kártyája, 13.12 meghajtóval, és néha pasziánszozik kicsit, valóban hibátlanok a driverek.
Azok, akik viszont sok pénzt hajlandóak áldozni az új és ígéretes technológiákra, eszközökre, azoknál már biztosan tele van a padlás azzal, hogy, majd, nemsokára, hamarosan, egy kicsit még várni kell és továbbiak.
Hidd csak el, aki százezreket költ valamire, az azért teszi, mert használni is szeretné, nem azért, hogy várjon, és addig álljon benne a pénze, és amortizálódjon az eszköze.
-
jacint78
addikt
Az mindenképpen dícséretes, hogy nem dobják ki hibásan, hanem megcsinálják rendesen. Egy kicsivel több helyütt kellene így hozzáálniuk és akkor valami valóban színvonalas dolgot tunak talán lerakni az asztalra, mert jelenleg csak a nyers erő, semmi más.
-
törölt tag
Szóval semmi probléma nincs, mert téged nem érdekelnek ezek a dolgok...Usererror ha valakit zavar.
(#17) Malibutomi:Ne ferdítsünk. A freesync 9-240Hz müködik. Az hogy a gyártók kiadnak szarabb panelokkal is monitorokat pont nem a freesync hibája.
Csak nincs olyan vezérlés+panel ami ezt a tartományt(vagy a negyedét) le is tudja követni megjelenítési hibáktól mentesen. -
törölt tag
Aha persze 1 hónap, akkor magyarázd már meg nekem, hogy az nV 2015.04.08-as - GTAV GameReady driverre hogyan lett kiadva 2015.04.12-én - ez még egy hét sincs, nemhogy egy hónap...
De még ha annyi is lenne nem egy hónap telt el hanem négy...
Ja és az nV március és áprilisban is adott ki WHQL drivert + 1 bétát..." A ZeroCore kb nem érdekel. Sose használtam a gép Sleep módját, mert semmi értelme "
Attól, hogy téged nem érdekel még mást igen, de akárhogy is nézzük bugos a kártya egyik hypeolt funkciója és még csak ki sem tudod kapcsolni...
"Hát akkor hajrá, írj ilyen cikkeket, és posztold a helyükben, ha hiányolod. Engem nem hoz lázba, nem is érdekel."
Nem dolgozom az AMD-nél úgyhogy nem az én dolgom, mellesleg ha érdemben nem tudsz válaszolni felesleges...
A lényeg az volt, hogy az AMD-nek bőven lenne mit a supportján javítania, mert nem csak a konkurenciához, de önmagához képest is rontott az utóbbi években, attól hogy ignorálod még nem lesz másképp... -
v_peter2012
csendes tag
Az nvidia tud WHQL driver kiadni havonta?
GeForce Game Ready Driver for Grand Theft Auto V WHQL 350.12 April 13, 2015
GeForce Game Ready Driver WHQL 347.88 March 17, 2015
GeForce Game Ready Driver WHQL 345.20 February 24, 2015
GeForce 341.44 Driver WHQL 341.44 February 24, 2015
GeForce Game Ready Driver WHQL 347.52 February 10, 2015
GeForce Game Ready Driver WHQL 347.25 January 22, 2015
GeForce Game Ready Driver WHQL 347.09 December 23, 2014
GeForce Game Ready Driver WHQL 344.75 November 18, 2014
GeForce Game Ready Driver WHQL 344.65 November 10, 2014
GeForce Game Ready Driver WHQL 344.60 November 4, 2014
GeForce Game Ready Driver WHQL 344.48 October 22, 2014
GeForce Game Ready Driver WHQL 344.11 September 18, 2014
GeForce 340.52 Driver WHQL 340.52 July 29, 2014
GeForce 340.43 Driver BETA 340.43 June 17, 2014
GeForce 337.88 Driver WHQL 337.88 May 26, 2014
GeForce 337.50 Driver BETA 337.50 April 7, 2014
GeForce 335.23 Driver WHQL 335.23 March 10, 2014
GeForce 334.89 Driver WHQL 334.89 February 18, 2014
GeForce 334.67 Beta Driver BETA 334.67 January 27, 2014
GeForce 332.21 Driver WHQL 332.21 January 7, 2014 -
SylverR
senior tag
válasz
#85552128 #18 üzenetére
Mivel maga a WHQL is - mint olvashattuk - 1 hónapba telik mire megkapja egy driver, nem várhatod el tőlük, hogy havonta újat adjanak. Ezért volt, hogy csomó kiadott driver bugos volt. Nem kizárt, hogy nV-nél is van ilyen. Sőt, biztos. De ők már évek óta csak bétákat adnak ki havonta. Nem WHQL-es kész drivert. Szóval hagyjuk ezt. A ZeroCore kb nem érdekel. Sose használtam a gép Sleep módját, mert semmi értelme. Aki nem képes 1 percet várni amíg bekapcsol a gép, az inkább ne is gépezzen.
Hát akkor hajrá, írj ilyen cikkeket, és posztold a helyükben, ha hiányolod. Engem nem hoz lázba, nem is érdekel.
-
csabi0805
senior tag
Azt se felejtsük el hogy beismerten driver gond az,hogy a GTA V-ban nem lehet bekapcsolni az MSAA-t,mert a jobb alsó sarokban kis kockák lesznek.
Vicc,hogy még mindíg nem javították ki. -
törölt tag
Miben is jobbak ? 4 hónapja nincs WHQL driver, azért negyedévente illene kiadni egyet, ha már 1-2 havonta nem volt jó nekik...
Most itt van ez, hogy 1.5 hónapot késnek a CF-es FreeSync támogatással, ok nincs annyira elterjedve, nem lehet számon kérni de kétlem, hogy azokat vigasztalná akiknek már van ilyen konfigurációjuk...A ZeroCore 2011 óta problémás mert a driveres komponens ami felébresztené a kártyát (meg lehet a bios is...) bugos - a 2014.12-es driverrel (3+ év után !) próbálták javítani továbbra is sikertelenül...
nV-nél a teljes DX10-es szériáig visszamenőleg van Win8/8.1-es drivertámogatás, míg AMD-nél csak a Win7-es van, de még az sem bugmentes...Azonkívül a support nem csak a driverekből áll, mai napig hiányolom AMD részéről az ilyen cikkeket: [link] aki nem ért annyira hozzá marha nagy segítség, de még én is szívesen olvasom/nézem az összehasonlításokat, hogy melyik funkció milyen változást hoz, mennyire teljesítményigényes. Nem hiszem, hogy nincs egy munkatárs aki ne tudna hasonlókat csinálni, de minek...
-
SylverR
senior tag
válasz
v_peter2012 #15 üzenetére
Mint írtam, júzererror. Érdekes, nekem sosincs bajom velük. Biztos én csinálok valamit rosszul, nem?
-
SylverR
senior tag
Ezt a support témát az AMD-nél inkább hagyjuk... Évmilliókkal jobbak mint a két rivális cég. Hogy a kisebb pénzkeret miatt, kevesebbet költhettek rá, így kissé lassabbak voltak, az más kérdés. De példának okáért a 2004-es driverek után már nem volt semmi baj az ATi kártyákkal driveres téren. Akinek mégis, ott erős júzererror esete lép fel.
-
7time
senior tag
Milyen szemüveget, egyelőre 1-2 Free Sync monitor van ami jóval olcsóbb mint a Gsync, erre most jön egy klikkelős cikk hogy juj a Crosfire tulajoknak egy kicsit várni kell, mekkora katasztrófa, igaz hogy felárba lehet Free Sync rendszert építeni de most az Nvidia bagázs talált egy támadási felületet.
-
törölt tag
Ők már a "jövőre" készülnek nem holmi FreeSync-re, meg driverekre
Support terén mindig is elmaradásban voltak, az utóbbi időben meg egyre jobban hanyagolták a drivereket és ezt nem a minőségre értem...
-
Jack@l
veterán
Az "ingyenességnek" ára van, nem véletlenül jobb ezen a téren most a gsync. Pont amit írtál sz a freesync nem kicsi hátránya. Jönnekl ki mostmár a monitorok és csak pl. 48-75 közötti fameszámnál működik a freesync.
Nemrég olvastam róla egy jó leírást, csak most hirtelen nem találom.
-
Vigilante
őstag
Majd az NV megcsinálja az SLI támogatást hozzá!
-
Televan74
nagyúr
Igen és aki megvesz majd két 390X -t a 4K freesync -es monitor mellé,az meg pisloghat mint a leveli béka, hogy én minek költöttem ennyi pénzt.Annak mit mond az AMD? Sorry majd máskor.
Mondjuk én ilyenről nem is álmodom. Nekem elég lesz idényre a 390 + 1440p freesync és ips monitor.
-
7time
senior tag
válasz
antikomcsi #1 üzenetére
Igen mert mindenkinek Free Sync monitorja van és most sorban állnak a támogatásért.
-
törölt tag
Gondolom hátrányt jelenthet, hogy nincs lehetőség a frame-eket tárolni a panel vezérlő memóriájában, és azt viszonylag kis frame-time variációval kirakni. [link]
-
antikomcsi
veterán
Ez csak a szokásos megszokott dolog.
Az AMD mindig azt "szívatja", aki sokat költ az aktuális friss, és drága technikákra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest