- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
És még egy kis apróság.
Az EPD sebességét illetően, ez egy PS1-es játék. Azért ilyen a grafikája, mert nagyon régi. Ha jól látom, a Driver 1 az. De a sebessége a lényeg. Ráadásul, abban az olvasóban koránt sincsen olyan proci, mint akár a Yotaphone 2-esben, pusztán egy 800MHz-s egység! -
outdoor
aktív tag
Köszönöm, így már el tudom képzelni a mindennapi használatot. További energiamegtakarítást jelent, hogy a színes oldalon csak teljes, 100% fényerőn látszik kinti körülmények között a térkép, míg az e-ink levilágítás nélkül is jobban mutatja a fekete-fehér-szürke tartalmat.
A három nap mesés.
ollie, már bizonyára rájöttél, épp az ellenkezőjét kérdeztem. Csak az e-inket használnám, és csak kép-, video-, térkép-, fényképekkel teli képeskönyvnézéshez fordítanám meg a készüléket a színes kijelzős oldalára.
Minden egyebet az e-inken néznék. Az offline maps.me térkép talán jól menne rajta, mert - bár részletgazdag, - nincs rajta sok jelentősége a kb három darab színnek. -
Ha a full Android rendszert átviszed E-inkre, akkor elérhető a Landspace mód. Ebben az esetben a képernyő frissítése is felgyorsul, tehát nem lesz olyan, mintha csak hátul indítanál egy alkalmazást.
EPD-n mért teljes üzemidő mobilnettel (LTE), játékkal és általános hívásokkal 3-4 nap.ollie; ez azért nem egészen így van. Nem fogyaszt többet az Amolednél videó nézés közben, mert egyrészt kisebb a felbontása másrészt nincsen levilágítás. De egyértelműen többet eszik, mint álló képnél. Böngészésre alkalmas, a görgetés is teljesen rendben van, nincsenek fedések a szövegek között. Képek görgetése is tökéletes, mangákat szoktam rajta olvasni, nagyítva, tehát folyamatos a görgetés. Ha GPS-t használok, kivétel nélkül eddig minden esetben EPD-t használtam, főleg kerékpáron, ráadásul a térkép bekapcsolt iránytűjével. Tökéletes a megjelenített kép.
-
Videóhoz nincs értelme használnI. Egyrészt élvezhetetlen lenne, másrészt gyorsabban merülne úgy a telefon, mint a normál kijelzővel. Az e-ink statikus kép megjelenítésére alkalmas. Még a GPS is erősen megkérdőjelezett a másodpercekben mérhető frissítési idő miatt. Netes böngészésre sem alkalmas, mert görgetni kell a tartalmat. Ugyanígy képek nézegetésre is csak úgy ajánlott, ha nem kell görgetni a képet.
Nem véletlen, hogy az e-ink-et könyv olvasókban alkalmazzák, mert ott 1-2 percig nem lapozol (addig nem változik semmi az oldalon).
-
outdoor
aktív tag
Az e-ink oldal is engedi a landscape nézetet?
Megtehetem, hogy csak az e-inket használom, és csak kép-, video-, térkép-, képeskönyvnézéshez fordítom meg a készüléket?
A színes képernyőt nem használva, állandó LTE kapcsolattal mennyi e-ink képernyőidőt tud a yota? Pl. folyamatos böngészéssel, önfrissülő weboldal folyamatos mutatásával, zenével, telefonálással.
-
Végigolvastam a kommenteket és volna pár megjegyezni valóm.
Kell-e 2 kamera? Aki azt mondja, nem kell a 2 kamera, annak igazat adok. 1 éve van meg a 2-es verzióm és egyszer sem használtam még.
Kell-e levilágítás EPD-n? Nem! Arra ott van az Amoled. Az E-ink levilágítása egy olyan 'luxus', ami felesleges ott, ahol van alternatív megoldás. Oké, az rendben van, hogy kényelmesebb egy levilágított E-ink, mint egy Amoleden olvasni, de nem okvetlen az éjjeli olvasásra van az ott!
Lassú-e a reakció idő? 4.4.2-essel vettem. sz*r volt. Lassú, és szinte használhatatlan. Frissített 5.0-ra, de a + appokon kívül nem lett változás. Mikor felkínálta a Marshmallow-ot, nem követtem el a frissítési hibát, hanem élből ROM cserét végeztem rajta. Mért 20FPS, amivel már videókat is lehet jószerint nézni, illetve a reakció ideje nagyon komoly lett. Tehát ez csak szoftver!
Kell-e színes E-ink? Ha már a 16 szürkeárnyalatosra azt mondod, lassú, akkor képzeld el színesben. Erre is csak azt tudom mondani, ott az Amoled. Illetve az alkalmazások 6-os verziónál már komolyan rá vannak igazítva, így a navigáció is kiváló. + egyre több szoftver támogatja, a 6-os sebességével pedig komolyan is mennek rajta. Mondjuk az tény, hogy sok alkalmazást kizár a 16 árnyalat.
Kell-e erősebb hardver a jelenlegi adatnál? Szerintem nem. A 2-esben lévő hardvert sem sikerül még semmivel sem megakasztanom. Pedig nagyon sokat játszom rajta (és van bőven, amit EPD-n).
Akkumulátor? Hát, ebből sosem árt a sok
Személy szerint nekem bejön az új, hónapok óta tűkön ülök érte
Majd az ár eldönti a váltást, 250-ig szerintem reális volna, bár nem ezt ígérik.
Szerk.: Mondjuk vicces, hogy még ki sem adták, de a komplett specifikációját megtalálni már
-
oromisu
csendes tag
Persze, pl. a Pebble Time okosóra is színes e-ink kijelzővel rendelkezik és egészen gyors.
-
wizzgeri
tag
Figyelemmel kisértem ezt a tipust, igaz még nem ruháztam be, de ez a 3.ha ütős lesz a hardver akkor én is tulaj leszek
-
Caranita
aktív tag
nekem kéne, nagyon menő ez az e-ink
-
TTTotya
senior tag
Még mindig tetszik ez a kialakítás.
-
SaGa59
őstag
A pixielqi nem e-ink, hanem háttérvilágítás nélküli, szürkeárnyalatos lcd. Pontosabban lekapcsolható háttérvilágítású lcd. Hatalmas különbség. Gyors mint egy lcd és viszonylag keveset fogyaszt. Viszont nem tudja az e-inknek azt a trükkjét, hogy miután kirajzolta a képet, már semmi fogyasztása nincs, csak képfrissítéskor kell neki áram. Az lcd-nek mindaddig, míg kép van rajta.
K2: az e-inknek nem tud ”háttérvilágítása lenni, ugyanis nem átlátszó. Oldalról vagy elölről lehet megvilágítani, azaz ehhez a kávának ki kell emelkednie az e-ink panel körül, amit egy telefonnál, különösen egy hátlapnál nem valószínű, hogy meglépnek.
-
válasz
Polarstar #30 üzenetére
Kiadásakor volt 4.4, ami tavaly már frissíthető volt 5-re, viszont idén a 4.4 és az 5 is frissült 6.0.1-re. (Nem mondom, hogy utóbbi épp problémamentes, de friss.) Majd még kipróbálom, hogy nem frissítés formájában feltolom rá a 6-ost, hogy akkor is vannak-e problémák.
-
Matada2.3
veterán
Arra vagyok kíváncsi, hogy hány embernek nyújt t előnyt, úgy igazán ez a koncepció. Nekem pl. mindegy lenne a hátlapi kijelző.
-
waslaw
tag
Egy elol-hatul kijelzos dologra miert kell 2 kamerat rakni? elvileg azert talaltak ki a szelfi kamerat, hogy lassa magat az idetlen mikor fenykepeszkedik.
-
A navi vagy térkép már megy régen az Inken hátul. Ismerősömnek van, szeeti. Csakhát a Yota kettő droid 4.4 csak, így nem egy friss cucc.
-
dzsidzsas
tag
Már nagyon vártam. Ez lesz az új telefonom, ha lesz b20-as verzió. Páromnak Yotaphone 2 van és nagyon szereti. Útvonal, bevásárló lista, e jegy, stb. mind megy a hátsó kijelzőre. Elég rápillantani (képernyővel lefelé van mindig letéve), már látod is mi történt (üzenet, fbook, hívás, meg amit kiraksz hátra. 10% akkunál takarékos mód és minden át a hátlapra, akár egy nappal meghosszabbítva a készenléti időt, teljes értékű telefonként. Cikkeket szinte mindig ezen olvas. Bárhol előveszi mindenki megbámulja, a bátrabbak oda is jönnek megkérdezni, mi ez, mert soha nem is hallottak róla. Egyedül azért nem vettem magamnak mert nekem kicsi volt, de most ha minden igaz 5,5". Csak legyen használható nálunk is.
-
outdoor
aktív tag
válasz
Polarstar #25 üzenetére
Mindig is magas áron adták. Talán sarcot fizet Oroszország Europának
HD 5,2" e-ink számomra kiváló. csak jussak hozzá. Hónapokat nem tudok várni.
Már fejlesztik a színes e-inket. Alapszínekkel funkcionál majd. A Yota4 így már megoldja a Google térkép láthatóságának kérdését, ha ragaszkodunk hozzá.
A fényképezőt elég szerényen adagolták. Vajon a yandex browser gyárilag rá van telepítve?
-
Remélem, immáron lesz háttérvilágítása az e-ink kijelzőnek, különben olvasásra továbbra is a Kindle lesz a nyerő... vagy legalább lehessen kapni fehérben is, de legyen annyira ritka, mint a második kiadásnál.
Értesítési felületnek amúgy nagyon jó ez a másodlagos kijelző, kár, hogy a dokkolókból pont az elsődleges néz ránk. -
parkr
őstag
válasz
H.Istvan25 #1 üzenetére
vegyél tabletet
-
A helyzet az, hogy ezt a mobilt nagyon várom.
-
holozis_HUN
addikt
Pontosan. SD 625 van a telómban, és simán elég bármire. Egy két dolog kicsit döcögős már, de simán vállalható. 99%ban teljesen smooth az egész. Ha visszaveszem 1600 mhz-re a procit akkor sem tapasztalható lassulás. Alap játékokra is elég, Asphalt 8 is maxon szinte lagmentes. custom kernellel + rendszerrel még jobb is a helyzet
3/4 gb ram elég bármire egy SD 625-tel. FHD felbontás mellett...
-
Szabcsizz
őstag
válasz
Juhaszatti #3 üzenetére
És mi a helyzet a nem átlag felhasználókkal?
-
Kasya
nagyúr
válasz
Constantin #13 üzenetére
Annak mas a celja.
-
mark!
őstag
ez szép
-
Constantin
tag
A második széria az nagyon tetszett, de ez külsőre már semmi különös. Nekem az LG megoldása jobban bejön, ahogyan a másodlagos kijelzőt megoldották.
-
aelod
veterán
A refresh rate is idegesítően lassú volt, maga a telefon gyors volt, de az állandó lassú reakció olyanná tette mint egy belépú kategóriás szétfragmentált rendszerű telefon felülete.. Ha ezt a kettő kijavítják és jobban ráfeküdnek hogy ténylegesen ne csak olvasásra lehessen igazán használni akkor tuti újra veszek majd..
Az e-inkekbe jelenleg ennyi van. Ennyit tudnak.
-
Akos1994
aktív tag
Nemrég adtam el egy yota 2-est, a legnagyobb problémám az volt,hogy egy idő után nem használtam az E-inket,mert mert egy csomó minden nem volt "beintegrálva".. Pl. a szürkeárnyalatos megjelenítő miatt igazán összedobhattak volna egy google maps skint ami kicsit kotrasztosabb,mert navigácinál nagyon nem lehet megkülönböztetni,hogy most akkor melyik a kék és melyik a sárga vonal mert mindkettő halvány szürke volt. Illetve az egész sokkal rosszabbul volt látható. De ez igaz volt szinte az összes alkalmazásra.
A refresh rate is idegesítően lassú volt, maga a telefon gyors volt, de az állandó lassú reakció olyanná tette mint egy belépú kategóriás szétfragmentált rendszerű telefon felülete.. Ha ezt a kettő kijavítják és jobban ráfeküdnek hogy ténylegesen ne csak olvasásra lehessen igazán használni akkor tuti újra veszek majd..
Szerk.: Illetve az se lenne rossz,ha nem 200k-ról indítanának.. -
zalsmony
csendes tag
Én már a legelsőt is mevettem volna az e-ink kijelző miatt, de úgy tudom, hogy ezeknek a kijelzőknek nincs háttérvilágításuk. Mindennapos használatkor nekem kellene a világítás...
-
Kasya
nagyúr
válasz
Juhaszatti #8 üzenetére
Igy van. Gondoltam konnyen ertelmezheto
-
aelod
veterán
válasz
H.Istvan25 #1 üzenetére
5,5" nem elég nagy? S625 pedig elég erős a mindennapokhoz szerintem.
-
Kasya
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy megeri a harmadik szeriat is. Kellemes csalodas. Azt viszont nem egeszen ertem, hogy miert pont a szelfi kamera a "jobb".
-
Juhaszatti
addikt
Kifejezetten pofás szerintem. Ez a proci bőven elég egy átlagfelhasználónak a mindennapokra, és ezzel 1 napot az akksi is bír valószínűleg, még a 2 kijelzővel is.
Majd az árazás eldönti mennyire jó vétel ez a telefon, de eddig szimpatikus. -
válasz
H.Istvan25 #1 üzenetére
Viszont akkor nagyobb akku is kéne, amúgy tényleg nem rossz. Az árára vagyok kíváncsi.
-
H.Istvan25
senior tag
Nem rossz, de lehetne nagyobb az előlapi kijelző és lehetne erősebb a proci
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hamarosan befuthat az e-ink panellel (is) szerelt mobil harmadik generációja, pár napja fel is bukkant pár hitelesnek tűnő renderkép.
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Sam Galaxy Flip5 DS 5G 8+512GB, menta
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Nothing Phone (1) 5G 8/128GB Dual Sim Mobiltelefon
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest