- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
M@trixfan #31 üzenetére
megjegyzem nem vagyok az asztali gépek híve, szerintem ha valaki nem ragaszkodik a többletnyi teljesítményhez, akkor mindenképpen mobil géppel jár jobban jobban, hiszen sokkal könnyebb magaddal vinni...
Nos igen.. Ilyen szempontból is lehet vizsgálni a dolgokat. Annyi biztos hogy én nem akarom magammal vinni a számítógépemet sehova se. Ha mégis kellene noti, akkor vennék egy rendkívül olcsó típust, ami "hordozható jegyzetfüzet, és adattár" szerepkörben működne, de otthon volna továbbra is az "erő", a "teljesítmény" az asztalom mellett, és ha otthon vagyok, nem görcsölnék a minigéppel...
-
attila9988
őstag
Valószínűleg a merevlemezek közt lehet nagy küldönbség...
Nyilván ez a tényező is fontos szerephez jut.
mennyi csicsa fogja vissza.
ÓÓ nálam ilyesmi nincs. Azt szeretem ha az oprendszer azzal a feladattal foglalkozik, amit tőlem kapott, a lehető legegyszerűbb felülettel szoktam dolgozni.....
-
attila9988
őstag
Akkor te miben méred egy gép teljesítményét, ha a proci meg memória "nem jelent semmit"?
Hogyne jelentene. Ha tömörítésről, kódolásról, matematikai műveletekről van szó... A hétköznepi használat során azomban nem csak a cpu szól bele a rendszer működési sebességébe, (amibe ugyebár nem csak a számítási teljesítmény játszik szerepet)
De most már tényleg hagyjuk ezt. Nekem lett elegem a saját példámból..
Maradjunk inkább a másik példámnál, ahol is még számítási teljesítményben is az asztali nyer, (mivel ez a példa sokkalta egyértelműbb, mint a másik, a p3 -ammal, amivel továbbra is jobb dolgozni...mint azzal a notesszel..
) nevezetesen annál az esetnél, amikor a névleges teljesítmény megegyezik.. (Az asztali gépek további előnyeit remélem nem kell ismét leírnom)
-
attila9988
őstag
elismerem, h. a notik VGA kártyája elég gyenge,
Én nem játékokról beszéltem. Nem szoktam játszani...
Csak azt próbáltam elmagyarázni, hogy a noteszekre hiába vannak felírva a technikai adatok, az nem jelenti azt hogy az tud is annyit amennyit hallomásra feltételeznél róla, mert egy asztalival kapcsolatban mindezek az adatok sokkal magasabb teljesítményt jelentenek.Egyébként pedig. Ha az említett kis P3 -on rákatintok egy ablakra, az pillanatok alatt megjelenik. A programok is így indulnak. Filmeket is gond nélkül elviszi (nem értem miért reklámozzák annyit a lejátszást gyorsító funkciókat, mikor kőkori pc -k is elvisznek mindent, talán csak a full hd jelenthetne gondot nekik.)
Na de mindegy. Úgysem értetted meg mit mondtam:konfogot cseréltem le, ne mondjam, ég és föld a különbség. Tömörítésban, gyorsaságban, alkalmazásokban, HD filmekben
Tömörítés szinte csak a cpu munkája, abban nyilván nem remekel úgy a másik gép.
Nem azt mondtam hogy a p3 processor gyorsabb a c2 -nél (az tényleg nagy butaság lett volna) reméltem hogy érthetően fogalmaztam ezzel kapcsolatban. Ha nem, akkor én kérek elnézést.
-
attila9988
őstag
Annyira nem szeretem az ilyen kijelentéseket... egyszerűen butaság
Butaság? Nem hiszem. Konkrét példa ez, nem a levegőbe beszélek. Tehát... a pentium 3 -as gép, fél Gb ram -al felszerelve, gyorsabban reagál, gyorsabban boot -ol, összességében véve, kellemesebb vele a munka. Az említett noti természetesen matimatikai műveletek terén jobban teljesít, de én a teljes konfiguráció használhatóságára céloztam, nem kizárólag a processorra. (hiszen ott a szövegben is NOTEBOOK -ot írok, amit egy asztali géppel hasonlítok össze)
Tehát nem butaság.. Azonos névleges teljesítmény mellett pedig MINDEN TERÜLETEN igaz az állítás, ráadásul az asztali gép még olcsóbb is.
-
attila9988
őstag
Igazság szerint nem értem miért kerülnek ezek a pici gépek olyan sokba, hiszen egy olcsó (gagyi), de mégiscsak igazi notebook is megvehető 100e ft -ból. És az legalább teljes funkcionalitással bír. Ilyen körülmények között egy 7 - 9 colos kijelzővel szerelt minigép (amiben optikai meghajtó sincs) nem szabadna hogy 60 000 ft -nál drágább legyen. (megjegyzem nem vagyok a notebook -ok híve sem, szerintem ha valaki nem ragaszkodik a mobilitáshoz, akkor mindenképpen asztali géppel jár jobban, hiszen sokkal gyorsabb (azonos névleges teljesítmény mellett), könnyedén variálhatóak a komponensek, szemmagasságba emelhető a monitor, nem kell görnyedni bele. Igazi bill is köthető rájuk tudom én, de akkor még távolabb kerül a monitor, illetve a teljesítményen sz sem segít..
Az ősrégi 700mhz -es pentium 3 -asom, esküszöm gyorsabb a mobil core2 -essel szerelt notiknál... Az csak reklámduma hogy azok olyanok mint az asztaliak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Acer notebook topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest