- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
attila9988 #21 üzenetére
Ez volt a butaság, amit most írtál
Egy notinál jó sokszor a lassú merevlemez a korlátozó tényező. Egy P3 mellett legtöbbször a maiakhoz képes iszonyatosan lassú tár van, ami sokszorosára nyújthatja az oprendszer vagy bármilyen szoftver betöltődését. Kicsit több alkalmazással már az 512 MB memória is kevés lehet és akkor jön a végeláthatatlan swappelés. No meg a két proceszormag is elég kényelmes egy fícsör
-
Dr. Akula
félisten
válasz
attila9988 #21 üzenetére
A Core család a P3 architektúra továbbfejlesztése. Egyrészt nagyobb utasításkészlet (SSEx), másrészt magasabb órajel (kb. 800 vs 2000). Mitől is lenne gyorsabb a p3? Hacsak úgy nem hoögy DOS megy rajta, és az gyorsabban bootol mint a Vista. De mást azon kívül nem is tud.
-
M@trixfan
addikt
válasz
attila9988 #19 üzenetére
"megjegyzem nem vagyok a notebook -ok híve sem, szerintem ha valaki nem ragaszkodik a mobilitáshoz, akkor mindenképpen asztali géppel jár jobban, hiszen sokkal gyorsabb..."
megjegyzem nem vagyok az asztali gépek híve, szerintem ha valaki nem ragaszkodik a többletnyi teljesítményhez, akkor mindenképpen mobil géppel jár jobban jobban, hiszen sokkal könnyebb magaddal vinni...
Szerintem az ilyen összehasonlításról elég ennyi, hszgyűjtőnek jó.
-
azbest
félisten
válasz
attila9988 #29 üzenetére
Valószínűleg a merevlemezek közt lehet nagy küldönbség... a noti lehet egy lassúbb fajta winyóval van... míg az asztaliban nem lepődnék meg ha egy egészen új, gyors és nagy merevlemez lakna. Programok indításában, start menü nyílásában és sok más apró de "életérzést" befolyásoló tényező esetén a merevlemez az ami a szűk keresztmetszet
Nameg attól is függhet, hogy van beállítva az oprendszer.. mennyi csicsa fogja vissza.
-
Stehe
aktív tag
válasz
attila9988 #24 üzenetére
De most komolyan! Akkor te miben méred egy gép teljesítményét, ha a proci meg memória "nem jelent semmit"? Ablaknyitás/mp? Az nem jutott eszedbe, hogyha egy laptop lassú, nem feltétlenül a laptop a rossz, hanem esetleg a windows-a?
"Ha az említett kis P3 -on rákatintok egy ablakra, az pillanatok alatt megjelenik"
Ez igaz, mert egy mai laptopon elég neki fél pillanat is! :-)
-
Bibby
addikt
válasz
attila9988 #24 üzenetére
Szerintem ezt kár erőletetned... sohasem lesz érthető bármit is próbálsz elmagyarázni. Mit is kellene tudnia egy modern processzoros, gyors memóriás laptopnak, amit nem tud de elvárnánk tőle?
Sekni nem mondta hogy a p3-ad lassú egyébként, nyilván jól viszi a filmeket is, stb, de hogy akár egy celeron M-nél gyorsabb lenne abban is kételkedem. -
p_adam
addikt
válasz
attila9988 #21 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani hogy nagyon nincs igazad, egy ilyen gép sokkal gyorsabban reagál mindenre. A mai gépekhez képest mondhatjuk hogy lassú de egy olyanhoz képest amit te írtál... Nem is beszélve arról hogy egy ilyen gépben egy elég jó LCD is van aztán itt vannak a csatlakozók beépített interfészek stb. inkább nem is sorolom tovább mert felesleges. Azt biztogy hogy ezután egy régi használt subnoteszt nagyon nehéz eladni annyiért amennyit egyébként érne. Valószínűleg nem is ültél Mobile Core 2 Duo-s gép előtt mert akkor nem mondanál ilyeneket. Abban az egyben van igazad hogy ha kicsit olcsóbban adnák akkor is megérné nekik de ez előbb utóbb megtörténik ha már az összes bemutatott modell forgalomban lesz.
-
Stehe
aktív tag
válasz
attila9988 #21 üzenetére
"Pentium 3 -as gép, fél Gb ram -al felszerelve, gyorsabban reagál, gyorsabban boot -ol, összességében véve"
Ne is haragudj, de ez nagyon finoman is szólva butaság. Az, hogy neked olyan lassan megy a notid, mint az asztalid, annak ezer oka lehet. Felteszem (Core 2 Duos) laptopd sincs, csak kipróbáltad valakinél, vagy a haver haverjánál nem futott a Crysis. Nekem egy sima 1,6-os dual-core notim van. Egy 2400+-s (2000 mhz) konfogot cseréltem le, ne mondjam, ég és föld a különbség. Tömörítésban, gyorsaságban, alkalmazásokban, HD filmekben, sokkal gyorsabb a noti... Bár te is ellentmondásba keveredsz, először leírod, hogy egy 700as proci lealázza, köv mondatodban pedig azt írod, h. a noti processzora természetesen jobban teljesít. Azt elismerem, h. a notik VGA kártyája elég gyenge, te másban nem rosszabb. Régebben én is útáltam a notikat, fikáztam ok nélkül, de be kellett újítanom egyre, és ha otthon vagyok, már akkor is inkább a notihoz ülök le az aszali helyett. Úgyhogy jó lenne ezeket az érzelmi dolgokat mellőzni, és max. konkrét adatokat írni a sz*rdobálózás helyett...
Más: Szerinted az eletronikában a termékek elkészítésének az ára lineáris? Mi a drágább? Egy nagyobb v. kisebb telefon? Egy nagyobb/kisebb pendrive? Egy méretre azonos, de nagyobb v. kisebb teljesítményű proci?
Ha észreveszed rájöhetsz, hogy manapság az kerül többe, hogy ugyanazt a technikát belesűrítik sokkal kisebb térfogatba. Oda tényleg kell mérnöki tudás, hisz egy asztali pc nagyságú notebookot talán één is össze tudnék szerelni! :-) -
Bibby
addikt
válasz
attila9988 #19 üzenetére
"Az ősrégi 700mhz -es pentium 3 -asom, esküszöm gyorsabb a mobil core2 -essel szerelt notiknál..."
Annyira nem szeretem az ilyen kijelentéseket... egyszerűen butaság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest