- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
válasz
Cybertrone #93 üzenetére
Ahogy mondod!
-
juzer78
tag
válasz
Cybertrone #71 üzenetére
Várjuk-várjuk, január 6-án jön is elvileg!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #49 üzenetére
Nem pont ezt akartam, hogy így jöjjön le, de akkor járjuk körbe a témát. A DirectX 11.1 tulajdonképpen ki fog elégíteni minden igényt. Annak én sem örülök, hogy visszakerülnek a VSC bitek, de szerencsére az MS úgy építette fel a rendszert, hogy továbbra is megmarad az úgymond kőbe véset rész. A fejlesztő eldöntheti, hogy akar-e VSC biteket használni. Nyilván azt kell mérlegelni, hogy az adott motor a VSC bitekkel elérhető extrák mellett javulna-e. Ha nem, akkor természetesen megtartható a DX10-ben bevezetett erőforrás-ellenőrzés, így továbbra is egyszer kell érvényesíteni a hardvert, méghozzá a program indításának elején.
A VSC bitek valószínűleg azért hozta vissza az MS, mert jönnek az ARM-os GPU-k, amelyek azért sokban különböznek a működésben, mint a nagyobb társaik. Egyszerűen annyira tág elképzelések között fog lavírozni a piac, hogy nem lehet egységesen ezt lefedni. Természetesen, ha használsz VSC biteket, akkor annak az az ára, hogy az erőforrás-ellenőrzés a DX9-es szintre süllyed, vagyis minden kiadott rajzolási parancs előtt meg kell kérdezni a hardvert, hogy egyáltalán támogatja-e. Ennek sokan nem örülnek, de tulajdonképpen jobb opció nincs. Vigasztalja a fejlesztőket, hogy nem kötelező ezeket használni, így gyakorlatilag megmarad valamennyire a hatékonyabb modell is.
Most ugye a DX11.1-nek lesznek kőbe véset követelményei, és ha azokat támogatja egy hardver, akkor az már DX11.1-es. A VSC biteket, mint például a PRT-t nem kötelező támogatni. Nem is várhatja el az MS, mert jelenleg csak az AMD képes rá. Ettől a DX11.1 elvesztené a szabványos formáját. Mondjuk úgy, hogy mindegyik DX11.1-es VGA DX11.1-es lesz, de némelyik kínál majd kihasználható extrákat VSC bitek formájában.
Most az értelmezés kérdése, hogy mennyire tekintjük butának azokat a VGA-kat, melyek teszem azt nem támogatják a PRT-t. Nyilván lehet annak tekinteni, de nem érdemes, mert olyan technikáról van szó, amit nem sok fejlesztés képes kezelni, ráadásul a szó szoros értelmében nem is szabványos, csak van rá lehetőség az adott API-n keresztül. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy lesznek DX11.1-es kártyák extrákkal.Sok pletyka szál fel és alá.
Igen hallottam olyat, hogy az NV leállította a GK100-at, ami ugye ahhoz vezet, hogy egy lapka csak 2012 végén jöhet a csúcskategóriába, de ha nincs valami komoly baj a GK100-zal, akkor ezt talán nem érdemes meglépni. Az NV-nek szerződése van a Titan projektre, amibe Kepler kerül 2012 közepe felé. Lehetséges, hogy leállt a GK100 fejlesztése, de akkor azonnal adódik a kérdés, hogy mit raknak a Titánba. Ezért is írtam a korábbi cikkemben, hogy szerintem érdemes az eredeti pletykákra alapozni, vagyis, hogy jön a GK100 2012 közepén.
Technikai felépítést nem tudok, de a Kepler támogatni fogja az (ARM) virtuális memóriát, és képes lesz a magasabb prioritású szálak kezelésére. Előbbi hasonló lesz, mint amit az AMD támogat, csak nyilván AMD64 licenc nélkül inkább az ARM-ra épít az NV. Ettől függetlenül az IOMMU és a VT-d megoldást kínál az x86 virtuális memória elérésére is. Valszeg kidolgoznak majd ők is egy PRT-hez hasonló eljárást, csak nem PRT lesz a neve, és a Keplerhez illeszkedik. Nyilván ez is VSC bit lesz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #36 üzenetére
Valójában a DX11.1 sokkal problémásabb felület lesz. Visszahozza a Vendor Specific Caps bitek kezelését, amit ugye az MS a DX10 óta mellőz. Tekintve, hogy ez az architektúra mi lesz, nem csak a DX verziók között lesz különbség, hanem a DX11.1-es kártyák között is. A DX11.1 megkövetel számos extrát, amit gyakorlatilag nem túl nehéz beépíteni, vagyis ebből a szempontból az új felület nem fogja megváltani a világot. Vannak persze nagyon értékes újítások, mint például a nagyobb parancspuffer az SRV-k felülírásának tiltásával. Ebből lehet sebességet nyerni, de alapvetően a Vendor Specific Caps bitek visszahozása jelenti a ... hát ő ... az előrelépést. Persze ez nem kevés problémát fog okozni. Például a hírben szereplő PRT egy Vendor Specific Cap és csak a GCN architektúra fogja támogatni, amiből sejted, hogy mi következik. Megatextúrázásnál persze világmegváltó lesz.
-
fatallerror
addikt
válasz
Cybertrone #36 üzenetére
de ha 2-3 évre veszem 1x csak elkezdik használni xD
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #8 üzenetére
Nem is a képből szipkáztam ki.
Raktam be képeket az architektúráról.
(#4) helkis: A HD 4000 óta nem alkalmaznak ringbust. Áttértek a HUB-os vezérlőre.
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone #8 üzenetére
persze ha nem ringbus alapú lesz, akkor nem szóltam, csak miért dobnák ki teljesen ami már bevált?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest