- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
siposz
aktív tag
Én az ELTE programtervező matematikus szakán végeztem:
Nem vagyunk a BMEs mérnökök fölött, nincs ilyen hierarchia. Egészen más a képzés, van amelyik ebben jobb, van ami abban. Hogy ki lesz architect 10 év után az nem attól függ, hogy az ELTEn vagy a BMEn végzett.
Másrészt nálunk volt pszeudonyelv, meg bizonyítás is. Meg elmondták, hogy a veló életben soha senki nem csinál ilyet, ÉS nem is kéne. Algoritmusokat se találunk ki (mármint olyan értelemben, hogy kitalálok valami új kriptográfiai vagy rendező algoritmust)
" és ez jó lenne. azt lehetne garantálni, hogy a program megfelel a megrendelő által rendesen ledokumentált specifikációnak"
Senki sem ír matematikai specifikációt. Tipikusan azért nem mert aki ilyet tud írni, az könnyedén meg is tudja írni a programot.* Nem mellesleg egy rendesen magyarul vagy angolul megírt specifikáció esetén is a seggünket verdessük a földhöz örömünkben. Hadd ne meséljek az átadás UTÁN véglegesített specifikációkról.
*Ez sajnos elég gyakran visszatérő probléma a megfigyelésem szerint, hogy bármennyire próbáljuk kikerülni, hogy valaminek a megoldásához ne kelljen programozó, ha a probléma algoritmikus gondolkodást és absztrakciót igényel, akkor az a vége hogy de programozó kell.
-
siposz
aktív tag
válasz
cinemazealot #23 üzenetére
BMEn dobták vissza beadandómat emiatt. Ismerősnek csináltam beadandót (én ELTE), megkaptam a specit, tip-top megírtam, de a tanár objektum orientáltan várta, én meg full procedurálisan írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Opel topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest