Hirdetés
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
Igen, tudom még ha nem is írtam érthetően. 😉
Arra próbáltam reagálni, hogy miért lehet belepni esetleg a szemelyivel is pár oldalon, ahol sima login jelszóval is megy, és máshol, pl az orvosi EESZT felületen meg csak a szemelyivel.
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Ugy tudom, az erősebb védelem megengett ott, ahol a gyengébbet követeli a rendszer, de fordítva ez nem igaz.
Persze ez az elv, merthogy itt pont nem ment a tobbfaktorossal az EESZT, holott gyengebbel ment.
Ezvan. 😉Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz Toth_Jani #54 üzenetére
Ez a lehetőség ugyanúgy ugyfelkapus, csak más a technika, de ugyanúgy téged azonosít.
Ahova majd esetleg tanúsítvány alapú belépés kell oda csak ezzel tudsz majd bejelentkezni.Az, hogy mi a gomb neve, az egy átlag felhasználónak szól.
-
dolon75
senior tag
válasz Alogonomus #28 üzenetére
Érdekes kérdés amúgy, hogy ezek a hitelesítő alkalmazás adatok átvihetők legyenek-e, vagy sem? Vagy hogy hol kerülnek tárolásra?
Ha átvihető, akkor mi biztosítja, hogy nem másolják le a tudtom nélkül? Ha meg felhőben vannak, akkor meg ki fér még hozzá?
Persze, kényelmes, ha másolható, vagy felhős, de ezzel azért csökkentjük is a biztonságosságát.
-
dolon75
senior tag
Sok szolgáltatásnál meghatározzák, hogy milyen szintű hitelesítéssel érhető el. Így van, ahol elég egy egyszerű login+jelszó, van ahol csak tanúsítványt fogadnak el, van, amihez semmi nem kell, stb.
Így lehet azért értelme az egyszerű jelszónak is.
Ráadásul ezeket a szolgáltatásokat fenntartani pénzbe kerül, és ha több millió embernek kell szolgáltatni, akkor ezek a költségek is nagyok lehetnek.Még arra is gondolok, hogy nem lehet hirtelen mindenhol bevezetni egy ilyen szolgáltatást, mert egyszerűen az emberek nagy része nincs erre felkészülve, azt sem tudja, mi ez az egész.
Pár ezer ember, főleg, aki érti, mi ez, rácuppan, ők tulajdonképpen az éles tesztelők. És ha ott minden rendben, akkor mehet a fokozatos kötelező bevezetés, de csak ott, ahol azt megköveteli a szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest