Hirdetés
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Vicces dolog látni így másfél évtizede, hogy mennyi embernek van "szr" véleménye a játékról. Eközben egy hangulatos, bár rövid játék lett. Az, hogy hol tart most a széria, a másik vicces dolog.
-
Sish
tag
Hát ez röhej xD Most töltöttem le a demot Steam-ről és nem akar menni... Gépem: Core2Duo E8200, 2GB Ram, XFX 9600GT 512MB Alpha Dog Edition, Win7 Ultimate, és természetesen DirectX 10. Ja és mindenhez a legfrissebb driver van telepítve...
-
luw2win
őstag
válasz
richpublic
üzenetére
Azért én annyira nem örülök, nekem a kedvenc oprendszerem. Nem tudom miért kell annak örülni hogy az op rendszerek támogatottsága csökken

-
-
válasz
Rickenstein
üzenetére
De azt ne felejtsd el, hogy XP-t is kell cserélni azoknál, akinél még az van. Sőt, igazából nem is a vga gond, mivel DX11 alatt használhatsz DX9-es kártyát is, és működni fog a játék.
-
Rickenstein
senior tag
Mielőtt ölre mennétek gyerekek, manapság az ajánlott gépigény a konzoloknál is használt Full-HD alias 1920x1080-as felbontáshoz van megadva (lévén ugyanaz a játék konzolon Full-HD-ban fut az esetek többségében) Azért egy NVidia 9600GT-t manapság már nem igazán megerőltető beújítani (20-25eFt a boltban). Azon, ha nem is 1920x1080x4aa beállításon, de szépen menni fog a dolog. Pl. egy rossz 1024x768 nemelég? Én a Full-HD monitoromon/TV-men csak átrakom HD-Ready-be a felbontást, ha nagyon szaggatna 1080p-ben és már györönyűen megy is a játék.
Jaigen: Windows 7-re való állításkor csak a memóriát bővítettem fel 4GB-ra (+10eFt) és szerintem gyorsabban mennek a játékok mint XP-n (lévén, hogy a legtöbb mai játék már inkább DX10-re van optimalizálva). -
csoli31
aktív tag
Mióta megadta magát az asztali gépem, a notebookomat használom rendszeresen (jelenleg nincsen pénzem még egy olcsó vga-ra se). Így legalább ki tudtam próbálni. Igaz nem fűztem hozzá sok reményt, mivel nem egy fél milliós gépről van szó (csak egy MSI GX700). Vistával adták, és annak ellenére hogy sokan kritizálják, nálam tökéletesen működik, már lassacskán 2 éve (még újra sem kellet raknom, mivel nem is lassult be igazán, és nincsen tele szemetelve se). Én elmondhatom magamról, hogy nem a grafikája fogott meg a játéknak, mivel 720x480-ban 2x élsimítással (a többi kikapcsolva, illetve a legalacsonyabb beállításon) futott kemény 22-45 fps-el (valami nagyon ronda volt így a játék
). Ennek ellenére én mégis élveztem a demót. 
-
csaabz
őstag
Akárki akármit mond, nem cserélem le az xp-t csak egy játék miatt.....

-
olbaidhun
őstag
válasz
Morden24
üzenetére
Kicsit fura ez így egyben.. Nem igazán győzött meg sem a vista, sem a win7, pedig próbáltam az asztalimon őket, részletek az adatlapomon. Most van nálam 3 noti (amilo mini 3520, asus eeepc 1001 és egy K50AB) a laptopok úgymond "szervízre" vannak beadva, de én azt hiszem a 4gép közül egyik sem érdemli meg a win7-et. És itt főleg a gyermekbetegségek és a kezdeti kompatibilitási gondok zavarnak. Próbáltam telefont is frissíteni egyszer és ilyen olyan driver ütközések jöttek elő.. Majd talán, ha meggyőztetek valamilyen mérési eredménnyel, h tényleg jobb-gyorsabb stb.. talán akkor. Bocs, h ennyire fafej vagyok, de szeretem a megszokott jól működő dolgokat

-
-
Morden24
nagyúr
válasz
olbaidhun
üzenetére
De mi a technikai akadája a támogatásnak?
Az, hogy teljesen átírták a grafikus megjelenítő rendszert, amit elég érdekes lenne átimportálni az XP-be.
Egyébként a Vista memóriahasználata is mérföldekkel jobb, mint az XP-é. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet enne (egyáltalán nem: természetesen az XP-nek kevesebb kell, mint a Vistának és a Win7-nek), de jóval jobb az erőforrásmanagementje, azaz míg XP-nél magas mennyiségű rammal is tapasztalhatsz borzadályos swappolásokat, addig Vista vagy Win7 alatt ez megoldott probléma.
-
válasz
olbaidhun
üzenetére
Sajnálom, ha nem érzed jogosnak az aláírásod moderálását, de nem tudjuk megbeszélni az összes moderálnivalót, mivel naponta több száz van. Ha ezzel foglalkoznánk, akkor egész nap csak chatelnénk, ráadásul nem vagyunk egész nap elérhetőek egymás számára, mert a moderálást csak önkéntes alapon végezzük.
-
Morden24
nagyúr
válasz
olbaidhun
üzenetére
egy nagy kamu, h az XP nem bírná el az újabb directX-eket..
Ezt egyébként honnan veszed? Technikai akadálya van a dolognak.
Arról nem szól a fáma, h lassan a 2magos proci és egy több tízezres VGA is kevés a szoftvereknek..
Attól, hogy megjelenik egy-két pofátlan hardverigényű szemét, még nem kell temetni semmit, csak ki kell dobni az ablakon ezeket a játékokat.
hogy a szétoptimalizált (csodás) oprendszerünk memória igényéről ne is beszéljek..
Ha neked a Win7 memóriakezelése rosszabb, mint az XP-é, akkor nincsen miről beszélgetnünk, mert egyszerűen fingod nincsen róla, mit írkálsz, csak van egy véleményed, ami viszont pechedre marhaság.
-
olbaidhun
őstag
Hehe! Szó szerint szétkaptatok! De ezért szeretem a a ph-t!
Mindenki magas szinten éli a jelenlegi pc ipart amint látom, de a 2007ben kiadott God of War II egy elavult hardver felkapott szoftvere, mely messze túlmutat a pc-re bereklámozott utóbbi több tucat játék minőségén. Pc-n is végigviszem HD-ben és ha Anulu, vagy más kolléga információkat szeretne, akkor kukk be ide, vagy nézzetek körül a blogomban. Gyenge hardver és a kihozható maximális minőség. Ennyi volna a leírása az engine-nek.
Szerintem arról van szó, egy ilyen játék esetén, mint a Just Cause2, h néhány fanatikus elájul a reklámszövegtől.. egy nagy kamu, h az XP nem bírná el az újabb directX-eket.. ennek az xp-s korszaknak már el kell múlnia, mert így senki sem jár jól. Arról nem szól a fáma, h lassan a 2magos proci és egy több tízezres VGA is kevés a szoftvereknek.. hogy a szétoptimalizált (csodás) oprendszerünk memória igényéről ne is beszéljek..
A májkrószoftot nem szabadna becsmérelnem, de attól, h minden embernek lehetősége van, a szép-új jövőt élni, (a fantasztikus kis hardverekkel, szoftverekkel, meg a szuper internettel, esetleg 1-2játékkal) még nem jelenti azt, h nem néznek mindenkit birkának.. vagy inkább fejőstehénnek

Bocs ha hibáztam, de félig bealszok annyira meglepő és izgalmas ez a téma..Ha moderátor-bá'-nak nem jön be a több soros aláírásom, beszéljen már pls a többi moderátorossal, mert vagy hárman már megkerestetek privátban ezzel a több soros dologgal, de I_Am papa szerint (2009-10-01 14:06:15) "így megfelelő", ezért mertem úgy hagyni eddig, nem egyedi eset.. én is mástól látom, de végülis mind1, legyen egység! ( Ufó=politikus
). -
anulu
félisten
válasz
olbaidhun
üzenetére
"Nézzünk már meg egy 3-4 éves PS2-es gamet emulatorral pc-n. Full HD-ben a régi, "elavult" engine-ek még most is okoznak meglepetést!"
fraps-al rogzitett videorol kerek linket, ill, h milyen emulatorral / beallitasokkal hoztak ossze. gepem adatoknal. ezzel 13fps volt a plafon GT4-ben.
-
Nem támogatott az XP?
Dehát ezt hogymá? Még csak 10 éves!
A Win98 se támogatott? Szégyen..... -
olbaidhun
őstag
Nagy disznóság amit művelnek ezzel a directX dologgal.. nincs itt másról szó csak a pénzről.. az XP lassan elavul.. persze, amikor az sp3 kellett a GTA4-nek én meg egy regedittel átálítottam a magamét, és nem volt olyan lassú, mint havernál megegyező konfigon.. csak a politika már itt is, mindenki le akarja szedni a népet.
Nézzünk már meg egy 3-4 éves PS2-es gamet emulatorral pc-n. Full HD-ben a régi, "elavult" engine-ek még most is okoznak meglepetést!
Majd a RAGE! Az tényleg odacsap dx9-ben, mert ott még van programozó, aki ért a hardverekhez..

-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Igen, de ahhoz kell DX11-et telepíteni, hogy ez működjön is. Vagyis XP-n nem lehet megoldani, viszont Vista vagy 7 alatt simán használhatod a DX9-es karidat DX11-es játékhoz is, mert ebben az esetben visszaskálázódik.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
DX11-ben igen, de DX9-ben nem, Es epp ez az, hogy nincs DX11 XP ala
-
Cathulhu
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Is, de addig pl nem lehet rendesen DX10-11 motort irni es optimalizalni szerintem, amig annak XP-n is mennie kell.
-
Cathulhu
addikt
Ideje volt mar, eleg regota az XP hatraltatja a grafikai fejlodest... Evek ota DX10-es kartyak vannak mindenutt, de megis DX9 volt az alap a sok XP miatt. Erzekeny bucsut kell venni tole es el kell temetni jo melyre mostmar

-
válasz
BalaNce87
üzenetére
Pedig szemmel láthatóan nem sokan fogják fel, hogy nem (csak) a grafika turbózása a lényeg a DX verziók növelésével, hanem sokkal inkább a fejlesztés megkönnyítése. A DirectX is tulajdonképpen felfogható egy motornak, ami a számtalan hardware konfigurációt egységessé illeszti a szoftverhez.
-
anulu
félisten
nem ertem, miert vannak kiakadva a multi-core ajanlaton. igen, a 90-es evek elmultak, h 1db mag legyen a gepben. 3GB RAM sem sok. az ajanlott gep is erosen az alja a kozepkategorianak.
reszemrol orulok, h megvettem a PS3-am. PC-n csak WoW-ozok.
-
tomi_mod
aktív tag
április 1 még arrébb van
-
BalaNce87
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Hát a 8800-as témát azért mondtam mert sanyix volt azzal az érvvel hogy a 8800 nem volt vmi jó DX10-ben én ezt igazából nemtudom, mert sose játszottam Dx10-be.
A hl2 az source motorra volt építve, de volt egy két játék ami dx9-be kifektette, jó kártya volt alap, de a source motornak már akkor se volt nagy igénye, cserébe még jól is nézett ki. -
Brutális eb
addikt
Boldog nyugdíjas éveket XP.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
BalaNce87
üzenetére
"ez így volt a 9600 Xt-mnél tudta a 9-et csak futtatni nem volt képes rendesen."
A (valódi) 9600XT igencsak jó kártyának számított és sok SM2-es játék is simán futott vele (pl. Half Life 2, Far Cry, Tomb Raider Legend stb...) Az amelyikben dísz volt csak az SM2 támogatása az inkább a Geforce FX 5200-as volt (ehhez képest a 9600XT fényévekkel gyorsabb)
"A 8800-as szériával is ez volt, végülis akkoriban jött ki a DX10 és gyengén is szerepeltek"
Nah ez picit vicces. Egy 8800-as karival (pl. GTX) simán el lehet játszani ma is maximális beállításokkal új DX10+-os játékokat. Nyílván nem full HD-ről beszélek, de alacsonyabb felbontásokon tökéletes.
-
BalaNce87
addikt
Én nem azokra hallgatok akik azt mondják hogy A crysis nem változott DX10-ben, láttam más játékokat is hogy változni nem változott semmi, pl a far cry2-ben azért volt gyorsabb a 10.1 alatt, mert a bűzamezőnek kivették a termését és stb, ám értem hogy itt akkor nem a grafikán volt a hangsúly, de azért mégis mást vártam volna tőle, nálam az új Dx grafikai fejlődést is jelentett, persze nem értek hozzá, de azthittem ezt is magába foglalja. A Dx9-re visszatérve nekem a 9600 XT-m pl cod2-be kifongott mint a picsa, és dx7-be futott rendesen, tudta futtatni de azért kb olyasmi lehetett a helyzet mint a 8800-nál a DX10 esetében. Igaz sose próbáltam a kártyámat DX10-be xp miatt, de annyira nem is izgatott nagyon, akárcsak a DX11 se.
-
Sanyix
őstag
válasz
BalaNce87
üzenetére
soha nem is akarták hogy grafikailag hozzon sokat a dx10. Eljárásokat hozott amivel bizonyos dolgokat egyszerűbben kisebb erőforrásigénnyel el lehet intézni... ezzel teljestítményt lehetett nyerni, amivel vagy gyorsabb volt a játék vagy szebb.
"e grafikailag szart nem hozott a DX10 a 9-hez képest és lassabb is volt,"
Nem volt az. Mit nem értesz azon hogy 2 darab dx10-es játék létezik? Miért válaszolsz ha el sem olvasod mire válaszolsz?
Az a két játék ami tényleg dx10-re készült bizony gyorsabb ÉS szebb is dx10-en mint 9-en... A többi nem mert kevés köze van a dx10-hez..."egy átlag ember nem érezte azt hogy nekem most miért is kéne egy DX10-es kártyát vennem"
"mai napig így van, még mindig a DX9 dominál."
Elgondolkoztál mi az összefüggés? Azért dominál még a dx9 mert a sok értetlen begyepesedett ember meghallotta hogy véristván krájzis "dx10" teszt után kijelentette hogy semmit sem ad, meg persze ment a vistrára fröcsögés is anno, és mivel nem nem voltak hajlandóak fejleszteni a játékosok a készítők sem tudtak.
Ha ez mindig így menne még c64-nél tartanánk... de akkor régen legalább nem tudta néhány hülye megvadítani a többit, ami ma az interneten elég könnyen megy...De mondom keressél pár leírást a dx10 új képességeiről, azt majd láthatod azt az "alig" újítást...
Amúgy nekem a 9600pro-m is tudta rendesen a directx9-et, nemtudom miről beszélsz. És a hd2xxx-ek is tudták rendesen a dx10-et akkor... csak a gf-eknél volt defektes a fele a dx10-es képességeknek, ezért próbálta gátolni a terjedését az nv...
"Amúgy vistán nem is tudom használni a DX9-et, csak 10-be tudom futtatni a játékot?"
vistán van dx9-is, de ez a játék csak dx10-en megy, nem véletlenül kell hozzá legalább vista.
-
Morden24
nagyúr
válasz
BalaNce87
üzenetére
A dx10.1 hozott bizony teljesítményileg is újat. Ezért kellett néhány zöldhasúért cserébe kipeccselni pl. az Assassin's Creed első részéből.
Ha lettek volna anno valóban dx10-es játékok, nem csak a Crysis-féle kamu, akkor csúnyán beégett volna az nV pofája már idejekorán.
még ma se érzem azt hogy nagyon kéne ez
Ez bizonyítja azt, hogy az nV kampánya milyen sikeres volt a fos driverek miatti keresztet cipelő Vista mellett.
-
BalaNce87
addikt
Tény hogy nem vagyok nagy okos ebben, de grafikailag szart nem hozott a DX10 a 9-hez képest és lassabb is volt, tehát nem marad le semmiről az aki 9-be játszik és nem 10-ben, egy átlag ember nem érezte azt hogy nekem most miért is kéne egy DX10-es kártyát vennem, amikor nem sok haszna van és ez a mai napig így van, még mindig a DX9 dominál.
Mondjuk tegyük hozzá hogy ez mindig így szokott lenni jön egy újabb DX és jönnek vele a kártyák amik normálisan nemtudják futtatni, csak a későbbi szériák, ez így volt a 9600 Xt-mnél tudta a 9-et csak futtatni nem volt képes rendesen. A 8800-as szériával is ez volt, végülis akkoriban jött ki a DX10 és gyengén is szerepeltek, nem vitte sokra ez a DX, egy nagy reklámnak jó volt akkoriban, de még ma se érzem azt hogy nagyon kéne ez. Amúgy vistán nem is tudom használni a DX9-et, csak 10-be tudom futtatni a játékot? vagy akkor ez a játék only DX10-es. -
Sanyix
őstag
krájsziznál is csinálhattak volna olyat hogy csak dx10-en indul el(részben ilyenek voltak az állítólagos dx10 effektek)... azt mennyire volt dx10-es? Semennyire.
Itt is megcsinálhatták pl hogy if getdirectxver>=10 then continue else exit;
Simán lehet írni olyan kódot, hogy full dx9-et használ, de 10 alatt el nem indítod csak ha ellopod a forráskódot és abban átírod, és újrafordítod.
Ne legyél már ilyen hiszékeny. -
pete_21
addikt
Melyik 2 játék használja ki a DX10-et?
-
Sanyix
őstag
válasz
BalaNce87
üzenetére
rohadul nem... a pre gf-ek teljesítménye rossz dx10-alatt... ati-nál meg rögtön sikerült normálisan megcsinálni a dx10-et. Nem véletlenül nyomta annyi ideig a dx9-et az nv mert 10-be már nem voltak olyan jók. Pl a geometry shader teljesítménye gtx előtti kártyákon borzalmas volt, pedig az a dx10-hez tartozik.
dx10 hozott sok újdonságot... többet mint a 11 a 10-hez képest. Csak az általános faszlámizmus (okoskodunk de azt sem tudjuk mit fikázunk, nem olvassuk el mit tud, hanem megnézzük a dx10 matricás dx9-es krájzizszt azt megmondjuk a frankót), és a neeemaakaroma10évesosemetlecserélni mentalitás miatt 2 játék volt aki kihasználta, a többinél csak egy dx10-es matricát nyomtak a full dx9-es játékra (és jó esetben használt 2 eljárást ami dx10-es, rossz esetben semmit (krájszisz)...Mellesleg a 11 a 10-re épül. Felejtsük már azt a faszságot hogy ilyenkor újraírják... egyetlen egyszer írták újra, amikor a dx10 jött... ezért nem volt kompatibilis a 9-el.
-
Zsoccc
senior tag
Persze, csak az a baj, hogy ezekben a Cessna gépekben az egyik mutató folyamatosan közelít a nullához, majd jó pár száz km után elkezd sípolni és ha a nullához ér nem akar többé beindulni, így venni kell egy új gépet. Ha pedig a levegőben ér a nullához akkor meg ki kell ugrani, mint ahogy a mellékelt kép is mutatja.

-
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Heh ez jó!
Látom a repülő tanfolyam számára nem megy valami fényesen 
-
Viktor77
titán
-
Zsoccc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráadásul ernyő nélkül, ahogy minden vérkemény gamer csinálja.
Otthoni kipróbálása életveszélyes! -
alarmer
csendes tag
engem nagyon nem érdekel h nem egy xp-n .........
az én konfigommal h fog menni?
ati radeon sapphire 512mb-s videókari
cpu:amd x3 phenom 8450
ram:2gb 800mhz....(ddr2)
Op rendszer: win 7 teljhes verzióna erre lennék kíváncsi h ezzel ami nekem van azzal h fog menni?
kössz! -
HyP3b0y
senior tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Ezt akartam én is írni, még ha HD2900 lenne talán, de közel sem hozzák a HD2XXXek a 8800 széria szintjét!
-
Hmm, úgy néz ki, hogy DX10-től kezdve emulálják a directsoundot, ezért van az, hogy a régi játékoknak is van hangja, viszont jobban leterheli a gépet. De a Creative meg a Realtek kifejlesztett olyan technológiát, ami megkerüli ezt az emulációt.
-
alarmer
csendes tag
úristen
mekkora low ez a microsoft
nem viszi xp-n
loooool
igaz nekem win7 van!!de hogy neki 5750es szériás vidikari kell az már gáz!! -
DriderG
tag
Engem csupán a "100% DirectX 10 compatible sound card" érdekel. Tudtommal DX10 után megszűnt a DirectSound és áttvette a helyét az Universal Audio Architecture. Gondok is voltak a DirectSound3D-vel, amire a gyártók próbáltak szoftveres korrekciót adni (creAtive ALchemy, Realtek SoundBack) Most akkor létezik DirectSound DX10 alatt vagy nem?
-
P100
senior tag
Egy trailert linkelhettetek volna: http://www.youtube.com/watch?v=P7AgEQnbAuE&hd=1
-
boeing
őstag
Pedig még sokan XP használnak,sokal több kell majd neki az biztos.

-
BalaNce87
addikt
-
Fortissimus
őstag
szep kis gepigeny, de hat haladni kell a korral, jobb ha megszokjuk, hogy az XP-nek lejart az ideje

-
válasz
littlelion21
üzenetére
gondolom azért ez a két típus mert ezek az első dx10 vga-k
-
tilus
tag
Ez már nem az első játék ami így jön ki. Többek között a http://www.shatteredhorizon.com/ is ilyen volt. Mellesleg fantasztikusan jól nézett ki, de hasonló volt a gépigénye is.
Szépen lassan új generációs játékok jönnek, és microsoft végre csinált használható oprendszert is..nomeg a minimimális gépigény is egy 2 éves középkategóriás gép szintje. Nincs min meglepődni. -
mickemoto
őstag
Kíváncsi leszek a RAGE-re ami csak dx9-es lesz
, lehet felülmúlja majd a közeljövőben megjelenő dx11-es game-eket 
-
Hát, az első rész baromi nagy csalódás volt, remélem ezt összedobták valahogy. Bár így a Mafia II-höz közel nem különösebben tud érdekelni.
-
misx
senior tag
Ezeket soha nem kell szentírásnak venni. Az OFP2 gépigénye is durva elsőre, minimum 2.4 ghz Core2, ajánlott quad-core cpu, stb., nekem meg hibátlanul megy. Na jó, lehet FullHD-ba megfogná, de hát aki nagyban akar játszani, annak meg is kell fizetni érte.

Az XP-ről váltás jogos, 9 év után a Win98-ra sem voltak már játékok.

-
BalaNce87
addikt
Már nem azért de ha pl egy 8800GT kevés dx10-be akkor a 2600 xt meg pláne, de a 4850 is.
Én normális DX10-es játékot még mindig nem láttam, az más kérdés hogy attól még eszi a kártyát, közbe semmivel se szebb, mint a 9. Én azthittem felhagytak ezzel a DX10-el és inkább DX9 és 11 van most ami közül választani lehet, mert mondhatni a DX10 kuka lett, nem hozott semmilyen újdonságot. -
mickemoto
őstag
Lehet hogy eljön majd az a játék is ami miatt lecserélem az XP-t, de nem ez lesz az

-
Janika!2
aktív tag
Hát ez felettébb érdekes....Mármint a gépigény.

-
Morden24
nagyúr
Ja hogy úgy. Értem

A dx10/10.1 játékok pillanatok alatt dx11-essé tehetők, így ezzel nem lesz gond. A Dx10/10.1 nyilván el is tűnik a maga értelmében, mivel a Vistára is van dx11.Így gyakorlatilag még nagyobbá vált a generációs árok, hiszen az XP dx9 only, míg a Vista és a W7 egyaránt dx11.
-
Morden24
nagyúr
kettő akkor kellene ezt csinálni, amikor az XP hanyatlóban van..
Pedig a forgalmazás megszűntével eljött az az idő, amikor az XP tortaszelete már csak csökkenni fog a kiöregedő gépek illetve az upgrade-elt rendszerek miatt, a Windows 7 szelete meg nőni (a netbook még adott egy utolsó lökést az XP-nek).
És ez a folyamat annál gyorsabb, minél több nitrót adunk neki. Egy fecske nem csinál nyarat, ez igaz: de ha trend lesz a játékok körében, akkor kénytelen lesz mindenki váltani.Másrészt azt is meg kell érteni, hogy az XP részesedése a céges gépparkok miatt lesz jó ideig stabil, nem pedig amiatt, mert a gémer a dx11-es vga-jával a végsőkig ragaszkodik a 10 éves OS-éhez.
-
pdave
aktív tag
nagy kár érte, bejött az első rész, de emiatt nem fogok dx11es kártyát venni meg win7-et telepíteni...
-
CriticalHit
addikt
Ez a bóvli tényleg érdekel valakit?
Megérteném, ha a GTA5-ről szólna. -
Sanyix
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
ezek a szintek a dx9-es többnyire nv-s játékokra vatkoznak... IGAZI dx10-es játékban bizony a 8800gt kevés.
jól tették hogy megkövetelik a váltás, és ügyes dolog hogy az SSE3-mat is megkövetelik (tehát ki is használják).
-
-
sislaciii
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
attól függ, nézd meg a HD5670-et, nem drága, kb mint maga a W7.
-
richpublic
tag
xp unsupported
helyes! cseréljétek már le a windows xp-t!! ez ezt jelenti! helyes! 
A szmájlik nem díszítőelemként használatosak a fórumunkon!
[ Módosította: ollie ]
-
iSonic
addikt
Hát eléggé nagy butaságnak tartom ezt a fejlesztőktől. Egyrészt, ha egy ember szereti az XP-t és nem akar most VISTA-t vagy 7-et pakolni a gépére, akkor emiatt az egy játék miatt szerintem nem is fog.. kettő akkor kellene ezt csinálni, amikor az XP hanyatlóban van.. és annak még nem nagyon jött el az ideje..
-
Silentfrog
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
ha 8800 a minimum akkor ,nem is jutna eszembe maxon felbontáson játszani.
LackoMester. De ugyebár a hir nem szol arrol,hogy mire is gondoltak pontosan.
Mert odairhatták volna azt is hogy 4xxx atik kártya kell neki,de azért egy 48xx és egy 45xx között nem kis külömbség van.
Miért nem fogalmaznak egyértelmüen? pl 6800gt-7600gt minimumnak -
LackoMester
addikt
88xx széria első tagjai a (GTX, GTS) 2006 végén (decemberben) jelentek meg a 8800GT pedig 2007 ősz környékén.

-
PowerBuldog
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Attól még el fog indulni neked a 4670-en, csak nem fogod tudni maxon játszani.
-
ben800
aktív tag
A win7 jobb az xp-nél szerintem

És a játékot már nagyon várom,pécére alig jelenik meg valami nagyobb név mostanság.(konzolokhoz képest) -
Morden24
nagyúr
Teljesen igazad van, de azok között valszeg nagyobb azoknak az aránya, akik megvennék a játékot.
Most egyébként itt nem feltétlenül az igazi görény warezosokra gondoltam, az 5870-es kártyákkal szaladgáló csórójánosokra, akiknek az i7 mellett nagyon drága a 10K-s játék, hanem inkább azokra, akiknek a nem kielégítő konfig miatt nem is éri meg megvenni (tehát vagy nem venné meg, vagy warezolna - a lényeg, hogy pénz nem jön belőle).
-
válasz
littlelion21
üzenetére
DX10-re gondolsz?
(#24) Silentfrog: 4-5 éve a 8800? Szerintem nem nagy elvárás.
-
Silentfrog
veterán
Nekem akkor is soknak tünik a gépigény.
Nv 8800 minimumnak? -
littlelion21
addikt
Nvidia Geforce 8800 Series / ATI Radeon HD 2600 Pro <--- azért ez a kettő finoman fogalmazva nem egy szint...
-
DeFranco
nagyúr
Az ajánlotton akadtam ki. Phenom X3? 5750? Én azért ennél enyhébbet látok még a legtöbb helyen, de ehhez Te jobban értesz elismerem.
@Morden24: ez ebben a logikai sorrendben igaz (lehet), de fordítva nem. Ha megvan rá a gépe, attól még nem veszi meg nagyobb valószínűséggel. Lásd: kórájhét kofiggal warez mellett vagdalkozó Istvánok, akikkel többek között Te is csörtézel sokat.
-
LackoMester
addikt
Az idő lassan elmegy az XP felett, én már legalább 2 éve 64 b. Vista-tát használok (persze DX 11-el amióta van Vista-ra) , nekem jó, SP2 után kifejezetten elégedett vagyok vele. Tervben van, Win 7-re való váltás, csak éppen nemolcsó.

-
DeFranco
nagyúr
Vagy csak nincs jelenleg pénze lecserélni, mert nem warezhuszár... nem tudhatod...
@PowerBulldog: ugye csak ironizálsz. Nekem is DX11-es kártyám van, mégsincs pénzem sevenre. (pontosabban van a zsebemben annyi, de másra kell) 10 éves gépet cseréltem le egy hónapja, szóval nem szórom a pénz PC-re. Szóval akkor az én agyam is beteg? Higgadjunk már le kicsit...
-
-
Lacika001
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az XP nem támogatja a DX10-et.

-
Morden24
nagyúr
XP nem tud Dx10-et, csak Dx9-et.
Seven alapban dx11-et tud, Vista meg update, ugyebár.Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy ez plusz munka a porgramozóknak. Ez a játék meg a gépigényéből ítélve olyan kategória lesz, amit a "gyenge" gépekkel megáldott emberek úgyis csak lewarezolnak megnézőbe, mint a Crysis-t, ergo felesleges is törődni velük.
Aki meg mai modern géppel, dx11-es kártyával ésatöbbivel XP-t használ, annak beteg az agya, vagy legalábbis szereti, ha kihasználatlanul áll a hardvereinek jórésze.
-
[...]
-
Roxbury
őstag
Remélem jó game lesz. Azért sajnálom a jó kis xp-t, bár nekem is mind1 mostmár.
-
pincehely
addikt
Az első rész is finoman fogalmazva szar volt. ettől sem várok semmi jobbat, ellenben még a gépigénye is hatalmas.
Xp mehet, lassan pubertáskorba ér!
-
Morden24
nagyúr
Egyszer el kell kezdeni. Ideje volt.
-
DeFranco
nagyúr
Hagyjuk már Ibolykát... ez a gépigény egy vicc. Kicsit korai még ekkora teljesítményre optimalizálni.
Vagy valami fergetegeset robbant a játék, vagy csak simán kilobbizták, hogy pörögjön a hardver bolt.
(Az XP nem támogatását elfogadom, azt a békát be kell nyelni) -
pzstm
titán
teljesen jogos....10éves OPrendszer

-
Sicilian
addikt
Akkor ez is kimarad nálam, a kicsi kis Xp-met nem cserélem le

-
Ryuu
tag
Tyű!
Az ajánlott gépigény nekem kicsit sok. Ideje venni új gépet a jövőre tekintően. -
band1103
őstag
Mi a fene? Már nem támogatott az XP? Hát eljött ez az idő is. És ennek így kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Ennek ellenére én mégis élveztem a demót. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az ajánlott gépigény nekem kicsit sok. Ideje venni új gépet a jövőre tekintően.