Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Macrodroid
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
válasz szabi__memo #105 üzenetére
Én esküdt nem tennék azért rá, hogy nem lesz semmi. De meglátjuk. Nekem mindegy amúgy IOS-t használok
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
judas13
addikt
válasz szabi__memo #92 üzenetére
Eleve márciusban indultak volna, de a Covid miatt idáig csúsztak az indulással. 2 hetes cikkekben sincs részükről (sem) kommentálva a benne való rêszvétel, vagy a távolmaradás, a Xiaomi mondta azt, hogy ők nincsenek benne ahogy a honlapon sem láthatóak.
-
Aryon87
félisten
válasz Schuler888 #102 üzenetére
Valóban, az a rész valahogy nem tudatosult.
Kíváncsi vagyok mit kezd a cég így..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Schuler888
senior tag
A halozatnyeresnek ehhez semmi koze..
De a cikkben is benne van:
"Az értesülések szerint az üzleti kapcsolat szeptember 15-én szakadhat meg a két (illetve három) fél között, a dátum pedig nem véletlen: ezen a napon lép életbe az Egyesült Államok által korábban bejelentett korlátozó intézkedés.""Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
k-adi
nagyúr
nana azért ne ferdítsünk.
az Egyesült Államok által korábban bejelentett korlátozó intézkedések miatt van ez nem a samsung saját ötlete
de amúgy meg minden piaci szereplő ott rúgja a másikat ahol tudja, ezért versenypiac, szóval még akkor se lehetne leszólni...az hogy mennyire etikus már más kérdés
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
-
Aryon87
félisten
válasz Schuler888 #96 üzenetére
Samsung nyeri a hálózati szektort, így bátran belerúghat a másikba. Mily meglepő.. Készítem a popcornt az erről megjelenő cikkhez itt.. mi ujongás lesz..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
janeszgol
félisten
válasz Schuler888 #96 üzenetére
Ez egyre hiteltelenebb. Fél év múlva teljes vissza arc lesz, én azt tippelem.
-
Schuler888
senior tag
Lassan nem is kell oprendszert irni...
[A memoriaknak is annyi]"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Ricardo
titán
válasz Schuler888 #91 üzenetére
Nem az ájfonról van szó. itt kökemény harc megy a két nagyhatalom között, aminek egyik vezéráldozata a Huawei.
-
janeszgol
félisten
válasz Schuler888 #91 üzenetére
Itt nem volt szó ilyesmiről.
-
Schuler888
senior tag
Es ezt minden egyes cikk ala le kell irni, mert sokan annyit kepzelnek bele, hogy jajj csak azert mert nehogy az ajfon eladasokat veszelyeztesse a huawei...az elejen vicces volt, igy masfelev tavlatabol, mar kicsit unalmas..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
judas13
addikt
-
jacis
nagyúr
válasz mjani1172 #64 üzenetére
Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó irány indult el azzal, hogy a kínai államot a Huawei-en keresztül elkezdték kiszorítani a nyugati világból. Sajnos látszik, a Hong Kong-i példából, hogy milyen világ várna ránk ha eluralkodna rajtunk a sárga diktatúra. Maradjanak csak otthon a harmóniás vackukkal. Több éve mondom, hogy ezt a folyamatot el kellene kezdeni és végre elindult.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
őstag
válasz janeszgol #84 üzenetére
Biztos, hogy a Huawei megszopatása csak a hálózati szegmensről szólt?
Biztos.
Röviden: akinek a kezében lesznek a kommunikációs hálózatok, azé lesz a világhatalom.
Bővebben: Ha Usának a komplett Kínával van baja, mégis miért csak a Huaweit (és persze a ZTE-t) gyilkolja? Miért hagyja békén a többi mobil márkát (vagy bármely másik kínai céget, pl. autógyártókat)? Xiaomi, Oneplus , Oppo, Vivo stb? Egyik sem kevésbé kínai, mint a Huawei.
A Huawei (és a ZTE), bár mobiltelefont IS gyártanak, valójában a hálózatépítés miatt akarják kinyírni őket. Ha nincs ez a két cég, Kína nem tud Usától független kommunikációs hálózatokat gyártani, se magának, se a befolyása alatt levő országoknak. Ha nem ők gyártják, nem is ők felügyelik. Ebben az esetben csak olyan hálózatok épülhetnek a világban amely az USA eredetű alkatrészek miatt teljes mértékben Usa ellenőrzés alatt fog állni. Ami egyenlő lesz azzal, hogy Usa a világban bármit, bármikor le tud hallgatni, mert a világ kommunikációs hálózatai csak az ő kezükben lesznek (Snowden + Crypto AG esete elég figyelmeztetésnek). SŐT! 5G esetén már nemcsak lehallgatni, hanem befolyásolni is tudja a kommunikációt, korlátozni, akár lekapcsolni is. Ahogy a hétköznapi életbe mind mélyebben beleépül az 5G és minden arra fog alapozódni, így annak a lekapcsolása AZONNAL működésképtelenné tehet teljes társadalmakat. Ergó az 5G a leggyorsabb és leghatékonyabb FEGYVER lesz annak a kezében aki azt birtokolja. Ezt akarja megszerezni az Usa. Nem kellenek drága fegyverek, nem kellenek bizonytalan kimenetelű katonai akciók. Csak jól irányzott hálózatvezérlő parancsok, és két nap múlva már bármelyik ország lengeti a fehér zászlót, mert se kommunikáció, se energiaellátás, se közlekedés, se egészségügy, se alapellátás. -
janeszgol
félisten
Erről ennyit. Már értem a Samsung seggnyalását az USA felé (ők kapják meg az Android 11 bétát elsőnek stb): [link]
Biztos, hogy a Huawei megszopatása csak a hálózati szegmensről szólt?
[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
-
-
Man0gatya
aktív tag
Nem voltak rákényszerítve. Az appok telepitésére meg meg kell nézni a p40 megoldását van egy kereső a főoldalon ami apk apok közt keres ugyanugy mint a playben keresnél Nagy butaság kínát leirni bármiben óriási piac és óriási tudásanyag van ott már most Meg lehet nézni a kinaiak telefonfejlődését... szoftverben sem fog kelleni nekik 10 év hogy beelőzzék az usa megoldásokat
-
szabi__memo
nagyúr
Legalább most már nem lesz gond az EMUI-val
-
törölt tag
válasz Schuler888 #74 üzenetére
-
törölt tag
válasz Tigerclaw #68 üzenetére
Hidd el, én is örülnék annak, ha visszaállna az eredeti állapot. A Huawei volt az egyik kedvenc gyártóm, nagyon sok modelljüket használtam. De GMS nélkül nálam nem opció. A Xiaomi is a szívem csücske volt, de a jelek szerint átállnak a MediaTekre, amitől nagyon fázom, így ők is mennek részemről a levesbe. Oppo még szimpatikus, de elég korlátozott itthon az elérhetősége.
atike Ha szakmai hsz-ekre nem reagálsz, akkor az iróniába se köss bele.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha az emberek, kormanyok nem biztak az Androidos Huawei telefonokban, meg kevesbbe biznak majd, ha az OS is kinabol jon, meg varhatoan a store is. Ha ez fokozodik es mas gyartokra is atterjed, Kina kenytelen lesz bezarkozni es befoldi piacra csak kinai telefonokat enged majd cserebe. Jobb lenne ha visszaallna az eredeti allapot. Kell kuzdeni a kinai gyartassal, kinai termekekkel, de nem ilyen modon.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mjani1172
addikt
válasz Juhaszatti #65 üzenetére
Tudom, ezért írtam, párhuzamot vonva, hogy mekkorát lehet zuhanni.
Irónia. -
mjani1172
addikt
Bár lehet hogy ez viccesnek tűnik itt, de közel sem lehetetlen.
Az usa ban az iPhone a nyerő, és ha kínában és a lassan kínai gyarmat indiaban nem az lesz, akkor hol fog terjeszkedni a google? Itt ahol a google olyan lassú és béna (a pixel vásárlás sem megoldott pl itthon) akkor szerinted ide fejlesztenek mikor még eladni sem akarnak?
És milyen hw-en? Sony, Htc, Lg, esetleg olcsón egy jó Samsung Note 20?
Soha nem volt Iphone-om, de már amit művelnek a droidos gyártók, egyre többen váltanak. Akkor ki marad?
Lehet hogy a google - ben is röhögnek, ahogy egész kínán röhögött a világ 20-25 éve.
Hiszen az InterExplorer még most is a legelterjedtebb böngésző. Aki mást mobd az hülye.
Rohadtul veszélyes lenézni őket.Persze ez szerintem sem így lesz, nagyon sok az ismeretlen, és ha igen akkor sokára, de közel sem kabaré.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rövid összefoglaló azon kedves fórumtársak kedvéért, akik nem követték a topikot, vagy a felénél
besírtakelfáradtak:A Google a saját sírját ássa.
A Harmony az új Android, utóbbinak reszeltek.
A nem kínai gyártóknak szintén reszeltek.
Előretelepített, vagy Play Store-ból letöltött appokat használni ciki, 2020-ban az apk fájlokkal való bohóckodás a menő.
Ha böngésződ van, mindened megvan.
Födönkívüliek léteznek, köztünk élnek, beszivárogtak a kommentszekcióba is.
Kína király, a világ megmentője.
A Föld lapos, klímaváltozás nincs, az oltások pedig rövid időn belül az emberiség pusztulásához vezetnek.
-
Aryon87
félisten
Valóban drága. De a többi sem olcsó, még úgy sem hogy raja van a Google. Ha azokon se lenne, ugyanannyi lenne az áruk mint most, egy centtel sem olcsóbb. Az csak egy szoftver fillérekért. Az ár az anyagban van. És a P40-ban van bőven anyag...
De reméljük hogy az a lufi hamarosan kipukkad, ami ezt a pofátlan árazást eredményezi. Mindegyiknél.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz #24536576 #55 üzenetére
Nem kell hívőség ide. Én abban hiszek amit látok.
Csupán nyitott vagyok a változásra, még ha az nem is olyan jó néha.
Eleinte én is aggódtam, hogy mi lesz a Google nélkül a dolgaimmal. Beválalltam és nem bántam meg. Ennyi az egész.
Ellenben ti? Chö.. Jobb a kényelmes fotel.Ha a kamera izgatna, nem Huaweim lenne, hanem Pixel. És ha már kamera: nálam az U11 az etalon ami telefon megfordult nálam. Igen, az a jelenlegimet is képes lenne még megfingatni (DXO - 90 pont ha jól emlékszem), sőt, mondok jobbat: P30Pro és a P40Pro mellett volt egy Xiaomi Mi8 is. Volt olyan helyzet mikor az jobbat alkotott fotóban. Ennyit a kamera bűvöléséről és hívőségről. Az hogy elégedett vagyok valamivel, nem jelenti azt hogy vérfan vagyok. Ha lenne egy U11 2019 vagy 2020 verziója, biztos lehetsz benne, hogy az lenne.
k-adi
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Végre. Köszönöm.
Vamos a la playa.
-
Juhaszatti
addikt
válasz Man0gatya #51 üzenetére
A mostani gms nélküli Huaweiek sem jó ár/érték arányúak. Az emberek többsége pedig nem fog alternatív telepítési módokkal vacakolni, ahogy az átlag most sem teszi. Nyugaton meg pláne nem fogja érdekelni az embereket, hogy picivel olcsóbb, ha közben meg macera a használata. Ahogy a Huawei is látványosan bezuhant a Németeknél.
Az általad felsorolt appok pedig nem egymás alternatívái, teljesen másra használ az ember egy Instát, vagy egy Tik-Tokot.
-
Man0gatya
aktív tag
válasz Juhaszatti #48 üzenetére
Ezek a gyártók meg sem közelitik a kinai telefonok ár/értékét és hidd el elöbb vesz valaki 50ért kinait mint 150 ért lgt ami annyit se tud... az emberek nem hülyék... nem saját pénztárcájuk ellenségei amugy meg bármilyen telefonra telepithető mindegyik alkalmazás hidd el hogy pár év és az emberek nem fognak már idegen kedni a gms nélküli mobilkotol sem ha ezek jó ár/értékűek ezzel amerika saját gazdasági sirját ásta meg a facebook meg az insta meg olyan mint bármeilyik app, ott a viber, watsapp, tik-tok stb egyik jön másik megy iwiw stb... 10 éve..
-
-
judas13
addikt
válasz janeszgol #14 üzenetére
Ez a meglepetés már köztudott, a neve pedig: Global Developer Service Alliance
Xiaomi, a Huawei, az Oppo és a Vivo azon dolgozik, hogy a nem kínai fejlesztők számára megkönnyítsék az általuk írt alkalmazások "terítését" egymás dedikált appáruházában.
A GDSA égisze alatt a fejlesztőknek egyetlen helyen kell majd feltölteni az alkalmazásaikat, majd azok a fenti négy márka mindegyik saját áruházban elérhetővé válnak.
Ez a lépés nyilvánvalóan megkönnyíti az appok eljuttatását azokra a készülékekre is, amelyeken már nem lehet elérni a Play Store-t, de még a Google ökoszisztémáját használó kínai márkák esetében is lehet elszívó hatása.....
A márkák a GDSA égisze alatt kihasználhatják a különböző régiókban megmutatkozó ismertségi különbségeket, és egymást támogatva tudják növelni letöltésre kínált alkalmazásaik számát saját szolgáltatásukban. Bár az árazásról egyelőre nincs információ, de gyaníthatóan jobb feltételeket kínálnak majd a fejlesztőknek, mint ami a Play Store használatával jár[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz Man0gatya #46 üzenetére
"az egyszeri halandót meg nem érdekli mi fut a telefonon"
Azért az érdekli, hogy az általa használt alkalmazások futnak-e.
Egyébként lehet hogy nem is lenne olyan rossz egy ilyen "összkínai" rendszer, elhozhatná a régebbi hagyományos gyártók másodvirágzását. Egy jó eséllyel nyugaton hiányos kínai rendszerrel szerelt telefon helyett, sokkal előbb fognak újra LG-t, Sony-t ne adj Isten HTC-t venni (a Google Pixel szériájáról nem is beszélve).
[ Szerkesztve ]
-
Man0gatya
aktív tag
válasz #65577472 #43 üzenetére
erre ne fogadj nagy tétekben annyi hogy a kínai kormány elrendeli hogy csak ilyen rendszerrel elhet telefont árulni onnantól a googlenak reszeltek is mert egyedül A SAMSung marad nekik a többit viszi a kinai cucc az egyszeri halandót meg nem érdekli mi fut a telefonon, ha mindent ellát amit tudnia kell és a huaweit is megveszik ha nem is annyian mint előtte
-
Aryon87
félisten
Aztán az utolsó fog a végén elsőként nevetni egyszer.
Jöhet a HarmonyOS, kíváncsi vagyok rá milyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
ha nem kotelezik ra oket, hulyek lennenek maguktol valtani az androidrol..
Valszeg ez a kinai nep oprendszere lesz(ha szeretnek, ha nem , ami eleg nagy felhasznaloi bazis, hogy megerje a huaweienek."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Micsurin
nagyúr
És a szomorú, hogy önhibájukon kívül esik a dolog. (just in case: a mobilos divizióról beszélünk a hálózati eszközöket ne keverjük bele sem más részlegüket) Már pedig a készülékeik pár kivétellel és az alsó közép kategóriát leszámítva általában jó minőséget képviseltek és megjelenés után egész jó áron voltak már akár MM és társaiban ha megszórták őket akcióval akár a szolgáltatóknál.
Nem fog ez jót tenni a piacnak, hosszútávon biztosan nem.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
Micsurin
nagyúr
-
joey04
titán
Valahol pont az ellenkezőjét írták, csak már nem találom...
-
Micsurin
nagyúr
Mert a HarmonyOS a hüvely tulajdona, és az USA nem kereskedhet velük. HMS Appstoreban sem véletlenül nincs fent.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
atike
nagyúr
válasz #24536576 #29 üzenetére
Na ebben nem vagyok biztos, hogy a FB / Insta kihagyná azt a piacot... Miért is ne fejlesztenék meg oda is a saját appjukat? Elég nagy felhasználói bázisú piacról beszélünk.
Per pillanat még "csak" a Huawei, de ki tudja mit hoz a jövő? Ha ez "össznépi" kínai - és nem csak belpiacos - vonal lesz akkor még bármi lehet. Persze ez még nagyban csak találgatás.
-
törölt tag
Leginkább az árakat nézik. A hardcore júzerek a teljesítményt. Ha ezeket megkapják más gyártóktól, nem fogja érdekelni őket a név. Appokat úgy értem, hogy nem lesz FB, Insta, Google, stb az összetákolt Huawei rendszeren. Helyettük max kínai alternatívák, böngészős bohóckodások. Nem fog kelleni senkinek.
-
atike
nagyúr
-
Ricardo
titán
Én inkább arra vagyok kíváncsi milyen vason fog futni?
-
atike
nagyúr
válasz sohajda90 #19 üzenetére
...Európában és USA-ban mennyi kínai telefont használnak...? Ha egyet sem, akkor jogos amit írtál... Ha a GMS kuka lesz a kínai telefonokon akkor nyilvánvalóan nem 1:1-ben áll át mindenki a Harmonyra, de hogy megérzi a Google az tuti. Főleg ha jól össze fogják tudni rakni és fejlesztik is rendesen meg appok is jönnek ki rá dögivel. Szerintem a Google a legjobban annak örülne, ha ennek esélye sem lenne... Jelenleg (szinte) versenymentes az operációs rendszer helyzet (mivel az iOS csak almákon fut), ez azért nagyban meg fog tudni változni...
-
sohajda90
tag
HarmonyOS-nek csak akkor van valamennyi létjogosultsága, ha tényleg kihúzzák a Huawei alól az ARM procikat és kénytelenek lesznek valami alternatív megoldást találni. Egyébként mind1 hogy milyen jó, ugyanaz lesz vele a prolbléma mint a GMS nélküli Androiddal: a Google szolgáltatások hiánya. Aki most emiatt nem vesz Huawei-t az HarmonyOS-sel sem fog sosem venni.
Egyébként mivel az Android open source a Google-t az sem nagyon rendítené meg ha minden kínai gyártó átállna másra, őket nem az eladott példányszám érdekli, hanem a fizetős tartalmak utána bevételek, és többnyire ezek még mindig Amerikában és Európában generálódnak, ha ezek a régiók droidon maradnak (márpedig ők azok akik többnyire ragaszkodnak a GMS-hez) akkor a Google nem fog aggódni...
-
törölt tag
És hol marad a Nikon? Őket most kihagyják a buliból? Pedig olyan meghittnek tűnt a kapcsolatuk még a P40 bemutatójánál.
-
Ricardo
titán
-
törölt tag
Remélem ezek már csak belterjes telefonok lesznek, 0 hírértékkel.
-
AS
félisten
Nagyon nagy volt a szájuk... Igen Arm nélkül nem lehet android telojuk sem, mert azon működik a rendszer. Viszont ha új operációs rendszert csinálnak arra olyan procit írnak meg amilyet csak akarnak... De nem nagyon sietnek egyenlőre vele... Aztán jobb ha a készül a többi kínai gyártó is, igen, a Xiaomi és társa is, mert ha Trump megnyeri a választást, jövőre tuti elvágja a kínai gyártókat az androidtól...
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Micsurin
nagyúr
Úgy érzem munkaidő után ez a komment szekció kiemelt mod figyelmet fog élvezni...
Mindenesetre kíváncsi leszek mit hegesztettek össze az idióta mem managementen kívül és frissítési szokásokon kívül nagy gondom nem volt az EMUI-val sem. Azt nem értettem mondjuk sose, hogy az adott Mali chipnek miért mindig a Kirinben volt a leggyengébben teljesítő implementációja...
Barkin
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha jönnek a HarmonyOS telefonok, az Androidnak befellegzett, az kurva élet.
-
jacis
nagyúr
Maradnak a kínai piacon és senkit nem zavarnak majd.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
atike
nagyúr
"a Google csomag után az Android is ugorhat"
Egyre jobb lesz ez a sztori.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Projektor topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest