Jövőre érkezik a HarmonyOS telefon

Második generációnál jár a Huawei házi fejlesztésű operációs rendszere, amely hamarosan kütyükben, számítógépekben és járművekben is felbukkanhat.

Hirdetés

A Huawei megnyitotta 2020-as HDC fejlesztői konferenciáját, és a MyFixGuide szerint Richard Yu, a fogyasztói üzletág vezetője bejelentette a HarmonyOS 2.0-t. A Huawei jó ideje fejleszti saját operációs rendszerét, amely tévékben már felbukkant, és viselhető kütyükre, telefonokra, számítógépekbe és autókba egyaránt szánja a gyártó. HarmonyOS telefon eddig azonban még nem érkezett, erre egészen 2021-ig várni kell.


(forrás: Thurrott) [+]

Tesztjelleggel efféle rendszerű mobil viszont már létezik, csak még nem jött el az idő a piaci debütálásra. Azonban ahogy az Egyesült Államok egyre inkább ellehetetleníti a sencsenieket különféle szabályozásokkal és szankciókkal, a Google csomag után az Android is ugorhat, persze még nem az ősszel érkező Mate 40 család esetében. A TSMC amúgy szeptember 15-éig, azaz jövő hét keddig teljesíthet a Huawei felé hardvermegrendeléseket, így várhatóan szűkös lesz a következő generációs Kirin készlet, sőt: a 9000-es széria, ahogy Yu fogalmazott, az utolsó high-end HiSilicon lapkakészlet lehet.

Az USA sikeresen elvágta ugyanis a kínai márkát az amerikai technológiákat használó gyártópartnerektől, amelyeknek nincs kínai alternatívája fejlett node-okkal. A TSMC állítólag megállás nélkül működteti új, 5 nm-es gyártósorait, hogy a lehető legnagyobb készletet útnak indíthassa Sencsenbe 15-éig, ám egyre kevesebb ideje maradt. A DigiTimes pedig úgy értesült beszállító partnerektől, hogy a gyártó a jelen helyzetre való tekintettel a vártnál 30%-kal kevesebb Mate 40 komponenst rendelt, szóval nincs könnyű helyzetben a Huawei fogyasztói üzletága.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés