- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz Raysen623 #91 üzenetére
Pont erről volt szó máshol, hogy sajnos Ive is változott, az Apple Watch után kb. semmit nem csinált, be sem járt a kis csapatához, alig vett részt a napi munkában. Megdorgálták, akkor picit változott a helyzet, de aztán megint elkezdett szarni az egészre, mert már a saját cégét alakítgatta akkor is.
-
Raysen623
addikt
Gondolom a sok Ive hater véletlenül sem olvasta a Jobs könyvet, ahol ejtettek pár sort Ive munkásságával kapcsolatban. Nos ő rengeteg verziót csinált mindig is, melyekből kiválasztották a piacra kerülőt. Tehát ha valakinek kevés a design fejlődése vagy változása az nem feltétlen az ő hibája, viszont lehet pont emiatt is vág bele magánvállalkozásba. Majd az idő eldönti.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Ricardo
titán
válasz 7Heads Drago #87 üzenetére
Jobs idejében más volt a szemlélet a cégen belül. Cook érkezésével ez teljesen megváltozott. Jobs az eszközt helyezte a középpontba, az új vezetés a profitot. Az eszköz másodlagos. Emiatt már nem olyan jó a viszonya a a cégvezetéssel
-
Noukoum
veterán
Szerencsére néhány év elteltével sikerült valahogyan lekoppintani a surface-t, ugyanis az a megoldás a pencil töltésére valami ultragáz... Csak tudnám mi tartott eddig, és miért nem oldják meg az összes modellnél...
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
7Heads Drago
veterán
Az hogy kilépett a cégtől, egyáltalán nem arra vall, hogy minden király a cégnél. És ugye nem ő az egyetlen fejes a cégnél aki kiesett a közelmúltban.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
vicze
félisten
Ive és a humora hiányozni fog mindenképp...
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz MikeWazowski #16 üzenetére
Best cikk ever.
Azért ezek a mai "újságírók" mindig tudnak meglepetést okozni. Közük nincs a tőzsdéhez, leírják a sok baromságot, képeket nem raknak be a tervezéseiről, de mégis büszkén vállalják hogy ketten írták meg ezt a 20 mondatot és még a nevüket is kirakják a cikk mellé
Kíváncsi vagyok ma lehozzák-e hogy "hétfőre nyitás előtt 27 milliárd dollárral emelkedett az Apple értéke - avagy a tőzsde mégis örül Jony Ive távozásának"
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nozs23
addikt
Biztos, hogy nem csak az ár miatt nem hasznaljak. Samsung mar reg felhasznalta volna, mert o meg tudja oldani koltseghatekonyan.
Valaki tudja egyaltalan, hogy honnan jon az info, hogy olyan borzaszto draga tech ez, vagy csak urban legendkent terjed?
Szerintem szabadalom lehet a dologban. Az iPhoneok tervezese sem ott er veget, hogy lerajzolnak egy telefont es atkuldik emailben a gyartonak.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
De azt értsd meg, hogy a visszahajlított kijelzőt a többiek vagy azért nem teszik bele, mert rohadt drága, és ha azzal jönne, akkor bukta lenne az árelőny, vagy azért, mert nagyobb hasznot akarnak, lásd samu. Gondolj bele, ha csak a kijelzőt nézzük, mennyivel nagyobb haszna van a samunak, mert magának fejleszti, tehát extra hasznot már nem tesz rá, és még az eleve olcsóbbat is teszi bele. Bár ott meg az oldalán hajlót tesz bele (ennek hasznossága most nem téma, de drágábbnak drágább mint a sík), tehát ezt nehéz összevetni. Akárhogy is, ez sehogy sem Ive érdeme.
Mondom ezt úgy, hogy szerintem jóval zseniálisabbnak látom a fickót mint akát te, de kellene felé, mellé egy Jobs habitusú ember. Olyan meg jelenleg nincs az Apple-nél (sem). Cook nagyon nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
válasz #06658560 #75 üzenetére
Ive érdeme -ahogy wesder is mondja (gúnyosan?)-, hogy ügyesen rajzol(t) 1-2 dolgot, és tudta érvényesíteni az elképzeléseit. Igen, a Samsung legyártotta nekik a kijelzőt, igen, drágább, és igen, jobban néz ki alul, mint a többi szerintem.
Btw. kicsit sem vagyok Ive-fan (ha létezik ilyen teremtés), ahogy a #35-ös hsz.-em is jelzi. Vannak érdemei, és pont.
-
7Heads Drago
veterán
Attól hogy neked bejön még nem mindenki arra vágyik. Számomra pl nem látom semmi értelmét. Se esztétkiai, se gyakorlati hasznát nem látom az ennyire kicsi káváknak. Nekem a mate 10pro kávái rendben vannak. Ha később telot kell cserélnem sajnos nagyon valószínű, hogy nem fogok ilyent már találni.
És akármennyire próbálod itt fényezni Ive-t, a kávacsökkentést nem ők kezdték el. És az hogy a samsung kifejleszt egy ilyen kijelzőt, az nem az ő érdeme. Érdekes hogy ezzel a formával nem 2008-ban jött ki az Apple. Hiába rajzoltak volna hasonlót, vagy verte volna az asztalt, ha nem volt adott a technika hozzá.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Ádám16
addikt
Ja, bocs.
Ive lerajzolta, ahogy anno az iPod-ot is, azt mondta, hogy ennek ilyennek kell lenniük, oldjátok meg (mert lehetséges, a tech. adott hozzá), s Steve, vagy épp Tim azt mondta, hogy oké. Akkor kié az érdem?
A Samsungtól veszik ezt a visszahajlított kijelzőt legjobb tudomásom szerint, indulóárban ők sincsenek lemaradva, mégsem alkalmazzák az opciót.Simán Ive érdeme.
-
Ádám16
addikt
A mai napig nincs másik készülék, ahol megoldották volna, hogy alul is akkora legyen a káva, mint az X-en. A X-hez képest akkor nem volt a piacon arra hasonlító készülék. A notch egy áthidaló megoldás a full kijelzős telefonok irányába. Nekem se jön be, de nem annyira gáz, mintha felül brutál nagy káva maradt volna.
Szerintem formabontó volt debüt idején, ma már átlag, minden gyártónak van notch-os készüléke. -
janeszgol
félisten
Az idei szériát is még biztosan ő tervezte az iPhone telefonokból, ha lesz idei széria.
Amúgy nekem a legelső iPhone is tetszik, akkoriban eléggé ütött. Azt a dizájnt szerintem az iPhone 4 vitte a csúcsra. Nagyon szép az a telefon. -
vicze
félisten
Nem tervezni se tervez, mivel a gyártás és a tervezés jelen esetben azonos dolog.
Megmondják a gyártónak mit akarnak és megkapják, ennyi történik.
Utána szét marketingelik mekkora innovációt "csináltak".Amúgy aranyos, ahogy ebbe az egy szem 1,5mm-be kapaszkodnak az Alma rajongók már 2éve.
-
Én örülnek neki ha egy SE formavilágú készülékkel rukkolna elő az Apple . Szerintem az egyik legszebb formavilágú készüléke.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
joey04
titán
Ahogy olvasom elég szoros marad a kapcsolat. Nem tudom melyik lenne a jobb, ha tényleg lépne teljesen, vagy ha nem, mert a szakámájában az egyik legjobb, de kellett mellé/fölé egy olyan ember mint Jobs. Cook nem tudja/tudta úgy felügyeni.
-
nagyúr
Jonathan Ivy legjobban sikerült tervei az iMac G3, G4 az iBook G3 az üveg egér és az iPod.
Eredeti, érdekesek, magukban is megállják a helyüket.
Minden más csak kompromisszum és csoportmeló.
Az, hogy lett egy önálló cége - ami minő meglepetés - csak szinte nekik dolgozik...
Lett még egy számlázási lépcső a bizniszben?
Vagy csak utált az "üvegfánkban" dolgozni a mester?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
SkyLine3000
addikt
Ő tervezte azt a nyomorult noccsot?? (nem ismerem az almás dolgokat) Ezért a tettéért elküldeném Szibériába 20 év kényszermunkára!
-
nozs23
addikt
Akarod mondani nem gyart kijelzot.
Vegfelhasznalokent pont nem erdekel ki gyartotta, hogy kerult oda. Egyedul az oveke van szimetrikusan megcsinalva es a mai napig náluk a legkisebb az also kava. Nem ertem, ha a Samsung meg tudja oldani maganak, akkor miert nem teszi? Pedig ok lennenek az all-screen dizajn ellovasai. -
Wesder
félisten
Pont ez a lényeg hogy a Mix utàn semmi egyedi nincs benne. Az hogy retardàlt mòdjàra màsoljàk egyesek az Apple-t, mert azt hiszik hogy még mindig körülötte forog a vilàg, az màr màs kérdés.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
nozs23
addikt
-
Wesder
félisten
-
törölt tag
válasz #06658560 #17 üzenetére
Ez szerintem már igazából mindegy, ha csak gyűrű ugrik ki a kamera körül, amiatt is panaszkodnának, hogy miért nincs síkban. Besüllyeszteni meg talán azért nem lenne ideális, mert akkor beülne oda a kosz, plusz a mostani helyett másfél-két mm-rel kellene vastagítani a telefonokat, hogy a mostani vastagságú kameramodul süllyesztve elférjen. Illetve ilyen 120-130° körüli látószöggel nagyon nem is lehet süllyeszteni.
-
vicze
félisten
Szokásos kickbait cikk.
Egyrészt 1% alatt volt az ingadozás, kedden meg 15milliárdot nőtt...(1,5%) Ez van, ha 1 trillió a market cap.-ed... Gyak lehet hogy kb. semmi köze nem volt a hírhez az ingadozásnak.
Másrészt, aki elolvassa, hogy valójában mi történt, az tisztában lesz vele, hogy kb. az Apple-el való exkluzivitása szűnt meg, ugyan úgy az Apple lesz a legnagyobb ügyfele, és bezsebeli az összegeket a semmiért. Szóval csak a számlázás változott kb. -
Kokzor
aktív tag
Nem kár érte, hogy elmegy. Az utóbbi időben nagyon takarékon dolgozott. A sajtreszelő Mac Pro meg ronda is lett.
Dizájnerként nem tudom, hogy nem szúrta a szemét, hogy évekig szinte ugyanolyan termékeket terveztek. -
Noukoum
veterán
válasz Plazmacucci #19 üzenetére
Engem is nagyon irritál ez a dolog. Olyan nehéz valahogy kinyilvánítani hogy ez nem egy tény hanem egy vélemény?
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Wapmester
senior tag
áá csak egy Braun dizájn copy paster volt igazából, szidni se érdemes
-
Ádám16
addikt
Nekem nem az Apple cuccok küllemével volt gondom, hanem a stagnálással. Egy vezető formatervező legalább két évente újítson, javítson a küllemen (bár inkább évente kellett volna).
Képes volt kiadni egy iPhone 8-at, ami a 6 dizájnját másolta majd' teljes mértékben. Szerintem ez brutál ciki. A X formabontó volt a maga nemében 2017 szeptemberében, de ha idén ugyanezt kidobják, az is überciki lesz. -
Juhaszatti
addikt
Na de az 5S az 5 designal jött ki, szóval nem mondhatjuk hogy az 5 óta mert az még utána volt Ha azt írod hogy az 5 óta az sem helyes, mert utána 5S még ugyanúgy nézett ki, vagyis nem lehet megosztóbb mint az 5.
De tudtam hogy úgy kellett volna írnom hogy az 5/5S óta, mert lesz olyan aki beleköt.Akkor úgy fogalmazok, hogy megosztóbb mint a korábbiak. Még Apple felhasználók táborában is sokkal többen vannak akiknek a korábbi design jobban bejött, mint az 5/5S utániak.
De nem gondolom, hogy ennyire nehezen érthető lenne amit írtam. -
TunerJoe
senior tag
válasz Juhaszatti #27 üzenetére
5s óta???? Akkor meg már inkább az 5 óta, mert az 5s ugyanúgy néz ki, mint az 5. De mondok jobbat, az összes iPhone dizájnja megosztónak mondható. Sőt, a világon minden cucc dizájnja megosztó, mert hiába utálja 1000-ből 999 ember, ha 1 embernek tetszik. Nincs olyan dolog a világon, ami valamilyen szinten ne lenne megosztó, ezért nem szerencsés használni ezt a szót.
instagram.com/albert__gyorgy
-
clon
aktív tag
Tök mindegy ki tervezi az okostelefonokat, mert adott a tepsi tégla alak oszt' ennyi. Lehet nem szeretni csak nincsen benne egyéb lehetőség mint a kameraelhelyezések variálása jobbra-középre-balra elől meg sziget vagy kameralyuk ami megint jobbra-középre-balra elhelyezhető.
Az okostelefon design messze nem úgy variálható mint valamikor a "buta telefon" esetén volt mikor messziről ránézésre megmondtad ki a gyártó a telefon formája alapján... -
vanye
senior tag
A szépség mint sorvezető csakis a használhatóság után kellene, hogy következzen. Az újkori MacBookok is bámulatosan vékonyak, hála Ive minden egyes Apple-terméket minden áron vékonyítani kívánó elképzelésének - csak épp olyan áron, hogy a billentyűzetük bevallottan és beismerten is egy rakás sz@r.
Ive szakmája egyik legjobb szakembere, de nem lehet nem észrevenni, hogy az Apple tervezőrészlegén az utóbbi időben egyre többet dolog ment félre.Stern des Südens!
-
Mr.Silkó
veterán
A cikkben szereplő kollázs részleten az a fekete iPhone 5 még mindig megdobogtatja a szívem, imádtam anno, gyönyörű formatervvel bírt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Oszt? A tőzsdei hiszti mit befolyásol bármin is? Validálja a teljesítményét?
-
hyperspace
őstag
Ettől a cikktől senkinek nem fog megváltozni a véleménye.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
nozs23
addikt
válasz Plazmacucci #19 üzenetére
Mindkét hozzászólás egy vélemény. Vagy kezdjük minden mondatunkat úgy, hogy Szerintem, Én úgy gondolom, Az a véleményem...?
-
adise
őstag
Nem tudom emiatt miért várnak páran nagy változásokat, pláne a következő telefonnál.
-
félisten
-
MikeWazowski
veterán
Akik szidják: [link]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Hallosz
senior tag
Ideje volt.
Az utóbbi 5 évben nem (igazán) kreatívoskodott.
Munkája kimerült a Ctrl+C & Ctrl+V használatában. -
Wapmester
senior tag
ideje volt elhúzzon, nem sokat törte a fejét az utóbbi években a dizájnokon a notch király, remélem ezentúl lesz értelmes dizájnváltás is , eddig elég volt neki a másolás beillesztés funkció
-
hemaka
nagyúr
Ideje volt már.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Balzak83
senior tag
válasz Plazmacucci #3 üzenetére
Így van, sokat nem kellett túlóráznia, ebben biztos vagyok. Aztán nagyot alakított, és megtervezte a notch + hátsó kamerapúp kombót, hogy ne csak az értesítéseket ne lehessen látni rendesen, de még az asztalon is billegjen az a szar. Remélem a szeptemberi eresztést ezzel a kisnégyzetben három karika ötletet eldobja az utódja, mert végig fog ez is söpörni a komplett androidos termékportfóliókon, mindenki legnagyobb örömére
-
gerii
addikt
Rájött, hogy KATA-val többet tud számlázni
-
félisten
telefonokkal nem volt sok dolga, 10 év alatt legalább három különböző dizájnjuk volt
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Wesder
félisten
Ideje volt.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
jacis
nagyúr
Lehet nem is fog ártani a cégnek...
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest