- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo V50 rapidteszt
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
angol tudósok?
-
Guff
csendes tag
válasz
Gadgetfun #30 üzenetére
Hat eleg idos vagyok, hogy sok tapasztalatom legyen ezen a teren is. Csak annyit, utmutatonak, hogy amikor a mobil szolgaltatas terjedni kezdett, mar javaban dolgoztam.
Amugy igazad van abban, hogy a regi telefonok nagyobbak voltak meg akkorak voltak mint egy haz, de akkor meg az elektronikai komponensek is sokkal tobbet fogyasztottak. Azota rengeteget csokkant a fogyasztasuk a radio moduloknak meg hasonlo alkatreszeknek.
Mellesleg nem azt irtam, hogy nem fejlodnek nemmit az akkumulatorok, hanem azt, hogy sokkal-sokkal lassabban mit ahogy a hardware. 20 evvel ezelott meg egy 40 MHz-es 386-os processzot csucsnak szamitott, manapsag mar gigahetz, tobb mag stb mar mobilokban is.
Ehez kepest az akkumulatorok fejlodese eltorpul. -
Ricardo
titán
Kérdés, hogy mi lesz belőle? Mindenesetre jól hangzik. van benne fantázia.
-
AMD Power
titán
Már épp itt volt az ideje! Nagyon gyorsan csináljanak már ezekkel az aksikkal valamit ,hogy ne kelljen állandóan tölteni a telefont.
-
mrlujoak
veterán
...de pont ez volt a lényeg, és lordfreyr is erre tért ki.
Mivel a szabványosított microUSB mellett a kivehető, felhasználó által is cserélhető akksik szabványosítása a fő cél, így pont egy ilyen új szuper megoldásnál nem már a cserélhetőséggel rontsák el a koncepciót.Szerintem bőven van/lenne potenciál egy ergonómiailag is megformázott, ámde kivehető akkuban...
-
Agro
senior tag
felesleges kivenni, mivel formázható akár az egész telefon lehetne az akku és ebbe ágyaznák bele az alkatrészeket. Egyszer formára öntik és kész. Ezzel csak az lesz a gond mint az iPhone-al. Csak szervízben tudnak akksit cserélni.
De ezt a technológiát legjobban szerintem Tabletek és Laptopok piacán tudnák a legjobban érvényesíteni vagy az Autóiparban.
-
mrlujoak
veterán
válasz
Rickazoid #31 üzenetére
Szerintem bizonyos kereteken belül lehet majd olyan tokozott, formára hajtott akksikat is csinálni, amiket nem lesz művészet eltávolítani a készüléktestből.
Persze, mint mondtam, mindezt normális kereteken belül.
Pl. az akku kikerülhetné síkban és akár térben is a kameramodult. Síkban, hogy a kameramodul mellett lyukas lesz, vagy mint mondjuk egy félsziget, nyomul bele a kamera lencséje az akkuba, térben pedig, hogy az akku mellett le tudna hatolni az alaplapig az akku, mint egy kicsi Mariann árok...Szerintem ez a bejelentett technológiával kivitelezhető lenne, és még könnyedén (vékony műanyagtokozással ellátva persze) ki is vehető lenne a készülékből...
-
Rickazoid
addikt
Namost azt én értem, hogy tetszőleges forma, de mégis milyen legyen egy cserélhető akkumulátor egy mobil eszközben? Nagyon nem szállhatnak el a formákkal, különben lőttek a cserélhetőségnek, és gondolom mivel olcsóbb, gyorsabb az előállítás és biztonságosabb is (bár ezt nem értem hogy értik, talán a környezetszennyezésre gondolnak?), valószínűleg feláldozták a tartósságot és a kapacitást.
-
Gadgetfun
tag
"...ha figyelembe veszzuk, hogy a technologia mennyit fejlodott az elmult 20 evben, ahoz kepest az akkumulatorok mintja semmit sem fejlodnenek."
Nem tudom mennyi idős vagy, de nekem még volt olyan Motorola-flip telefonom kb. 15 éve, amiben akkora volt az aksi mint két összeragasztott iPhone, de 6 óránként cseréni kellett, mert lemerült, pedig az akkori telefonon akkora kijelző volt mint egy kvarcóra és még sms-t sem lehetett küldeni... azért van fejlődés bőven
-
=Mentor=
őstag
Ez mind szép, de egy új fejlesztésű akkumulátornál elsősorban az üzemidő drasztikus növelésére kéne fektetni a hangsúlyt! Ha pl 5x annyit bírna, mint a mostaniak, nem érdekelne ha 2x annyiba kerül és a formája/nagysága sem....
-
Pete55555
addikt
Mondjuk ezt úgy tudnám elképzelni, hogy Tablet: Kijelző+hátlap között 5mm rés, az telinyomva akkuval, és ebbe beleágyazva lennének az alkatrészek, megfelelő elektromos védelemmel persze.
(#26) Integra : Ha ugyanakkora méretben, teszem fel 1*1*1-es kockában (csak hogy érezzük a hasonlóságot) ugyanannyi áramot tud tárolni az új akku, mint a mostaniak, már nyert ügy, mert a jobb alakíthatóság miatt készüléktől függően szvsz 5-15%-al több akku fér el egy készülékben így. Ha pl megoldanák azt is, hogy az akku lenne maga a hátlap is, amit majd 1 réteggel kezelnek, és benne lenne kialakítva hely az alkatrészeknek, amire menne rá a kijelző, akkor az elég jó helykihasználást jelentene, amellett, hogy a kijelző felől meg is lehet bontani a készüléket. Kérdés, hogy mennyi töltésciklust bírnak ezek az akksik, mert így viszont az alkatrészek cseréje, illetve maga az akku csere nem gyerekjáték.
-
Agro
senior tag
válasz
callmeakos #24 üzenetére
Szerintem ez azt jelentheti, hogy hasonló méretben mint a jelenlegi akkuk hasonló teljesítményt nyújtanak. Ami viszont azért bíztató, mert ha pl egy tabletbe nem csak a közepébe tudnak berakni egy kocka akksit hanem a teljes belső felületbe betudják gyúrni minden kis résbe akkor itt akár 2-3szoros üzemidőt is kaphatunk
-
callmeakos
veterán
"A kutatók szerint az igazi áttörés azonban a tetszőleges formában történő kialakítás lehet, mely révén a jövő energiacellái a hatékonyság feláldozása nélkül is tetszőleges formát ölthetnek............."
Azaz most vagy a jelenlegi teljesítményt nevezik "hatékonynak", vagy lehet hogy van némi reménysugár?
-
Agro
senior tag
jelen pillanatban a desire z-m max másfél napot bír ha nem nyomkorászom, csak a zsebembe van és néha hívnak. Én már azzal is tökéletesen elégedett lennék ha egy napot kibírna aktív használat melett mondjuk wi-fi hotspotként. Ha ehhez az kell h gyurmával tömjem meg a hátulját ám legyen. Nem érdekel igazából, hogy milyen formai lehetőségek vannak ebben a fajta akkuban, mert sokat már nem nagyon tudnak variálni a telefonok kinézetén. Elöl úgyis egy üveg lap van hátul meg matricák. Az hogy most a sarka milyen irányba kerekíthető az akksi miatt szerény véleményem szerint édes mind1.
-
hemaka
nagyúr
A kapacitás lenne a lényeg...
-
törölt tag
Végre az akksikat is fejlesztik.Hurrá
-
B1T3
addikt
Szóval az már nem is lenne forradalmi, ha a jelenlegi csúcs okostelefonok 1 nap helyett 7-et bírnának? Vagy akár 49-et. Csak 50-szer több lenne forradalmi. Jaj, azért túlozni sem kell.
Bennem is a teljesítménye merült fel.
De lehet, még azon is csiszolnak majd, gondolom, az egész kísérleti fázisban van. Mindenesetre jó akkumulátorok fejlesztéséről szóló hírt is hallani.
-
eXodus
őstag
http://mobilarena.hu/hir/az_energia_forradalma.html
http://mobilarena.hu/hir/szupergyorsan_feltoltheto_akkumulator.html
Pedig csak a forradalmira kerestem rá...
Más oldalakon is vannak:
http://www.hwsw.hu/hirek/47103/stanford-atlatszo-akkumulator-tudomany.html
http://www.hwsw.hu/hirek/43670/design-koncepcio-notebook-mobiltelefon-augmented-reality.html -
tjb007
nagyúr
Úgy legyen.
Csak a végén nehogy az legyen, hogy drágább, kevésbé biztonságos és teljesítményben is elmarad a ma piacon lévő társaitól. -
Természetesen ami nincs leírva, azt feltételezem, ahogy mindenki más is feltételezi, hogy nem nagyobb kapacitású ez az új technológia
Egyébként az elektromos autók vannak elsődlegesen a célkeresztben a fejlesztések során.
Krisz82: Az, hogy biztonságosabb, azt is magában foglalja, hogy a fizikai sérüléseknek jobban ellenáll, és ha megsérül, akkor attól még nem tűzveszélyes.
-
Cathulhu
addikt
Feltetelezve, hogy egyaltalan megkozeliti a jelenlegi kapacitasokat. De meg csak nem is az van a hirben, hogy olcsobb, biztonsagosabb mikozben ugyanannyi energiat tud tarolni. Ha meg ebbol dupla akkora kell, mint a tobbi akkubol, akkor hiaba olcso es formazhato, nekem kosz nem kell....
-
Krisz82
csendes tag
Az olcsóbb, ill. a formára igazítható jelzőket még csak-csak értem.
De mi az hogy biztonságosabb? A jelenleg használatban lévő akkumulátorok olyan veszélyesek lennénének?
Persze én is hallottam már túlmelegedő, meg gyártási hibás szériákról. De nem inkább a kapacitást kellene fejleszteni, és nem ilyen hangzatos marketingszöveggel megpróbálni eladni valamit? -
Ha a kapacitás nem változik jottányit sem, de olcsó az akku előállítása, akkor újra eljöhet az, hogy az akku egyben a hátlap is. Emellett az sem lesz baj, ha minden készülékhez egyedi hátlap kell, hiszen mivel olcsóbb az akku, ezért még a drágább gyártási költség esetén sem lesz probléma ugyanannyiért adni az új akkut, mint a régit.
De ami a legnagyobb örömöt okozza számomra, hogy ezentúl könnyedén készíthetnek különböző méretű akkukat. Pl +1mm-rel vastagabb készülék, amivel "20-30%-os akkuidőt vehetsz. Ha +3mm-re nevel be, akkor pedig akár 100%-os kapacitásnövekedést is elérhetsz - ezért tetszik nekem mindez. Persze nem a jövő héten... -
Guff
csendes tag
Vegre valami valtozas, csak megint nem nagy. Olcsobb es tetszoleges forma? Hat nem mondom, hogy nem jo, de mi van a kapacitassal ami sajnos eleg gyatra, sot, ha figyelembe veszzuk, hogy a technologia mennyit fejlodott az elmult 20 evben, ahoz kepest az akkumulatorok mintja semmit sem fejlodnenek.
Akkor lehet beszelni forradalmi attoresrol, ha a jelenlegi meretben legalabb 50x annyi energiat lehet eltarolni. Az alatt szora sem erdemes. Na jo, ez az en velemenyem.
Amugy nem hiszem, hogy ne lennenek jobb energiatarolok, csak valoszinuleg nem a nagykozonseg szamara ... -
Lompos48
nagyúr
A hír nem szól kapacitásról. Amiben nyerhetnek, az a minden kis plusz tér kihasználása, amit akkuval lehet "kitölteni". Ez ellenben minden típushoz, más és más akkut feltételez, ha bármilyen kis konstrukciós eltérés van 2 készülék között. Vagy esetleg a felhasználó bögyörgeti a neki megfelelő formájúra az akkut, mint oviban a gyurmát?
Ami biztató, hogy foglalkoznak legalább az árral, biztonsággal. -
mrlujoak
veterán
Istenemre, ez már a hanyadik olyan "forradalmi" fejlesztés, amit ígérnek, meg dolgoznak rajta, meg fejlesztik, meg majd lesz, meg majd szebb lesz, meg majd hűdehááá...
Csak épp még mindig nincs egy radikálisan új sem a piacon, ami a mai csúcs szörnymobiloknak nem csak 1 napig (vagy még addig sem) tud energiát szolgáltatni... -
j-cool
tag
Kapacitásról sajnos nemsok szó esett, a lényeg ez lenne.
Másik fontos kérdés, hogy az egyre vékonyodó készülékházba hová teszik majd? -
Cathulhu
addikt
Olcsobb es biztonsagos, hurra. Kapacitasrol viszont ugy latom melyen hallgatnak, azaz elorebb nem, de legalabb hatrebb kerulunk?
-
Maxentius
addikt
Olcsó és biztonságos. De a kapacitás is végre nő?
#j-cool: A vékonyságnak egy bizonyos szinten alul nincs értelme. Azért ne egy hitelkártyával telefonáljunk már...
-
VÉGRE
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Leeds-i Egyetem kutatói által fejlesztett, tetszőleges formában legyártható zselé-akkumulátorok olcsóbbak és biztonságosabbak is mint a jelenlegi megoldások.
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest