Hirdetés
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
angol tudósok?
-
Guff
csendes tag
válasz Gadgetfun #30 üzenetére
Hat eleg idos vagyok, hogy sok tapasztalatom legyen ezen a teren is. Csak annyit, utmutatonak, hogy amikor a mobil szolgaltatas terjedni kezdett, mar javaban dolgoztam.
Amugy igazad van abban, hogy a regi telefonok nagyobbak voltak meg akkorak voltak mint egy haz, de akkor meg az elektronikai komponensek is sokkal tobbet fogyasztottak. Azota rengeteget csokkant a fogyasztasuk a radio moduloknak meg hasonlo alkatreszeknek.
Mellesleg nem azt irtam, hogy nem fejlodnek nemmit az akkumulatorok, hanem azt, hogy sokkal-sokkal lassabban mit ahogy a hardware. 20 evvel ezelott meg egy 40 MHz-es 386-os processzot csucsnak szamitott, manapsag mar gigahetz, tobb mag stb mar mobilokban is.
Ehez kepest az akkumulatorok fejlodese eltorpul. -
Ricardo
titán
Kérdés, hogy mi lesz belőle? Mindenesetre jól hangzik. van benne fantázia.
-
AMD Power
titán
Már épp itt volt az ideje! Nagyon gyorsan csináljanak már ezekkel az aksikkal valamit ,hogy ne kelljen állandóan tölteni a telefont.
-
mrlujoak
veterán
...de pont ez volt a lényeg, és lordfreyr is erre tért ki.
Mivel a szabványosított microUSB mellett a kivehető, felhasználó által is cserélhető akksik szabványosítása a fő cél, így pont egy ilyen új szuper megoldásnál nem már a cserélhetőséggel rontsák el a koncepciót.Szerintem bőven van/lenne potenciál egy ergonómiailag is megformázott, ámde kivehető akkuban...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Agro
senior tag
felesleges kivenni, mivel formázható akár az egész telefon lehetne az akku és ebbe ágyaznák bele az alkatrészeket. Egyszer formára öntik és kész. Ezzel csak az lesz a gond mint az iPhone-al. Csak szervízben tudnak akksit cserélni.
De ezt a technológiát legjobban szerintem Tabletek és Laptopok piacán tudnák a legjobban érvényesíteni vagy az Autóiparban.
-
mrlujoak
veterán
válasz Rickazoid #31 üzenetére
Szerintem bizonyos kereteken belül lehet majd olyan tokozott, formára hajtott akksikat is csinálni, amiket nem lesz művészet eltávolítani a készüléktestből.
Persze, mint mondtam, mindezt normális kereteken belül.
Pl. az akku kikerülhetné síkban és akár térben is a kameramodult. Síkban, hogy a kameramodul mellett lyukas lesz, vagy mint mondjuk egy félsziget, nyomul bele a kamera lencséje az akkuba, térben pedig, hogy az akku mellett le tudna hatolni az alaplapig az akku, mint egy kicsi Mariann árok...Szerintem ez a bejelentett technológiával kivitelezhető lenne, és még könnyedén (vékony műanyagtokozással ellátva persze) ki is vehető lenne a készülékből...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Rickazoid
addikt
Namost azt én értem, hogy tetszőleges forma, de mégis milyen legyen egy cserélhető akkumulátor egy mobil eszközben? Nagyon nem szállhatnak el a formákkal, különben lőttek a cserélhetőségnek, és gondolom mivel olcsóbb, gyorsabb az előállítás és biztonságosabb is (bár ezt nem értem hogy értik, talán a környezetszennyezésre gondolnak?), valószínűleg feláldozták a tartósságot és a kapacitást.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Gadgetfun
tag
"...ha figyelembe veszzuk, hogy a technologia mennyit fejlodott az elmult 20 evben, ahoz kepest az akkumulatorok mintja semmit sem fejlodnenek."
Nem tudom mennyi idős vagy, de nekem még volt olyan Motorola-flip telefonom kb. 15 éve, amiben akkora volt az aksi mint két összeragasztott iPhone, de 6 óránként cseréni kellett, mert lemerült, pedig az akkori telefonon akkora kijelző volt mint egy kvarcóra és még sms-t sem lehetett küldeni... azért van fejlődés bőven
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
=Mentor=
őstag
Ez mind szép, de egy új fejlesztésű akkumulátornál elsősorban az üzemidő drasztikus növelésére kéne fektetni a hangsúlyt! Ha pl 5x annyit bírna, mint a mostaniak, nem érdekelne ha 2x annyiba kerül és a formája/nagysága sem....
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Mondjuk ezt úgy tudnám elképzelni, hogy Tablet: Kijelző+hátlap között 5mm rés, az telinyomva akkuval, és ebbe beleágyazva lennének az alkatrészek, megfelelő elektromos védelemmel persze.
(#26) Integra : Ha ugyanakkora méretben, teszem fel 1*1*1-es kockában (csak hogy érezzük a hasonlóságot) ugyanannyi áramot tud tárolni az új akku, mint a mostaniak, már nyert ügy, mert a jobb alakíthatóság miatt készüléktől függően szvsz 5-15%-al több akku fér el egy készülékben így. Ha pl megoldanák azt is, hogy az akku lenne maga a hátlap is, amit majd 1 réteggel kezelnek, és benne lenne kialakítva hely az alkatrészeknek, amire menne rá a kijelző, akkor az elég jó helykihasználást jelentene, amellett, hogy a kijelző felől meg is lehet bontani a készüléket. Kérdés, hogy mennyi töltésciklust bírnak ezek az akksik, mert így viszont az alkatrészek cseréje, illetve maga az akku csere nem gyerekjáték.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Agro
senior tag
válasz callmeakos #24 üzenetére
Szerintem ez azt jelentheti, hogy hasonló méretben mint a jelenlegi akkuk hasonló teljesítményt nyújtanak. Ami viszont azért bíztató, mert ha pl egy tabletbe nem csak a közepébe tudnak berakni egy kocka akksit hanem a teljes belső felületbe betudják gyúrni minden kis résbe akkor itt akár 2-3szoros üzemidőt is kaphatunk
-
callmeakos
veterán
"A kutatók szerint az igazi áttörés azonban a tetszőleges formában történő kialakítás lehet, mely révén a jövő energiacellái a hatékonyság feláldozása nélkül is tetszőleges formát ölthetnek............."
Azaz most vagy a jelenlegi teljesítményt nevezik "hatékonynak", vagy lehet hogy van némi reménysugár?
All→M8
-
Agro
senior tag
jelen pillanatban a desire z-m max másfél napot bír ha nem nyomkorászom, csak a zsebembe van és néha hívnak. Én már azzal is tökéletesen elégedett lennék ha egy napot kibírna aktív használat melett mondjuk wi-fi hotspotként. Ha ehhez az kell h gyurmával tömjem meg a hátulját ám legyen. Nem érdekel igazából, hogy milyen formai lehetőségek vannak ebben a fajta akkuban, mert sokat már nem nagyon tudnak variálni a telefonok kinézetén. Elöl úgyis egy üveg lap van hátul meg matricák. Az hogy most a sarka milyen irányba kerekíthető az akksi miatt szerény véleményem szerint édes mind1.
-
hemaka
nagyúr
A kapacitás lenne a lényeg...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Végre az akksikat is fejlesztik.Hurrá
-
B1T3
addikt
Szóval az már nem is lenne forradalmi, ha a jelenlegi csúcs okostelefonok 1 nap helyett 7-et bírnának? Vagy akár 49-et. Csak 50-szer több lenne forradalmi. Jaj, azért túlozni sem kell.
Bennem is a teljesítménye merült fel. De lehet, még azon is csiszolnak majd, gondolom, az egész kísérleti fázisban van. Mindenesetre jó akkumulátorok fejlesztéséről szóló hírt is hallani.
-
eXodus
őstag
http://mobilarena.hu/hir/az_energia_forradalma.html
http://mobilarena.hu/hir/szupergyorsan_feltoltheto_akkumulator.html
Pedig csak a forradalmira kerestem rá...
Más oldalakon is vannak:
http://www.hwsw.hu/hirek/47103/stanford-atlatszo-akkumulator-tudomany.html
http://www.hwsw.hu/hirek/43670/design-koncepcio-notebook-mobiltelefon-augmented-reality.html -
tjb007
nagyúr
Úgy legyen.
Csak a végén nehogy az legyen, hogy drágább, kevésbé biztonságos és teljesítményben is elmarad a ma piacon lévő társaitól. -
veterán
Természetesen ami nincs leírva, azt feltételezem, ahogy mindenki más is feltételezi, hogy nem nagyobb kapacitású ez az új technológia
Egyébként az elektromos autók vannak elsődlegesen a célkeresztben a fejlesztések során.
Krisz82: Az, hogy biztonságosabb, azt is magában foglalja, hogy a fizikai sérüléseknek jobban ellenáll, és ha megsérül, akkor attól még nem tűzveszélyes.
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Cathulhu
addikt
Feltetelezve, hogy egyaltalan megkozeliti a jelenlegi kapacitasokat. De meg csak nem is az van a hirben, hogy olcsobb, biztonsagosabb mikozben ugyanannyi energiat tud tarolni. Ha meg ebbol dupla akkora kell, mint a tobbi akkubol, akkor hiaba olcso es formazhato, nekem kosz nem kell....
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Krisz82
csendes tag
Az olcsóbb, ill. a formára igazítható jelzőket még csak-csak értem.
De mi az hogy biztonságosabb? A jelenleg használatban lévő akkumulátorok olyan veszélyesek lennénének?
Persze én is hallottam már túlmelegedő, meg gyártási hibás szériákról. De nem inkább a kapacitást kellene fejleszteni, és nem ilyen hangzatos marketingszöveggel megpróbálni eladni valamit? -
veterán
Ha a kapacitás nem változik jottányit sem, de olcsó az akku előállítása, akkor újra eljöhet az, hogy az akku egyben a hátlap is. Emellett az sem lesz baj, ha minden készülékhez egyedi hátlap kell, hiszen mivel olcsóbb az akku, ezért még a drágább gyártási költség esetén sem lesz probléma ugyanannyiért adni az új akkut, mint a régit.
De ami a legnagyobb örömöt okozza számomra, hogy ezentúl könnyedén készíthetnek különböző méretű akkukat. Pl +1mm-rel vastagabb készülék, amivel "20-30%-os akkuidőt vehetsz. Ha +3mm-re nevel be, akkor pedig akár 100%-os kapacitásnövekedést is elérhetsz - ezért tetszik nekem mindez. Persze nem a jövő héten..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Guff
csendes tag
Vegre valami valtozas, csak megint nem nagy. Olcsobb es tetszoleges forma? Hat nem mondom, hogy nem jo, de mi van a kapacitassal ami sajnos eleg gyatra, sot, ha figyelembe veszzuk, hogy a technologia mennyit fejlodott az elmult 20 evben, ahoz kepest az akkumulatorok mintja semmit sem fejlodnenek.
Akkor lehet beszelni forradalmi attoresrol, ha a jelenlegi meretben legalabb 50x annyi energiat lehet eltarolni. Az alatt szora sem erdemes. Na jo, ez az en velemenyem.
Amugy nem hiszem, hogy ne lennenek jobb energiatarolok, csak valoszinuleg nem a nagykozonseg szamara ... -
Lompos48
nagyúr
A hír nem szól kapacitásról. Amiben nyerhetnek, az a minden kis plusz tér kihasználása, amit akkuval lehet "kitölteni". Ez ellenben minden típushoz, más és más akkut feltételez, ha bármilyen kis konstrukciós eltérés van 2 készülék között. Vagy esetleg a felhasználó bögyörgeti a neki megfelelő formájúra az akkut, mint oviban a gyurmát?
Ami biztató, hogy foglalkoznak legalább az árral, biztonsággal. -
mrlujoak
veterán
Istenemre, ez már a hanyadik olyan "forradalmi" fejlesztés, amit ígérnek, meg dolgoznak rajta, meg fejlesztik, meg majd lesz, meg majd szebb lesz, meg majd hűdehááá...
Csak épp még mindig nincs egy radikálisan új sem a piacon, ami a mai csúcs szörnymobiloknak nem csak 1 napig (vagy még addig sem) tud energiát szolgáltatni...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
j-cool
tag
Kapacitásról sajnos nemsok szó esett, a lényeg ez lenne.
Másik fontos kérdés, hogy az egyre vékonyodó készülékházba hová teszik majd?Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
Cathulhu
addikt
Olcsobb es biztonsagos, hurra. Kapacitasrol viszont ugy latom melyen hallgatnak, azaz elorebb nem, de legalabb hatrebb kerulunk?
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Maxentius
addikt
Olcsó és biztonságos. De a kapacitás is végre nő?
#j-cool: A vékonyságnak egy bizonyos szinten alul nincs értelme. Azért ne egy hitelkártyával telefonáljunk már...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
veterán
VÉGRE
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek