- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Én nem mondtam, hogy nem, csak annyit, hogy a közhiedelemmel ellentétben a fejhallgató valójában nem egy sztereó eszköz. Ahogy írtam is, megannyi trükkel hozzák létre ezt a képzetet a stúdiókban, mivel egy bármilyen fejesnél fizikailag lehetetlen (érthető okokból), hogy amit jobb oldalról hallasz, abból valami is áthallatsszon a balra. Ha eleve ilyen a felvétel, akkor persze működik, de csak és kizárólag ilyen hanganyaggal. És nem vagyok benne biztos, hogy ha egy kis crossfeed-el megkínálod az audió rendszered, akkor esetleg nem lesz még jobb a hatás. Vannak erre kiváló programok, pl. a HeSuVi. Normál felvételek esetén is baromi sokat dob a térérzeten, ha megfelelően van beállítva.
-
niof
veterán
Az előző hozzászólásod alapján a binaurális felvételekre gondolsz. Na most azzal az a helyzet, hogy a két mikrofon miatt ez pontosan úgy működik, mint a hallás, a mikrofonok az időben eltérően beérkező hangokat akkor rögzítik (nyilván), amikor eléri őket. Ettől keletkezik a sztereó hatás, mint a fül esetén. Viszont ennek a felvételi módnak a sajátossága, hogy csak fejhallgatóval működik, hangfalas rendszeren visszahallgatva a hatás nem, vagy kevésbé érvényesül. A stúdió és egyéb élő felvételek pedig egyáltalán nem így készülnek.
Nem összekeverendő a binaurális felvétel a sztereó mikrofonozott felvételekkel, mikor egy (mondjuk zenei) eseményt 2db, megfelelően pozicionált mikrofonnal rögzítenek. Ez már nem a hallás időbeliségi sajátosságaira épít, hanem a helyszínre (pontosabban a komplex helyszíni akusztikára) és a zenei anyagra. De ilyen felvétel meglehetősen kevés van, manapság már sok-sok mikrofonnal dolgoznak, és a rögzítésért/keverésért felelős mérnök állítja be utólag az arányokat, egyebeket. -
"A fejhallgató árakkal mi történt? Az AKG 712 ára majd a kétszeresére ment fel."
Árgép szerint inkább kb másfeleződött egy év alatt. Egyébként nem értem mi fura ebben, mert nem csak a fejhallgatóknak, de nem is csak az audio termékeknek, hanem mindennek durván felment az ára, ugyanis elég komoly infláció van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2287
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest