Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Kettő az egyben telefonok. Ha nem telefonálsz, rágyújthatsz vele. Habár kissé drága öngyújtó. Marad a postagalamb.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #215 üzenetére
Gáz persze. De most visszanyalt a fagyi. Amikor az akksival példálóztak az i6s idején még igazuk is volt hogy lehúzták a reklámban az s6-hoz képest de ez így kellemetlen.
-
joey04
titán
válasz
Dr. 444Hertz #213 üzenetére
Ez a Note 7 bemutatón hangzott el. Megjegyezték, hogy "egyébként tudják mivel érkezik a Note 7? Jack dugóval. Csak mondom..."
aztán jött a balhé meg a csere. utána volt az iphone bemutató és arról ment a találgatás, hogy elsütik-e, hogy "tudják hogy érkezik a note 7? sehogy. csak mondom..."
de nem sütötték el.
a google a pixel mobiloknál a színekkel kapcsolatban szólt be.
-
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #210 üzenetére
nem csak, a Samu is odabökött. Megkövetem magam ha nem így volt, igaz akkor még nem volt hivatalosan bejelentve az i7 de már elég sok kiszivárgott infó volt, akkor már hetek hónapok óta arról cikkeztek hogy eltűnik a jack a szifonról.
-
-
joey04
titán
válasz
Dr. 444Hertz #210 üzenetére
mi volt a google?
-
törölt tag
válasz
kchris78 #209 üzenetére
"Tehát belement a samu abba hogy feltételezett egy megoldást (nem pedig tudta, nagy különbség) arra adott egy megoldást, de ha egy feltételezéssel élek akkor legalább kitesztelem, igazolom hogy tényleg attól van e. Elkövette ugyanazt a hibát másodszor."
Mennyi fejlesztésen vettél részt eddigi életedben? Honnan tudod, mit, hogyan tesztelt a Samu? honnan tudod, hogy ugyanazon okból gyullad ki az eredeti és a javított termék?
-
-
kchris78
veterán
most mondjam azt hogy nem én szedtem elő az almát itt hanem a samu a note7 bemutatón?
Lényeg: bejött a gyulladós hír.
a)Elkezdték mosdatni hogy ez hülyeség, kitaláció, és egyébként is.. bármelyik gyártóval előfordulhat gyors gyártás nincs idő tesztelésre....
b)oké igaz a hír de milyen fasza korrekt cég a Samu hogy visszavonta a telefonokat és csere meg minden
és egyébként is milyen csúnya az aki kárörvend. Ez igaz is.Viszont: most hogy a második szériás telefonok is kigyulladhatnak és leállt (ha csak ideiglenesen is) a gyártás, ezen már nincs mit szépíteni. Lehet nem is módosítottak semmit és csak kapnak bele új akkumlátort, és azt feltételezik hogy ettől volt a hiba. De úgy néz ki nem. Tehát belement a samu abba hogy feltételezett egy megoldást (nem pedig tudta, nagy különbség) arra adott egy megoldást, de ha egy feltételezéssel élek akkor legalább kitesztelem, igazolom hogy tényleg attól van e. Elkövette ugyanazt a hibát másodszor. Valószínűsítem első körben is le lehetett volna állítani csak "optimistán" azt gondolták ez elég lesz, nem akarták ezt benyelni az a vezető aki erről döntött, csak ezen fejlemények után.
Valakinek ismerős a Takata légzsák visszahívás? De van sok kisebb is.. Mi várna arra az autógyártóra ha egy visszahívás után azonnal kiderülne hogy a javítás igazából mégsem old meg egy balesetveszélyes problémát? -
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #195 üzenetére
Mi köze ennek az esetnek a cserélhető akksihoz?
-
zsolt501
nagyúr
Ha az 5 napos részvényárfolyamot nézzük az elég sokat elmond a történtekről. [link]
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bulikavagyok #191 üzenetére
Csőd ebből biztos nem lesz, már csak azért sem mert mert elég sok lábon áll a cég, max. összébb húzzák a nadrágszíjat bizonyos területeken és átszerveznek néhány dolgot.
Mondjuk fejek az biztos hullani fogna bizonyos területeken, és ez hosszabb távon akár jót is tehet ez a cégnek ha képesek ebből a történetből tanulni, de ha nem akkor még komolyabb problémáik is lehetnek a jövőre nézve.
Bízok benne hogy egyszer a fogyasztói igényeket is figyelembe fogják venni a cégek, és nem a divatot akarják diktálni, mert az utóbbi időben sajnos ebbe az irányba mennek a dolgok (vékonyítás és minél több felesleges dolog bezsúfolása a készülékbe).
-
-
cuebler
senior tag
válasz
bulikavagyok #188 üzenetére
részvényárfolyam =/= nyereség/veszteség - lásd tesla. negyedévről negyedévre veszteséget jelentenek, a részvényárfolyamaik pedig... az a gyerekjáték jut róla eszembe, amit nem lehet meghámozni
-
válasz
bulikavagyok #188 üzenetére
Persze, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a Samsungnak a mobilgyártást csak egy kis mellékjövedelem.
-
-
kchris78
veterán
A visszarendelés + leállítás a minimum. Ezeknél az akksi kigyulladós eseteknél mivel a bizonyíták jó eséllyel szűnik meg létezni nehéz utólag rekonstruálni az esetet de amikor repülőkön stb történik meg ilyen arra nem lehet rámondani hogy "biztosan nem szabványos töltővel töltötte előtte". Nem lennék én se kárörvendő ha nem a Samu lenne az aki folyamatosan az Applet hozza elő a reklámjaiban, de közben meg annyira túltolta a biciklit a Note7 megjelenítésével hogy az i7 elé még beférjen hogy közben ilyen blama csúszott be.
-
cuebler
senior tag
... és én mégsem kárörvendek
azért az várható, hogy ekkora darabszámnál be-becsúszik néhány hiba, akár a samsungnál, akár az apple-nél (fanboyok, tudom, azok egyedi, elszigetelt esetek
), de akármelyik más gyártónál. itt az eljárás, ahogy kezelik, az a fájdalmas (ha tényleg el akarták tussolni), és azért bizony jár a "batz-papucs", legalább akkora, amekkorával a népautó-gyártó v@lagára is rásóztak
-
törölt tag
válasz
Stanley-B. #170 üzenetére
Ha mindez egy kedvelt kínafon gyártó egyik csúcsmodelljével történt volna akkor meg kitör a III MA-világháború: elvakult kínafon fanok vs. android fanok akik kínafon ellenesek vs. apple fanok
Nem meglepetés szerintem h a MA fórum főárama eléggé masszívan apple ellenes (mondom ezt úgy hogy iphoneom utoljára 2010 és 2013 között volt).
Ugyanakkor van jó pár eléggé agresszív, elvakult apple fan/troll is, ez is eléggé evidens.
Droidos fronton viszont úgy érzem h itt a MA-n a legelvakultabb fanok a kínafon vonalon vannak most, nem pedig a samsung/lg/sony/etc. régebbi gyártóknál. -
válasz
Jó pár kárörvendő hsz-t olvastam ebben és más topikokban is.
-
kchris78
veterán
http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/10/10/leallitjak_a_galaxy_note_7_gyartasat/
Na erre pattogjatok.
-
törölt tag
Azért ez nem semmi. Valakik ezzel most nagyot fognak kaszálni, ez a Samsungnak hatalmas K.O. Nagyon gyanús amúgy is, hogy a legtöbb eset az USÁ-ban volt, és szintén ott történt ez a cserélt akkus fiaskó is, pont olyan országban, ami durván jogállam és az ügyvédi spekulációkra épül
Ebből kilábalni nem semmi menet lesz. Úgy lerántja a tőzsdei árfolyamot, hogy borítékolható néhány ezer dolgozó kirúgása a gyárakból, 14 milliárd dollár veszteség volt szeptemberben ez miatt. Ez óriási.
Kicsit dízelbotrány szagot érzek -
cuebler
senior tag
válasz
vagy csak jó emberek járnak ide és te indulsz ki magadból
-
hdanit610
aktív tag
Ahhoz képest, hogy mennyi típust gyártanak és árulnak, ahhoz képest a Note7 széria becsődölése statisztikailag nem lehetne gond. Csakhogy ez bizony a legfelső ligában játszó készülék, mely jelentősen ugyan nem befolyásolja az eladásokat, de mégis a márka csúcsa.
Hiába jó a többi sorozat (A,S,J, stb), ha a csúcs-csúcs ilyen gondokat generál. Szomorú, de ekkorát nem hibázhat, erre mindenki emlékezni fog, nem lehet semmivel kitörölni a köztudatból és ez azzal is jár(hat), hogy a többi szériánál is elgondolkodik az ember a vásárlásnál, aztán lehet, hogy másikat választ. Így jöhet egy kisebb/nagyobb reccsenés.
Nem járna szerintem senki örömtáncot, ha becsődölne a Samsung (amit biztosan nem fog), mert kell a konkurencia, ez segíti elő a versenyt. Batman is unatkozna Joker nélkül...
-
-
Potrien
senior tag
válasz
Ez azért lehet,mert ez egy alapjában jó telefon lehetett volna, nem úgy mint egy iphone
-
Stanley-B.
őstag
ha mindez az Apple-lel történt volna, a fórum 70%-a örömtáncot járna, valamint további 28% kárörvendene.
így viszont hogy ez nem velük történt, nagyrész együttérző vagy tárgyilagos hozzászólások vannak.mi sem példázza jobban az álszentséget ennél.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hivatalos: Az AT & T már nem árulja a ezt a készüléket
-
<Lacy85>
addikt
A végén még tényleg annyi lesz a Note7-nek.
-
joey04
titán
na pont ma mondta kollégám hogy vett új telefont. elsőre a samu a5-öt nézte ki, de mivel idézem: "ennyi baj van az akksikkal" ezért egy huawei lett helyette...
-
Derrewyn
senior tag
Talán újdonság valakinek.Bloomberg cikk, az utolsó alcím második bekezdése:
"A battery supplier made the power packs slightly too large for the phone’s compartment [...] As a result, the battery components were sometimes pinched, which could cause a short circuit, according to the agency."
Tömören annyi, hogy a akkumulátor gyártója kicsivel nagyobb méretben gyártott, mint amekkora hely a telefonban volt, és ez rövidzárlatot okozhatott.
Vagyis az sem kell, hogy töltés alatt legyen a készülék. Egyébként rövidzárlat nélkül töltés alatt sem kéne kigyulladnia, hiszen van erre védelem.
-
törölt tag
-
Potrien
senior tag
az olcsó kinai telók voltak eddig mindíg szídva, hogy hiába olcsók akkor sem szabadna hibásnak lenniük.
ehhez képest ez még drága is és, nem kis hiba van vele. -
joey04
titán
csak elnyomja a gondokat az akksis balhé. én alapvetően a szoftveres dolgok miatt aggódtam az elején és sajnos így a balhé miatt lehet a samu nem is tudott még elég időt fordítani erre. nem tudom az akksis frissítésen kívül (zöld ikon) még milyen update jött és mit tartalmaztak azok. ha voltak. Az egyik tesztoldalnál is tégla lett, az egyik itteni fórumozónál is ([link]), valamint egyéb ilyen gondokat is lehetett olvasni, de kiállított darabok is összekakilták magukat: [link]
Szóval ezek a mai napig jobban zavarnak
-
Potrien
senior tag
Majd jön raveforce kollága és megmodja, hogy úgy ahogy van tökéletes a note7!
-
vulnrea
aktív tag
Amerikában el lehet adni a szart is kb. mert ha az autóknál maradunk itt az unió elvárások nagyobbak, mint ott kint, de a telefonok SAR értékeit is össze lehet hasonlítani az EU-s és az Amerikai készülékekkel, eléggé eltérőek az értékek. Szerintem ez már ad arra okot, hogy más a minőség.
-
L.Levy
csendes tag
Egyet nem értek miért csak Amerikában van baj mindjart minden termekkel még az autókkal is [Az USA-n kívüli autókról egyelőre nincs információ. Amerika nem ugyanolyan minőséget kap vagy mi?
-
-
bmwk1200s
őstag
Ez nagyon kellemetlen.
Regen en is Samsungos voltam, es azert sajnalom oket.
Ez oriasi blama.
A Samsungot nem lehet kicsinalni. A mobilos reszleg kap egy nagyobb dadat, az utodtelefonnal kizartnak tartok egy hasonlo hibat. Egy akkora megavallalatot, ami haztartasi elektronikaban, felvezeto gyartasban, auto es hajoiparban is szamottevo szereplo, ez nem fog komolyabban megrenditeni. De blama, na... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bmwk1200s #145 üzenetére
Ez már no comment
Ha igaz, ha nem, a note 7-nek annyi!
Ha nem, akkor ez egy nagyon durván megszervezett afféle Samsung totális kicsinálása, ha igaz, akkor meg a saját kardjukba dőltek bele, de nagyon és ez annak az eredménye, hogy nagyon lazán vették a teszteléseket , ha egyáltalán volt olyan... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy nő farzsebében videóval rekonstuálva...A google elég jól fordítja, de angolul is...itt [link]
-
bmwk1200s
őstag
Ezt mar en sem hiszem el: [link]
-
Rickazoid
addikt
Én egyelőre szkeptikus vagyok. Egy akkumulátort, ha valaki nagyon akar, meg tud nyújtani, nem zárom ki a szándékosságot némi profit reményében. Főleg úgy, hogy látva a főcímeket, amik egyből második visszahívást emlegetnek, az emberekben akkor is ez fog megmaradni, ha kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy direkt a Samsung lejáratása céljából gyújtottak meg egy új Note7-et, szóval a Samsungnak ez mindenképp árt és komoly profitkiesést fog jelenteni.
Ha valóban gyári hibás volt, akkor az pech, semmi más, ha viszont szériahiba ez is, akkor ott már nem csak visszahívás kell, hanem a széria megszüntetése, csere helyett meg pénzvisszafizetés. De én a szándékosságban látom a legtöbb esélyt, főleg a körülményeket tekintve, na meg mivel "kikapcsolta" a tulaj a telefont. Persze, mert repülőn kikapcsoljuk a telefonokat, igen, persze, tudom én, hát hogyne. -
ribizly
veterán
válasz
Luck Dragon #139 üzenetére
Azért sajnálni nem kell... Több időt kell hagyni a fejlesztésekre és a tesztelésre.
Így is elég sok cash-t szedtek be az elmúlt években már.
Kellett már egy ilyen pofon, csak azt sajnálom, hogy ebbe a buliba nem keveredett bele az apple is... -
Szegény samsung, kezdem őket sajnálni már.
-
Kasya
nagyúr
Belső info szerint.
Sehogy sem jó ez a Samsungnak... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #133 üzenetére
Vagy egyszerűen tovább görgetsz?
-----------------------------
(#127) Kasya
Az engadget szerint, konkrétan lebeszélik a típusról a user-t. Bár, ők csak úgy írják, más készüléket ajánlanak helyette, vagy a meglévőt bármi másra kicserélheti, lényegében ua.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #132 üzenetére
Hidd el, vannak nekem is a listán olyanok, akiket jobb nem látni, mert csak a kedvem szegik a fórumozástól
-
válasz
Dr. 444Hertz #132 üzenetére
Van még egy: látod, h új hsz érkezett, kattintasz és semmi. Elég bosszantó.
Egyébként kíváncsi lennék egy toplistára az ignorált tagokról. Lenne 3-4 tippem a top 5-re!
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #129 üzenetére
Nem fizetett hirdetés:
Fizess elő a Ph! lapcsaládra és letudod tiltani -
WinstonWolf
senior tag
Fontolgatja? Az egész AT&T? Brainstoming van?
Ha fontolgatják akkor annak egy oka van. Amerikában teljesen más bírósági rendszer van, - hogy most ez jó vagy rossz ne menjünk bele - ahol a perek nem évekig tartanak és a kártérítési összeg sem bagatell. A legutóbbi események után lefolyó vizsgálat - bár továbbra se látnám, hogy az NTSB vagy az FAA egyáltalán foglalkozna vele - kimenetelétül függetlenül a szolgáltató már tudhatja, hogy kicserélt telefonról van-e szó, vagy sem.
Ha pedig kicserélt telefon volt, és ezek után egy általuk ez után eladott készülékkel hasonló történik, az komoly gond lehet neki. Egy ilyen perben nehezen tudnának arra hivatkozni, hogy "nem tudtuk". Ezek lehetnek a mérlegelési alapok, de ettől függetlenül állítom, hogy ebben semmilyen külső beavatkozás nem játszott szerepet. Ezt a Samsung - vagy beszállítója - önerőből hozta össze.
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
buvartacsko #128 üzenetére
Mondtam hogy hozzám ne szólj. Ki nem állhatom a vérfanokat! Bye!
-
buvartacsko
addikt
válasz
gixxer-tomee #125 üzenetére
jönnek a gyíkemberek és az illuminátus itt is?
biztos valaki szabotálja a samsungot.
-
Kasya
nagyúr
válasz
WinstonWolf #126 üzenetére
Akárhogyis, az At&T pl. már fontolgatja a telefon kivételét a listáról, valamint a többi szolgáltatóhoz is viszik vissza a telefont hogy mást kapjanak helyette...
-
WinstonWolf
senior tag
Ezek annyira vicces teóriák.
Egyrészről az Apple-t lehet lenyomta a Samsung hazai pályán, de globális szinten annyit keres, hogy pont lesz@rja. Arról nem is beszélve, hogy ha mégse ezt tenné akkor pont nem a Note szériát égetné le képletesen és ténylegesen is, hanem inkább az S7 vagy az S7 edge szériát. Mivel azok akik Note-ot vesznek azok zömmel a toll miatt, kisebb részben sznobizmusból - de akkor szigorúan kéket -. Mivel az Apple - jelenleg - nem kínál tollas beviteli lehetőséget ebben a szegmensben ezért nagy szeletet nem kap vissza a tortából.
Másrészről ennyi valag pénzzel a háta mögött szerintem valami sokkal kifinomultabb módszerrel aláznák szénné a Samsungot. Ez annyira gyenge próbálkozás volt, ebbe szerintem pénzt sem érdemes ölni.
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
buvartacsko #118 üzenetére
Csak normális emberekkel beszélek.
-
vulnrea
aktív tag
Elég érdekes, hogy mindez a nagy Amerikában történik, pont ott, ahol lassan a saját hazájában nyomja le a Samsung az Apple telefonjait.
Szerintem nem véletlen ez az egész, lehet rendeltek x mennyiséget és belepiszkáltak a készülékbe. Amit aztán eladtak újként és pár héttel később meg jön a baj... tudom elég hülyén hangzik, de a mai világban ki tudja, itt komoly pénzekről van szó.
Nem most kezdte a Samsung gyártani a telefonjait, eddig is lehettek volna ilyen bakik, de tudtommal nem volt nagyon, ha meg igen az max 1-2 készülék volt.
-
WinstonWolf
senior tag
Jelen helyzetben semmit nem oszt vagy szoroz, hogy kivehető-e az akksi vagy sem. Maximum a csere lett volna egyszerűbb. De ha a cserélt akksi is rossz lenne, akkor ugyanez történne... Senki nem fog egy füstölgő akksit kivenni a telefonból, inkább ugyanígy eldobja az egészet. Meg ha egy repülőn ki is venné, nem tudja kidobni az ablakon
De ettől függetlenül tényleg jobb volt, amikor az akksit még a felhasználó cserélhette... Egyrészt olcsóbb is volt, másrészt meg akkor vehetne bele az ember egy jófajta utángyártottat, ami nem veszélyes
Ste: És ezt ellenőrizte is a személyzet?
-
törölt tag
De ha igaz is a hir, oke, hogy lehet reprodukalni egy telefon aku kiegeset hogy az valodinak es hitelesnek tunjon ?
Saccra?
Hozzáértő felrak a telefonra egy erre a célra mókolt firmware-t. Aztán lehet elég a megfelelő appot elindítani, vagy lehet kell mellé egy powerbank (amit akár egy pendriveba is bele lehet építeni) is. -
buvartacsko
addikt
válasz
gixxer-tomee #113 üzenetére
???
-
gproject
aktív tag
odakint a szolgaltatok kicserelik a note 7-et masik telefonra, bar nem tudon ebben az arkategoriaban mekkora valasztek lehet
gondolom sokan valthatnak at iphonera -
Ste
addikt
A cikkhez: Rengeteget vissza kellett hívni, mindet visszahívták ha jól tudom
Más: Minap jöttem repülón ahol a fel és leszállások kivételével lehetett a telefon nem repűlőgép módban is használni. Ez Csak a Note7-re nem vonatkozott, azokat végig kikapcsolva kellett tartani, ezt külön be is mondták -
gixxer-tomee
aktív tag
Ejj ejj.. Valakit nagyon zavart a konkurenciánál, hogy mégsem lett akkora hatalmas veszteségük. Dolgoznak serényen, látom.
-
gabesz839
senior tag
Nálam még most is favorit a note 7. Mármint ha a következő telefonomat nézem. Remélem hogy ez miatt azért lentebb fog menni az ára a telonak. Oké ingyen nem fogják adni, de azért egy pár súlyos tízezrest lentebb adhatna a Samsung.
-
tepenzed
őstag
Jó a faszt jó, viszem is vissza, az akksija egy kalap szar az s7 edgehez képest
A kicserélt sokkal jobban merül, mint a korábbi -
balgab84
aktív tag
El kell felejteni a note 7-es szériá,t és minnél előbb kiadni a note 8-at, de a renomén már az sem fog sokat segíteni.
-
doooo
veterán
Az első Note, amire ráadnám a fejem a közeljövőben.. erre most megint ez a pukkanósdi... Nagyon meg akar akadályozni a vételben az univerzum.
(Vagy az illuminati.)
-
Potrien
senior tag
Mennyivel jobb volt régen amikor az akkuk kivehetőek voltak
-
-
CB
senior tag
Ezek szerint kicsit gyorsabban tudok majd note7-et venni, mint terveztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egy új incidens okozhat a Samsungnak kellemetlenséget, bár a vizsgálat még folyik annak megállapítására, hogy a „biztonságos” Note7-ekkel is gond van-e.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest