- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy-két esetet nem neveznék általános bizonyítéknak. De nézzük alaposabban. Idézek UGYANEBBŐL a kommentből.
"Az OP3 immár négy éve, hogy hibátlanul kiszolgált és tulajdonképp a szegényes akkuidőn és a gyenge fényképezőn kívül nem igazán tudok most sem belekötni"
Az oneplus3-ról tudni kell, hogy nem volt egy üzemidő bajnok, gyakorlatilag naponta kellett tölteni a gyári 18 wattos gyorstöltőjével. Így ment el 4 évet a kommentelőnél, mert a kezdeti 4 óra SOT lecsökkent 2 órára, és ez zavaró volt neki, naponta többször kellett tölteni. Ismétlem, 4 év után....
Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy a telefonokban az akku cserélhető. Ha életciklusa vége felé jár, nem a telefont kell eldobni, hanem a telefon értékéhez képest töredék áron új életerős akkura lehet cserélni a régit. -
Nekton
aktív tag
Autókkal kapcsolatban ott a pont.
Telefonoknál a gyártó, mint minden más terméknél is, úgy tervezi egymáshoz az alkatrészeket, hogy az a termék hasznos életciklusát kibírja. Nem a telefongyártók miatt megy egy 5 éves telefon a levesbe, hanem az ágazat rendkívül gyors fejlődése miatt. Mégis ki az, aki megteheti, de nem vált a régi, csak 3g hálózatot támogató telefonjáról, vagy a 320*240-es felbontású kijelzőről komolyabbra. Nem is olyan régen, 2007-ben még olyan HTC PDA mobilom volt Windows CE rendszerrel, amin wifi sem volt és csak 2g hálózaton kommunikált. Mire lenne az már jó? SZERINTEM a telefonok 5 év alatt annyit fejlődnek, hogy nem érdemes a régieket tovább nyúzni. Persze a lehetőség adott. De most komolyan! A gyártók sara az egyre sokoldalúbb használat? A mobilbankolás, mobilfizetés, videofelvevőként használat és még ezer másik dolog fejlődése? Szándékodan erőltetik ránk ezeket a kényelmi funkciókat? Inkább álljon meg a világ? Maradjon sárga csekk, térkép, 35mm-es analóg fényképező, VHS kamera, papír napilapok, bankba járkálás, papíron levelezés és végtelen élettartamú nyomógombos mobilok? Vitathatatlan a régi kor romantikája, de attól a technológia még fejlődik és én úgy látom, hogy van is tömeges igény a felhasználók részéről ezekre az újításokra és ezért hajlanfóak a pár évenkénti készülékváltásra. Nem látom a gyári erőszakot a dologban.
Viszont! Ha már az akkutechbológia kapacitás/tömeg aránya nem fejlődik ilyen tempóban (ami érthető is), és a telefonok max. hordható tömege 200g körül van, akkor legalább a töltési időn faragjunk már, ha az a termék életciklusát nem érinti hátrányosan. Itt kiemelem, hogy a TERMÉKÉT, nem az akkuét. Innentől pedig édes mindegy, mennyi lesz az akku kapacitása a termék selejtezése után. Ez alapján nekem ezek az újítások nem marketing bullshitek. Én annak örülnék a legjobban, ha egy érintéssel kapna a telefon egy napi üzemidőt és ennyi.
-
Nem tudsz konkrét példát hozni, mert nincs konkrét példa. Én kettőt is tudok olyat, hogy alap 5 wattos töltéssel 1-1,5 év alatt akkuhalál: iphone6, Sony Z1C. És még körül se néztem a többi alulméretezett akkus modellnél, ezek csak azok amikkel személyesen is dolgom volt.
Az van, hogy te egy elméleti borzalommal riogatsz, miközben nincs rá gyakorlati példa. Miért nincs? Mert a modern gyorstöltő rendszerek kiküszöbölik az akku túlzott melegedését. Pl. az előző telefonom QC3-as töltés közben a töltő melegedett nem az akku a telefonban. A Samsung Note7 akku robbanások a hibás konstrukcióból eredtek nem a lobogtatott grafikonból következtek be. -
Győztél! Megadom magam! Elismerem előbb meghal az akku ha gyorsan töltik. Minél nagyobb wattal, annál gyorsabban. Most te jössz! Sorold az elrettentő típusokat amelyeknél ez a probléma látványosan kiütközött....nem vagyok telhetetlen, kettő típussal beérem
Szép grafikon. Negyedelődik az élettartam? Akkor biztos van pár típus amik mondjuk három év helyett 10 hónap után akkucserések...nekem most nem ugrik be egy ilyen típus se (mármint olyan ami gyorstöltős), de te majd kisegítesz.
Az én véleményem az, hogy az idő előtti akkuhalál fő oka a telefon teljesítményéhez és átlagos felhasználásához képest alultervezett akku kapacitás. Szép példái ennek azok a telefonok amiket nem hardcore felhasználás mellett is délután már töltőre kell dugni, hogy estig tutira kibírja. Na azok aztán pörgetik a ciklusszámlálót. -
Nekton
aktív tag
Csakhogy ez a nagyobb "stressz", amiről írtok, nem egzakt fogalom. Ezt magyarul amúgy igénybevételnek mondjuk. Optimalizálni kell a töltési módhoz az akku összetételét, a védelmet, a DoD és max SoC értékeket és akkor nem lesz nagyobb az igénybevétel. Ezek eszközök, nem emberek. Nem kell törődni a lelkivilágukkal. Egy telefont elég 5 évre tervezni. 5 év alatt meg egy álló akku is tönkrenegy.
-
Pont Huawei telefonom van, P30. Láttam én is az akkucsere akciót, de nem éltem a lehetőséggel. Mert nem volt okom rá. Majd ha lesz rá ok kicserélni, akkor kicseréltetem. De nem kivétel vagyok akit elkerült a törvényszerűség. Ha belenézel a P30 és P30pro fórumba, nem fogsz akkuhalálos posztot találni, pedig ezek a gyorstöltéses modellek már majdnem három évesek. Aztán nézzél be az 1 amperrel töltögetett iphone6 topikba....
Egy akku cirka 600-700 töltési ciklust bír. Ha ezt az akkut napi kétszer töltik, akkor egy év és akku halál. Ha csak kétnaponta kell tölteni (P30), akkor 4-5 évet bír. Gyorstöltéssel. Lassú töltéssel mennyivel bírna többet? Kit érdekel, hogy 4 év helyett 5-öt bírna? Nekem többet ér, hogy 4 óra helyett másfél óra alatt fullon van abban a 4 évben. Nem vitatom, hogy kímélgetős töltögetéssel tovább bírja. De nem látványosan tovább. Nem feleződik az élettartam a gyorstöltéstől, nem kell évente akkut cserélni. Akkor meg? + 20% élettartam növekedésért vacakoljon a lassú töltéssel az, akinek kedve van hozzá. -
adamklark
senior tag
-
Eddig két telefonban kellett akkut cserélnem, mert tönkrementek másfél év alatt. Mindkettőt az alap 1 amperes normál töltéssel töltöttem.
A mostani telefonom több mint két éves, az akkuja romlásnak nem mutatja jeleit, és a gyári gyorstöltéssel, 21 W-al töltöm. Anno erre a teljesítményre is ugyanezt mondták, hogy majd hamar kinyírja az akkut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Google Chrome
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Fotók, videók mobillal
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest