Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Youri
veterán
Nem gondoltak hogy Indiaba eler az Ericsson keze
-
-
Dr.Anonymus
addikt
" Akkor felteszem a kérdést: az Ericsson vajon miért nem a Mediatek-et perelte be, illetve mi van azokkal a készülékekkel amik szintén Mediatek chipsettel kerülnek értékesítésre más gyártók jóvoltából?"
itt nem perről, hanem kitiltásról van szó
perelni lehet hogy a mediateket perelnék, ha meg tudnák ezt tenni Kínában ahol gyártják a terméket
csak gondolom ott a jogi szabályozás nem olyan precíz, ezért gyárthat még a mediaTek procit -
dchard
veterán
Bár a cikk nem részletezi, a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy a szabadalmi kérdés ebben az esetben a rádiós részt érinti, ezért is lehet a QC-s cuccokat tovább árulni.
Namost ezeket a szabadalmakat nem a Xiaomi sértette meg, hanem a Mediatek, akitől a SoC származik. Akkor felteszem a kérdést: az Ericsson vajon miért nem a Mediatek-et perelte be, illetve mi van azokkal a készülékekkel amik szintén Mediatek chipsettel kerülnek értékesítésre más gyártók jóvoltából?
Újra kiderül, hogy az alapsávi rádiós résznek mekkora jelentősége van, és nem csak műszaki de jogi szempontból is.
Dchard
-
válasz
rootkiller #2 üzenetére
Mi lesz velük, semmi... Azok pénzügyi becslések voltak... Mivel rengeteg pénzt fordítanak a terjeszkedésre is, így nem igazán van mit levonni a tavalyi mérlegből...
Nem fognak csődbe menni szerintem..
-
moleculez
veterán
válasz
Dr.Anonymus #4 üzenetére
Ha visszamenőleg perelnének, na az lenne a meleg... A design lopásokat ne is említsük...
-
Jimmy66
senior tag
Gyorsan leakciózni mindent!
-
Dr.Anonymus
addikt
a hwsw-n megjelent erről egy érdekes cikk
kíváncsi vagyok mennyire fogja legátolni a szabadalmi rendszer a kínai gyártók előretörését"Szabadalmi jogászok becslései szerint egy átlagos okostelefon mintegy 200 ezer különféle, szabadalommal védett technológiát tartalmazhat, a gyártóknak a sikeres piacra lépéshez ezeket a jogi kérdéseket rendezniük kell, a szabadalmakat licencelniük kell. "
- ez azért kemény -
wwenigma
Jómunkásember
Helyes. Majd megtanuljak hogy a kinai hataron belul torvenyesitett csak a lopas, azon kivul lehet fizetni a technológiáért amit felhasználnak.
-
rootkiller
őstag
Azután hogy leírták hogy valójában nem nőtt duplájára a profitjuk hanem az ötödére csökkent plusz ez is közbejött nekik nem tudom hogy mi lesz velük. Bár nekem egyébként nem szimpatikus a cég.
-
Lecs@
addikt
Nem tudom, hogy csődöt jelent-e ez a cégnek, de hatalmas nagy piacot veszít el az indiaival a Xiaomi. Bár Kínában sem 10 millióan élnek
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Újdelhi bíróság a Qualcomm rendszerchipekkel felszerelt Xiaomi termékek árusítását január 8-ig engedélyezi, a mediatekes variánsokat viszont tilos értékesíteni.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Revolut
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest