- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiki
csendes tag
Amiket elmondtál az egyszerüségről, az a raspbmcre is igaz, csak szerintem stabilabban.
Az Openelec nekem egy hiányos és kicsit hibás másolatnak tűnik. Ezért is sajnálom, hogy a PI2-őt nem támogatja a Raspbmc, vagyis most már Kodi. Ez minden képp hátrányos lessz a későbbiekben.
Amugy nem véletlen, hogy olyan sokan rá izgultak a win10-es támogatás miatt. Pedig szerintem sem ér majd semmit, de kis reményt ad, mert nem lehet mindenki linux guru! Ezt kellene elfogadni és ehez mérten adni a támogatást. A microsoft ezt teszi. Vagyis elfogadja, hogy nem mindenki guru és olyan támogatás nyujt a termékekhez. Persze amiért ezt írom nem jelenti hogy micrsoft fan vagyok, nehogy meg kövezzetek.
Aktív linux felhasználó vagyok, már nagyon régóta. Nem vagyok guru, de már sok disztrót telepítettem konfiguráltam, és meg kell hogy mondja, minden problémával vért kell izzadni, és napokat googlizni.
Microsoftnál azért ilyen ritkán fordul elő. Az emberek ezért is ölik bánatukat windowsba.
Itt van pl. a GPIO portok programozása. A mai napig nem találok rendes infót róla, egy átfogó ismertetőt, programozási segédletet. Pedig sokunknak erről szol a málna. Át jöttűnk az arduinok Pic-ek AVR-ek világábol, hátha málnával jobb szebb egyszerűbb dolgokat alkothatunk. Hát meg kell, hogy mondjam tévedtünk, a támogatás és információk hiánya miatt a fejlesztések maradtak a jól bevált arduinó platformon, mert ha megakadok legalább tudok hova fordulni. Így egyenlőre a málna csak marad egy érdekes szuper játékszer ami alapjában véve semmire nem jó, pedig ott vannak benne a lehetőségek. Nézegetem, tanulgatom én a pythont, de nem tudom átültetni abba a felhasználási környezetbe amibe szeretném. Hiába tanulom a Gérard Swinnen: Tanuljunk meg programozni Python nyelven, könyvét, ami szerintem a legjobb python tananyag, egy szó nem esik benne a GPIO portokrol, az I2C buszrol, stb..
Persze nem mindenki ért velem egyet mert azért sok guru kezében is van egy -egy málna, de a nagy többség szerintem az én véleményem osztja. -
attiki
csendes tag
Nagyon hasonlítunk egymásra. :-)
Igen Kodi van, de más build. Én az Openelecet nagyon laggosnak találtam, míg a raspbmc által telepítet kodi ez első pillanattól stabilan fürgén működött. Valoban uaz van mind kettő mögött, csak az openelec szerintem nincs olyan jól optimalizálva, mint a "gyári kodi". Mondom én a részben laikus windows user aki át-át kalandozik más világba.
A WIFI-hez nem kellett emelni B+-nál az USB áram korlátot, de ez nem zárja ki, hogy a 2 ver.-nél nem kell, ezért köszönöm az infót kifogom probálni áram korlát nélkül milyen. Amúgy, ha nem válaszolsz akkor fogalmam sem lett volna róla, hogy van ilyen.
Ezért buknak el ezek a jónak talált fejlesztések, platformok, mert nincs rendesen támogatva. Egy-két beavatott félisten ismeri a rejtett titkokat, amiket vissza szivárogtatnak az ilyen szerencsétlen usereknek mint én is.
Soha nem értettem, miért nem lehet egy átfogó mindenre kiterjedő ismertetőt manualt létre hozni. Miért kell félinformációkat közölni mindenhol, és szerencsétlen felhasználó vadássza össze a félinfókat és probáljon meg egészet össze rakni.
Na azért köszönöm az infót erröl nem te tehetsz.
Továbbra is látogatom majd a fórumot, hátha még több okosság rám ragad itt. -
attiki
csendes tag
Ma meg kaptam, nagyon várt rpi 2-esem. Hát óriási csalódás volt.
Az erősebb hardver ellenére, semmivel nem gyorsabb, mint a régi B+-osom, ráadásul Kodi sem megy rajta.
A broadcom wifimet is össze vissza kezeli, fagy, eldobja a kapcsolatot, míg a Régi B+-nál nem volt ilyen probléma. Gyakorlatilag csak vezetékről tudom használni, wifi nagyon nem akar alatta működni, és így is egy egy böngésző lap megnyitása ugyan olyan nehézkes és lassú, mint a kis tesónál. Max Openelecet lehet rászögelni amit még nem probáltam. A régi B+ on az openelec nagyon beteges volt ellentétben a kodival ami a mai napig hibátlanul teszi a dolgát, azért is vettem egy másik kütyüt, hogy ne keljen a média lejátszóm szétszedni, maradhasson a Kodi, és az új erősebb vas lesz a fejlesztésekhez, meg mindenes.
Meg bántam. Ez a vas még nagyon nem állt össze, vagy a raspbián nincs még eléggé rá optimalizálva. Ubuntut fel sem tudtam tenni, a telepítés befagyott, ebben még futok majd egy kört.
Ha valakit érdekel Zsír új, eladó 15000 Ft ( ha kell azonnal postázom) maradok a régi B+ nál az legalább kiforrott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest