- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
DTS HD Master Audio (se DTS HR-t) átengedést nem tud, Max a Core DTS jelenik meg.
És mivel nincs ilyen nyílt forráskódú dekóder, többcsatornás PCM-re dekódolva sem megy.Átengedést csak ezekre tud: DTS / DTS-ES / Dolby Digital (AC-3) / Dolby Digital Plus (E-AC-3).
Több csatornás PCM-re dekódolva még a Dolby TrueHD-t,
de ez erősen processzor igényes és mindenképpen limitál a HDMI-n PCM-ben elérhető sávszélessége:
8 csat: 24bit/48kHz (96k?), 2 (4?) csat: 24/192kHz. -
s_e_n_k_i
tag
Ne haragudj, nem akarom megkérdőjelezni a tudásod, de azért van itt kavarás rendesen.
Akkor először is. A Kodi (régi nevén XBMC) egy applikáció, ami alá mindenképpen kell valami OS. A Raspberry Pi-n ha Kodit szeretnél használni, akkor 4 lehetőséged van.
1. Openelec: Kifejezetten médialejátszásra van, az OS-el "egybe van gyógyítva", Linux jellegű oprendszer van alatta.
2. XBian: Raspbian az oprendszer, a Kodi gyárilag része a csomagnak.
3. Raspbmc: Szintén Raspbian alapú, Kodi gyárilag része a csomagnak, de már nem támogatott, RPi2-n nem megy! Az utódja az OSMC lenne, az támogatja az RPi2-t, de mivel eléggé béta, megbízhatatlan (és azt sem tudtam kideríteni, hogy milyen Linuxra épül). Szóval olyat nem mondhatunk, hogy a Raspbmc az Kodi.
4. Tetszőleges Linux (raspbian, arch, stb) és magadnak fordítasz Kodi-t. Ez eléggé advanced mód, és egy csomó olyan készülékspecifikus tuning, mint ami az előző 3-ban van, hiányozni fog.
Ebből látszik, hogy olyan, hogy "gyári Kodi" (amit te írtál) nem létezik RPi-re. az oldaluk is az első 3-at javasolja.Minden vélemény/teszt/review szerint médialejátszásra az Openelec a legjobb, leggyorsabb. Persze, ha valaki a régi Pi-re készült Openelec-et akar használni, akkor ne csodálkozzon, hogy nem megfelelő az élmény (az a csoda, hogy egyáltalán elindult).
És ne haragudj, de egy általános Python tankönyvben nem fognak HW specifikus dolgokat emlegetni. Bjarne Stroustrup C++ könyvében sem fogsz semmi Windows/Intel specifikus dolgot találni. Ha téged ez érdekel, akkor be kell írni a gugliba, hogy "raspberry pi python gpio", és van egy millió találat. De vannak kifejezetten olyan könyvek is, ami Python-t tanít Pi-n, így annak szerves része a GPIO programozás.
Én eddig 20 év alatt sokszor próbálkoztam Linux-al, de mindig feladtam, mert nehézkesnek találtam. Viszont a Pi-vel egyszerűen megszerettem, annyi infó, guideline, tutorial elérhető, hogy most már azon gondolokozom, hogy a nagygépen is áttérek Linuxra.
A nagytöbbség meg nem Windowst akar, hanem Android-ot, meg iOS-t.
-
azbest
félisten
Hát, a raspbmc még mindig raspbmc. Raspbmc = raspbian + xbmc. A kodi = xbmc csak új nevet adtak neki a fejlesztők. Ugyanaz a kodi fut openelec alatt is, csak azt jobban optimalizálják a pi2-re is (a fordítást úgy állítják be, hogy kihasználja a processzort. A pi2 esetén az armv7-et)
Win10 kapcsán akkor legyen reményed, ha tudsz Visual Studióval programozni. Biztosan lesz olyan terület, ahol jó, hogy ms megoldást lehet rajta futtani, mert ms környezetben akarsz elérni erőforrásokat. De általános esetben semmivel sem több, mint a meglévő linuxos környezetek lehetőségei.
Python nyelv könyv: természetesen az az általános pythonról szól, amit a hivatalos python tartalmaz. Esetleg néhány nagyon elterjedt modul használatára tér ki gondolom. Az RPi.GPIO modul egy külön adott hardverhez kifejlesztett kiegészítő, természetes hogy nem az alapismeret része. Van dokumentációja [link], de a neten rákeresve rengeteg példa és leírás van hozzá.
De C-ben is lehet gpio-t kezelni, mert van hozzá lib WiringPi
A többi busz is olyan, hogy azokról más műszaki könyvekben és leírásokban van információ, mivel szabványos megoldások. Az elinux.org is rengeteg hasznos infó van.
Az alapítvány oktatáshoz, tanuláshoz ajánlja a pi-t. Ahhoz képes elég sok mindenre használható. Én is szoktam ekézni a pi-t, főleg a driveres problémák kapcsán, meg az alapítvány lépései miatt, de ettől még hasznos eszköz.
Szerintem csak arról van szó, hogy még sok tapasztalatot kell gyűjtened. Annyi féle hogy lehetőség van a pi-ben és más hasonló boardokban, hogy egy-egy ember nem is látja át mindet, ahogy én sem.
-
Alexios
veterán
De támogatja a raspbmc csak átnevezték osmc-nek, ahogy feljebb is írták. A kodi az xbmc átnevezése, ami maga a médialejátszó, nem a disztribúció
A win10 meg az átlagusernek semmit nem fog számítani, én lehet felteszem mert egy lusta dög vagyok, és a .net-et ismerem már, python-al meg nem nagyon foglalkoztam még, így viszont nem is kell majd ha programozni akarok rá valamit, nagyjából erre lesz jó.
Amúgy szerintem azt nem nagyon mondta senki, hogy az arduino-nál egyszerűbb lesz rá fejleszteni, tekintve hogy már ránézésre is jóval komplexebb egy raspberry pi mint egy arduino nano mondjuk.
-
azbest
félisten
Állandóan változnak a dolgok, szóval aki csak úgy beesik, de nem sokat konyít a linuxhoz vagy úgy általában a programok beállításainak jelentéséhez, az egy fél éves leírással is lehet megakad. Az openelec például azért is ajánlott azoknak, akik csak filmezni akarnak vele, mert egy set-top-box egyszerűségét követi.
Az openelec alatt valahol a beállításoknál ki lehet kapcsolni, hogy korlátozza a gui fps-ét. A pi2-őn akadozott az egér, ha a háttérben ment már videó, de ezt kikapcsolva teljesen jó lett minden. Gondolom a régi pire is be van kapcsolva ez. Azért szokták, hogy ne terhelje annyira a procit, amikor a filmre kéne koncentrálnia.
Ja és "mi vagyunk a Borg, minden ellenálllás hasztalan"
-
azbest
félisten
Megint zavart érzek az erőben.
Nem tudom milyen Kodiról beszélsz, de ha a raspbmc-ről, akkor az megszűnik, már nem támogatja a pi2-őt, helyette osmc van/lesz.Az openelec-ben is Kodi van. A raspi2-höz új oprendszer verziót kell feltenni, openelecből is külön van a raspi2-re való változat.
ARMv7 builds - RPi2 ARMv7 quad core models (Model B 1024MB) [link]Ha a B+-on be kellett állatani az usb 1200mA módját, akkor az újon is be kell, hogy elég áram jusson a wifinek.
A böngésző sokkal gyorsabban tölt be és simábban működik az új pivel.[link]
Valamit rosszul csinálsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tippmix
- Magisk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest