- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
A raspi1-et én szerverként (24/7) használom. Pont most néztem, 152 napja nem volt újraindítva és szépen stabilan működik.
Nem szívesen vennék olyan terméket, ami megbízhatatlan.
Amúgy utána olvastam részletesebben ennek a hibának és több helyen is azt írják, hogy le kell ragasztani az U16-os chip-et, ami az usb táp környékén található. -
OddMan
őstag
válasz
fpeter84 #230 üzenetére
Köszönöm fpeter84!
Szerintem ezek fantasztikus eredmények. Tegnap összekötöttem egy i5-ös meg egy i3-as gépet, amelyekben gigabites hálókártya volt. A gépeket cat6 5m-es kábellel kötöttem össze és átlagban 98-99.0MB/s közötti eredményeket kaptam. Szóval szerintem a BPi kiváló torrent szerver alap lehet. Asszem rendelek is egyet magamnak Kínából. -
OddMan
őstag
válasz
fpeter84 #227 üzenetére
A BPi sataII-es merevlemez sebessége kiváló. Ez már bőven a használható kategória. A raspi 2 usb-s portja ennek a közelében sincs. Ha van kedved, akkor csinálhatnál iperf-el is egy tesztet. Kíváncsi lennék, hogy a gigabites kártya mire képes BPi-ben. Ha lehet, ne használj switch-et csak kösd össze az asztali gépedet meg a BPi-t közvetlenül min. Cat5e kábellel, aztán mehet a teszt.
Én az alábbi kapcsolókkal szoktam tesztelni: iperf.exe -c 192.168.x.x -w 128K -t 30 -f MByte
Az iperf.fr oldaláról a Windowsos kliens is letölthető. -
OddMan
őstag
Az Allwinner vagy akár más gyártók miért nem adják ki az általuk gyártott SoC-ok specifikációit, hogy a programozók készíthessenek normális meghajtó programokat a Linux-hoz, hogy rendesen működjön a Kodi/Xbmc?
Talán a Google ezt megakadályozza, hogy csak Androidra lehessen normális lejátszókat fejleszteni vagy mi ennek az oka? -
OddMan
őstag
A régi raspi-t én is próbáltam, de az torrent szervernek vérszegény. Persze pár torrent-el biztosan jól működik, de amikor már 100-150 torrent meg van nyitva plusz néha még a htpc is innen olvassa az adatokat a lejátszáshoz, akkor azért már van terhelés rendesen. Erre most egy régebbi 2magos atom procis gépet használok gigás hálókártyával, de szívesen kipróbálnék egy combosabb arm-ot erre a feladatra. Persze azzal tisztában vagyok, hogy egy ilyen gép jóval drágább lesz, mint egy raspi.
-
OddMan
őstag
válasz
Graphics #145 üzenetére
Szerintem HTPC-re semmivel sem jobb, mint a régi, mivel a GPU változatlan formában került az új SoC-ba.
Mondjuk teljesen biztos nem vagyok benne. A másik, hogy a régi GPU nem kezelte jól a 23.976fps-es filmeket, tehát 24.000Hz-en aprókat akadozva játszotta ezeket, így számomra felejtős. Gondolom ezt a hibát a mostaniban sem javították. Az intel is csak a haswelltől kezdve oldotta meg ezt a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazon Kindle
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest