Hirdetés
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
GangBAng^
tag
válasz
kosturica
üzenetére
"alevan
(őstag)
protectionfilms24.com
Németországból jön, 3 munkanap alatt érkezik és a posta levélként hozza. A szállítás is ingyenes.
Viszont előtte érdemes egyeztetni e-mailban, hogy széltől szélig fed vagy csak a kijelzőt a kiválasztott fólia. Ahol nem ír üveget, az mind sima fólia."A kereső egyből kidobta. Én Xiaomi.eu romot használok, így nem tudok segíteni.
-
kosturica
őstag
Hi!
Fel tudná tenni valaki a xiaomi global dev 7.6.8 rom recoveryből telepíthető változatát (mi 5s plus) valami tárhelyre? A hivatalos oldalról a letöltés állandóan megszakad. -
kosturica
őstag
Üdv!
Kb. fél éve valaki belinkelt egy angol oldalt, ahonnan üvegfóliát (nem keretes!) lehetett rendelni ingyenes szállítással. Tudja valaki az angol oldal címét? -
janakbacsi
őstag
Beírom ide is, hátha itt előbb kapok választ. Mi 5 re miflash-el feltettem egy fastboot rom-ot, de sajnos így sem indul el annak ellenére, hogy a folyamat végén a miflash kiírta, hogy a művelet sikeresen befejeződött. mi lehet a probléma?
-
ADGCF
tag
válasz
plesotamas
üzenetére
Szia! Ugyanazt mutatja ez is.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
ADGCF
tag
válasz
Tomi_Ohl
üzenetére
Igen AIDA64-ben néztem, plusz más appban is. De azért kezdtem el megnézni, mert lassabb volt, mint miui8-al a telefon. Nem drasztikusan, így is gyors. Gondoltam megnézem már, hogy mi újság. Na akkor láttam, hogy a 2 nagyobbik mag off. Több ilyen app is ugyanazt a mag párost hozta. Szóval nem hiszem, hogy placebo. Plusz ha megy mind a 4 mag miui9-el, akkor meg gyorsabb, mint a miui8. Valami jó CPU fix-et nem tudsz/tudtok, ami működteti a mind a 4 magot mindig? Illetve bocsi, hogy ha hülyét fogok kérdezni, de az nem lesz hosszútávon rossz a 2 nagyobbik magnak, ha állandóan inaktív?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
beyruth82
üzenetére
Ez mondjuk azért van, mert appváltáskor feljebb megy a frekvencia, mivel számítási műveleteket kell végeznie a processzornak. Amikor csak meg van nyitva az app és nem csinálsz semmit, lemegy minimum frekvenciára, hogy takarékoskodjon az akkuval. Ilyenkor ki is szokta teljesen kapcsolni a két nagyobb magot. Ilyenkor rendben van, a kollégának az a gondja, hogy elvileg ha kéne, akkor sem kapcsolnak be ezek...
-
beyruth82
veterán
válasz
Tomi_Ohl
üzenetére
Amúgy is érdekes ez az aida64,mert amikor megnyitom vagy már meg van nyitva ramban és rámegyek akkor mindig mind a 4 mag 1000 mhz feletti értéket mutat de csak 1-2 másodpercig és gyorsan leesik 307 mhz-re mind a 4 mag.Átváltok másik alkalmazásra és vissza akkor megint mind a 4 mag 1000 vagy még magasabb órajelen de megint gyorsan leesik 307 mhz-re.Ez mi?Tehát az aida64 megnyitása vagy csak megnézése a magok órajelét leviszi 307-re míg ha átmegyek másik alkalmazásra akkor megint elkezd pörögni 1000 mhz vagy afeletti értéken.Ugyan mitől lenne ez?Teljesen pontatlan,random értékeket mutat szerintem.
-
Tomi_Ohl
veterán
Pontosan mi alapján gondolod, hogy a két mag mindig inaktív marad? Van valami ilyen AIDA64-ben, ami alapján erről meggyőződhetsz akkor is, ha épp mást használsz? (Annyira nem ismerem az appot)
Én épp a napokban futtattam le életem első Antutuját Mi5S-en, és nem hiszem, hogy ~151k-t el lehetne érni a két kisebb maggal... -
ADGCF
tag
Csodás, akkor tuti marad a "2 nagyobbik mag inaktív" probléma. Ugyanis a cpu fix csak akkor működik, ha frissen újraindítva használom. De töltésnél megint offol 2 mag, illetve ha egy bizonyos ideig le van zárva a képernyő, olyankor is inaktív lesz, de egyik esetben se aktiválódnak újra. Próbáltam jobb cpu fixet keresni, de nem találtam Google-on keresztül, az eddigit is véletlenül találtam Xiaomi EU fórumon, ami egy másik topikba irányított át, hogy le tudjam szedni...
-
-
-
ADGCF
tag
Sikerült megoldani, CPU fix-et tettem fel recovery-n keresztül. Megy mind a 4 mag. Azóta nem merül annyira, nem melegszik és gyorsabb mint miui8-al. Már csak a memóriakezelés, ami rosszabb, mint miui8-on. Konkrétan nem tud megjegyezni a böngészőben 5 lapot. Mindig újra kell tölteni neki, ha kilépek majd vissza váltok. Remélem ezen fognak javítani. Vagy valami beállítási hiba lenne?
-
däniel
tag
válasz
Tomi_Ohl
üzenetére
Igen, a kamera ami nem működik és a SELinux van permisszív módban, és még pár kisebb dolog, de elég jól működik az egész rom. Nagyon szép és gyors.
Remélem egyébként, hogy lesz hivatalos Oreo-s MIUI, bár nem tudom mire lehet számítani, úgyhogy stabil MIUI-ból még nincs is Nougat. -
Tomi_Ohl
veterán
-
däniel
tag
Érkezik az Oreo, LineageOS 15.0 formában, LuK1337 kolléga jóvoltából.

[Mi 5s XDA]
[Mi 5s Plus XDA] -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
dr.dre bike
üzenetére
Szia.
A jobb helyekről global stable ROMmal küldik, ez maradhat is rajta. A firstphone-tól nem tudom, mivel jöhet, de leginkább erre érdemes cserélni, ha azt akarod, hogy ritkábbak, de stabilak legyenek a frissítések. -
dr.dre bike
csendes tag
Sziasztok , a múlthéten rendeltem egy fekete 3/64Gbos mi5s-t a firstphonetől, de a miumi fórumon írta egy srác, h neki nem jöttt meg a cucc. Aggódom mert szökségem lenne rá, az ígéret, hogy 1-2 munkanap pedig már letelt.
Valakinek esetleg infója, milyen rommal jön ha megjön ? Mit érdemes a helyére tenni ? -
ADGCF
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Miui 8 alatt is amikor 7.0 volt a telefonon, a 2 nagyobbik magom aludt. Felraktam a miui9-et és ott is... AIDA64-el néztem. Idegesít. 6.0-n ment mind a 4, nyilván ha meleg volt a telefon kikapcsolt 1, de normális ez ugye. Most viszont visszahűlt a telefon és ugyanúgy alszik a 2 nagyobbik mag. Gondoltam arra, hogy mi van ha ez a b*zi 7.0 azt csinálja, hogy ha úgy érzi nincs szüksége, akkor csak 2 megy, de amikor full grafon GTA-ztam és akkor se kellett neki 4? Na ne már... A kérdésem pedig az, hogy ezt nem lehet belőle valami beállítással kivenni?
-
Alvin76
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy Garmin FR230 órát venni, ANT+ pulzusmérő mellkaspánttal.
kérdésem az lenne, az Mi5s tudja kezelni az ANT+ eszközöket?
Előre köszönöm a válaszokat!
-
Nektek jött OTA-n a mai ROM 5s Plus-ra? A legutóbbi global beta van fent, de azt mondja az update-er, hogy nincs elérhető frissítés (pedig elvileg van ugyebár).
-
-
Tomi_Ohl
veterán
Igen, elég rosszul néz ki a levegős is... Bár használat közben nem zavar. Úgy látszik, így vagy úgy, de el kell viselni valamilyen kompromisszumot.
MIUI9 mehet wipe nélkül is, csak az a fontos, hogy hasonló kiadás legyen (eu-ra eu, hu-ra hu stb).
Én mondjuk úgy csináltam, hogy készítettem egy mentést az alkalmazásokról és adatokról a Beállításokban, majd wipe dataval feltettem a kilencet, utána meg visszaállítottam a mentést, így majdnem minden megmaradt. -
ADGCF
tag
válasz
Tomi_Ohl
üzenetére
Megértem teljesen amit írsz. Körül belül 0,5-1 mm-es sáv, ami látszik. Ha éppen használod a telefont, akkor mindent nézel csak azt nem. Ellenben a néhol 1 cm-es levegős résznél sima üvegfóliánál, ahol már igen csak beleszól a látványba... Ne érts félre, nem a büszkeségem védem, csak azt szemléltettem, hogy mennyivel esztétikusabb, mint a levegős üvegfólia, az persze szubjektív, hogy ki mekkora kompromisszumot képes elviselni, hogy legyen rajta egy üvegfólia. Itt max összehasonlítani lehet őket, hogy megéri-e, vagy sem. Ujjlenyomatolvasó nekem nem működik amúgy sem, de mint home gombot nekem érzékeli rendesen. "Süllyesztett" így kicsit, én megszoktam, nehezebb nem lett használni nekem. Ez is szubjektív.
MIUI 9 izgat, csak nincs kedvem belakni a telót, mert pár dolog miatt nem csak 2 óra teljesen belakni. Plusz ha adatot is kell menteni, akkor meg főleg. Ha pedig csak simán rárakom minden wipe nélkül, akkor úgy nagyobb az esély a hibára/lassabb lehet a rendszer? -
ADGCF
tag
Sziasztok! Félév után végre megoldódott a problémám, de szerintem sok társunknak is, amit a lekerekített kijelző okozott: ÜVEGFÓLIA, ami jó is. Nagyon sokat megnéztem, utána olvastam, de végül lett megoldás: Mofi üvegfólia. Amint látjátok, nem levegős sehol, annyi van, hogy fehér keretes. De tökéletesen ott van. A képek egy iPhone 5s-el készültek, Messengeren lettek átküldve, de a lényeg látszik. (:

-
Tomi_Ohl
veterán
Aki nem akar MiFlashelni, itt a TWRP-s 7.8.14 az Epic team által elkészítve: [link]
Ez már nem port, úgyhogy a fényerő és az NFC is megfelelően működik. Cserébe csak angol/kínai/spanyol nyelven tud.
Nálam már jön lefelé. -
technoboi
tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Köszönöm, akkor jól gondoltam, miflash-t még nem használtam, este megnézem

-
csiziktomi
senior tag
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
csiziktomi
üzenetére
-
Tomi_Ohl
veterán
Közben letöltöttem, és úgy látom, továbbra is Rn4x port. Na mindegy.
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem tudom, láttátok-e, de megjelent egy portolt MIUI9 Mi5S-re: [link]
Állítólag Redmi Note 4X-ről portolták, NFC nem működik, fényerő állítás bugos, ezeken kívül elvileg használható. Ha valaki nagyon kíváncsi, próbálja ki.
Egyébként a MIUI9 béta tesztelésre (Mi5S/Plus) a héten lehet jelentkezni, én inkább megvárom azt, a portolt verzióban nem bízok.Más: pár napja nálam AOSPExtended ROM van fent. AOSP 7.1.2-n alapszik, nagyon gyors, jól használható. Két probléma van: NFC nem működik, illetve ha az első próbára nem sikerül feloldani a telefont az ujjlenyomat olvasóval, akkor be kell kapcsolni a képernyőt, mert addig nem érzékel.
-
frenk1
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem baj,hogy itt is megosztom és nem minősül részemről reklámnak,én is csak jelentkező vagyok a kezdeményezésre.
Spemall:
"Lehetőség van egy Mi6 csoportos vásárlásra. Ha lesz legalább 20 jelentkező, akkor az árak a következőképpen alakulnak:
Fekete 6/64: 445USD
Fehér 6/64: 475 USD
Fekete 6/128: 480 USD.
Kerámia is van.
Valószínűleg kék színű is van.
Ha legalább ennyi jelentkező lesz, akkor nem lesz szállítási díj, tehát a fenti végleges áron kapjátok meg a telefont. Az akció kizárólag Magyarországon érvényes!"
Mi6 topikban keressétek tibcsi 0407 felhasználót, a facebookon is fent van :https://www.facebook.com/Spemallhungary/photos/a.1985846434973018.1073741828.1984600668430928/2360870670803924/?type=3&theater -
Rooney87
csendes tag
Sziasztok!
Meg lehet nézni valahol élőben Xiaomi Mi 5s Plus Budapesten?
Segítségeteket előre is köszönöm
Robi -
ADGCF
tag
válasz
beyruth82
üzenetére
Nem volt időm Neked írni, de a többiek úgy látom segítettek. Nem hivatalos ROM, de az EU ROM az alapja, ugyanúgy miui, és hibamentes. Kb. semmit nem veszel észre abból, hogy nem hivatalos. EU ROM "normálisan megcsinálva". Ha stabilt szeretnél ennél több mi kell? De igazából próbáld ki, az a legegyszerűbb. Én mindegyik ágon végig mentem (kivéve LOS, meg ami nem miui alapú) és eddig ez a legjobb. Gondolom pár ROM-on túl vagy Te is, ez az egy nem oszt, nem szoroz ha esetleg ne adj' isten nem jó. (:
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
zaphod78
üzenetére
Hm, azt nem láttam, elnézést.
Ez is MIUI 8 + van magyar nyelv? Nekem az utolsó dev miui global van fent, de nyűglődök a BTvel és még pár dologgal, így lehet váltanék, ha ez tényleg jó. Jól értem, hogy össze lehet kattintgatni, hogy mit akarok bele és belefordítja romba? Ez elég babán hangzik. Gondolom nem megy fel sima updateként, hanem kéne valami CMW Recovery vagy hasonló.ggeleven: Minél kevesebb a fényerő, annál gyengébb a kamera. Közepes alatti fénynél tényleg tré képeket csinál, kb. rosszabbak vagy hasonlóak, mint amiket lumia 630-on lőttem. Nagy fényerőnél jobb a helyzet, ott már vállalható, de az is egy kategóriával lejjebb van az előző telefonomtól, egy Lumia 950-estől. A hardver elvileg jó, a szoftver viszont gyenge, de tökéletes telefon nincsen, én is tisztában voltam vele, nálam a telefon úgyis csak tartalék, minden másra ott a DSLR.
-
zaphod78
tag
Ellent kell mondanom. A rom builder fülre kattintva behozza a készülékeket. Ott van egy kupac készülék, többek között ez is. Innen tudod magad kiválasztani, hogy mi legyen a romban. Én is ezt használom 5s plus-on, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Most váltottam weekly-ről stabil-ra, és tényleg stabilabb.
-
beyruth82
veterán
Nekem is a nagykijelző sokat számít meg az üzemideje is jó és gyors a teló.A fényképezője egy rakás sz@r.Ez eddig azért nem érdekelt mert alig használtam de nemrég elkezdtem képeket lőni instagrammra és katasztrófa amiket csinál.Már zavar mert az ok hogy nem élvonalbeli a kamerája de ez annyira pocsék mint a belépőszintű 20 ezres telefonoké és én még ezt 160 ezerért vettem tavaly decemberben.Ez azért elég durva
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
beyruth82
üzenetére
Néha már-már megbánom, hogy M5S plus-t vettem és nem Mi 6-ot vagy csak simán egy note 4-et. Egyedüli vigaszom az, hogy nekem az a kijelző egy kicsit pici lenne. A fényképek főleg pl. a portré mód viszont sokkal jobb benne (kollégámnak az van, néha összenézzük a képeket).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez is MIUI 8 + van magyar nyelv? Nekem az utolsó dev miui global van fent, de nyűglődök a BTvel és még pár dologgal, így lehet váltanék, ha ez tényleg jó. Jól értem, hogy össze lehet kattintgatni, hogy mit akarok bele és belefordítja romba? Ez elég babán hangzik. Gondolom nem megy fel sima updateként, hanem kéne valami CMW Recovery vagy hasonló.