- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
A fórummegyjegyzések főleg Crossfire esetében szóltak ilyenekről, amikor egymás fűtötte két kártya.
Nálam Corsair Carbide 400R házban (elől 2x 12cm, hátul 1x12cm, oldalról a VGA-ra 1x14cm-es venti) Sapphire Radeon 7950-el sikerült 85C°-ot elérnem Fallout 4 alatt, másfél perc játék után, amikor gyorsan kiléptem. Amúgy 65-67°C körüli a kártya.
Egy rosszabbul szellőző házban már elérte volna a kártya a 100°C-ot, ha meg ráadásul Crossfire-ban fűtik egymást, még jobban elképzelhető.
-
válasz
Taifa Díaz #56 üzenetére
Így már érthetőbb a probléma, a kép alapján még nem volt egyértelmű...
-
válasz
Taifa Díaz #45 üzenetére
A GPU órajelnél a maximális órajelet állítod, tehát hogy a nyugalmi helyzetben 450Mhz-n működik, az normális, ez eddig is így volt.
Hibát én csak ott látok, hogy a memóriánál 1400Mhz van megadva, viszont 1465Mhz-en fut. Ezt viszont nem tudom értelmezni.
-
Szerintem nagyon félreérted azt, amit írok. Nem nV-troll volnék, hanem AMD tulaj, és alapvetően szimpatikusabb volt az AMD eddigi tevékenysége az utóbbi időben, mint az nVidia-é. De ettől még nem tetszik, hogy az utóbbi időben a nagy szavak mellé kevés gyakorlati dolog jutott, az meg pláne nem tetszik, hogy szerecsenmosdatás megy egy ilyen esetben. Ha amiatt megy tönkre a kártya, mert túlhúzza a felhasználó, oké, az ő baja. De itt az AMD driver hibája miatt sűlhet meg, mivel az Overdriver hűtéskezelése hibás volt. Szabadjon megjegyezni, hogy adott esetben valójában még csak túl se kell húznod a kártyádat, elég ha mondjuk 20%-on ragad a venti, és közben le van terhelve alap beállításokkal a kártya...
Tudom, hogy az nV-nél is volt ilyen, nekem is túlmelegedett a kártyám a 196.75-ös WHQL driver esetén. Sem akkor, sem most nem lett belőle szerencsére problémám. Sem akkor, sem most nem emiatt fogok a másik gyártóhoz pártolni.
-
Afterburner. Nagyon sokrétűen lehet megszabni mit lehet csinálni a kártyával.
@Abu85: Félreértés ne essék, a tegnapi 'vita' részemről egy félreértés miatt melléütött, mert azt hittem, hogy a 3rd party programok belezavarnak a játékba. Valójában viszont az AMD meghajtóprogram Overdriver része volt hibás, és nincs szükség 3rd party programra ahhoz, hogy veszélyesen túlmelegedjen a kártya.
Jogilag nem vitás, hogy az AMD védi a hátsóját. Én etikai szinten viszont nem értek egyet az AMD mentegetésével.
Igen, elfogadja az ember, hogy veszélyt jelenthet a kártyára a tuning, de ez esetben konkrétan a kártya hűtését érintő programhiba a felelős. Szerintem mindenki, aki a tuninggal valaha is foglalkozott, alapértelmezettnek veszi, hogy a tuning kockázatos. Azért, mert magasabb frekin, több feszt kaphat a GPU. Arra viszont aligha gondol bárki, hogy a gyári meghajtóprogram konkrétan leszabályozza a hűtést.
De lehet, hogy ezzel a gondolatmenetettel egyedül vagyok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest