Új hozzászólás Aktív témák
-
''(Ps.: Nem hiszem, hogy meg tudnal serteni ... Online engem eddig 1x hoztak ki a sodrombol, amikor tenyleg full idegesen irtam egy ''elmesz te a jo budos ...'' kezdetu csaladtagjai emlegetos postot ... megjegyzem azota a srac igen jo haverom )''
Akkor viszont arra kérlek, hogy jobban figyelj oda mit írogatsz másoknak, mert sokan nálad sokkal érzékenyebbek.
Nem bántani akarlak ezzel a kéréssel. -
válasz
-conrad- #162 üzenetére
Hát erre mit mondjak?
A Blizzardnak tényleg az az érdeke, hogy minél többen, minél hosszabb ideig játszanak a WoW-al.
Persze nyílván nem úgy tervezték, hogy nyomorba döntik vele a világot. De az az érdekük, hogy az emberek függővé váljanak tőle legalább annyira, hogy ne akarják abbahagyni, még ha hetente csak néhány órát tolják.
Vagy tévedek? -
Tudod hogyan próbálnak minél nagyobb ''piachoz'' jutni a drogkereskedők ma Magyarországon? Elmennek az Általános (igen Általános) iskolákhoz, és ingyen drogot adnak a gyerekeknek. Gyerekeknek, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy ez helyes vagy helytelen. Észrevétlenül válnak függővé, majd persze egy idő után csak pénzért kapnak árut.
Ha nem árusítanának drogot sehol, nem lennének függők, mert nem lehetne hozzájutni (kivéve, aki mondjuk magának termel).
Én nem állítom, hogy nem hibás az, aki fogyasztja, de azok is hibásak, akik drogot árulnak. Azt sem állítom, hogy mindent be kéne tíltani, ami függést okozhat, hiszen akkor máris éhenhalnánk. De még mindig jobb betiltani valamit, és ezzel megmenteni elrontani sok ember szórakozását, minthogy hagyni, hogy a kisebbség függővé váljon.
Én pl ezért tíltanám be végleg a cigarettát, a játékkaszinókat, és talán még az online játékokat is (utóbbit lehetne napi időlimithez kötni). Online játékok előtt is volt élet, jól megvoltunk nélkülük. Szerintem ugyanolyan jól meglennénk kasziók és cigaretta nélkül is.
Az alkohol az más tészta, de hiszem, hogy a nélkül is sokkal szebb lenne a világ.
Senkit nem akarotam és akarok megbántani, inkább arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem csak a fogyasztók hibásak. -
válasz
Face8814 #140 üzenetére
Persze igazatok van, én csak arra akartam rámutatni, hogy nem csak az egyénben van a hiba.
Egyébként meg sok függés azért alakul ki, mert nem gondolja az illető, hogy függővé válhat, mégis azzá válik. A fügés soha nem hirtelen alakul ki, hanem lassan, és az az ami nagyon veszélyes benne. Mire észreveszi az ember a függés kialakulását, sokszor már késő, és nem tud leszokni (vagy nem is akar).
Egyedül soha nem lehet kigyógyulni belőle, sőt ami azt illeti, aki egyszer függővé vált, az egész életében az lesz. De egy függő is távol tudja tartani magát a függés tárgyától. Viszont elég csak egy korty alkohol, egy szippantás, egy röpke perc játék, és máris újra rabjává válik. -
Tényleg nem a WoW a hibás, ezért felejtsk el azt hibáztatni.
Ilyen alapon viszont minden drogot is legalizálni kéne, hiszen ne ma drog a hibás, hanem az emberek.
Szóval a megoldás nem az, hogy lehülyézzük az embereket. ''Te vagy akaratgyenge, nehogy már a drogot hibáztasd,'' A megoldás, hogy 1. segítünk kigyógyulni a függésből, 2. betíltjuk azon dolgoka,t melyek függést okoznak. -
válasz
(Kolombusz) #59 üzenetére
Manapság sajnos divat az a nézet, hogy nem szabad nevelni a gyereket, majd mindent megtanul a maga árán. Megütni meg már végleg nem lehet.
De sebaj, lesz ez még rosszabb is... -
válasz
(Kolombusz) #48 üzenetére
És akkor mi van? Korlátozzaák csak, ha ezzel embereket menthetnek meg. Mit gondolsz mire valók az emberi törvények. A Polgári és a Büntető Törvénykönyv? Elárulom, az emberek személyiségi jogait korlátozzák azért, hogy ne okozzanak más embereknek kárt.
Ahol nincs semmi korlát és törvény, azt hívják anarchiának.
Egyébként meg Kínában már a kezdetektől korlátozzák a WoW használatát, asszem napi 2-3 órában. -
Másfél év alatt egy hobbira elkölteni 70 rugót egyáltalán nem sok. Semmi sincs ingyen. Én pl tutira többet költöttem a számítógépre (hw+sw együtt) az elmúlt másfél évben, pedig sokkal kevesebb időt töltöttem vele, mint te. És nem bánom az elköltött pénzt, mert végül is ez a hobbim. Azt azért hozzátenném, hogy nem online játékokra költöm, csak offline-ban játszom (nem akarok függő lenni). És e mellett még van életem is, a heti 4-6 óra játék nem olyan sok.
De senkinek nem javaslom, hogy a hobbija MMORPG legyen. Ok játszani és arra költeni, de csak mértékkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- Hieronymus: Három júniusi képem
- iPad topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest