Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kíváncsi

őstag

Sziasztok!

"Vajon nekünk, emberi lényeknek, van-e jogunk mástól megvonni az ember legfontosabb jogát, az élethez való jogot?" Egy gyilkos megvonja mástól az életet. Van egy olyan mondás, hogy úgy bánj másokkal, ahogy Te is elvárod, hogy veled bánjanak. Most azt mondom, hogy aki gyilkolt, nem véletlenül, nem háborúban (önvédelem vagy mert feladata volt) stb., hanem csak hidegvérrel gyilkolt annak én nem kegyelmeznék. Persze ezt így, most könnyű leírnom mivel elég távolinak tűnik az egész ha ott állnék egy gyilkos előtt akit életemben nem láttam csak annyit tudnék Róla, hogy gyilkolt már keményebb lenne a helyzet és a döntés is.

''Én erről azt gondolom, hogy az elítélt a halálbűntetéssel olcsón megússza az egészet, közel nem szenved annyit, mint amit ''megérdemelne''' Ez attól függ, hogy kit gyilkolt meg. Mert az köztudott, hogy aki gyereket vagy nőt öl az a gyilkosok között a legalja és biztos szenvedni fog. De a többiek lehet kiépítenek jók kis kapcsolatrendszert, kigyúrják magukat, "jó" kis kajákat kapnak és ezt én nem tartom szenvedésnek. De azt se mondom, hogy ha elvesszük a gyilkos életét akkor neki annyi fájdalmat okozunk mint azoknak az embereknek okozott akiktől elvett valakit illetve akit megölt.

Nagyon furcsa dolgok vannak, múltkor olvastam egy gyilkosról aki kalapáccsal ölte meg az embereket. Lehívta őket a parkba, majd leitatta őket és bumm. Miután megölt egy embert egy bábut tett a sakktáblára. 52emberig jutott pedig azt szerette volna ha teljesen fel tudja állítani a sakktáblán a bábukat. Kivizsglás alatt volt mert lehet elmeháborodott és így lehet, hogy börtön helyett pszichiátriára kerül.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy gyilkos újra be tudna illeszkedni a társadalomba. Magyarországon nem kis pénz megy el a börtönökre, múltkor olvastam erről is és tényleg nagy pénzek.

Üdv kíváncsi

Új hozzászólás Aktív témák