Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Allien

veterán

válasz sasa311 #199 üzenetére

Hát, kinek mi. Nem bántás képpen, de van, aki az élettel viccel, van, aki a halállal. Engem sajna már túl sokszor érintett közvettlen közelről, ergo, már kicsit cinikus lettem, sorry.
    Bár az is lehet, hogy nem érzem át a téma komolyságát. Nem is tudom, miért lenne igazán komoly, mert valszeg az átlag embereket közvettlenül soha sem fogja érinteni! Akkor lesz komoly, ha erről mondjuk szavazni is lehet majd esettleg, és ez a szavazás döntené el, hogy lesz-e, vagy nem az EU-ban halálbüntetés! :R
    Addig csak vita, eszmecsere, és remélem, senkit sem fog komolyan érinteni!:DDD

• Allien

veterán

válasz Surda #185 üzenetére

Hamar kiábrándulsz, hidd el!;) A megoldás, vagy a több pénz, vagy a külföldi munkaerő alkalmazása. De, mindenképpen megoldanák ezt valahogyan, elöbb-utóbb!
    Humánus szempontból persze. De lehet mondjuk, hogy egymással kell ''verekedniük'', életre-halálra. Aki túlél bizonyos mennyiségű ''kivégzést'' így, annak marad az örök fegyház, halálig!;)
    Természetessen, szerencsejáték zrt felügyeletével lehettne fogadásokat köttni! :W Esettleg, megváltható a halál, ha mondjuk felajánlja szerveit, illetve, rendszeressen vért ad!
    Elég humánussan morbid vagyok, asszem.:B
    (sorry, lehet, hogy sok amerikai szemetet láttam a tv-ben) :R

• Allien

veterán

válasz Surda #183 üzenetére

Kevesebb babot kellene enned!;) Akkor kevesebb lesz a ... metánkibocsájtásod is!:B Bár, ha jól tudom, a tehenek sokkal több metánt küldenek ki magukból. :F

Tildy, a hóhér mindenütt fel van mentve, még az egyházak is felmentik, nemhogy a társadalom! NEKI igenis joga van ölni, ha éppen a munkáját végi.:B Más kérdés, hogy esettleg mégis számonkérik rajta, ha egy új társadalmi rend jön a régi helyére (diktatúta -->demokrácia (szerüség), vagy egy másik (ellen)diktatúra.:DDD

• Allien

veterán

válasz Surda #181 üzenetére

Annyi megoldatlan problemo van, kezdjük mással. Pl széndioxid kibocsájtás. Mindenki türtőztesse magát, és naponta 10 lélegtevétellel kevesebbet eszközöljön!;)

• Allien

veterán

Jó téma!:DDD De, ez csak a felszin kapirgálása, lótúró, az igazság odaát van! Ergo, NEM a halálbünti a kérdés, hanem, hogyan is jutthat el egy ''ember''(nek nevezett valami) odáig, hogy kiolthatja egy másik élőlény életét. Itt nem csak emberről szól a téma, szvsz. Persze, nem is arról, hogy legyünk vegetáriánusok. A probléma a nevelésben, neveltetésben, a környezeti behatásokban leledzik. Nem tudunk egymással együtt élni, ez látszik az élet minden területén (nem vagyunk hangyák), legjobban a közlekedésben, és a politikában leszürhető. Persze, ez éppen magyarországra vonatkoztattva, másutt más okok vezettnek idáig. Lehettne akár arra is fogni, amit már mások is mondogattnak, hogy egy 18 éves elmehet meghalni a ''hazáért'', de amikor szexről van szó bárhol is, az tabu.
    Ebből követtkezik, hogy teljessen mindegy, van-e halálbüntetés, vagy sem, mert ez csak arra jó, hogy a háttérben lévő, ''irányító'' emberkék koloncot vessenek nekünk, akiknek megint van min rágódni, és nem azzal foglalkozunk, amiről ŐK el akarják terelni a figyelmünket!;) Ahol van halálbünti, azért is van, hogy törvényessen is el lehessen takarítani a szemetet, hiszen a természetes úton történő ''válogatás'' már nem igazán működik. Teljessen mindegy, hogy előfordulhat, hogy ártattlanul meghurcolnak valakit. Belefér. Mennyivel jobb, ha ártattlanul ül valaki 50 évet? :F Mert ezzel a logikával az is előfordul, de az sokkal többször fordul elő, hogy nem ártattlan valaki, de el sem itélik!
    Szerintem, éppenséggel jelenleg kell a halálbünti, de nem azok ellen, akik embertársaikat megölték (no jó, a visszaesőket nyugottan, meg a szándékosakat is a levesbe főni, 3 napra, és ha ezt is túléli, jöhet az akasztás közbeni karóba húzás, mindez teljessen nyilvánossan, és a többi elitéltnek kötelezően megnézendően). Tehát, jelenleg a gazdasági büncselekmény elkövetőivel szemben kellene alkalmazni, főleg a direkte kárt okozóaknak, illetve, az állam vagyonával szembeni hűtlen kezeléssel kapcsolatban (akár politikusokra is nyugottan). Csak megint az jön a képbe, hogy ahol ember dönt ember sorsa felől, ott megint lócitrom van a levesbe, mert minden ember befolyásolható. Vagy anyagilag, vagy ólomilag. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés