- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Poco F7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Egyszerre reagálok sokmindenkinek
Való igaz, a túl sok alvás sem jó. Megfigyeltem. Én képes vagyok éjféltöl másnap délig aludni. Minden gond nélkül, az elmúlt hétvége, és az azelőtti hétvége igy telt. Szombaton és vasárnap ''reggel'' is délben keltem. Barátnőm már megcsinálta az ebédet meg minden.
És egész nap olyan voltam, mint akit fejbevertek. Ásitoztam, legszivesebben visszaaludtam volna még kora délután. Aztán este 10 fele már ágyban is voltam. Tiszta kómás napok voltak. Bár tagadhatatlan, kipihentem magam mentálisan és fizikálisan is.
Megfigyeltem, nekem kerek 8 óra kell. Ha kevesebbet alszok, akkor rongy vagyok, ha többet, akkor nyomott, álmatag, kómás. Nem ugyanaz a 2 érzés, elég jól megkülönböztethetőek.
Az, hogy mikor alszok, nekem szinte mindegy. Volt egy idö, mikor szinte bármikor bejöhettem reggel a melóhelyre (jó kis fejlesztői időszak), igy rendszerint 2-3 fele aludtam el, mint Wood, és 9-10kor keltem. Aztán mióta bankkártyán vagyok, 8-ra illik beérni, igy éjfélkor már alszok, ritka az, hogy fél 1ig fennvagyok (jó, tegnap volt a Fürész, az kötelező)
De volt már, hogy diablo miatt reggel 6kor keltem, és 13-14 fele felébredve tök kipihenten ugrottam neki a napnak.
A másik téma, a zajra elalvás. Csábitó a TV dörmögésére, vagy valami zenére elaludni, bár én sosem gyakoroltam. Viszont úgy tudom, nem lesz nyugodt az alvás, ha közben zaj van. Az agyad tudat alatt is reagál, figyel ezekre, és feldolgozza öket - pl módositja az álmaidat ennek ismeretében. Igy félig alszol csak, dolgoznak a reaktiv részek az agyban, nem pihened ki magad. Korábbi albérletünk a Móricznál volt, bizony ott éjszaka is, de reggel főleg volt forgalom, dudálás, hüje tüzoltó állomásnál reggeli ébresztö, meg a bunkó szomszédokról nem is szólva (felettünk srégen egy 10 év forma kislány lakott a szüleivel, és a kiscsaj ilyen gumimaci erobikos baxomistent csinált, és néha rájött, hogy apucinak 2 órás bemutatót tart, hát döngött a födém, a fal, minden, ezért is költöztünk el onnan)
Most egy kis erdő közepén lakunk, igaz 10 lakásos házban, de átlagéletkor 60 év, és bennevan a szabályzatban, hogy a zajszintet minimálisra kell csökkenteni. pl este 6 után porszivózni sem szabad, nemhogy kopácsolni. Elsö napokban mikor odaköltöztünk, még volt ugye mit fúrni faragni, és hát biza szombaton (14 után csend!!!) nekem 15 kor jutott eszembe egy vékony fát elfürészelni (kb fél perces müvelet). No, 15 mp után átkopogtak a szomszédból. Eldobtam midnentde örültem neki, mer ezexerint itt csend és nyugalom van.
És tényleg!!! gyerekek, akik eddig nálam jártak, aszonták ez egy szanatórium. reggel madárcsicsergésre ébredsz, éjszaka max az erdő susog. A szomszédok lábujjhegyen állnak ki a garázsból, és hangós szó nem hallik.
Na azóta kipihenten ébredek, mert az éjszaka siri csöndben telik. Ha délig kivánok aludni, akkor nem kezd el senki 8-kor radiátort szerelni vagy a feleségét a falhoz csapkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- E-roller topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független bontatlan minden szín! 1 év Apple jótállás
- Fehér Gamer PC/i7 14700k/32GB/ AMD 9060xt 16gb/1.5 TB SSD Win11Pro
- ASUS DUAL RX 6600 XT hibátlan állapotban - eladó!
- Honor 400 256Gb-gyakorlatilag új-2 év garancia
- SAMSUNG GALAXY Z FOLD7 12/512 GB DualSIM Ködös kék színbe , gyári független
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest