Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, mit használsz, de pl. Firefoxban site-onként csak 1x kell beállítani az optimális nagyítást.
(#33) ddekany: A szövegeket nagyon sok alkalmazásban az OS-sel kezeltetik. Ahol nem, ott általában beállítható a betűtípus/-méret. (És persze van, ahol eleve nem is akarja az ember átállítani, mert az a jó, ha minél több infó van a képernyőn.)
Számomra egy 1,25-1,5x nagyítás teljesen elfogadható eredményt ad Firefoxban a bitmapes képeknél is. (Leszámítva mondjuk a képfeltöltés leállása előtti, automata szabvány méretre hozott Ph!-s thumbnail képeket, amik eleve homályosak voltak.)
-
dezz
nagyúr
+Tomcat: Bazz, a könyveknél nem veri ki a szemeteket a többszáz dpi...?
Próbáljátok ki a böngészőben: CTRL + "+" [numpad]! Pl. Firefoxban teljesen jó (valószínűleg máshol is), a képeket is igen jó minőségben nagyítja, a szövegeket pedig vektorosan [eleve vektrofontok], tehát mintha mindig is akkora lett volna, a ClearType is jó marad. OS szinten is lehet állítani a dpi/ppi-t, illetve sok programokban külön a fontméretet.
4x nagyobb felbontáson még jobban nézne ki!
-
Komplikato
veterán
"Es persze szemfuggo is, ..."
Szerintem meg OS. Normális HW ablak, betűméret, ikon kezelés esetén tök mindegynek kéne lennie. na most a Vista/W7 utolérte más oprendszerek 10-15 évvel azelötti tudását, csak a T. programozók még is sikeresen csinálnak olyan alkalmazásokat, amik alapvető dolgokat nem vesznek figyelembe. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged