Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
nagyúr
persze nézőpont kérdése az egész
én sem éltem át nagy kinokat hogy tudom az sgs-em dizajnja hasonló az iphone -hoz, és? tetszik és kész még jobban is mint a 3gs
zord01: szerintem nem exkluzív egy iphone vagy egy Apple termék, kicsit drágább oké, de nagyon sok embernek van, tehát nem exkluzív
menj ki Londonba, New Yorkba , ott én leszek az exkluzív a fehér galaxy s-emmel.
. oh, what is this? is it an iphone, which my grandmother and six year old daughter has ? no. -
Lirion
addikt
válasz
Touch-ko
üzenetére
A termékeikre? Nézzük csak:
Telefon: ha figyelmesen megnézed, az összes high-end telefonban találhatsz megannyi hasonlóságot és különbséget is. Egyéni preferencia kérdése, hogy melyik akarod észrevenni. Az SGS valóban erős koppintás volt, de az hány éve is jelent meg? Nem antik darabokkal kéne előhozakodni..
Tab: itt gyakorlatilag csak az tesz különbséget a gépek között, hogy milyen képarányú és mekkora a kijelző. Az összes gyártó összes tábla gépe egy kaptafára készült, variációra minimális lehetőség van, mint a tv-knél.
A galaxy player megint egy antik darab, évekkel ezelőtti történet.
Ultrabook: ha akarom, akkor mondhatom, hogy a sony vaio-t másolja mindkettő, vagy a samsungot a többi vagy az applet a többi vagy... Ez megint egy olyan termék, ahol minimális variációra van lehetőség, és ha akarsz, hasonlóságokat látsz, ha akarsz, különbségeket.
Az tény, hogy a szekér akkor szaladt meg, mikor másolt, de az is tény, hogy azóta több év telt el és ma már nem másol. Hogy is tehetné, ha egyszer túlhaladta az almát kb. mindenben?
Hogy a csomagolást és a boltok dizájnját lemásolja? Erre csak azt mondom, hogy igaza van. Ha már előtte mások saját költségen megvizsgálták, milyen elrendezés/csomagolás a legpraktikusabb, egyszerűbb, felhasználóbarátabb, akkor a samu minek költsön arra, hogy ő is feltalálja a spanyolviaszt?
Egyébként is alap, hogy ha már másolunk valakit, akkor a piacvezetőt vagy trendalakítót másoljuk, nem a trendkövetőket.
Szóval az apple júzereknek is inkább büszkének kéne lenniük, hogy a piacvezetővé előlépett cég az ő kedvencüktől "tanult". 
-
zord01
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Azért sajnálom, mert eddig egy presztízs (hellyel közzel/ fogjuk rá) termék volt, és eleganciát, stílus tükrözött. Most aztán minden kretén kiélheti a beteges ízlés(ficamát)ét. Előre látom, milyen arcok fognak milyen telefonokkal rohangálni.
Hajjajjj...Ezáltal (lehet hogy sznob vagyok, de nem érdekel) a szememben már nem lesz képes presztízs termék maradni. Néptermékké válik. Ha meg már a gyerekeket is ki akarja szolgálni, akkor ne akarjanak már érte x 100 ezreket elkérni. Egy valamelyest luxus termékért, ahol kapok egy életstílust, azért még kifizetem a combos felárat, de ha már néptermékké válik, számomra elveszíti az exkluzivitását.
(Ez olyan, mintha a rolex elkezdene műanyag tokos, LCD-s, kvarc órákat gyártani, mondván, hogy az mennyivel többet tud, mint egy mechanikus szerkezet. Hát köszi, arra ott a Casio.)
Ami a 3,5-os kérdésed illeti. Igen. Én arra vágyom. Főleg, mert szeretem, ha telefon észrevétlenül van nálam, és nem kell külön logisztikát bevetnem (XXX-es zsebbel megáldott ruha, öv, hogy megtartsa a súlyát (ala Nokia 920) a hurcolása érdekében. A telefon legyen értem, és ne én a telefonért. Legyen diszkrét, kicsi, sokat tudó.
I4-4S nekem nagy. Bár a képernyőmérete még oké lenne, túl vastag számomra, és a képernyő arányát sem szeretem. 16:9-ben sokkal jobban el tudnám viselni a 3,5 colt.
Szóval igen, szeretnék egy kicsi, komoly tudású telefont. Mit tehetek, ilyen perverz állat vagyok. Ilyen telefonból ma konkrétan NULLA darab van a piacon.És ha már a BMW-nél tartunk, tudtommal gyári színben nincs pink. Az hogy ki milyenre festi, megint egyéni szoc. problem. BTW én autóban is csak a feketét, az ezüstöt, a szürkét (és esetleg a fehéret) tolerálom. Már a kéket is gyűlölöm...
Tudom úgysem vagytok képesek ezt felfogni agyilag, maradjunk annyiban, ez az én perverzióm. Erre vágyom (bár tudom, hogy tök fölöslegesen, hisz a fogyasztói piacot a vevők igényei határozza meg, azoknak meg nincs ízlése. SJ-nak volt. Azért Apple az Apple. Most hogy megmurdelt, már az EPL is elindult a bazári csicsa felé. Sajnálatos. Rendkívül sajnálatos.
-
válasz
Peterson_
üzenetére
Bár nem mondom, hogy nincs igazad, de nyilvánvaló, hogy egyikünk sem lehet biztos ebben, mivel nem vagyunk apple-alkalmazottak.
Másrészt, fejlesztőként mondom, hogy egy tanulmány létezése még nem jelenti azt, hogy egy adott technológia piacra dobható, illetve sorozat-gyártható.
-
Remus389
nagyúr
de miért sajnalod?
attól még ha lesznek színes példányok is, biztosan lesz sima fehér és fekete
és azt miért sajnalod ha növelik a kijelző méretét, és neked 3.5 colos kell?
ott van az iphone 4S, újonnan is kapható! és még színes sincs belőle...
tehát nem értelek, ez valahol pozitívum hogy a nőket és gyerekeket is kiszolgaljak
biztos van rózsaszínű BMW is, attól még vehetsz sotetkeket... és max legyintesz rá
Apple -ra visszatérve az új ipodok pont ilyen színes gagyik...
tehát nem értelek...
-
zord01
senior tag
Hát... A színes dolgot sajnálom. Értem én, hogy ezzel x millióval többet el lehet adni (hisz ez kell a népnek), de nem eddig pont az tetszett az Iphone-ban, hogy ízléses. Majd most jönnek a lila meg pink borzalmak, amiket hidrogénszőke, műmellű, plázacicák rángatnak elő a táskájukból a chiwawa mellől. Persze eddig is ezt csinálták, de legalább a nyuszifüles "ájfonzokni" volt pink, nem maga telefon. Mer az ízléses volt, az már egyéni szoc. problem, ha valaki "elcsúfította". Mostantól a kreténeknek gyári opciójuk lesz balfaxnak lenni.
Ezek után már csak remélni merem, hogy a 2 méret közül az egyik 4 col alatt lesz, hogy az én kreténségem (a kis telefon utáni (egyre távolibb) vágy) is a gyári opció része legyen. Amúgy akkor már csináljanak 3 verziót.
3,5 4,3 5,5 col-t és csók. Mindenki boldog. (még én is az lennék a KICSI! telefonommal). De gyanítom ez inkább 4 és 5+ colt fog jelenteni, így meg nem izgat a dolog. Főleg nem libafox zöldben...Egy jó terméket azzal szoktak elbaxni, hogy a korábban kiszolgált réteget elkezdik egyre szélesebbre húzni, míg végül már senkinek sem felel meg a végtermék.

-
Peterson_
addikt
Azért van bőven innováció, még ha csak tanulmány szinten is, amit bevezethetnének a piacra, de a most levő technológiát is el kell passzolni.
Ha meg megy a szekér, minek vállalnának feleslegesen kockázatot egy esetleges fiaskóra.fl0werstar:
- Engem a hajlítható telefon valahogy nem motivál, tényleges hasznát nem látom a mindennapi használat során.
(ha már 10 éve találok magamon egy zsebet, ahova elteszem a mobilom és még csak vágyat sem éreztem, hogy össze vissza origamizzak vele.)
Ettől függetlenül nem baj, hogy ilyennel is kísérleteznek, mert a fejlődésre szükség van.
A hajlítható kijelző az ellenállóság miatt már más tészta.
No meg ugye áttörés az akkumulátoroknál.
-
Remus389
nagyúr
válasz
üzenetére
szerintem arra még varhatsz, 2013 a Full HD mobiloke(kb 440 ppi 5 colon, most jelent meg ez az új xperia )
szerintem ezután kénytelenek lesznek kihozni a kihajthatot, mert hogy most 326 ppi, 440ppi vagy 680ppi edesmindegy , lassan már az is milyen processor van benne
ha más nem, majd a kínaiak... az Ainol. xD
-
törölt tag
válasz
Remus389
üzenetére
Én is a felcsavarható, összehajtogatható telefont várom, meg a kisebb de erősebb akksit. Nem mintha nem tudnám esténként feltölteni, de abba az irányba egyértelműen van hova fejlődni. A vékonyabb, nagyobb, színesebb, almább, önmagában nem egy nagy hír sajnos. Sebaj, majd a 6-os
XD -
Remus389
nagyúr
válasz
Remus389
üzenetére
ahogy előttem is írják, nincs semmi forradalmi vagy előremutató az egyre újabb iphone-ban(oké az eredeti az az volt), de a többiben sem
oké van némi előrelépés, de izzadtsagszaguak és nem koppan az áll, meg előre lehet sejteni
az i4 is csak félig meddig, az hozta be a retina felbontást ami felett részletesebb kijelzőt szinte értelmetlen, gyorsabbat is szinte értelmetlen, jobban osszerakottat is szinte értelmetlen csinálni (oké szebbet és vékonyabb keretut lehet )
ami szvsz még izgalmas, érdekes és forradalmi lehet az a videoban lévő kijelzotechnologia, tényleg zsebben elferne egy tablagep arra azt mondom, ez igen
de az ami most megy hogy a szemmel eddig sem látható pixelek (max nagyitoval, most meg mikroszkoppal, bravo ) még lathatatlanabbak, vagy tized illetve szazadmasodpercet gyorsul... vagy a kamera 5%-kal jobb (túl jót úgy sem lehet ), vagy 1.2mm-el vékonyabb meg már csak ilyenek maradnak lassan
-
törölt tag
Natessék, kezdődik. Azért nem esek hanyatt ezektől a találgatásoktól, mint korábban sem. Ezzel nem a haterek sorába akarok beállni, csak számomra elég fura (de nem érthetetlen!) hogy amekkora hype van az egész cég körül, nem raknak le akkora döbbenetes cuccokat az asztalra. Nyilván az árat a kereslet diktálja, de másért sem fizetem ki azt, ahova a tömeg felnyomta. Ááááhhhh, asszem ezeket szeretni kell valamiért, hogy az ember értse, miről van szó. Nekem ezek a telefonok amolyan nagyon csinos papírnehezékek, de ízlések és pofonok. Csak mindig várom, hogy kijönnek újra valami olyannal, amire azt mondom. "ez igen, ez már valami!" A podjuk meg talán még a padjük is ilyesmi volt, jól összerakták és azóta sem igazi találtak ellenfélre. De a telefonjaik engem mostanában kicsit a Vertura emlékeztetnek...
-
Ati1979
veterán
Unalmas. Semmi újítás, fokozatosan ugyanazt próbálják eladni kicsit módosított formában.
-
Remus389
nagyúr
https://www.youtube.com/watch?v=dY_ADCTBKVE&feature=youtube_gdata_player
na egy ilyen kéne mint 1:22-től látunk a videoban
akkora normális esetben mint egy sgs2, kinyitva mint egy note2, és akkor nem probléma hogy batar nagy, mégis nagy
ez a jövő, és ha van egy kis eszük levedik és eltiltjak az apple-t hasonló technologiatol...
egyébként is a design per igazi győztese a Samsung lett, akkor vettek több sgs3-at mint iphone 3GS,4,4S-t összesen a hazai palyajukon
tehát általában a fogyasztók büntetik meg az ilyen cégeket, meg amit be akarnak tiltani, azt veszik, biztos olyan mocsok jó... ez ilyen pszichológiai dolog
szóval elvesztettek 1 milliárdot, de lehet kerestek 3 milliárdot az ingyen reklambol, és aki megsajnalta őket
-
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Ha közgazdaságilag levezeted, akkor DE, ezt jelenti. Amiről te beszélsz, az a tömegtermék.
Szerk: és ne felejtsük el, hogy itt érzékelésről, kommunikációról beszélünk.
-
Yany
addikt
A hírről csak egy szó jut eszembe: extramazinarylutioning
-
jjeahh
nagyúr
ez igaz...emlékszem anno több 100 méterről kinéztem ha valakinek samoledes akármi volt a kezében, és csorgott a nyálam...az lcd-nek nagyobb a fényereje, ezáltal a fehér is fehérebb, viszont én a "gyenge" fényerejű amoled kijelzőjét is kb 40%-on használom, mert majd' kisüti a szememet szal...a fogyasztás dolog nem tudom mennyire igaz, nekem a brutális kontraszt jön be...az sgs színei valóban túlszaturáltak, de ha romozgatsz, erre is van megoldás...viszont szerintem az sgs2, 3, gnexus esetében már nincs ilyen probléma...vagy én szoktam meg ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy a képen látható iPhone-ok tényleg léteznek, ez egy létező cég modding szolgáltatása.
-
sokol
tag
válasz
Remus389
üzenetére
nem ez számít, a te véleményed, hanem az hogy 95%-a az embereknek szebbnek találja a super amoledet(a. nők 99.9%-a), ez számít
Megjegyezte mindenki?!
Ha sikeresen akartok csajozni,akkor super amoled kijelzős telefonnal menjetek randira.
99.9%-növeli az esélyeidet az lcd-s palikkal szemben.

-
Remus389
nagyúr
válasz
Touch-ko
üzenetére
1. nem kékes árnyalatú, nem értesz hozzá
2. nem ez számít, a te véleményed, hanem az hogy 95%-a az embereknek szebbnek találja a super amoledet(a. nők 99.9%-a), ez számít
szerintem a samoled kijelzők a Galaxy széria jellegzetessége, ez különbözteti meg a többiektől
volt a nexus s-nek slcd-s változata, mindenki a samoledest kereste, érdekes nem?
volt az sgs-nek slcd-s változata valami SL volt a jele, ritka mint a fehér holló...
-
Touch-ko
őstag
Az a baj, hogy a vegen mar 10 ember fog anyazni... Hidd el.. Mindig ez tortenik.
Reszben igazad van. Ha csak az Androidot nezzuk, akkor valoban a Samsung fektet a legtobbet a dologba, es valoban a Samsung a legnagyobb az Android platformon. Kijelso mereteit tekintve is mindenkepp

Komolyra forditva a dolgokat:
A super amoled felhozatala szerintem nem epp elony. Ok fogyasztasban talan jobb, de a fejer legyen mar feher, ne kekes arnyalatu, a rikito katicabogar, a rikito levelen pedig elegge irrealis.
Processorokban jokat gyart, es erossek a gepeik. Kell is, mert az Androidot nem naguon sikerul optilamalizalni.A Samsung szamomra inkabb a Windows platformon megnyerobb. Ha iPhone nem letezne, (es ha ugyanigymfejlodtek volna a keszulekek, akkor tuti Samsung WP-m lenne.)
Volt mar egy Windows-os Samsung-om meg 2006 kornyeken, ma is megvan, mukodik, es szeretem is, neha hasznalom.
Valahogy az Android vilaga nem vonz engem, es szerintem pontosan ez SZAMOMRA a negativ oldala a Galaxy S-nek is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Touch-ko
üzenetére
"Nem szeretnek reszletesebben kiterni a masolasra, mert ebbol oriasi vita es anyazas lenne, de teny, hogy a hatalmas sikereit a Samsung masolassal intezte el."
én nem akarok anyázni, de a vitát szeretem, ha kilyukadunk valamerre...

szerintem a samu sikerébe belejátszottak azért a szuper procik, a megbízhatóság, és a super amoled kijelzők is...
+ mindezt alacsonyabb áron adják, mint applenél...gyakorlatilag én úgy gondolom a samuk egyetlen nagy hátránya az anyagminőség... -
Remus389
nagyúr
válasz
Touch-ko
üzenetére
ezt lehet negatívan is értelmezni hogy másolt
egyik multi olyan mint a másik, nem sajnálom az Apple -t ők is degeszre keresték magukat
lehet pozitívan is nézni, hogy a jó dizajnt masolta legalább
pl nekem nagyon tetszik az sgs formája tudom hogy erősen emlékeztet a 3gs-re és? akkor is tetszik, nem sajnálom az Apple nevű multit, miért is?
kapitalizmus van, farkastorvenyek, védjék meg magukat
nekem akkoris tetszik az sgs, hogy honnan jött a forma, másodlagos, lényeg hogy baromi jó
amit hozzatettek (2,5*erősebb mindenben mint a 3gs, ram, cpu, kijelzofelbontas, kontrasztarany, hangminőség, kamera stb ), és olcsón adták, azért vettem
-
Touch-ko
őstag
Itt most nem az UI-ra gondolok elsosorban, hanem a termekeikre. A Samsung Galaxy, a Galaxy player, a tab, a ChromeBox, a Series 9, mind-mind az Apple termekeit juttatja eszembe. de meg a termekeik csomagolasa is teljesen megvatlotzott az elmult evekben, a csatlakozok is ugyanolyanok voltak csak az Apple hasznalta mar a Samsung elott bo 1 evtizeddel..
Jartal-e mar valaha Samsung Dtore-ban? En mar igen, es szamomra teljesen egyezett az Apple Store-ok kialakitasaval. A Genius Bar-t tol kezdve a kirakat dekoracioig.
(Tavaly elotti karacsonykor az Apple hopehely szeru ikonokat hasznalt, a Samsung bolt kirakataban ugyanezeket lattam marciusban.)Nem szeretnek reszletesebben kiterni a masolasra, mert ebbol oriasi vita es anyazas lenne, de teny, hogy a hatalmas sikereit a Samsung masolassal intezte el.
A Sony, HTC nem adott ki ennyire hasonlo keszulekeket soha.
Lehet, hogy adott tobb funkciot hozza, viszont szamomra meg mindig az iOS nyujtja azt pluszt, amiert inkabb azt veszem, mint barmelyik konkurens termekeit. Probaltam Androidot, nem jott be, raadasul Apple okoszisztemam van itthon, igyki tudom hasznalni 100%-ban az iOS, OSX adta lehetosegeket.
-
Remus389
nagyúr
a padphone nem az amire gondolok, ott csak annyi hogy az okostelefon hardveret használod a tablagep meghajtasara
a nagyméretű kijelzojet akkorsem tudod zsebre vágni
olyan kell ami kétszer felbehajthato, vagyis 4* akkora lesz kinyitva, elég tartós(nem öregszik el az anyag és nem törik ), és nincs osztás, vagyis fekete csík ahol hajtod
szerintem erre még nem ért meg a technika, Mindenesetre elég nagy kihívás ezt megoldani úgy hogy vonzó is legyen
a Samsung kutat ilyen irányba, de még jó pár év
addig marad az ötször gyorsabb, a négyszer akkora felbontású meg mindenféle lapát telefonok, amik nekem nem annyira szimpatikusak...
megértem azokat akik nem cserélik le a jó öreg i4-esuket, ahogy én sem a bevált sgs-em, mert ezek még kezelhető méretűek nekünk (persze van akinek tetszenek a tepsik ), azonfelul elég szép a képük és elég gyorsak, az hogy 0.5 mp vagy 0.3 másodperc egy egyszerűbb app megnyitása, nem érdekel, vagy másfél mp vs 1 mp(egy új a regihez képest )
-
Touch-ko
őstag
válasz
üzenetére
Nemtudom, izlesek es pofonok..
En 4-rol valtottam iPhone5-re, es nekem jobban tetszik mint az elodje. Minosegben teny, hogy karcolodik, nekem is karcos a kavaja, van biztositas a telefonomra, en majd megoldom ezt a kesobbiekben.
Tudasban, gyorsasagban jobb, foleg 4-rol valtva.
Lehet, hogy Mo-n 100k-val draganbb, (mondjuk ezt nem nagyon ertem miert) de a vilag szerencsesebb pontjnan ez kicsit maskepp nez ki, igy itt megeri valtani.Ezek a szinek nem fognak megjelenni, mert az igy tenyleg ronda lenne, es ez a hir is valami kinai forrast emlit. Szerintem megnyugodhatunk, mert emlekszem volt anno mar atlatszo iPhone5 prototipusrol is szo es megsem lett belole semmi

-
ZooLee
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
nos, a következő nagy dobás lehet a telefon -tablagep hibrid, vagyis osszehajtogathato, kitekerheto kijelzős cucc, igényesen kivitelezve
Igen, ez egy teljesen logikus és tényleg hasznos fejlődési lépcső lehetne, nem is értem, hogy a PadPhone miért nem lett sikeres. Lehet, hogy az ára túl sok volt?
A mobil gépek (telefon, tablet) teljesítménye már így is brutális (az üzemidő rovására...
) tehát nem egy elszállt ötlet, hogy ténylegesen ki lehessen váltani az asztali gépet. Az MS eléggé ráfeküdt erre, bár egyelőre kicsit mellényúltak, de azért nem reménytelen a helyzet.Most, hogy az Apple-nél kiadták az iPad minit, nem tartom elképzelhetetlennek azt sem, hogy tényleg lehetne kétféle méretű iPhone, bár azért egy 5+"-os monstrumot nem tartanék egy valóban szükséges lépésnek.
(#148) Cyberpunk: Most őszintén hány féle színű almás termeket láthatunk már a feher és a feketén kívül?
Már az iPod Mini-ből is volt sokféle színű, de a Shuffle-ből, a Nano-ból (2, 3, 4, 5, 6, 7) a 2. generációtól folyamatosan, és most a Touch is sokszínű lett. Azonkívül a Clamshell-es iBook-ok, sőt, az ős iMac is színes volt. Hirtelen ennyi jutott eszembe

-
Remus389
nagyúr
szerintem ennek az értelmetlen ppi, megapixel, gigahertz háborúnak lassan vége szakad mikor rájönnek az emberek hogy 1ghz 1magos gép is tök gyors, illetve a 326 ppi több mint elég (lásd iphone4, 2010-es model és már hozza azt ami felett szinte értelmetlen )
nos, a következő nagy dobás lehet a telefon -tablagep hibrid, vagyis osszehajtogathato, kitekerheto kijelzős cucc, igényesen kivitelezve
hisz az valódi, gyakorlati előny ha a zsebedben elfér egy tablagep
ez szerintem Kínából vagy a Samsung -tól jön majd ki elsőnek, hisz az első verziók nem lesznek sem túl strapabiroak, szépek , tehát az Apple nem lesz innovatív ismét
majd ha kiforrja magát, akkor csinálnak egy utoset
-
ZooLee
senior tag
valaki mondja már meg ~ 5 "-on mi értelme van 1280 x 2272 felbontásnak ?
Értelme semmi, de ez csak azért van, mert az elemzőknek mondaniuk kell valamit, ami általában egy nagy ökörség, és ha (sorozatosan) tévednek is, akkor sem rúgják őket úgy seggbe, hogy hazáig arcon csússzanak, hanem mondják a következő ökörséget, amit meg a különböző (szak)lapok lehoznak...
-
kiskaktusz
addikt
A színes telefonok árusítása jó ötlet, de nem hiszem, hogy felbontást emelnének, mert akkor már az iOS is elkezdene fragmentálódni.. Már iPadből is talán 3 felbontás dolgozik?

-
raper
senior tag
A cikk ugyan miért kezdődik értéktőzsdei elemzéssel?
-
jjeahh
nagyúr
végülis nem mindenkit zavar a nagy kijelző...vannak annak előnyei is...multimédiás tartalmakat fogyasztani, internetezni ideálisabb, meg gépelni is, mivel nagyobb kijelzővel nagyobb virtuális klaviatúra jár...én inkább a keretből próbálnék lefaragni, akár a fizikai gombok árán is, vagy a felhasználói felületet is lehetne úgy alakítani, hogy tepsi is legyen, egy kézzel kezelhető is legyen...pl mondjuk az alkalmazásokban ha lenne egy olyan opció, hogy bal kezes felületet akarsz vagy jobb kezest...nem rossz kezdeményezés pl a Huawei Mate billentyűzete, de még kezdetlegesnek tűnik nekem...

(#159) Remusz911 : szerintem van mit fejleszteni az iphone 5-ön...a felhasználói felület elég öregecske, app storeről nem is beszélve, jöhetnének widgetek is stb...hardver szinten meg mindíg van hova fejlődni...ha már apple, jöhetne valami innováció...vagy legalább követhetnék a többieket...mondjuk pl, miért lenne akkora szégyen nfc-t tenni bele?
-
Remus389
nagyúr
válasz
Remus389
üzenetére
lehet tudják hogy az iphone eladasaik 60%-a nőkhöz kerül és további 20%-a pedig fiatal ferfiakhoz (24 év alatt, fiukhoz ), nekik biztos tetszene a színes iphone, utobbiaknak pl egy fekete -narancs elég vagány, nőknek fehér -kék, fehér lila
és csak a maradék 20% a felnőtt ferfiakhoz, és esetleg egy része sopankodna hogy gagyi (nekik ugyanúgy maradna a sima fekete és fehér is )
szóval biztos nagy sikert aratnanak a vasarloik többségénél
ráadásul az iphone 5-öt már elég nehéz továbbfejleszteni, mit fejlesszenek rajta?
szóval amirol az 5S szólhat
-alapvetően ugyanaz mint az i5 technikailag
-némi javítás
-1.2 GHz -ről megemelik a proci órajelet 1.4-1.6-ra, így gyorsabb is lesz.picit és a fragmentaltsagot.is elkerülik
-kicsit erősebb akksi
-ellenallobb keret, és több színben
-új szoftver, javított Apple maps -el, kicsit több testreszabasi lehetőséggel (pl néhány gyári téma )ennyi, és megint dől a zsé
-
Lirion
addikt
-
Remus389
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
hát voltak azért színes termékeik, az ipodok közt is, meg rémlik az a régi Mac aminek a burkolata sokféle színű volt
szerintem lesz színes iphone, és nem lesz gagyi, sőt
a másik hogy veszik, de nem eléggé, az mondják az i5 eladasaira hogy ugyan erős, de nem szenzációs
muszáj megújulni
-
CLAWz
tag
Azt ugye tudod, hogy az Apple nem gyárt semmi, mindent beszállítókkal gyártat? Amik közül a Samsung az egyik legnagyobb, most igyekeznek elszakadni tőle.
Azaz, ha a Samsung és a többi beszállító nem lenne képes kis készülékházba összerakni a telefonját, akkor az Apple sem tudná megoldani. Hisz gyakorlatilag "ugyanabból" építkeznek.Szóval a Samung szimplán üzleti okokból készít gigászi tepsiket, mert megveszik és "jó" marketingfogás, hogy "az én telefonom nagyobb". Amerika ezt komálja. A Ford is gyárt kisautót, de az egyik legnépszerűbb terméke az F150 és akkor még nem is beszéltünk az F250-F350 batárokról...
-
beccyboy
aktív tag
Iphone 5s, Galaxy S4 és még csak január van? Beindult a hype keltő gépezet rendesen
-
hardy555
tag
Nem tudom, hogy ti higy vagytok vele, de szerintem az apple már "szánalmas" nekem sem az iPhone 5, sem ez nem tetszik. Ráadásul elég Lumina beütése van így az almatelefonoknak.
Most akkor kedves Apple ki kopiz kit ? 
-
törölt tag
válasz
Touch-ko
üzenetére
Nekem 1 hét után karcos lett az oldala,visszaváltottam most 4s-re,szerintem sokkal minőségibb az összerakása,és szerintem nem ér 100000 ft-tal többet az 5-ös széria.De ez az én véleményem.Ez igaz a sznekkel kapcsolatba amit írtál,de szerintem itt a fotókon látható szinek,elég rondák,és gagyi hatást kölcsönöznek a telefonnak
-
törölt tag
a kéknek eléggé facebook hangulata van

-
Touch-ko
őstag
válasz
üzenetére
Emlekszem, anno azert is lett szidva, mert csak egyetlen szinben lehetett kapni az elso generacios keszulekuket..
A minosegrol inkabb nem beszelnek. Az uj iPhone jo,lett, de a karcolodo keret az szerintem is gaz. Ha karcos mar nagyon akkor vagd foldhoz,mvagy hagyd el, es ha van biztositasod, akkor kapsz egy uj keszuleket ami nem karcos

Tovabba ezek eleg durva pletykak, szerintem semmi valosag alapja nincs! -
Cyberpunk
félisten
-
törölt tag
Én úgy érzem,hogy egyre gagyibb az iphone.Nem csak minőségre,de ez a színválaszték?Kezd olyan lenni,mint valami bóvli kinai vacak játéktelefon.Mondom ezt úgy hogy iphonet használok én is.
-
CYPRIAN
tag
...kínai források szerint...
-
aAron_
őstag
" 2013-as termékpaletta leleplezésével a részvények árfolyama akár 1111 dolláros rekord magasságig is emelkedhet." ez valami vicc? mégis honnan jönnek az ilyen nagyon okos jóslatok?
ennek konkrétan szerintem semmilyen alapja nincs"Apple idén a Full-HD kijelzős mobilok ellen is harcba fog szállni, méghozzá a képpontszám újabb megnégyszerezésével a csúcsmodelljébe 1280 x 2272 képpontos megjelenítő kerülhet." csak én nem hallottam még ilyen prototípusról sem?
és ezt mind 4"-on?
(ugyan a cikk sejteti, de szerintem nem lesz 5"-os iphone, az szinte kizárt)még valami, ha mégis lesz 5"-os, ios hogy fog már kinézni rajta? de most komolyan
vagy betesznek még egy sort/oszlopot, az nagyon forradalmi lenne -
marci123
csendes tag
Nos valami iphone mágus segítsen nekem ha kérhetem.
Tehát van egy 5-ös készülékem, ami tán nem rossz de nem is olyan hú de jó.
Nos kapott egy kicsit a készülék, kb fél méterről esett a padlóra de mindezt tokba.Baja nem lett DE,
amióta ez megtörtént az egész telefon belseje úgy csörög mint valami rumbatök.Ismerem az autófókusz lencse hangot, illetve a vibramotor hangot is.Azok mind meg vannak nyom nélkül
de van itt valami más, valami nagyon más, valami eszméletlen új.A telefon alsó jobb oldalán mintha egy csavar vagy kis anya vagy egy védőlemez mintha nem lenne lerögzítve, mind ez olyan érzést keltve, hogy bárhova nyúlhatok a mobilon akárhova, mintha a telefonba 2 kiló részszál le lenne nyugtázva a füstifecskéknek.Ha esetleg a Vodafone garanciába becsapom, hogy kicsit csapágyas a féltengely, egyből kapom vissza a magyar vodafone szakmai tapasztalatból ítélve, egyáltalán ha felfogja hogy minek jöttem én hozzá, mert már kötöttem én ott szerződést mindössze 4x kellett visszamennem és 2 órát az ügyfélszolgálattal elbratyiztam.Tehát ha valaki leírná, hogy most mégis mi a fenét lehet ezzel a helyzettel kezdeni azt megköszönném!
Üdv
M. -
Touch-ko
őstag
Baktat? Azert ez eros tulzas.. Gondolom a Samsung azert ad ki hasonlo keszulekeket, mint amiket az Apple bemutatott honapokkal, vagy evekkel elotte. (iPhone, iPod touch, iPod nano, MBA, Mac Mini, etc, etc...)Meg a boltjuk is az Apple Store-ra hajaz... Szerintem ez nem epp baktatas. Vagyis baktatas, de nem az Apple baktat... Teny, hogy a konkurencia jon fel, de egy bizonyos ceg az Apple termekpalettajanak a lemasolasaval szerzett hirnevet maganak...
-
r3dsnake
nagyúr
Úgy beszél itt mindenki az 5"-os meg színes iPhone-okról, mintha bármi biztos információ volna ezekről. Szerintem nagyobb az esély, hogy megint csak egy rumor. Esetleg a színes iPhone, amit el tudok képzelni, de 5"? Még egy újabb felbontás?
Sztem az i5 megkapja a szokásos ráncfelvarrást, a ház marad, a procit kicsit fentebb húzzák (esetleg 2 mag helyett 4, de alacsonyabb órajeleken), talán nagyobb akksi, jobb kamera. Mivel 2évente jön a főmodell, ezért kizártnak tartom a felbontás, vagy kijelzőméret változását.
-
BoC1ka
senior tag
Irtam, hogy van akit pozitívan érintett, és van akit negatívan. Elvégre a cég elsősorban a profitért van, a befektetőkért. Tény, hogy nem lehet tudni mi lett volna ha tovább él. Ha az i5 terveit látta akkor kijelenthetjük, hogy ő tervezte meg az i5-öt, mégis Timet szapulják az emberek és jönnek a bezzeg SJ nem így csinálta volna, holott ő bólintott rá a formatatervre.
létezik olyan részvény amely soha ne esett volna vissza? én nem hallottam ilyenről...megsérült a buborék,,,
-
Prof01
veterán
A kommented SJ részével egyáltalán nem értek egyet.
Az egy dolog, hogy megduplázódtak a részvények (azóta szépen vissza is estek $525 körülire), de amiről te írsz, az 1 évvel SJ halála után történt. Az i5 terveit még biztosan ő is látta. A 2012-es év csak egy kitaposott ösvény folytatása volt. De mi lesz ezután? Amikor ez már nem elég és tényleg szükséges az újabb innováció?
Ez a nagy kérdés.
Most olvastam a Huawei elnökének nyilatkozatát, amiben, pont erről beszélt. [link]Én egyébként a szoftver fejlesztésében látnék nagy fejlődési potenciált. A hardver már így is elég erős, főleg a megfelelő optimalizálás mellett. Az iOS-t kellene komolyan tovább fejleszteniük, mert az utóbbi iOS6 nem lett túl sikeres.
-
Remus389
nagyúr
ez nem is rossz ötlet, ezek a színek
biztos megvadulnak ettől a rajongók
nem is kell új proci, átnevezzük
új kijelző se nagyon, igen jó ami az i5-ön van
de a színek jó ötlet, a kék nekem is tetszik
iPhone 5S, "5 Style"
-
cLeanLess
tag
Én csak egyetlen dolgot nem értek.
Ha valamiről abszolút nulla a tudásom, fingom sincsen róla, akkor vajon milyen indíttatásból állok neki okoskodni meg magyarázni? Értelmes ember, legalább nem hívja fel a tudatlanságára a figyelmet.
Persze tisztelet a kivételnek DE, annyira jellemző ez az egész országra meg generációkra, hogy mindenki magyaráz, meg jobban tudja hogy ki/mit/hol és miért csinál...Próbáltok marketing, közgazdaságtudomány és úgy mindenféle témájú kérdésben állást foglalni ÚGY, hogy még a saját kicsinyes és érv nélküli gondolataidat sem tudod leírni, nem az hogy helyesen, értelmezhetően!
Javaslom mindenkinek, hogy mielőtt bármilyen fórumban/beszélgetésben/bárhol véleményt formál, és azt képtelen magában tartani, először szerezze meg a hozzá szükséges alapismereteket. Ha ezek után is érv nélküli gyökérségekkel bombázza tovább a normálisan működő fórumokat, nem bánom. Hülyék mindig lesznek.
"címkék: szabadalom,kijelző,kompatibilitás,iphone,piacgazdaság,D/S,haterkedés,emberi hülyeség, és most leugrom a hídról"
-
zooole
senior tag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Hogy mégis hogy segítené elő ez a kompatibilitást? És mégis mivel?
-
Stanley-B.
őstag
szerintem meg fordított sorrendben kéne gondolkozni: őket kezdték el másolni olyan méretben, hogy azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
samsungra gondolok.
Gadgetfan_: hát igen, mondjuk mióta ilyeneket olvasok, hogy nem megy elég jól se az i5 se az iPad mini, akkor kedvem elmegy még egy hsz megírásától is...
az meg csak rátett egy lapáttal, hogy a minire még Bog is azt mondta az évzáró adásban, hogy hát az "szarul, de büszkén van". Persze ha ez azt jelenti, hogy akkora a kereslet, hogy nincs készlet, akkor értem...
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Már most is két méretben van iPhone, "3,5 és "4.0.

Nem kell nagy jós tehetség azonban ahhoz, hogy az év közepén biztos kijönnek egy új telefonnal, manapság már kevés az évi egy termék. Ezzel csak az a baj, hogy végesek a gyártókapacitások, nem bírják már most sem tartani a lépést a kereslettel. Készlethiányok vannak folyamatosan iP5 és iPad mini terén is, a megjelenés óta nem volt olyan nap, hogy a teljes kínálatból lett volna a boltokban készleten, állandóan trükközni kell az elosztással...
(#127) zooole : Mit?
-
zooole
senior tag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Ezt kifejtenéd?
-
BoC1ka
senior tag
Annyira szánalmas egy-két ember a visszamaradott viselkedésével. Irtok a topikba, senki, de senki meg nem kérte hogy na már most magyarázd meg miért jobb az android, miért kell 5csilliárd pixel, miért szar a 4 coll, feltalálta a színeket meg miért szar a 4.5 coll....
puffogtok az 1280 x 2272 hogy mi a fenének kell ekkora...DE istenítitek a full HD felbontást....Igen, nem az apple volt az első FHD ba..sőt soha nem lesz. elkezdett anno egy trendet, és a szoftverek kompatibilitása miatt négyszerezi meg a pixelek számát. Tudjátok jól, de ugattok...és igenis vegye magára az aki úgy érzi az ugatók közé tartozik...meg ilyen ásít szöveg...ember nem kötelező sem elolvasni, sem megvenni. Ellenben felhozni ésszerű érveket, miszerint rossz vagy jó valami kötelező...(mielőtt belekötnétek az nem ésszerű, hogy minek ekkora felbontás mert én nem tudom elolvasni, nekem nincs rá szükségem, ha ingyen adnák se kellene és társai, vagy drága..kedvencem...)
Olyan emberek vagytok mint a real és barca drukkerek...ha az egyik nem teljesít, egyből megy a köpködés, független hogy volt-e akármi köze a másik csapathoz. kikap a barca és a nyomorékok írják ki fb ra hogy istenem de szar csapat..vice versa...mennyire szarul játszott a héten ő, és különbenis mit akarnak. Miért kell mindig a másikkal foglalkozni...
Tudom, nem nehéz elfogadni a vetélytársát a szeretett mobilunknak ételünknek csapatunknak nőnknek...de baz muszáj köpködni? olvassátok vissza az első 70 kommentet...mintha óvodában lennénk. És nem, nem az apple kezdte a szabadalmi háborút a történelem során. Mi mindnyájan kihasználjuk a kiskapukat akár naponta csak kicsiben...az apple is kihasználja az usa által adott kiskapukat, miszerint szar a szabadalmazási rendszer. Hát én ezért nem az applet hibáztatnám...Egy nagyon sikeres cégről beszélünk...miért gondolja mindenki hogy ő jobban tudja mint ők? Magyaráztok itt innovációról...nagy innováció, hogy évente növeljük a telefon méretét pár tized collal, valamint 2x erősebb lesz a telefon...semelyik cég nem mutatott semmilyen érdemleges újítást már régóta, DE ezért csak egyetlen egy céget hibáztatni? na ne...ezt ti sem gondoljátok komolyan. Magyaráztok itt, hogy SJ óta semmi nem történt...hm végülis csak megduplázódott a részvények árfolyama, nem várhatjátok el egy embertől, hogy ugyanolyan legyen mint az előtte lévő CEO. Nem is lehet elvárni...sosem lesz olyan még egyszer az apple mint akkor. Van aki ezt negatívan éli meg, van aki pozitívan. és százötvenhetedjére bazmeg nincs túlárazva. bizonyított tény.
Nőjjünk már fel komolyan mondom.
-
Stanley-B.
őstag
én ezt már mikor megmondtam, hogy jönni fog az iPhone 2 méretben. iPad után biztos is volt.
-
buvartacsko
addikt
válasz
DarknessHope
üzenetére
már most meg az a baj hogy túl jó
DDDDDDDDDDamúgy rájöttem, az hogy itt fikázzátok, meg itt megy rajta a vita, az mind annak a bizonyítéka, hogy az apple jól csinál valamit.

-
DarknessHope
senior tag
hát asszem most ez a ppi lett az új örület...
szerintem kb aminek értelme van az 3,5 ön 480*800-540*960 4 colon 1024*600
4,3-4,5 1280*720 5 - 7" 1600*900 és Fhd a 10".. e fölött lehet nagyítózni de nem érdemes. pl a 2048*1536 os Ipad nemtomhány... egyszer néztem.. és már szinte túl jó volt.. valahogy túl steril. -
Gadgetfan_
senior tag
(I)"Szerintem már így is túl sok iphone van az utcákon, legalábbis Budapesten biztosan. Ez pedig visszaüt egy olyan márkánál, amely deklaráltan az exkluzivitás érzetére építi egész marketing-stratégiáját."(/I)
Ezt meg honnan szedted? Az Apple, mint minden cég arra törekszik, hogy a lehető legtöbb telefont adja el. A legszívesebben azt látnák, hogy minden ember kezében iPhone van, ebből van a hasznuk. Az exkluzivitás nem azt jelenti, hogy valamiből kevés van, vagy ritkaság...

(#118) zooole Az Apple-nél ez nem a ppi növeléséről szól, egyszerűen azért négyszerezéssel növelnék a felbontást, mert így lehet biztosítani továbbra is az alkalmazások kompatibilitását visszafelé. Az Androiddal ellentétben az Apple figyel ezekre a dolgokra!
-
zooole
senior tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Pedig a játékok ott vannak.
A weblap pedig ugyan akkora lesz, ka kizoomolsz (már ha van eszük nem engedik jobban, mert -->). Ha több területet is láthatsz, akkor sem fogod tudni elolvasni, mert egyszerűen nem látod. Lehet, hogy fizikailag a képernyőm megjelenik a karakter tökéletesen, akkor sem lesz látható neked, maximum ha 10cm-ről nézed.
A betűk rajzolata ugyan ez. Mindegy, hogy elsimítod, vagy nagyobb PPI-vel használod, az eredmény ugyan az. A szemed nem észleli a különbséget. Ez pedig így van. Az Apple nem ferdített anno.
-
-
Game-over
aktív tag
Én az 1024 x 768-as 17"-os monitorommal is boldog vagyok, minek 5"-ba ekkora felbontás???
-
Icetee
aktív tag
Addig húzzák a kijelző felbontást (bár nem értem miért kell ennyire emelni), hogy a végén pixelesen fognak megjelenni rajta a képek amit a telefonnal csinálsz

-
bolvar
senior tag
remélem nem fognak mert nekem már az i5 is csalódás volt ezzel a megnyújtott "új" dizájnnal de talán ami még jobban zavart engem hogy nem éreztem ugyanazt amit az i4/4s kézbevételekor hogy igen ez a telefon ami nekem kell ez minőség....
-
-
Game-over
aktív tag
Valaki légyszíves magyarázza már el nekem, hogy mi értelme van a szem számára már "érzékelhetelen" felbontásnak? (jó tudom, hogy retina kijelző, meg number 1 a telóknál, de mi a gyakorlati értéke egy ekkora telefonban)
Amíg nem nő ugyanannyival az akkumulátor kapacitása, mint a felbontás, addig ennek sincs sok értelme. -
izécske
csendes tag
ez egy kalap szar lesz, " a szinek bűvöletében" ...... tudom, tudom kedves alma fan-ok, jó telefon stb. ... de akkor is... .
-
zooole
senior tag
Ha sikerül kimagyarázniuk, hogy miért kell a FullHD-s 400ppi, mikor az emberi szem még 3 éve csak 300ppi alatt látta a különbséget, esküszöm veszek. Kettőt!
Esetleg fejlődött a retinánk? Vagy ezt közelebbről fogjuk majd nézni?

-
válasz
moleculez
üzenetére
Szerintem már így is túl sok iphone van az utcákon, legalábbis Budapesten biztosan. Ez pedig visszaüt egy olyan márkánál, amely deklaráltan az exkluzivitás érzetére építi egész marketing-stratégiáját. Ezzel teljesen szembemegy a te javaslatod, tehát az esélye szerintem 0.
-
moleculez
veterán
Amig ennyiert megveszik addig ennyi lesz az ara. De fel kene, kelnie az almanak, evi egy telo az mar nem jatszik. Eves termekpaletta 3 fajta telo, 3 arkategoria, szinvalasztek, ez kene a nepnek. Szerintem.
-
nem akarok most nagy szavakat használni, de ezek valami ocsmányak. annyira bírom az ilyen "elemzőket", jaj. egyébként idén aztán SEMMIT nem várok az Apple-től telefonilag, meg hát a jövőre nézve sem tűnik úgy, hogy néhány éven belül robbantani akarnának/tudnának.
most nagyjából leállt az egész, a többiek nyomatják a 2/4/csilliárd magot, meg a focipályányi kijelzőket, aztán kb. ennyi. nem tudom, mi lesz a következő igazán nagy áttörés, ami megint valami nagyon újat hoz, és azt sem tudom, ki áll majd elő vele. valamit biztosan kotyvasztanak minden cégnél, addig meg fegyverszünet, kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. oh, what is this? is it an iphone, which my grandmother and six year old daughter has ? no.

XD
Nálam etalon most az SLCD 2!
ez igaz...emlékszem anno több 100 méterről kinéztem ha valakinek samoledes akármi volt a kezében, és csorgott a nyálam...az lcd-nek nagyobb a fényereje, ezáltal a fehér is fehérebb, viszont én a "gyenge" fényerejű amoled kijelzőjét is kb 40%-on használom, mert majd' kisüti a szememet szal...a fogyasztás dolog nem tudom mennyire igaz, nekem a brutális kontraszt jön be...az sgs színei valóban túlszaturáltak, de ha romozgatsz, erre is van megoldás...viszont szerintem az sgs2, 3, gnexus esetében már nincs ilyen probléma...vagy én szoktam meg ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

+ mindezt alacsonyabb áron adják, mint applenél...gyakorlatilag én úgy gondolom a samuk egyetlen nagy hátránya az anyagminőség...

ennek konkrétan szerintem semmilyen alapja nincs