Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ermisukrám #616 üzenetére
Az adatokból én azt hámoztam ki, hogy azért, mert egységnyi teljesítményhez mérve sok a tranyó benne, magas frekin megy, és még a gyártástechnológia is le van maradva.
Ebből az első kettő probléma fura számomra. Miért egy sok tranyóból megvalósítható, magas órajel igényű felépítést választottak?
Benézték? Az integráció miatt ez lesz a nyerő a jövőben? Vagy tudták, hogy nem lesz elég jó, de nem volt jobb ötletük?
Fogalmam sincs... -
válasz
ermisukrám #613 üzenetére
A steamroller magról még nem sokat tudunk. Lehet, hogy nagy fejlődés lesz, de az is lehet, hogy a piledriverhez hasonlóan apróbb lépcsőfok. Én őszintén remélem a legjobbakat. viszont a gyártástechnológia sokáig szívás lesz az AMD-nél. Nem tudom, mi erre a megoldás, de az intel egyelőre beérhetetlennek tűnik e ponton.
Meg a bulldozer felépítése is kísértetiesen hasonlít az intel féle netburst-re. Nem értem, hogy miért emellett döntöttek. -
Az iris pro egyelőre még sehol nem versenyzik a GCN-nel, legalábbis ilyen tesztet még nem láttam.
Az anadtech tesztjében a Trinity-vel mérik össze, amiben még a régi VLIW4-es (eredetileg Radeon 6000-es szériájú) GPU dolgozik 7660 néven.
Ha majd a Kabini-vel vagy később a Kaveri-vel mérik össze normális beállítások mellett, az már hihető teszt lesz.(#561) pakriksz: Igen, igazad lehet, most nézem, hogy sok helyen le van véve a grafika. Bár erre is rá lehet mondani, hogy azért, hogy a felhasználók is így fogják használni, mert a magasabb beállításokon belassulna. Mondjuk, az hogy egy vadiúj 2013-as fejlesztésű cuccot nem fullHD-s kijelzővel tesztelnek, az már nem tökéletes teszt.
-
-
válasz
FireKeeper #545 üzenetére
Máshogy nem is lenne értelme, mert a 220W enyhén szólva durva poén.
Ideje lenne más valamelyik bérgyártónak előrukkolnia valami jóféle fd-soi-val, mert a végén az intel mindent a gyártástechnológiával fog megnyerni - olcsón gyárt mindent, ezzel beelőzve az esetlegesen fejlettebb architektúrákat is.Abu: A bulldozer és utódai min csúsznak meg az intelhez képest? Ahogy néztem a CPU-k adatait, az jött le, hogy jóval magasabb tranyószám mellett hozzák az azonos teljesítményt. Vagy benéztem valamit? Miért a magas freki és magas tranyószám mellett döntöttek a Bulldozer tervezésénél?
-
-
-
Komolyan érdekel, hogy játéknál az élményhez mennyit tesz hozzá a fullHd helyett a 4k felbontás?
Okés, biztos látszik, ha kifejezetten nézed, de azt azért kétlem, hogy ha belemerülsz a játékba, akkor számítana valamit.
Persze biztos tévedek, mert mobiltelefonnál sem veszem észre a 250-300ppi felett a javulást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest