Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#35193216 #139 üzenetére
Sok párhuzamos feladat, ami a winyót is írja.... Nem tudom, mire gondolsz. Nálam a gép egyfelől netezésre van, másfelől, PDF-eket olvasok, doksikat szerkesztek (word, excel), néha RAW fotókat szerkesztek/konvertálok, vagy programozok. Zenét hallgatni, és youtube-ozni is szoktam még róla a többi cucc mellett.
Lehet, ez nagyon speciális felhasználás, ahol nem jön ki egy winyó hátránya, de tényleg nem veszem észre, hogy hatalmasat gyorsult volna a gép, pedig rendszeresen nyitva van vagy 10-20 lapom a böngészőben, és rendszeresen fut több minden a gépen. Persze, lehet velem van a gond, hogy egyszerre egy dolgot tudok csinálni, legfeljebb a háttérben fut egy youtube zenével. Azt egyből észreveszem, ha leveszem a proci sebességét 2Ghz-re a 2,7-ről (míg nem pasztáztam újra ennyi kellett a halk működéshez), de mikor beraktam az SSD-t, ott nem a sebességben vettem észre jelentős változást (a telepítések sebességét leszámítva) hanem a hangjában. Végre csend lett.
Szóval nagy barátja vagyok emiatt az SSD-knek, csak valahogy nekem ez a hatalmas gyorsulás nem tapasztalható kb. semmiben, pedig nem éppen lassú az SSD-m.
A +4GB ram is sokkal többet dobott a gép használhatóságán számomra, mint az SSD.Remélem, ehhez nem kell komoly érvelés, miért nem igaz, pláne bármire: "Bármit elindítva sokszorosa a sebesség".
Nem beszélve, hogy a windóz csak a program első indításánál tölt a winyóról, utána a ramban hagyja a cuccokat, amíg más el nem foglalja, tehát ha van elég ramod, gyakorlatilag ugyanolyan hamar betölt mindent HDD-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows Insider Program
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest