- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
Sőt. Már a deszka is itt van. De szép!
-
ÁdiBá
veterán
-
stratova
veterán
Kicsúsztam a szerkesztési időből...
Ez már nem annyira friss, inkább csak érdekes pletyka (épp az előbbi vitához):"Enter the D-stepping sometime in Q2 next year, the one that always brings the good news on the performance front - remember both Nehalem and Westmere in the recent past. Now, if the combination of device and process tune ups for that stepping gives us, say, an extra 10% power-performance gains, we could see a few good things emerging. First, the high end workstation part would, likely at 3.3 GHz, finally match the clock frequency of its Westmere predecessor while providing a third more core count, while the same would then also apply to the desktop, finally enabling a true 8-core Core i7, very likely priced at a huge premium."
-
stratova
veterán
Tudom az SB-E 8/16-os ES-ről Cinebench volt már, de 3DMark11 talán még nem :] klikk
-
tom_tol
addikt
ez mennyire lehet igaz ?
-
Geller72
veterán
válasz
subaruwrc #519 üzenetére
Ennyit jelent a letiltott +2c/4t.
. Elég nagy visszatartó erő az az 1885 USD, ami az árcéduláján figyel..
. És ez "csak" egy proci. Ugye általában 2 utas lapba rakják, vagy négy..
. A Boinc-on már jönnek elő az E-s xeonok, két utas lapban párosával..
. Azért megnéznék ebből is egy négy utas lapot, négy ilyennel, a maga 64t-s cpu grafikonjával..hehe. Végül is úgy számolom, hogy 10.000 USD-ből felállna a gép.
. Lap+procik, hűtés és 64 gb ram. Nem több. Esetleg valami két kisebb SSD raidben.
.
4x150W TDP..khm..
.
-
subaruwrc
félisten
13.00 cinebench 11.5 alapon
( 3100mhz )
-
MPowerPH
félisten
Az Ivy-EP teljesen felesleges lesz, akkora kraftot otthoni9 körülményekre... Szvsz, még brutálisabb lesz.
dezz: Nem írtál le semmi újat, ugyan azt szajkózod. Azért ha szakmai szemmel nézed, nem kellene ennyire szemüveget hordanod. Fogalmazzunk úgy, hogy néhol tudja tartani a szintet, 400MHz -vel magasabb órajelen. Mennyi a vége léggel ezeknek, 24/7-re? 4.6GHz? Annyit egy 2600K is tud elég lazán, a többség még jóval többet is. Én mindig így nézem... A 2600K 3.9GHz-n, amit alapfeszültség csökkentéssel is tud, még nagyobb előnybe kerül. Sokkal nagyobbra. Megkockáztatom, hogy egy 3.9GHz-s 2500K, ami még jobban bírja a tuningot, befogja a 8150 -t, mivel neki majd 600MHz-s hátránya van, közben pedig menne a jóval magasabb órajel.
-
Geller72
veterán
Ehh, azt sem tudtam, hogy van már 995X. Nofene..
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #509 üzenetére
Természetesen nem magától a mérettől függ a fogyasztás, ezt nem is mondta senki, hanem term. elsősorban a tranzisztorszámtól és a gyártástechnológiától. (Plusz a fogyasztáscsökkentő megoldásoktól.)
Szerintem a 2 milliárd és az 1,2 milliárd is hibás adat, valahol a kettő között lehet.
-
Zeratul
addikt
válasz
MPowerPH #499 üzenetére
A zambezi modul baromira nem lett nagy, kisebb mint 1 K10 mag és kevesebb tranyóból is áll értelemszerűen (a 4 modul + 8 MB L2 mindössze 800 millió), ami nagyon megdobja a magméretet és tranyószámot az L3 beleértve a (4x2 MB darabok összeköttetését) és IMC+I/O linkek aminek csak szerverben van jelentősége és ezek mind zabálnak jórészt feleslegesen.
-
dezz
nagyúr
140W - 125W = 15W. De mint írtam, azt is megtehették volna, hogy AM3+-ra definiálnak egy 150 vagy 160 wattos TDP osztályt. A jobb lapok most is bírnák.
Ha egyátalán szükséges, mert a 125W-ba belefér egy all-cores turbó is. Ez elvileg akkor tud aktiválódni, ha pl. nincs használatban az FPU, de lehet, akkor is, ha nagyrészt csak az működik és az INT magok alig. Kimondottan erre vonatkozó tesztet még nem láttam. Lehet, hogy +2 mag esetén egyszerűen nem menne ez a turbó mód, maradna az alapórajel. Vagy az is lehet, hogy kissé csökkenteni kellene azt is. De nem biztos, hogy 25%-kal, mint amennyit a +2 mag jelent (nagyjából).
"nem értem miért nem hozták ki"
Valószínű túl későn derült ki, hogy a jelen formájában, jelent gyártástech mellett nem tudják elérni a tervezett órajeleket.
-
hugo chávez
aktív tag
"És hasonlítsuk csak össze a kettő chipméretét:"
Bulk CMOS vs. SOI? Attól, hogy azonos tranzisztorszám esetén kisebb méretű lesz a SOI, még nem biztos, hogy a kisebb méretével arányosan fog kevesebbet fogyasztani. Az igaz, hogy gazdaságosabb lehet gyártani egy kisebb chipet, mert több fér a wafer-re, de, mivel az Intel házon belül gyártja (pofátlan árréssel), ezért nekik nem feltétlenül akkora gond a nagyobb méret.
A teljesség kedvéért hasonlítsuk össze tranzisztorszám szerint is:
SB-E (akár 8 mag): 2,27 milliárd
Zambezi (4 modul/8 mag): ~2 milliárd (már persze, ha nem igazak a 1.2 milliárdról felröppent hírek)
"Csúcs" Interlagos (2x4 modul/16 mag): ~4 milliárd (De itt is mehet a méret: 2x315 mm2 vs. 435 mm2)(#501) stratova:
Szerintem jobb, ha egy hír, vagy teszt topikjában "tombolják" ki magukat az emberek, minthogy a konkrét termék topikját floodolják tele, mert az már tényleg idegesítő.
-
ÁdiBá
veterán
Ami ennél is nagyobb probléma, az nem más, mint a processzorok fogyasztása. Amennyiben az összes CPU mag, az összes gyorsítótár és az összes I/O egység működik, a Sandy Bridge-E processzor hatalmas fogyasztást produkál – ez lehet az egyik oka annak, hogy a rendelkezésre álló 8 processzormag helyett csak hat érhető el az asztali megoldások piacán található processzorokban
A D stepping megjelenésével és a Patsburg lapkakészlet végleges változatának érkezésével – amelynél a PCI Express 3.0-s szabvánnyal kapcsolatos problémákat is megoldják – végre tökéletes szerver, illetve munkaállomás platformot kínál majd az Intel. Az újdonságok utódai, az Ivy Bridge-EP modellek várhatóan 2013 elején debütálhatnak majd.
Ivy Bridge-EP processzorok: több CPU mag, több gyorsítótár?
A pletykák már az Ivy Bridge-EP processzorokról is mondanak ezt-azt. A meg nem erősített hírek szerint az Ivy Bridge-EP processzorok 10 processzormaggal és 25 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral, valamint DDR3-1866 MHz-nél magasabb memória órajelet is támogató beépített négycsatornás memóriavezérlővel érkeznek.
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #504 üzenetére
Valamennyire igazad van, de azt se felejtsük el, hogy ez azért egy teszt-topik, mely tesztnek a lényege a hasonlítgatás.
(Na persze lehetőleg korrekten.)
Bár én nem is hasonlítgatni akartam, csak reagáltam 1-2 érdekes megjegyzésre. Arra akartam csak rávilágítani, hogy miért volt felhajtás az egyik mellett és miért viszonylag csendben jött a másik. Illetve, hogy 5 modullal (10 maggal) is jöhetett volna a BD.
-
stratova
veterán
válasz
X Factor #503 üzenetére
dezz általában kulturáltan és indoklással mond véleményt
még ha ezt esetenként egyértelműen adott gyártóhoz húzva is teszi (végül is mindenkinek joga van hozzá, s ezzel nincs egyedül).
Az én gondom az ilyen vitákkal mindössze annyi, hogy SB-E-t és FX-et is a saját portáján védje meg, aki akarja (ugyanúgy irritál, ha valaki az FX-témában írja le n+1-szer, hogy lassabb mint várta és sokat eszik, kérdés nélkül).
Kósza reményem, ha valaki CPU-t szeretne venni, ellátogat az egyik és a másik márka megfelelő modelljével fémjelzett témájába és olvas/kérdez.
Abban egyetértünk, hogy ha már fennáll egy ilyen vita, akkor kb. ez a normális hangnem; csak általában olyan hosszúra sikeredik, hogy más szinte alig kap helyet.
De megint OFF-olunk, szóval zárom; csak már kicsit nehezen bírtam cérnával (sok ilyen csatározás van/volt mostanában, ott ahol épp infókat teszteredményeket láttam volna szívesen). -
knbs
senior tag
válasz
stratova #501 üzenetére
+1
Az AMD kontra Intel mar marhara unalmas, foleg az emberek 90%-nak aki mar letette a voksat az egyik oldal melett, es mindig jon egy huszar aki megprobalja megmagyarazni melyik miert jobb.
A VT technologia is kismillio topikban ki lett targyalva mar, mindenki tudja es megerti, hogy hetkoznapi felhasznalasnal (nem rendszergazdanal,aki 86 virtualis szervert akar futtatni) nincs semmi ertelme.
Csak egy javaslat nem koltozunk at a hir topikjabol a [link]proci topikjaba? Lehet kesobb hasznos lenne az itteni infok meglete ott... csak egy otlet volt.
-
stratova
veterán
Költői, akár törölhető kérdésem:
Miért, kell akár egyik akár másik oldal adott processzorral foglalkozó témájából szájkaratézós hozzászóláshuszárkodást csinálni?(Még akkor is ha mindkét fél megmagyarázza az igazát. Elmegy az ember kedve az olvasástól, pedig csak információmorzsát csipegetni jött).
-
dezz
nagyúr
Elvileg az AMD-nél 140W-os a legmagasabb TDP osztály, de a jobb lapok jóval többet is bírnak ennél, különben a tuning sem lenne lehetséges. Tehát, ha akarták volna, definiálhattak volna magasabb TDP osztályokat és megjelölhették volna azokat a lapokat, amikben használható.
(#499) BMW001: "most is annyit zabál az FX, mint az SB-E."
Nem hiszem, hogy többet fogyasztana 125W-nál egy 125W TDP osztályú AMD proci (kiv. tuning), eddig sosem tette.
"azt se felejtsed el, hogy a 6 magos Intel egy natív 8 magos, csak 2 mag le van tiltva"
Tudom, de ez nem számít abból a szempontból, amit írtam.
"az FX még ehhez képest is nagy zabagép."
Az itteni tesztben fej-fej mellett vannak fogyasztásban. Vegyük hozzá, hogy az FX alatt lévő ASUS lap tudomásom szerint jóval többet fogyaszt az átlagnál, ráadásul a teljesítményt is visszafogja néhány százalékkal.
Nyilván telj./fogy.-ban rosszabb.
"Közben bejött a Bull, és kiderült hogy nem elég hogy lassú"
Akkor a 2600K is lassú, mert sokszálas, számolós alkalmazásokban ott van a nyomában...
"de egy igazi zabagép."
Többet fogyaszt, mint a 2600K, de tuningnál "igazi zabagép" - csak úgy, mint az SB-E...
"Az FX8150 a desktop piacon lévő legnagyobb fogyasztással rendelkező CPU."
Nem feltétlen. Prime95-ben most is többet fogyaszt az SB-E és főleg a 990X. Cinebenchben is ott vannak egymás mellett (főleg, ha hozzávesszük az alaplapot is). Ne vezessen félre, hogy Dirt3 alatt kevesebbet kell dolgoznia az Inteleknek.
"a Bulldozer nem lehet alternatíva, főleg, hogy majd annyiba kerül, mint a 2600K"
Ha olyasmire használjuk, amiben ott van a 2600K mellett vagy előtt és nem számít néhánytíz watt, akkor miért ne lehetne alternatíva?
Azt se felejtsd el, hogy Intel oldalon 2600K alatt nem vehetsz 4 mag + HT-s SB procit, AMD oldalon viszont megveheted a 8120-ast, jóval olcsóbban (és meghúzhatod).Egyébként itt a Bulldozer helyére inkább írj szerintem Zambezi-B2-t, mert a B3 kapásból jobb lesz, nem beszélve a későbbiekről.
-
MPowerPH
félisten
Nem fért volna bele, mert most is annyit zabál az FX, mint az SB-E. A TDP keretet az AMD valahogy egészen máshogy értelmezte. És azt se felejtsed el, hogy a 6 magos Intel egy natív 8 magos, csak 2 mag le van tiltva, szintén a TDP keret miatt. Ez benne van a 435mm2 -ben. És bejött, mert az FX még ehhez képest is nagy zabagép. Hónapokkal előtte meg arról szólt a fáma, és azt osztottátok, hogy az SB-E a kutyának nem fog kelleni, mert külön atomerőműről lehet majd csak üzemeltetni. Közben bejött a Bull, és kiderült hogy nem elég hogy lassú, de egy igazi zabagép. Az FX8150 a desktop piacon lévő legnagyobb fogyasztással rendelkező CPU.
Ha már megint a 2600K... Az jóval kisebb lapka területben, IGP-vel együtt persze!, és sokkal kevesebbet is fogyaszt, mint a legerősebb FX, mégis majd mindenhol előtte van, néhol nem is kicsivel. Nincs miről beszélni, a Bulldozer nem lehet alternatíva, főleg, hogy majd annyiba kerül, mint a 2600K. Nevetséges...
A POWER7 4-6-8 magos változatban érhető el, a SPARC64 pedig 16 magos.
-
dezz
nagyúr
Korábban többen felvetették, hogy ez a proci/platform milyen csendben jött, miközben a Bulldozer körül milyen felhajtás volt. Nos, ez azért van, mert az utóbbi teljesen új architektúra, az SB-E meg lényegében nem más, mint SB - IGP + 2 mag + 2 memóriacsatorna (amik a legtöbb programnál alig számítanak), olyan áron, amit kevesen tudnak megfizetni. Szóval, egyszerűen nem olyan érdekes... Kb. azt hozza, amit várni lehetett. Vannak más komoly procik is (pl. 16-magos Opteron, SPARC64, nem tudom hány magos POWER7, stb.), hétköznapi ember számára elérhetetlen árakon és platformokon, de kvázi senki sem foglalkozik velük, max. egy hír ereéig. (Bár az Opteron x86/x64, csak hát az ára...)
És hasonlítsuk csak össze a kettő chipméretét:
SB-E: 435 mm2
Zambezi: 315 mm2435 mm2-be belefért volna mégegy modul (2 mag), 2MB L2 + 2MB L3-mal együtt. Azonos órajelen az olyan +25% teljesítmény, amivel az is igencsak a 2600K előtt lenne. (Illetve akár több is lehet, ha így a fontosabb adatok beleférnek a L2/L3-ba és nem kell annyit a sokkal lassabb main ramhoz nyúlni.) Jövőre jött is volna ilyen chip Piledriver alapon FM2-be, de változtak a tervek, úgyhogy nem tudom, mi lesz.
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #493 üzenetére
Javaslom az akrobatikus rock'n roll-t.
Pug: Ezt a vt, meg usb3 dolgot nem érdemes futtatni. Akinek kell, elsőre vár pár hónapot, addig a jelenlegi rendszer is megteszi, az valszeg tudja ezt a ficsőrt. Usb3-ra pedig betol egy kártyát, ha szükséges és nincs meg e-sata-n. Mert az nagyobb valószínűséggel akad, szemben az usb3-s külső tárral.
Az USB3 majd 1-2 év múlva lesz ténylegesen, tömegesen (mindenhol) használt. Addigra úgy is rendszert cserél aki szükségét érzi.
-
stratova
veterán
-
MPowerPH
félisten
Akkor írd le kérlek... Aki ilyet vesz otthonra, az ki is használja. Van aki sokat kódolgat és renderer. Dolgoztál már Blue ray filmmel?(valszeg nem, mert azzal a Phenommal örökkévalóság lenne)
Amit meg Te nem veszel komolyan, az másnak sport/hobbi/szenvedély. Nézzél már föl hwbot -ra...
Ez a proci otthoni felhasználóknak lett szánva, szerver és workstation vonalra ott vannak a Xeon -ok.
-
Youri
veterán
-
válasz
MPowerPH #485 üzenetére
Csak XP Mode-hoz elégendő a non-HAV is, win7 virtu esetén azért már nagyon nem árt
For Windows XP Mode the performance will be more than acceptable with or without hardware virtualization. For developers using Virtual PC with Windows Vista or Windows 7 virtual machines we recommend HAV as the non-HAV is only tuned for XP Mode.
VirtualBox-hoz sem hátrány
Természetesen rengeteg olyan eset van, amikor a HAV nélkül meg sem tudsz mozdulni (nincs az adott alkalmazáshoz non-HAV környezet), félre értés ne essék, semmi problémám a termékkel, csak arra akartam rávilágítani, hogy aki "leszarja", hogy van-e benne HAV vagy sem, az elsősorban nem munkára keresi ezt a CPU-t /szerintem
/ És ezért is tartom Cyber kijelentését irdatlan fájdalmasnak, mert elhiszem, hogy Őt nem érdekli, mert azt se tudja eszik-e vagy isszák, de azért még nagyon sokaknak elengedhetetlen a technológia megléte desktop munka mellett is
-
MPowerPH
félisten
Nem értem mi baromságot írtam?! Mire való a virtu, de most őszintén? Én nem állok senkinek a pártján sem, de a 980X-emmel rengeteget dolgoztam. És se az USB3.0 -át nem hiányoltam, se a virtu -t. Egy dolgot mondj, ami otthoni környezetben, az általam említett felhasználási területekhez nincs meg a prociban.
És semmi rosszindulat nincs a hsz-emben, egyszerűen kíváncsi vagyok. Mivel tudom magamról, hogy nagyon sok dolgot nem tudok, és nem is értek hozzá. Ha valaki felvilágosít, akkor én is máshogy nézem az egészet. Már a virtuval kapcsolatban... -
Cybertrone
veterán
Attól hogy csak gamelek most jelenleg a gépen honna tudod hogy nem használom másra? Nem ismersz csak olvasol drága barátom, BMW jobban ismer mint te, és lehet tudunk vele olyan dolgokat amiért a nevünket adjuk a kijelentésekhez
Persze lehetek ettől troll, de mint mondtam lepereg a dolog rólam, mint az eső a szélvédőről
De hogy megnyugodjál majd ha legközelebb a biosban járok bekapcsolom a virtualizációt, és fasza lesz minden meglásd
Mellesleg hogyha egyszer nem profitál az asztali közeg ebből a ficsőrből miért fáj neked hogy nincs benne? -
válasz
Cybertrone #478 üzenetére
Igen, ez is tipikus véristván mentalitás, ismereteket és felhasználói preferenciákat adatlap alapján ítélni meg....
Én csak azt nem értem, hogy miért ágálsz ennyire, mikor köztudottan játékra használod elsősorban a pc-d, a professzionális felhasználási területekkel köszönőviszonyban sem vagy... no comment, úgy látszik újra a cybertroll becenévre pályázol...
(#481) BMW001:
Azért téged úgy ismertelek, hogy ekkora kapitális baromsághoz nem adod a neved, mint amit cyber böfögött be az előbb
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #481 üzenetére
Haggyad mindegyik potenciális vevő elég ránézni az adatlapjukra... jelenleg sincs bekapcsolva nekem a virtualizáció, mert nem oszt nem szoroz otthoni környezetben... gyorsabb sem lesz tőle az adott program, és lassab sem... de magyarázhatod ezeknek, mind csak egyet lát: NINCS BENNE júúúúúúúúj
-
MPowerPH
félisten
Tudod Te valójában, hogy a virtualizáció pontosan mire szolgál? Szerver környezetben lehet/van is rá igény, na de otthon?!Mindenki vérpistikézik, közben nem gondolkodik. USB3.0 nélkül jól megvan minden ember, aki ennek a platformnak az erősségeit akarja kiaknázni.
Aki renderel, tömörít, videótvág és kódol, annak ez a két tulajdonság felesleges lesz. És van aki arra veszi, hogy tesztelgessen különböző szintetikus programokkal, és rekordokat döntsön. Ezek közül egyik sem mondható vérpistikének, mindegyik teljesen normális tevékenység. -
Youri
veterán
válasz
Cybertrone #476 üzenetére
Facepalm... elhiszem, hogy erre vártál, mert így a SB-nél 10%-kal több FPS-t hozhatsz ki, de kicsit próbálj belegondolni abba, hogy egy ilyen hardvert mire is használna az l, aki ki is használná, nem csak méricskélne egész nap...
-
válasz
Cybertrone #474 üzenetére
Aki ezt veszi szarik az usb 3ra... A virtualizaciora meginkabb!
Nah ennél jobb bizonyítékot nem is adhattál volna arra, hogy mekkora Vér István vagy....
(#475) ittakary:
Vérpistikék azt se tudják mire jó, szerinted akkor miért hiányolnák... -
válasz
Cybertrone #474 üzenetére
A virtualizációban nem lennék annyira biztos. Illetve nem is tudom: erről még nem sokat hallottam, nem nagyon szokták használni?
-
Andresito
csendes tag
Egy vélemény: nekem nem tetszik, hogy az X79-be nem fért bele legalább néhány USB 3.0-s vezérlő. Hány évet kell még várni arra, hogy az Intel alapból is beletegye ezt a vackot?
(A cikk is említette, hogy az alaplap gyártók persze tehetnek külső vezérlőt a PCI express sávokra. De ez plussz költséggel jár, amit persze majd a vásárlóval fizettetnek meg. Nehogy már 2011-ben az extrák között legyen az USB 3.0!) -
válasz
sniper elite #469 üzenetére
...mind árban, mind teljesítményben....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
sniper elite #469 üzenetére
Ahogy megjelenik hazánkban lesz pár tehetős ügyfele úgy is az intel új termékének.
Itt prohardveren is van egy - kettő ember aki úgy mond nem szarral gurigázik.
Azok a felhasználók úgysem fognak foglalkozni az árával. -
sniper elite
senior tag
i7-3930K elég jónak hangzik mint árban mint teljesítményben. Bár sajnos itthoni ára nem 555dolcsi lesz az is igaz, de aki váltani szeretne az már alaplaptól kezdve új ramokon át vehet pár új hardvert jól kivan ez találva, hogy megérje a gyártóknak
-
Sir Ny
senior tag
„ A Sandy Bridge-E, ha nem is pontosan, de ezek közé ékelődik be méretét tekintve.”
Szerintem pontosan ezek közé ékelődik be méretét tekintve...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
H.Ezredes #465 üzenetére
Épp ez miatt érdemes szerintem megvárni a javított, teljes értékű változatokat.
3 hónap..(#464) subaruwrc Ez jogos, így van. Viszont ez nem éppen egy alacsony költségvetésű rendszer.
Illenék hiba nélkül piacra dobni ha már százezreket kell érte fizetni.
De ez csak az én elképzelésem, véleményem a dologról.Persze túl nagy problémáról nem számoltak be.
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem ezeket a processzorokat még érdemes kerülni, majd jövőre érkező új *stepingesre kell rá csapni.
Nem titok, hogy problémák vannak az új X79 ill SB-e rendszerekkel még. De többet lehet erről itt olvasni. -
knbs
senior tag
Holland forumokon olvasom, hogy ott nem az ar a problema, hanem hogy nehez beszerezni... persze azert itt is az ar meg horrornak szamit az emberek tobbsegenek.
A nagyobbik 918 Euro a kisebbik 515 euro. A isebbik nalam mar belefer a tureshatarba, de meg mindig el vagyok a 920-al. -
kovgab
tag
ya, ezmiez? De tényleg én már nem tudom ki a célközönség, mert ez már ilyen Bruce Wayne féle unatkozó milliomosok denevérbarlangjába kellhet.
-
knbs
senior tag
válasz
MPowerPH #455 üzenetére
Ohh akkor az sem lesz az en baratom... meg nem olvastam utanna, csak annyit hogy lesz egy ilyen is, de ezek szerint nem kell eroltessem azt sem.
Mennyi memot is tud az uj csodacchipset ezekhez a procikhoz, mert az az egy ami engem izgat igazabol. Jo olvasom 64 Giga?
A mostani 24-t is ki tudom hasznalni HD anyagoknal, nem HD-nel eleg sok effektnel belenyal a 15 Gb-be de tobbet nem lattam meg.
Szoval meg vagyok boven a 24-el is, de mar nem sok ido kell es nem lesz ertelme HD alatti minoseggel dolgozni, akkor mar lehet rapillantok erre a chipsetre.Johetnenek a megfizetheto nagy kapacitasu villamgyors hattertarolok.... mert a regimodi vinyok sajnos egyre tobbszor befigyelnek mint szuk keresztmetszet.
-
judek
tag
Brutál a cucc, de hát igen csak nincs kihasználva...
De mindig is voltak csúcsprocik méregdrágán. Szegény AMD ....hatja a Bulldózerét -
knbs
senior tag
Hasonlo osszeget fizettem en is amikor bejott a Core I7, beujitottam egy 920-t mindennel ami csak lehet GTX295 stb. kb. Ilyen osszegre futottam en is ki anno. Azota jott 24GB ram a gepbe es egy vidkari csere, de mar evek ota varok egy uj tronkovetelore. Sajna ez az uj sem osztokel arra hogy ujra beruhazzak.
Jatszom hebe-hoba, de foleg AE-vel filmezek, ott a 24GB ram feldobja a dolgot. Ez az uj rendszer nem vagott meg foldhoz, szerintem megvarom az Ivy-t majd kiderul azt mennyiert vesztegetik majd.
-
-
ÁdiBá
veterán
Végig néztem a hardver-teszt.hu oldalon található tesztet az új csúcs kategóriás i7 3960X illetve X79 rendszerekről.
Ott a srác úgy nyilatkozott hogy kicsit furcsán teljesít ez az új processzor. *Hol jól érzi magát, hol kevésbé játékok alatt. Persze nem lassú, de nem is gyorsabb játékokban egy i7 2600K-nál*
Úgy hogy játékok alá teljesen felesleges ilyen erőmű, melóban mutatja meg az igazi erejét.
Kíváncsi vagyok mikor fogják a játékok tényleg kihasználni a mai processzorokat... -
Ez tényleg brutál, viszont baromi drága.
Nyilván van akinek megéri:
- munkára
- tuningversengésre
- vérpistikéknek játszaniMinden másra elég egy 2500-2600K 5Ghz-en...
Átlagembernek meg egy X4-es Phenom II is sok... -
Xirtam
veterán
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Robi BALBOA #419 üzenetére
Naaa ne fesd az ördögöt a falra...
Reméljük a legjobbakat
-
H.Ezredes
őstag
Ez kell a magyarnak...
Olcsó processzor olcsó lap
Megyek veszek gyorsan 2 procit valakinek hozzak
Ilyenem lesz ( majd 1-1,5 év múlva
)
-
[CS]Blade2
addikt
Durva, hogy minden tesztben bejött az első helyre, kivéve 1 játékot, ahol mondjuk kicsit fura a grafikon. Ahol ott vannak egymás nyakán, ott 1 vagy 2 FPS a kül., ami hibahatár, kivéve 1280-ban, ahol ki kellene jönni a nyers erőnek, átlagban nyer is, de minimumban az 1100T valamiért 8FPS-t hozott, és ez a teszt FRAPS-al volt mérve. Nem lehet, hogy az 1100T alatt kimaradt az a pillanat, aminél a többiek a 99 (+-1FPS) min-t hozták? Akkor többé-kevésbe meglenne a reális sorrend.
Ahogy elnézem elég nagy esély van rá, hogy amivel ezt váltják (talán Ivy-E), ott már aktív lehet a 8mag hasonló órajelen. Mondjuk jól skálázódik az órajelemelésre, így a 6mag és 4-4,5Ghz is járható útnak tűnik, de szerintem nem ez a cél.
-
válasz
Geller72 #413 üzenetére
Szerintem Scholes9 1366-os platformról beszélt, ahol mondjuk finoman megvan bolti árak esetén a tetemes különbözet (ha nem szó szerint 100K, akkor is jóval magasabb, mint amit megérne a játékok alatt tapasztalható előny, ha esetleg működne a szemellenző nélküli értelmezés, akkor felfogtad volna, hogy Scholes9 hsz-e erre vonatkozott). De mint mondtam, én nem az áron lovagolok, hanem azon valótlan "okosságodon", hogy egy PH II-es és egy i7920-as között akkor különbségek lennének játékos fronton, ennyi, pont.
Szerk:
A játékost azért emelem ki, mert a kezdeti okfejtés erre vonatkozottRészemről a dolog lezárva, ha nem megy az objektív szemlélet, akkor én nem próbálom rád eröltetni
-
Geller72
veterán
-
válasz
Geller72 #409 üzenetére
Az X6 mióta nem Phenom II-es?
Az meg már nehogy baj legyen, hogy a 920-as helyett egy kicsit erősebb 2600K-val történő összevetést linkeltem
De tessék, PH II 955 vs i7 920, továbbra is nagyjából helytálló Scholes9 okfejtése és a tiéd fals
Szerk:
De amire reagáltál hsz, Scholes9-é, pont csak játékra vonatkozott, nem tudom miért olyan nehéz beismerni, hogy egyszerűen nem állja meg a helyét az amit írtál, pont. Bár tudom, ehhez lehet kéne némi önkriktika -
Geller72
veterán
#404: Ha nem tűnt volna fel, nem 2600k vs X6-ról írtam...
#406: Nem bolti, új árakat nézek, hanem amennyiért meg lehet kapni, mondjuk használtpiaci áron. Aki meg kiad inkább egy újért 80k-t, csak hogy elmondhassa, hogy új ahelyett, hogy vegyen egy használtat feléért, az meg is érdemli. Én 35-ért vettem. Egy X4-955/65 meg 25k körül van. Erről beszéltem.
#407:lsd:#406.
Ha meg nem csak játékról van szó, akkor meg főleg áll az, amit írtam. De ha csak játszol, arra még ennyi sem kell. Legalább 50 helyen itt a PH-n is le lett írva, hogy játékra mi kell, vagy mi elég. A mostani CPU felhozatal 90%-a elég. A VGA a fontos, de ezt már ugye..
-
Bopez
tag
Hmm, fincsi ez a cucc, végre egy kis ropogós tesz, és benne van a mostani összes úgymond csúcs proci.
Ezzel a döggel megint csak egy baj lesz, az ára!
Teljesítményben viszont eléggé ott van, kár hogy az ára abszolút irreális lesz ehhez képest... -
djculture
félisten
válasz
Geller72 #403 üzenetére
40 ezerért sehol sincs maximum kamionról lesett gari nélküli..Boltokba 50 meg felette még az oem is a 80 ezres boxos példányokról már nem beszélve.Phenom x6 szintén 40,nemtudom te milyen árakat nézél biztos tadzsikisztáni boltét.Vagy a benyelem a pénzedet és nem adok semmit bt webshopját.
-
Geller72
veterán
válasz
Scholes9 #387 üzenetére
".minek fizessek +100k-t +5 fps-ért "
-?
-Azért egy Phenom 2-t mondjuk egy i7-920 finoman szólva..khm.....és ugye egy 920 legyen 40k..egy phenom meg 25k, minden mást tök ugyanannyiért megkapsz, mint a másik platformnál. Azaz nem +100k, hanem mondjuk nagy vonalúan 15k a difi..forintban..teljesítményben meg...
...hagyjuk..
-
Peetee(tm)
aktív tag
Köszönet a cikk-ért nagyon tetszett!
Ellenben a proci is vad jószágnak tűnik, de sztem egy átlag felhasználónak teljesen felesleges. Esetleg annak érheti meg aki éjjel nappal "röppályát számol" a NASA-nak, vagy digitalizál. Játékokhoz teljesen felesleges a +egy-két FPS többletért százezrekkel többet kiadni (de akinek nem számít a pénz...), mint mondjuk egy 1100T-s vagy 2600K-s rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest