- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lionking01
tag
20 év múlva már azt sem fogják tudni, hogy mi volt ez. Kb. olyan lesz, mint a mostani gyerekeknek a magnó kazetta.
Ameddig olyan világban élünk, hogy az emberek nem töltögetnek le natív alkalmazásokat, amiket sokkal kényelmesebb használni, helyette inkább böngészőből néznek mindent, addig aligha tudom elképzelni, hogy egy egyszerű gázszerelő ilyet vesz, csak, hogy majd egyszer a tulajdonos, aki fúrni akar, tudja, hogy hol nem szabad fúrni. Erre vannak a tervek, papíron, amik megmutatják, hogy a vezetékek hol húzódnak.
-
Lionking01
tag
Annak idején a 3D, most meg ez. Én nem gondolom, hogy ez slágertermék lesz. Mellesleg a Sony Xperia E4 kamerja szoftvere tudott már olyasmit, hogy kiterjesztett valóság. Mindenféle témákat lehetett letölteni , és úgy csinálni képeket, mintha az embert törpék vették volna körül, vagy egy rajzolt őserdőben üldögélt volna, úgy, hogy közben a környezet is látszott. Tehát egy parkban, ahol volt egy nagy füves terület, simán lehetett vicces fotókat lőni, de kb. ennyiben ki is merült. Az ember két nap alatt ráúnt a dolgra.
Ezzel szemben pl. én a 3D telefonjaimat nagyon szerettem. Talán, mert olyan szerencsés szervezetem van, hogy sem nem kaptam hányingert, vagy fejfájást miközben néztem, ahogy a sok kényes ember, akik miatt a 3D nem tudott úgy növekedni, ahogyan kellett volna.
Kíváncsi leszek, hogy ezeknek a kényes szervezetű embereknek mennyire fog bejönni a VR, ami viszont rendesen odaver ennek az AR világnak. Abban van fantázia.
Valaki ítt írta, hogy mondjuk műtétek megtervezéséhez is használható ez a technika. Az orvostudományban már ennél sokkal feljetteb eszközök segítik az orvosnak tanulókat, nem fog senki egy ilyesmivel "játszani".
Habár teljesen én sem zárkódom el tőle, de egyetlen felhasználói területet tudnék megemlíteni, ahol tényleg hasznos lehet. Otthonok belső építészeténél. Jó lehet megnézni úgy egy üres lakást, hogy úgy látjuk, mintha be is lenne rndezve. Csak hát ehhez is valainek a "berendezést" el kell készítenie. Ez emberek nem fognak ilyen tervezésekkel foglalkozni.
Pontosan olyan ez, mint a 3D nyomtató. Persze szuper, hogy legyárhatok magamnak akármit, de ki fogja a terveket megcsinálni, ami alapján majd a nyomtató dolgozik? Ez már CAD szintű feladat, és maréknyi ember van, a többségez képest, aki ehhez ért. Átlag, ottohni user, max. akkor fog tudni nyomtatni valamit, ha egy árúházból majd le tudja tölteni a terveket, amik mondjuk a telfon hátlapját nyomtatják ki neki, ha az eltörött, vagy egy autó alkatrészt, amire szüksége van, stb. .
-
Lionking01
tag
"Csak egy hasznosat mondok: amikor falat, padlót vagy bármit fúrsz-vésel, jó látni "előre" hogy merre lettek a vezetékek a falba rakva, vagy az ember a padlófűtés csöveit se fúrja át szívesen."
Nem akarok köekedni, de ezt honnan fogja tudni a mobil, hogy merre mennek a vezetékek? Szerintem csak akkor fogja tudni, ha valaki "medmonja neki". Ez nem röntgen, hanem egy kiterjesztett valóság, ami a valós világra "vetít" dolgokat. Olyan dolgokat, amelyeket korábban a kiterjesztett valóságban valaki megrajzolt, beprogramozott, vagy megtervezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest